• Most nem adtunk, hanem kaptunk :)

• Most nem adtunk, hanem kaptunk :)A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány karácsonyi adományozói munkásságát támogatja az egyetemnél lévő Nyugi Kávézó. A helyszínen lehetőség nyílt arra, hogy a felállított jótékonysági fenyőfa alá az egyetemisták és a többi vendég játékot, ajándéknak való könyvet, édességet rakjon a fa alá. A fenyőfa (hogy ne legyen csupasz) díszítéséhez a Tabán utcai óvoda és a Rókusi Körúti Bölcsőde apraja - nagyja készített az segítő program támogatásához díszeket. A "Nyugi Te is segíthetsz" program sikere a Te sikered is lehet!

Az összegyűjtött adomány és a játékok 100%-ban a legrászorultabbakhoz kerülnek!

Együtt csodákra vagyunk képesek!

• Húsvéti támogatás rászorulóknak

Húsvéti támogatás rászorulóknakTöbb autót megpakoltunk gyümölcsökkel, sonkákkal, szalámikkal, csokikkal, ünnepi édességekkel, majd osztó körútra indultunk.

Elsősorban szegény (kirekesztett), rászoruló, sérült gyerekeket nevelő családokat, közösségeket látogattunk meg. Volt is nagy öröm!

Sajnos sok olyan helyen voltunk, ahol nélkülünk a húsvét ugyanolyan terhelt / üres lett volna, mint a többi nap, amikor a létért folyik a küzdelem.

• 2007-ben is adományozott a MÁTRIX Mikulás

A MÁTRIX Mikulás 2007-ben is sokfelé járt.

A gyermekotthon és zavarkorrekciós intézmény pici lakói tizedik éve várnak bennünket.

Idén közel száz rászorulót segítettünk csomagokkal, ajándékokkal, örömteli pillanatokkal.

Örültünk, hogy segíthettünk!

• Segítjük a táborok, rendezvények élelmezését

Segítjük a táborok, rendezvények élelmezésétA MÁTRIX Közhasznú Alapítvány munkatársait naponta több tucat rászoruló család, oktatási és egyéb intézmény keresi meg, hogy megélhetésüket, létfenntartásukat, programjukat élelemmel, eszközzel, személyi kapacitással segítsük.

A Szegedi Speciális Szükségletű Gyermekek Családját Támogató Szivárvány Szülő Alapítvány rendezésében megszervezett táborokba rászoruló családokhoz juttattunk inni és ennivalókat.

• Ruha és cipő adomány érkezett

Ruha és cipő adomány érkezettA Mátrix Közhasznú Alapítvány a szegedi Arany János Általános Iskolából tíz zsáknyi ruhát és cipőt tartalmazó adománycsomagot kapott, mely a Centerke Adományozó Központba került, ahol ingyenesen jut el nélkülöző családokhoz. A ruhákkal, cipőkkel teli csomagok tartalmából a rászorulók ingyenesen válogathatnak. Sajnos egyre több a rászoruló, így iskolakezdéskor nagyobb szükség van gyerekek számára használható dolgokra. A segítő alapítvány várja intézmények, magánszemélyek, cégek felajánlását, hogy a segítségre számító rászorulók problémái enyhülhessenek. A Mátrix évente tízezernél több nélkülöző számára juttat segítő adományt.

• Mesedoktorok: kórházi betegágyaknál nagy segítség

Mesedoktorok: kórházi betegágyaknál nagy segítségA Mátrix Közhasznú Alapítvány 2003 óta működik. Az alapítvány egyik sikeres támogató tevékenysége a mesedoktorok program, mely nem csak gyerekeknek és nem csak betegeknek nyújt segítő támogatást. Kórházakban, rendelőintézetekben, gyermekotthonokban, rendezvényeken mondókák, mesék, versek révén juttat fejlődést indító gondolkodásmódot a hallgatóság számára. A jótékonysági segítő tevékenységek ingyenesek. A mesedoktor csapat együttműködik bohócdoktorokkal, kórházakkal, segítőkkel, támogatókkal egyaránt.

• A Budapesti Nemzetközi Vásár vendége volt a Mátrix

A Budapesti Nemzetközi Vásár vendége volt a MátrixTolongtak az érdeklődők az információkért és a kiadványokért.

A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és az Orpheus Állatvédő Egyesület 2012-ben is meghívást kapott a Hungexpo Zrt. által szervezett BNV-re (Budapesti Nemzetközi Vásárra). A Mátrix a több ezres vendégsereggel ismertetni tudta szociális, egészségvédelmi, élményt adó kulturális és hagyományőrző programjait. A vendégek számára ajándékokat, kiadványokat osztott.

• Nélkülöző családokat támogattunk

Nélkülöző családokat támogattunkVasárnap a nagy hideg ellenére egész délelőtt folyamatosan érkeztek a családok a Vidámabb Életért Alapítvány által szervezett, az Angyali.hu, a Mátrix Közhasznú Alapítvány és az Orpheus Állatvédő Egyesület közös jótékonysági programjára. Az adományosztáson gyümölcs, tartós élelmiszer, játék, édesség, ruha, cipő és könyvek várták a rászorulókat. Az adományosztás segítette a karácsonyi időszakban azokat is, akiknek a boltban nehéz mindent pénzért beszerezni. A családtámogatást nagy hálával fogadták a nagycsaládosok és a nélkülözésben élők. Jól jött a segítség az idősek - egyedülállók számára is.

• Mosógépet vittünk Faragóéknak

Mosógépet vittünk FaragóéknakA MÁTRIX Közhasznú Alapítvány segítő csapata egy segélykiáltásra útnak indult egy mosógéppel és centrifugával, hogy segítsen Faragóéknak: \"Jó napot kívánok. Én egy nagycsaládos anyuka vagyok Forráskútról és olyan problémával fordulnák önökhöz hogy sajnálatos módon elromlott a mosógépünk és már napok óta nem tudok mosni. A nagyobbik fiam 3 osztályos így neki fontos lenne a tiszta ruha a 2 kicsi még itthon van. Sajnos gyesből és családi pótlékból élünk így kilátásba sincs sajnos hogy tudjak venni egyet. Segítségüket elfogadnám és megköszönném.\"

• 100 kiló tartós élelmiszert kapott a szegények konyhája

100 kiló tartós élelmiszert kapott a szegények konyhájaTészta, liszt a konyhába

Az Egy Ebéd Egy Esély Gyermekétkeztetési Közhasznú Alapítvány rászoruló egyéneket és családokat lát el meleg étellel. A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány ehhez az étkeztetési programhoz rendszeresen ad támogatást. Most 60 kiló tésztát és 40 kiló lisztet adtunk az alapítvány konyhájába. Az adomány több száz tányér meleg étel alapanyagául szolgál, mely segíti a szegényebb családok mindennapjait, az éhezés elleni küzdelmet.

• Fél tonna kupakot és nyolcezer plüssjátékot gyűjtött össze a kollégiumi csapat

Fél tonna kupakot és nyolcezer plüssjátékot gyűjtött össze a kollégiumi csapatAz SZTE Károlyi Mihály Kollégium lakóközössége a Mátrix Közhasznú Alapítvány adventi adományozó programjait a kollégisták által összegyűjtött több ezer plüssfigurával teszik gazdagabbá (nyolcezer plüssfigura gyűlt össze). Az alapítvány mellett több másik adventi program is támogatásra kerül az összegyűjtött játékokból, így az öröm még szélesebb lehet. A kollégium lakói gondoltak a nagybeteg picire, Diára is, aki súlyos betegségben szenved. Családja számára fél tonnányi kupakot adtak át. Gazsó Dia családja eddig üdítős kupakok tonnáit gyűjtötte össze, hogy az abból befolyó pénzösszegeket a kislány gyógyítására használják fel.