• Adhat Vonal: eredmények, felhasználás ismertetése

• Adhat Vonal: eredmények, felhasználás ismertetése2014 októberében kaptuk a csodás hírt, miszerint Alapítványunk az Adhat Vonal jóvoltából telefonos adománygyűjtést folytathat a 13600/22-es Adhat Vonalon. E pályázat elnyerésével új – a visszajelzések szerint – közkedvelt adománygyűjtési forma valósulhat meg gyermekmentő és segítő tevékenységünk eredményének javítása érdekében. Az adománygyűjtési felhívást facebook oldalunkon, valamint valamennyi weboldalunkon közzétettük. Alkalmi és állandó támogatók nagylelkű segítségének köszönhetően együtt segíthetünk a rászoruló gyerekeken. Kedves segítőink, jóakaró Angyalok: hálás köszönetet mondunk minden egyes támogatásért!

500 forinttal támogassa Alapítványunk fontos tevékenységeit!

* Híváskor 13600, majd a menüben 22 -t kell nyomni,
    * SMS küldésekor a 13600 a címzett, az sms szöveg pedig 22 kell legyen.

Erre gyűjtünk, a beérkezett adományok ezekre a fontos feladatokra kerülnek felhasználásra: évente tízezer segítő adománnyal támogatja a Mátrix Közhasznú Alapítvány a bajban lévőket, a nélkülözőket, a hátrányt szenvedőket. Ez naponta 40-50 segítségnyújtást jelent. Az alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központ minden nap ruhával, cipővel, tartós élelmiszerrel segíti a rászorulókat. A Gyermekmentő Sterilszoba a hátrányos helyzetben lévő családok betegséggel küszködő gyermekeinek gyógyulásában segít. Alapítványunk segítséget nyújt szociális, környezetvédelmi feladatokat ellátó egyesületeknek és alapítványoknak is. A Gyógyító Mesedoktor program élménypedagógiával és élményterápiával vesz részt a kórházak munkájában. A Gyógyító Zenedoktor élményterápiás módszerekkel segíti a rászorulókat (szenvedélybetegeket, mentális problémákkal küszködőket, az oktatási intézményekben folyó fejlesztő munkát). Az alapítvány fontos feladatai között szerepel az egészségmegőrzés, a jótékony segítő feladatok, tehetséggondozás, hagyományőrzés, ingyenkonyha, élményprogramok. Az adományvonal révén a támogatók által felajánlott nagylelkű adományok 100%-ban a gyermekmentő és családsegítő programok sikeresebbé tételére kerülnek felhasználásra. Ezek mellett fontosabb programjaink között szerepelnek a Nembeteg.hu Életmódprogram, a Letudokfogyni Életmódprogram, a Letudokszokni Életmódprogram, a Kezdjünk Új Életet! - tömegsport mozgalom, az Gyermekétkeztetés, Ingyenkonyha Program, élelmiszerosztás is.

adomány gyűjtés, adományok osztása, alapítvány, adó 1 százalék felajánlás

Kimutatások a kapott és felhasznált támogatásokról:

2018. éves összesítés
    1. A beérkezett hívásokból és üzenetekből származó adomány teljes összege: 0 Ft
    2. Az utalt támogatásból a telefonszolgáltatók részére átadott díj, mely tartalmazza az adományvonal fenntartási költségét, illetve hívásonként / sms-enként 15 Ft szolgáltatói költséget, melyet a NIOK által benyújtott számlák alapján fizettünk ki. Ennek összege: 0 Ft.
    3. Az adománygyűjtő szervezet által saját működési költségre felhasznált keret (a következő részletezettséggel: raktározási költség, karbantartási költség, hirdetési költség, bérköltség, bérjárulékok): 0 Ft.
    4. A szervezet által a rászorulók megsegítésére felhasználható összeg: 0 Ft.
    5. Adományban részesítettek száma: 200 fő.
    6. A gyűjtésből befolyt adomány felhasználása, a tevékenység részletes bemutatása: a Mátrix Közhasznú Alapítvány évente tízezer hátrányos helyzetű embernek segít. A támogatói programok közül jelen összeget élelmiszerosztás keretében használtuk fel, melynek során tartós élelmiszerekkel teli csomaggal támogattuk a rászorulókat (az adományosztás és a segítségnyújtás helye: Centerke Adományozó Központ, utcai szociális segítő helyszínek és programok).

Hálásan köszönjük az adományvonali segítő támogatást!

2017. éves összesítés
    1. A beérkezett hívásokból és üzenetekből származó adomány teljes összege: 218.819 Ft
    2. Az utalt támogatásból a telefonszolgáltatók részére átadott díj, mely tartalmazza az adományvonal fenntartási költségét, illetve hívásonként / sms-enként 15 Ft szolgáltatói költséget, melyet a NIOK által benyújtott számlák alapján fizettünk ki. Ennek összege: 90.816 Ft.
    4. A szervezet által a rászorulók megsegítésére felhasználható összeg: 128.003 Ft.

2016. éves összesítés
    1. A beérkezett hívásokból és üzenetekből származó adomány teljes összege: 170.063 Ft
    2. Az utalt támogatásból a telefonszolgáltatók részére átadott díj, mely tartalmazza az adományvonal fenntartási költségét, illetve hívásonként / sms-enként 15 Ft szolgáltatói költséget, melyet a NIOK által benyújtott számlák alapján fizettünk ki. Ennek összege: 73.786 Ft.
    4. A szervezet által a rászorulók megsegítésére felhasználható összeg: 99.277 Ft.

2015. éves összesítés
    1. A beérkezett hívásokból és üzenetekből származó adomány teljes összege: 253.931 Ft
    2. Az utalt támogatásból a telefonszolgáltatók részére átadott díj, mely tartalmazza az adományvonal fenntartási költségét, illetve hívásonként / sms-enként 15 Ft szolgáltatói költséget, melyet a NIOK által benyújtott számlák alapján fizettünk ki. Ennek összege: 98.517 Ft.
    4. A szervezet által a rászorulók megsegítésére felhasználható összeg: 155.414 Ft.
    5. Adományban részesítettek száma: 630 fő.

2014. éves összesítés
    1. A beérkezett hívásokból és üzenetekből származó adomány teljes összege: 16.646 Ft.
    2. Az utalt támogatásból a telefonszolgáltatók részére átadott díj, mely tartalmazza az adományvonal fenntartási költségét, illetve hívásonként / sms-enként 15 Ft szolgáltatói költséget, melyet a NIOK által benyújtott számlák alapján fizettünk ki. Ennek összege: 10.688 Ft.
    4. A szervezet által a rászorulók megsegítésére felhasználható összeg: 5.958 Ft.
    5. Adományban részesítettek száma: 300 fő
    6. A gyűjtésből befolyt adomány felhasználása, a tevékenység részletes bemutatása: a Mátrix Közhasznú Alapítvány évente tízezer hátrányos helyzetű embernek segít. A támogatói programok közül jelen összeget élelmiszerosztás keretében használtuk fel, melynek során tartós élelmiszerekkel teli csomaggal támogattuk a rászorulókat.

Köszönjük a támogatást!

* Adhat Vonal oldalunk elérhetősége
    * Adhat Adatlapunk

• Gyümölcskommandó - meggyosztás rászorulóknak

Gyümölcskommandó - meggyosztás rászorulóknakA Mátrix Közhasznú Alapítvány lelkes önkéntesei háztáji gyümölcsfákról a tulajdonosok számára felesleges gyümölcsöt leszüretelték, majd ládákba rendezve jótékonysági élelmiszerosztásokon rászoruló családok és idős - egyedülállók számára osztották ki. Rácz Anett alapítványi elnök ismertette, hogy a friss gyümölcs többszörösen is hasznos adomány, hiszen a nélkülözők számára egészséges táplálékforrás és ízletes vitamin utánpótlás is. Segítőinkkel, támogatóinkkal közös a siker, köszönjük szépen! Mottónk beérett: "nem tudunk mindenkinek segíteni, de mindenki tud valakinek segíteni".

• Zolika családját is támogatja a Centerke

Zolika családját is támogatja a CenterkeA Centerke a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány olyan támogató helyisége, ahol a betérők anyagi helyzettől függetlenül ingyenesen választhatnak maguknak a használt ruhákból - cipőkből, könyvekből, egyéb tárgyakból egyet. Aki kinőtt vagy már feleslegessé vált (de tiszta, jó állapotú) dolgait leadja az alapítványnál, az gyarapítja a Centerke kiosztható árukészletét. Az adományt leadók cserebere alapon válogathatnak az üzlet kínálatából. Pénzforgalom a működési elvből adódóan nincsen. Zolika és Családja a szükséges ruhák mellett kiságyat is a MÁTRIX Közhasznú Alapítványtól kapott...

• SZIN 2016, Szegedi Ifjúsági Napok

SZIN 2016, Szegedi Ifjúsági NapokNagy pörgés volt a SZIN 2016 fesztiválon, sikeres volt a Szegedi Ifjúsági Napokon való részvételünk. A Mátrix Közhasznú Alapítvány évek óta nagy örömmel vesz részt a Szegedi Ifjúsági Napok programsorozatában, azon belül is a Civil Falu szervezetei között. A SZIN 2016 Mátrixos sátrában mód volt találkozni önkénteseinkkel, segítettük a fiatalokat megismerni a Mátrix szociális, egészségvédelmi, szabadidős, jótékonysági programjait. Toboroztunk közösségi szolgálatosokat, mesedoktorokat, adományozó központos segítőket is.

• A béke, a hazafiság, a testvériség jegyében gyűltünk össze október 23-án

A béke, a hazafiság, a testvériség jegyében gyűltünk össze október 23-ánOktóber 23-án 16 órakor került sor a szertűz meggyújtására, melyet Kocsis Melinda vezényelt. A Himnusz közös eléneklése után Apró Juhász János, a Független Városi Szövetség – Magyar Egyesület elnöke mondott beszédet. Ezt követően Szép Ferenc Szilveszter szakrális leiratát, Bullás Mária verseit, ezután a Mária Lovagrend képviseletében Gyebrovszki Klára beszédét, majd Máray Sándor: Mennyből az angyal című versét Bullás Máriától hallgathatta meg az addigra már több százra duzzadt vendégsereg.

• Centerke Adományozó Központ

Centerke Adományozó KözpontJanuártól decemberig folyamatos az igény a ruha-cipő adományokra, így mindig nagy a fogalom a Centerke Adományozó Központban. A Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett adományosztó helyen az adományokat felajánlókat és adományt igénylőket egyaránt egész évben szeretettel várják. Sok család megélhetését teszi könnyebbé a használt ruha-cipő adomány, hiszen a megspórolható pénzeket így élelmiszerre, rezsi fizetésre is költhetik. Sok fedél nélküli honfitársunk esetében a rendszeres adományok révén a fertőzéseket kerülik el a higiénikusabb állapot révén.

• Hallássérültek asztalitenisz - sakk Országos Bajnokságot támogattunk

Hallássérültek asztalitenisz - sakk Országos Bajnokságot támogattunkHagyományosan immár 22. éve (Szegeden, 2012. 11. 16-18-án) a szegedi Klúg Péter Óvoda, Általános Iskola rendezi a Hallássérültek Országos Diákbajnoksága keretében az asztalitenisz- és sakkversenyt.

Ebben az évben valamennyi hallássérülteket oktató intézmény elküldte legjobb versenyzőit, sőt ebben az évben - immár hagyományosan - hozott csapatot a kolozsvári és a szabadkai iskola is, így jelenlétükkel nemzetközivé vált a verseny.

• Sokan adakoztak az élelmiszergyűjtő pontokon - élelmiszerosztás 2012/2013

Sokan adakoztak az élelmiszergyűjtő pontokon - élelmiszerosztás 2012/2013Mintegy 6-700 kiló tartós élelmiszer gyűlt össze pénteken és szombaton a Magyar Élelmiszerbank akciója keretében Szegeden. Az összegyűjtött élelmiszert decemberben osztják el a rászorulók között.

Mint Dudás Zsanett, az akcióban résztvevő MÁTRIX Közhasznú Alapítvány munkatársa elmondta: több nagyáruházban gyűjtöttek főként tartós élelmiszert, lisztet, cukrot, tésztát, de volt, aki lekvárt is hozott. Az akció sikerét tucatnyi önkéntes munkája segítette.

• Pszichés betegek támogatása

Pszichés betegek támogatásaAz elszegényedés, a kilátástalanság sok embert a betegségek közepette pszichésen is megtör. A Pszichiátriai Klinika többek között az élet nehézségeit nehezen viselő embertársainkkal foglalkozik. A Mátrix Közhasznú Alapítvány a kizökkent és lelkileg sérült emberek ünnepét is szebbé tette, ezáltal segítve a helyes út meglelését. Édességet, hajsampont, szappant, tisztálkodó eszközöket, fogkefét, fogkrémet, tartós élelmet kaptak az ünnepeket a klinikán töltő páciensek. A szakdolgozók számára nagy segítség az adomány, hiszen nagyban segítik a pszichés betegek helyzetének javítását.

• Szánkó helyett limuzinnal vitte az ajándékokat a Mátrixos Mikulás

Szánkó helyett limuzinnal vitte az ajándékokat a Mátrixos MikulásEgyre több családban gond a megélhetés, az ünnepekkor sok gyermek nem kap ajándékot. A Mátrix Közhasznú Alapítvány az adventi időszakban is azon munkálkodik, hogy ne legyen nélkülöző gyermek és felnőtt. A VIP Limuzin jóvoltából a héten budapesti nehéz sorsú gyerekekhez limuzinnal érkezett az ajándékot hozó Mikulás. Az ajándékozás mellett élmény volt a gyerekeknek, hogy kipróbálhatták a hosszú, nem mindennapi csodajárgányt. A nem mindennapi élmény a gyerekek számára élménypedagógiás módszerként szolgálhatott a szocializáció fejlesztésének elérése érdekében.

• A Centerke egész évben segít, de ünnepekkor még jobban!

A Centerke egész évben segít, de ünnepekkor még jobban!A Mátrix Közhasznú Alapítvány önkéntes csapata az ünnepek előtti időszakban emberfeletti erővel igyekszik minden rászorulón segíteni. A lelkes alapítványosok élelmiszerosztásokkal, ajándékválogatóval, postai adományküldéssel is próbálják kielégíteni a segítségért ezrével jelentkezők népes sorát. Naponta 200 telefon, e-mail, postai levél érkezik be az alapítványhoz, a segítő kapacitás ennél jóval kisebb. A szervezet által működtetett Centerke Adományozó Központ nem csak az ünnepek idején, hanem egész évben segíti a nélkülözőket, segítségre szorulókat.