• A Budapesti Nemzetközi Vásár vendége volt a Mátrix

• A Budapesti Nemzetközi Vásár vendége volt a MátrixTolongtak az érdeklődők az információkért és a kiadványokért.

A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és az Orpheus Állatvédő Egyesület 2012-ben is meghívást kapott a Hungexpo Zrt. által szervezett BNV-re (Budapesti Nemzetközi Vásárra). A Mátrix a több ezres vendégsereggel ismertetni tudta szociális, egészségvédelmi, élményt adó kulturális és hagyományőrző programjait. A vendégek számára ajándékokat, kiadványokat osztott.

A rendezvényen bemutathattuk a WARC2 - Welcome to Arts and Crafts ("Megújuló művészetek és kézművesség") projektet is.

Mátrix / Orpheus Stand - nagy volt a nyüzsgés

• Szerencse lencse: óévbúcsúztató meleg étel osztást támogattunk

Szerencse lencse: óévbúcsúztató meleg étel osztást támogattunkLencse-szerencse: a Szegedi Városkép Kft. és a Mátrix Közhasznú Alapítvány jótékony célú lencsegyűjtést szervezett a Karácsonyi Ünnepi Hetek idejére a Széchenyi téren. A két szervezet karácsonyig várta az adományokat a helyszínen. A lencsét, sárgaborsót a szegedi Széchenyi téri Lencseház előtt kihelyezett fateknőben adhatták le december 24-ig. A leadott lencsét az Egy Ebéd Egy Esély Alapítvány főzi meg és osztja ki a rászorulók között, 2013 december 31-én, melyet ugyanazon a napon 16.00 órakor a Széchenyi téren ingyenesen kanalazhatnak az arra járók.

• Ruha és cipő adomány érkezett

Ruha és cipő adomány érkezettA Mátrix Közhasznú Alapítvány a szegedi Arany János Általános Iskolából tíz zsáknyi ruhát és cipőt tartalmazó adománycsomagot kapott, mely a Centerke Adományozó Központba került, ahol ingyenesen jut el nélkülöző családokhoz. A ruhákkal, cipőkkel teli csomagok tartalmából a rászorulók ingyenesen válogathatnak. Sajnos egyre több a rászoruló, így iskolakezdéskor nagyobb szükség van gyerekek számára használható dolgokra. A segítő alapítvány várja intézmények, magánszemélyek, cégek felajánlását, hogy a segítségre számító rászorulók problémái enyhülhessenek. A Mátrix évente tízezernél több nélkülöző számára juttat segítő adományt.

• Három tonna ruhaadományt kaptak az öcsödi rászorulók

Három tonna ruhaadományt kaptak az öcsödi rászorulókAz öcsödi rászorulók a szegedi központú Centerke Adományozó Központ jóvoltából egy teherautónyi adományban részesültek. A három tonnányi ruhát, cipőt, ágyneműt, játékot az ottani rászorulókat - nagycsaládosokat segítő közösség kapta. A Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke révén évente tízezernél több rászoruló kap támogatást. Az alapítvány az ország különböző részein működő civil szervezetek tevékenységeit is gyakran segíti adományokkal. A Centerke egyre sikeresebb és népszerűbb, mely a lakosság segítő együttműködése által működőképes. Az adományt az öcsödiek nagy örömmel fogadták.

• 120 családnak osztottunk élelmiszercsomagot

Tudtad, hogy nagyon sok ember rendszeresen éhezni kényszerül?!

Nem csak felnõttek, hanem gyerekes családok is!

A Mátrix Közhasznú Alapítvány és a TOP Egyesület a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvánnyal együttmûködve 120 család részére biztosított élelmiszercsomagot, amely tartós élelmiszereket tartalmazott.

A családok levest, tésztát, kekszet és édes süteményt vihettek haza.

• Támogattuk a Mikulásgyárat

Támogattuk a MikulásgyáratA Mátrix Közhasznú Alapítvány és az Angyali.hu Alapítvány a MikulásGyár jótékonysági programot évek óta támogatja. 2015-ben is meglátogattuk az adománygyűjtő helyszíneket, ahova tartós élelmiszereket, minden jóval megtömött Mikulás csomagokat, értékes gyermekkönyveket és magazinokat vittünk. Alapítványunk évente tízezernél több segítő adományt oszt szét Centerkében. A jó célok érdekében eljuttatott segítő adományok élményt, örömet és pozitív gondolkodást, egy jövőt segítő víziót eredményez.

• Segélyszállítmány érkezett Szegedről és Budapestről az árvíz súlytotta településekre

Segélyszállítmány érkezett Szegedről és Budapestről az árvíz súlytotta településekre2010.07.12: A borsodi kistelepülésre, Parasznyára érkezett a szegedi központú MÁTRIX Közhasznú Alapítvány, az Orpheus Állatvédő Egyesület, illetve a KARITÁCIÓ Alapítvány közös segélyszállítmánya, amely tisztítószereket, ruhákat, ágyneműket és konyhai felszereléseket tartalmazott. A Bükk nyúlványai között megbúvó kis falu lakóinak az életét a tavaszi esőzések miatt medréből kilépő két kis patak, illetve a megnövekedett belvíz nehezítette meg. A települést Miskolc felől még mindig csak egy útvonalon lehet megközelíteni, mert a víz alámosta az utakat, és azok több helyen megcsúsztak, beszakadtak.

• Támogattuk, hogy humanitárius különgéppel mehessenek a Baptisták Haitira életeket menteni

Támogattuk, hogy humanitárius különgéppel mehessenek a Baptisták Haitira életeket menteniA Haiti földrengésről érkező hírek mindenkit sokkoltak. Egy egyébként is szegény térség nyomorban élő lakosságát hogy csaphat teljesen a földre a természet?!

A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány egy kisebb összegű támogatással segíti a Baptisták nemzetközi mentőcsapatának munkáját.Bízunk benne, hogy sok ember megmenekült a mentési segítség révén azok közül is, akikről az első pillanatokban az eszközök hiánya miatt lemondott mindenki.

• Mosolyka mindennapjait támogattuk

Mosolyka mindennapjait támogattukKerekesszékkel a világ :) - Panasz helyett sok nevetés

Az izomsorvadás egy nehéz betegség. Ebben a kórban szenved Hozleiter Fanny, közismert nevén Mosolyka. Panasz helyett sokat nevet, így küzd a megoldhatatlannal szemben. Mosolykát a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány egy kisebb összeggel támogatta, amiért 30 nem csak"Te döntesz"bögrét kapunk ajándékba. A bögréket természetesen mosolyhiányos társaink között szétosztjuk!

• Sárközi Szabolcs orral festett képeiből volt kiállítás

Sárközi Szabolcs orral festett képeiből volt kiállításSárközi Szabolcs a Szegedhez közeli Üllésen él. Élete születése óta nagyon nehéz, mégis küzd, mert élni akar, s tetteivel nemcsak örömkönnyet, boldogságot varázsol szülei arcára, hanem mindannyiunk számára példát mutat. Ez a fiatal srác nem tud a kezeivel fogni sem, mégis valami fantasztikus dolgot csinál, fest. Az ecset helyett, az orra hegyével készíti képeit. A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány korábban ággyal támogatta a nehézségek között élő fiút és családját, most az orral festett képek vásárlására kérünk minden tehetősebb segítőnket!

• 300 család kapott élelmiszer csomagot

300 család kapott élelmiszer csomagotZuhogó esőben is nagy volt az élelmiszercsomagokra az érdeklődés. Étolaj, tészta, rizs, tej, lekvár, konzervek, tisztítószer és friss meggy várta vasárnap délelőtt a rászorulókat a Centerke Adományozó Központban. A Mátrix Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány háromszáz élelmiszercsomaggal segítette a nélkülöző családosokat, idős - egyedülállókat. A tonnányi élelmiszerre a támogatottak a szociális intézményeken keresztül élelmiszer átvételre feljogosító kupont kaptak, ezt bemutatva jutottak hozzá a segítő élelmiszer adományhoz. Sajnos csepp a tengerben... sokkal több az igény, mint amennyi a segítségnyújtás, de minden pici lépés előrébb segít.