• Ajándék könyvek Kárpátaljára - részt vettünk a gyûjtésben

• Ajándék könyvek Kárpátaljára - részt vettünk a gyûjtésbenAz Orpheus Állatvédõ Egyesület és a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány is adományozott a kárpátaljai magyarok megsegítéséért könyveket. A program révén segítettük a Kárpátalján élõ magyar olvasókat és a könyvtárakat azáltal, hogy jó állapotban lévõ, igényes magyar nyelvû felnõtt-, és gyerekkönyveket ajándékoztunk nekik. Erre azért volt szükség, mert az ottaniak elmondása alapján Kárpátalján a magyar nyelvû könyvbeszerzés meglehetõsen nehézkes: jellemzõen a könyvtárakban a legújabb magyar nyelven kiadott könyv is 1980-as kiadású...

Ezért az ottani iskolák számára nagy segítséget jelentene már akár néhány darab magyar nyelvû könyv, gyermek és ifjúsági kiadvány is.

A könyvadomány révén együtt tettünk a kulturális örökségért, az összetartozás jegyében!

• Szeretetalma és csoki várta az embereket Valentin napon

Szeretetalma és csoki várta az embereket Valentin naponÉlelmiszer adomány - Több ezer vitamindús alma és ötszáz tábla csoki várta Valentin napon a jótékonysági élelemosztáson az embereket a Mátrix Közhasznú Alapítvány, a Boldogságfalva Közhasznú Alapítvány és az Orpheus Önkéntes Közösség jóvoltából Szegeden, a Dugonics téren. Idősek, nagycsaládosok, kisgyermekesek között háromszáz adománycsomag került kiosztásra. Ezen felül több száz járókelőnek kedveskedtek a szervezetek egy - egy csokival és almával, ezzel is segítve a jótékony célú együtt gondolkodást és a közös cselekvést. Tegyünk közösen a szegénység ellen! Minden segítőnek és támogatónak hálás köszönet!

• Adhat Vonal: eredmények, felhasználás ismertetése

Adhat Vonal: eredmények, felhasználás ismertetése2014 októberében kaptuk a csodás hírt, miszerint Alapítványunk az Adhat Vonal jóvoltából telefonos adománygyűjtést folytathat a 13600/22-es Adhat Vonalon. E pályázat elnyerésével új – a visszajelzések szerint – közkedvelt adománygyűjtési forma valósulhat meg gyermekmentő és segítő tevékenységünk eredményének javítása érdekében. Az adománygyűjtési felhívást facebook oldalunkon, valamint valamennyi weboldalunkon közzétettük. Alkalmi és állandó támogatók nagylelkű segítségének köszönhetően együtt segíthetünk a rászoruló gyerekeken. Kedves segítőink, jóakaró Angyalok: hálás köszönetet mondunk minden egyes támogatásért!

• Jól sikerült a jótékonysági pogácsa kommandó - Önkéntesül(l)és

Jól sikerült a jótékonysági pogácsa kommandó - Önkéntesül(l)ésJól sikerült a jótékonysági pogácsa osztás, több száz ember számára adtunk a finomra sikerült ételből. Az adventi programokon az emberek örömmel fogadták süteményeinket. Az ÖNKÉNTESÜL(L)ÉS a projektet segítő önkéntesei révén volt sikeres. Mi is az az ÖNKÉNTESÜL(L)ÉS? A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány az Európai Unió által támogatott ÖNKÉNTESÜL(L)ÉS – Önkéntes Központ Üllésen (TÁMOP-5.5.2-11/2-2012-0059) projekt 2014 május és 2015 február között a helyi szociális, oktatási és egészségügyi intézmények munkáját, a lakosság együttélését, a pozitív értékek megteremtését segíti.

• Iskolák, óvodák kérhetnek jutalmazáshoz könyvcsomagot

Iskolák, óvodák kérhetnek jutalmazáshoz könyvcsomagotKettőezer gyermek és felnőtt számára biztosít a Mátrix Közhasznú Alapítvány mesekönyv és ifjúsági könyv csomagot. Iskolák és óvodák növendékeinek ajándékozását, illetve a pedagógusok jutalmazását segíti az alapítvány nagylelkű támogatókkal együttműködve. A könyvekre oktatási intézmények jelentkezhetnek. Intézményenként 30-50 darabos, vegyesen összeállított könyvcsomag kérhető. A könyvek a Mátrix Közhasznú Alapítvány szegedi raktárában vehetők át, a kérelmező intézmény az alapítvánnyal történő előzetes időpont egyeztetés után viheti el a könyvjutalmazáshoz a könyveket.

• Tarjás lecsót főztünk és osztottunk jótékonysági céllal

Tarjás lecsót főztünk és osztottunk jótékonysági céllalTarjás - tojásos lecsót osztottunk ingyen és támogatójegyért. Szeptember első hétvégéjén (2014 szeptember 6-án) a Szentesi Lecsófesztivál ideje alatt ezrek lepték el Szentes város utcáit, ahol a helyi lecsókészítés rejtelmeinek megismerése mellett jótékonykodtunk is. A fesztivál az előző napi, péntek esti közös szalonnasütéssel vette kezdetét, a következő nap szombaton több száz bográcsban kezdtek rotyogni a lecsóféleségek. Jöttek idősek, egyedülállók, nélkülözők, akiket megvendégeltünk 1-1 tányér finom lecsóval, illetve aki a támogatójegyet vásárolt, az a helyi kórház gyermekosztályát támogatta.

• Ovisokkal Ünnepeltünk a Szeretet Sátorban

• Tolerancia programot támogattunk

Tolerancia programot támogattunkKerékpáros ügyességi verseny és KRESZ-totó is várta a Tolerancia Nap résztvevőit a Széchenyi téren, ahol egy közös „Te is más vagy, te sem vagy más” nyilatkozatot is aláírhattak a résztvevők. A programra kíváncsi résztvevők a Roma Tanoda vándorkiállítását is megtekinthették. A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány a szervezők meghívására látogatott el a rendezvényre. Segítőink nem üres kézzel érkeztek, a jótékonysági napra finomságokat (csokit), gyümölcs kosarat és kiadványokat is vittek, hogy a legjobb eredményt elérő csapatokat megjutalmazhassák.

• Ingyenes weblap készítés - kérésére internet oldalhoz segítjük!

A személyes, céges és nonprofit internetoldalak hozzájárulnak a tudásalapú, de mégis objektív információs társadalom kialakulásához - fejlõdéséhez.

Legyen Önnek is bemutatkozó weboldala! Legyen a partnerünk!

Cégek-szolgáltatók ismertetõ, bemutatkozó weboldalát (szöveges - képes ismertetõvel, elérési címek - telefonszámok megjelölésével) az alapítvány INGYEN elkészíti.

• Ezer gyermek várta a jótékonysági Mikulást Szegeden

Ezer gyermek várta a jótékonysági Mikulást SzegedenKígyózó sorokban várták vasárnap délután Szegeden, a Dugonics téren kisgyermekes családok, hogy a Mikulással egy pár pillanatra találkozhassanak. A Mátrix Közhasznú Alapítvány jóvoltából ezer hátrányos helyzetű gyermek kapott a jótékonysági Mikulástól jól megtömött ajándék csomagot. Rácz Anett, a Mátrix Közhasznú Alapítvány vezetője a szegénység visszaszorítása kapcsán fontosnak tartja a közösség megoldó erejét, a példamutatást, az élményteremtést. A gyerekek a nagyszakállút nagy örömmel fogadták. A program előkészületeiben a szociális intézmények is segédkeztek, a gördülékeny lebonyolításban tucatnyi segítő - önkéntes is részt vett.

• Öröm és boldogság a gyerekek arcán

Öröm és boldogság a gyerekek arcánAz adventi időszakban fokozottabban figyel a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány arra, hogy ha lehet, senki ne maradjon ajándék nélkül. Éppen ezért a Karitáció Alapítvánnyal, az Orpheus Egyesülettel közösen az ünnepi időszakban közel hétszáz élelmiszercsomaggal, ezer Mikuláscsomaggal segítettük a hátrányos helyzetű gyerekeket, családokat, egyedülálló időseket. Emellett több tonna ruha, játék, könyv került a lakosság támogatói munkája és az alapítvány révén a jobb sorsot érdemlő nélkülözőkhöz. Együtt CSODÁKRA vagyunk képesek!