bohócdoktor vizit szja 1%
  • Ajándék könyvek Kárpátaljára - részt vettünk a gyûjtésben

• Ajándék könyvek Kárpátaljára - részt vettünk a gyûjtésbenAz Orpheus Állatvédõ Egyesület és a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány is adományozott a kárpátaljai magyarok megsegítéséért könyveket. A program révén segítettük a Kárpátalján élõ magyar olvasókat és a könyvtárakat azáltal, hogy jó állapotban lévõ, igényes magyar nyelvû felnõtt-, és gyerekkönyveket ajándékoztunk nekik. Erre azért volt szükség, mert az ottaniak elmondása alapján Kárpátalján a magyar nyelvû könyvbeszerzés meglehetõsen nehézkes: jellemzõen a könyvtárakban a legújabb magyar nyelven kiadott könyv is 1980-as kiadású...

Ezért az ottani iskolák számára nagy segítséget jelentene már akár néhány darab magyar nyelvû könyv, gyermek és ifjúsági kiadvány is.

A könyvadomány révén együtt tettünk a kulturális örökségért, az összetartozás jegyében!

bohócdoktor adó egy százalék, gyermekmentés, családtámogatáscsaládtámogatás, adományosztás, gyógyítás, gyermekek, kórházKérjük Támogassa a Gyermekek megmentését!

• Pillanatképek a 2004-es karácsonyi adománygyûjtési akcióról

A Mátrix Közhasznú Alapítvány a TOP Egyesülettel karöltve elõre gondolt karácsonyra, amikor meghirdette adománygyûjtési programját, az "Adj egy könyvet karácsonyra" kampányt.

Az akcióról a témára érzékeny média beszámolt, amely meghozta gyümölcsét: közel ezer könyv és több zsáknyi plüssállat gyûlt össze. Segítségükért ezúton is hálás köszönetet mondunk!

• Húsvéti támogatás rászorulóknak

Húsvéti támogatás rászorulóknakTöbb autót megpakoltunk gyümölcsökkel, sonkákkal, szalámikkal, csokikkal, ünnepi édességekkel, majd osztó körútra indultunk.

Elsősorban szegény (kirekesztett), rászoruló, sérült gyerekeket nevelő családokat, közösségeket látogattunk meg. Volt is nagy öröm!

Sajnos sok olyan helyen voltunk, ahol nélkülünk a húsvét ugyanolyan terhelt / üres lett volna, mint a többi nap, amikor a létért folyik a küzdelem.

• Ajándék könyvet kapott 15 ezer jó tanuló diák és pedagógus

Ajándék könyvet kapott 15 ezer jó tanuló diák és pedagógusTizenötezer gyermek és felnőtt számára biztosított a Mátrix Közhasznú Alapítvány mese- és ifjúsági könyveket. Iskolák és óvodák növendékeinek tanév végi ajándékozását, illetve a pedagógusok jutalmazását segítette az alapítvány. Az ajándék könyveket az alapítvány mellett cégek és közösségek biztosították. Az adományozott könyvek súlyban 6 tonnát tettek ki, összértéke 25-30 millió forint körüli volt. Az alapítvány az oktatás támogatását fontosnak tartja, a szervezet mindenkit arra buzdít, hogy segítsen a környezete érték teremtésében ahogyan csak tud. Mi így próbáltuk segíteni a pedagógusok áldozatos és kiváló munkáját!

• Tavaszi tisztító kúra a kirándulás, és a környezetvédelem is?! (2005)

Gyermekvédelem, örömszerzés!

Nyár elején a frissítõ kirándulások és a regenerálódás részeként szemétszedést tartottunk a városban.

A napsütés és a ragyogó tavasz velünk volt, így kellemes kirándulással egybekötve védtük meg környezetünket.

• Családok százainak osztottunk élelmiszer adományt

Családok százainak osztottunk élelmiszer adománytA Mátrix Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány háromszáz februári élelmiszercsomaggal támogatta a családosokat, idős - egyedülállókat. A többszáz kilónyi élelmiszerért hosszú sorokban kígyózott a tömeg. A csomagokban a cukor, liszt, tészta, étolaj, rizs mellett többek között édesség is akadt. A legrászorultabbak kiválasztásában a védőnők, családsegítő szolgálat, szociális hivatalok is az alapítványok segítségére voltak. Sajnos most sem volt mindenkinek kuponja, volt akinek nem jutott az élelmiszercsomagokból. Egymást segítve tehetünk a szegénység visszaszorításáért!

• Ötezer mesekönyvet vittünk gyermekkórházakba

Ötezer mesekönyvet vittünk gyermekkórházakbaA Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Gyógyító Mesedoktorok 2015 októberében újabb ötezer mesekönyvet juttatott el az ország minden pontjára, gyermekkórházakba. A cél, hogy a betegágyakon fekvő gyerekek változatosabb és élménygazdagabb közegben gyógyulhassanak. A teljesen ingyenes könyveket kórházak, szakrendelők, klinikák részére küldték el. A „nem csak gyerekeket, nem csak betegeket” segítő mesedoktorok nem tudnak mindenhol és mindig ott lenni, ezért azokban a gyermekmentő központokban, ahol örömmel fogadnak mesekönyveket, oda a Mátrix Közhasznú Alapítvány postai csomagban juttatott el intézményenként 20-40 mesekönyvet.

• 800 család és intézmény kapott Mikulás ajándékot

800 család és intézmény kapott Mikulás ajándékotJött a Mikulás - a Dugonics téren szombaton és vasárnap találkoztak vele a rászoruló gyerekek. A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány jóvoltából 800 hátrányos helyzetű család csemetéi részére Mikulás csomag osztás, és játékos ünnepi program került megrendezésre a Dugonics téren. Aki nem kapott a védőnői hálózattól, oviból, iskolából Mikulás csomag átvételére jogosító kupont, az se maradt ajándékok nélkül, hiszen közel 100 kiló szaloncukor, és egyéb meglepetések várták a gyerekeket.

• Prevenciós munka a deszki Padlás Diszkóban

Alapítványunk a káros szenvedélyek ellen, információs bázist indít a deszki Padlás Diszkóban.

Fõ célunk az egészséges életmód népszerûsítése mellett a bûnmegelõzés segítése, a kultúrált szórakozási lehetõség megteremtése.

• Ruha és cipő adomány érkezett

Ruha és cipő adomány érkezettA Mátrix Közhasznú Alapítvány a szegedi Arany János Általános Iskolából tíz zsáknyi ruhát és cipőt tartalmazó adománycsomagot kapott, mely a Centerke Adományozó Központba került, ahol ingyenesen jut el nélkülöző családokhoz. A ruhákkal, cipőkkel teli csomagok tartalmából a rászorulók ingyenesen válogathatnak. Sajnos egyre több a rászoruló, így iskolakezdéskor nagyobb szükség van gyerekek számára használható dolgokra. A segítő alapítvány várja intézmények, magánszemélyek, cégek felajánlását, hogy a segítségre számító rászorulók problémái enyhülhessenek. A Mátrix évente tízezernél több nélkülöző számára juttat segítő adományt.

• Két tonna élelmiszert gyűjtöttünk rászorulóknak

Két tonna élelmiszert gyűjtöttünk rászorulóknakA Magyar Élelmiszerbank Egyesület szervezésében a Mátrix Közhasznú Alapítvány, a Karitáció Alapítvány, az Angyali.hu Alapítvány 2015 november végén két tonna tartós élelmiszert gyűjtött nélkülöző kisgyermekes családoknak, illetve idős - egyedülálló embereknek. A segítő rendezvény lehetőséget nyújt arra, hogy a karácsonyi élelmiszerosztáson kiosztott élelmiszerek még nagyobb értéket nyújtsanak a támogatottak számára. Minden segítőnk, támogatónk, önkéntesünk odaadását nagy hálával és szeretettel köszönjük! Együttműködve lettünk most is még sikeresebbek.