adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor

• Ötezernél több mesekönyvet kaptak gyerekektől a Gyógyító Mesedoktorok 2014-benGyermekkórházak bennfekvő betegei számára tett jótékonysági mesekönyvgyűjtő felhívásra több mint ötezer mesekönyvet küldtek be gyerekek és pedagógusaik. A könyvek gyermekkórházak számára kerülnek szétosztásra, melyek révén a bent fekvő beteg gyerekek kellemesebb körülmények között gyógyulhatnak. A legtöbb könyvet beküldő osztály és csoport értékes díjazásban részesült. A program jól mutatta, hogy a lelkes gyerekek és pedagógusaik odafigyelnek a bajban lévőkre, és ahol csak tudnak, segítenek (a 2014-es program lezárult!).

Az ötezer-kettőszáznegyvenhárom beérkezett könyvből az iskolák közül a Diósdi Eötvös József Általános Iskola, 5.a osztálya bizonyult a legeredményesebbnek, Ők viszonzásul osztálykirándulást kaptak a Mátrix Közhasznú Alapítványtól. Az óvodák közül a legtöbb könyvet a Gál Ferenc Főiskola Szarvasi Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Óvoda, Bölcsőde Szamóca csoportja küldte be, az Ő nyereményük a lelkes részvételért értékes vásárlási utalvány lett. A Mátrix Közhasznú Alapítvány által életre hívott Gyógyító Mesedoktorok mozgalom célja, hogy a kórházakban betegeskedő gyerekek életkörülményei jobbak legyenek.

• 120 családnak osztottunk élelmiszercsomagot

Tudtad, hogy nagyon sok ember rendszeresen éhezni kényszerül?!

Nem csak felnõttek, hanem gyerekes családok is!

A Mátrix Közhasznú Alapítvány és a TOP Egyesület a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvánnyal együttmûködve 120 család részére biztosított élelmiszercsomagot, amely tartós élelmiszereket tartalmazott.

A családok levest, tésztát, kekszet és édes süteményt vihettek haza.

• Számítógép ÁLOM 2010!

Számítógép ÁLOM 2010!Sok tehetség azért marad le, mert hátrányos helyzetben él... segítünk, ahol tudunk! Idén is ingyen számítógépet kapnak a jól tanuló, rászoruló fiatalok! A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány adományozói programja révén száz rászoruló családban élő, 12-16 éves életkorú fiatal számára komplett (használt, de még használható) számítógépet juttat. A támogatói programra jelentkezhet minden olyan 12-16 év közötti fiatal, akinek 3 vagy ennél több testvére van, tanulmányi átlaga a 4,5-et eléri, életterében számítógép nincsen, egy főre jutó jövedelmük a létminimum alatt van.

• Kevesebb csomagolási hulladék, tudatosabb környezetkezelés

Kevesebb csomagolási hulladék, tudatosabb környezetkezelésFontos a környezetünk védelme. Nagyon sok az életünket átszövő felesleges csomagolóanyag, a külső csín. Kampányt indítottunk a csomagolási hulladék csükkentéséért. Környezetvédelmi programunkat a Földművelésügyi Minisztérium és a Szelektálok.hu FM-LSZF/2017-01 forrásnak köszönhetően támogatta. A program célja, hogy a lakosságot és a felnövekvő ifjúságot megismertessük a környezettudatosság fontosságával, a sok esetben feleslegesen termelődő csomagolási hulladékok problémakörével. Tudatosabb vásárlói szokások = kevesebb hulladék termelés, ez a program mozgató rugója.

• Öröm és boldogság a gyerekek arcán

Öröm és boldogság a gyerekek arcánAz adventi időszakban fokozottabban figyel a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány arra, hogy ha lehet, senki ne maradjon ajándék nélkül. Éppen ezért a Karitáció Alapítvánnyal, az Orpheus Egyesülettel közösen az ünnepi időszakban közel hétszáz élelmiszercsomaggal, ezer Mikuláscsomaggal segítettük a hátrányos helyzetű gyerekeket, családokat, egyedülálló időseket. Emellett több tonna ruha, játék, könyv került a lakosság támogatói munkája és az alapítvány révén a jobb sorsot érdemlő nélkülözőkhöz. Együtt CSODÁKRA vagyunk képesek!

• Élő fenyőfát kapott száz rászoruló család

Élő fenyőfát kapott száz rászoruló családA Karitáció Alapítvány és a Mátrix Közhasznú Alapítvány idén is száz rászoruló családot örvendeztetett meg élő fenyőfával. Egyre több gyermekes család az ünnepre pénz híján nem állít karácsonyfát. A szeretettől vezérelt támogatói program a rászorulók örömét segítette. A legrászorultabb családok kiválasztása a szociális hálón keresztül történt meg. A fenyőfát a támogatottak a Karitáció Alapítvány Központjában, a 6725 Szeged, Kálvária tér 31. címen, 2013. december 21-én (szombaton), délután 14:00 óra és 15:00 óra között kapták meg. A rendezvényen szaloncukrot, meleg teát is kaptak a fenyőfáért hosszú sorokban várakozók.

• Adományoztunk a beteg szívek gyógyulásáért!

Adományoztunk a beteg szívek gyógyulásáért!Szabó Zsolti (4) és Illés Máté (5) különböző szívizom betegségek miatt műszívre kerültek. A gépi szerkezet csak ideiglenes megoldás a gyerekek életben tartására. A két pici fiúcska a szörnyű betegségtől csak donorszív beültetésével menekülhet meg.

A Mátrix Közhasznú Alapítvány a kórház által működtetett Gottsegen György Alapítványon keresztül adományozott szerény támogatást a pici gyerekek számára, hogy életkörülményeiket segítse.

• Támogattuk az újszülött életmentést 2010-ben is!

Támogattuk az újszülött életmentést 2010-ben is!Az élet első perceiben, óráiban sok újszülött számára nem adatik meg a szakszerű ellátás, ezáltal teljes egészség. A koraszülött életmentők fontos munkáját segítve adományoztunk egy nagyobb összeget.

A pénz fontos a sikeres munkához. A szakszerű mentés elmaradása az újszülött, koraszülött életkilátásait (életben marad vagy meghal) és a későbbi évek életminőségét (testileg és szellemileg ép lesz vagy károsodott) döntően meghatározza.

• 2007-ben is adományozott a MÁTRIX Mikulás

A MÁTRIX Mikulás 2007-ben is sokfelé járt.

A gyermekotthon és zavarkorrekciós intézmény pici lakói tizedik éve várnak bennünket.

Idén közel száz rászorulót segítettünk csomagokkal, ajándékokkal, örömteli pillanatokkal.

Örültünk, hogy segíthettünk!

• Élelmiszer csomagot kapott 300 család

Élelmiszer csomagot kapott 300 családHúsvét előtt a jótékonysági élelmiszerosztásra hosszú sorokban érkeztek a Centerke Adományozó Központba a támogatottak. Egy tonna tartós élelmiszert, háromszáz csomagban juttatott rászoruló családok, kisgyermekesek, idős - egyedülállók számára a Mátrix Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány, a Segítsüti támogatásával. A napi adományosztásokon felül a támogatottak számára nagy segítség a tartós élelmiszer támogatás, az ünnepük így lehet gondtalanabb és örömökben teli. Sütést - főzést segítő étolajat, lisztet, sót, rizst, tésztát, cukrot, mézet, édességet, illetve konzervben pörköltet, vagdalthúst, májast kaptak a családok.

• Hajléktalan szállókra hordjuk a ruhákat, takarókat

Hajléktalan szállókra hordjuk a ruhákat, takarókatA nagy hidegben 1-1 utcán töltött éjszaka is igen kimerítő. Sajnos nagyon sokan vesztették / vesztik el fejük felől a lakhelyet. Alapítványunk készleteibe kerülő takarókat, ruhákat, cipőket (köztük a lakosság nagylelkű adományait) rendszeresen eljuttatjuk a rászorulók megsegítéséhez a hajléktalanokat védő melegedőkbe, fedél nélkülieket támogató szállásokra. Várjuk továbbra is a már nem használt, de még használható ruhák (kabátok, nadrágok, cipők, alsóneműk), takarók, hálózsákok felajánlóit, hogy az adományokat csomagokba rendezve célba juttathassuk.