bohócdoktor vizit szja 1%
  • Felvirágosításban segédkeztünk

• Felvirágosításban segédkeztünkA MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és a Független Városi Szövetség - Magyar Egyesület önkéntesei a Szőregi Rózsásoktól 57 tő rózsát kaptak városszépítésre, ültetésre. Az ötvenhét tő virág az 1956-os Forradalom és Szabadságharc emlékére utal, hiszen ötvenhét évvel ezelőtt történtek a forradalmi események. A virágosítás a Centerke Szeged, Fő fasori adományosztó helye előtt, illetve 2013. október 23-án, 14-15 óra között a Szeged, Vértó - Magyar Nemzeti Történelmi Emlékhelyen kerültek kiültetésre. Legyen virágos és szép mindenki környezete!

bohócdoktor adó egy százalék, gyermekmentés, családtámogatáscsaládtámogatás, adományosztás, gyógyítás, gyermekek, kórházKérjük Támogassa a Gyermekek megmentését!

• Támogattuk az újszülött életmentést 2010-ben is!

Támogattuk az újszülött életmentést 2010-ben is!Az élet első perceiben, óráiban sok újszülött számára nem adatik meg a szakszerű ellátás, ezáltal teljes egészség. A koraszülött életmentők fontos munkáját segítve adományoztunk egy nagyobb összeget.

A pénz fontos a sikeres munkához. A szakszerű mentés elmaradása az újszülött, koraszülött életkilátásait (életben marad vagy meghal) és a későbbi évek életminőségét (testileg és szellemileg ép lesz vagy károsodott) döntően meghatározza.

• Élelmiszer csomagot kapott 300 család

Élelmiszer csomagot kapott 300 családHúsvét előtt a jótékonysági élelmiszerosztásra hosszú sorokban érkeztek a Centerke Adományozó Központba a támogatottak. Egy tonna tartós élelmiszert, háromszáz csomagban juttatott rászoruló családok, kisgyermekesek, idős - egyedülállók számára a Mátrix Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány, a Segítsüti támogatásával. A napi adományosztásokon felül a támogatottak számára nagy segítség a tartós élelmiszer támogatás, az ünnepük így lehet gondtalanabb és örömökben teli. Sütést - főzést segítő étolajat, lisztet, sót, rizst, tésztát, cukrot, mézet, édességet, illetve konzervben pörköltet, vagdalthúst, májast kaptak a családok.

• Adományoztunk Anita gyógyulásáért!

A vajdasági magyar kislány súlyos leukémiával küszködik. Magyarországi gyógykezelését (az életmentõ beavatkozások elõtti kemoterápiát) az OEP nem támogatja.

Így a terápia után következõ csontvelõ transzplantáció és az azt követõ õssejt kezelés eredményessége veszélybe kerülhet.

Az együttérzés és a drukk mellé a 4,5 millió forintos kezelésbe segítettünk bele szerény lehetõségeink révén.

• Most nem adtunk, hanem kaptunk :)

Most nem adtunk, hanem kaptunk :)A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány karácsonyi adományozói munkásságát támogatja az egyetemnél lévő Nyugi Kávézó. A helyszínen lehetőség nyílt arra, hogy a felállított jótékonysági fenyőfa alá az egyetemisták és a többi vendég játékot, ajándéknak való könyvet, édességet rakjon a fa alá. A fenyőfa (hogy ne legyen csupasz) díszítéséhez a Tabán utcai óvoda és a Rókusi Körúti Bölcsőde apraja - nagyja készített az segítő program támogatásához díszeket. A "Nyugi Te is segíthetsz" program sikere a Te sikered is lehet!

• Ruha és cipő adomány érkezett

Ruha és cipő adomány érkezettA Mátrix Közhasznú Alapítvány a szegedi Arany János Általános Iskolából tíz zsáknyi ruhát és cipőt tartalmazó adománycsomagot kapott, mely a Centerke Adományozó Központba került, ahol ingyenesen jut el nélkülöző családokhoz. A ruhákkal, cipőkkel teli csomagok tartalmából a rászorulók ingyenesen válogathatnak. Sajnos egyre több a rászoruló, így iskolakezdéskor nagyobb szükség van gyerekek számára használható dolgokra. A segítő alapítvány várja intézmények, magánszemélyek, cégek felajánlását, hogy a segítségre számító rászorulók problémái enyhülhessenek. A Mátrix évente tízezernél több nélkülöző számára juttat segítő adományt.

• Sikeres volt a WARC2 kézműves tábor

Sikeres volt a WARC2 kézműves tábor WARC - "Welcome to Arts and Crafts" programhoz kapcsolódó alkotói tábor nagy sikert aratott. 2012 augusztus végén került megrendezésre a SZIN (Szegedi Ifjúsági Napok) Zöld Placcán a MÁTRIX / Orpheus programterületén a WARC2 programhoz kapcsolódó kézműves tábor. A program ideje alatt (öt nap, négy éjszakán keresztül) hat oktatóval ötven fiatal kapott lehetőséget arra, hogy hagyományos szakmák és a kézművesség iránti érdeklődése révén fejleszthesse tudását. A résztvevők Szabadka és Szeged környékéről érkeztek. A passzív időszakban a SZIN fesztivál által szervezett programokon is részt vettek a tábor lakói.

• Gyermekek ezrei kaptak év végi jutalomkönyvet - képes beszámoló

Gyermekek ezrei kaptak év végi jutalomkönyvet - képes beszámolóNagy volt a nyüzsgés a napokban a Mátrix Alapítvány könyvraktárában, pedagógusok kaptak a szervezettől jutalmazáshoz könyveket. Kettőezer gyermek és felnőtt számára biztosított 2019-ben is a Mátrix Közhasznú Alapítvány mesekönyv és ifjúsági könyv csomagot. Iskolák és óvodák növendékeinek év végi / évközi ajándékozását, illetve a pedagógusok jutalmazását segíti az alapítvány nagylelkű támogatókkal együttműködve. A könyvekre oktatási intézmények jelentkezhettek. Intézményenként 30-50 darabos, vegyesen összeállított könyvcsomag volt kérhető, melyeket az intézmények juttatnak a gyermekeknek / pedagógusoknak.

• Ovisokkal Ünnepeltünk a Szeretet Sátorban

• Utcazenészeket segít a MÁTRIX Alapítvány

Utcazenészek támogatásaElõfordult már veled, hogy megesett a szíved egy tehetséges, utcán muzsikáló honfitársadon?! Segítettél már utcazenészen pénzed elédobálásával?

Magyarországon az utcai (szervezetlen vagy szervezett) kérdegetés sokszor összemosódik az utcazene kultúrával. A MÁTRIX Alapítvány "Utcazene program"-ja segíti azokat a tehetségeket, akik ügyesen zenélnek / énekelnek, és fontosnak tartják az utcai muzsikálást. A segítõ program elsõsorban mobil hangosító berendezés beszerzésében és a muzsikálás minõségivé tételének kialakításában segít.

• Patriknál jártunk, neki-és családjának segítettünk

Patriknál jártunk, neki-és családjának segítettünkBalog Patrik a hétéves kisfiú cisztás fibrózisban, egy életveszélyes betegségben szenved. Neki az is nagy szó, ha a tüdejében termelődő folyamatos váladéktól néhány percre mentesülhet, és könnyebben veheti a levegőt. Sajnos állapota miatt nagyon ritkán járhatott eddig közösségbe, így nagyon visszahúzódó. A kisfiú családja segélykiáltását hallottuk meg, és vittünk Patrik életének örömtelibbé alakításához ezt-azt. A tervünk sikerült, jobbá tettük a fiúcska mindennapjait.