• Adhat Vonal: eredmények, felhasználás ismertetése

• Adhat Vonal: eredmények, felhasználás ismertetése2014 októberében kaptuk a csodás hírt, miszerint Alapítványunk az Adhat Vonal jóvoltából telefonos adománygyűjtést folytathat a 13600/22-es Adhat Vonalon. E pályázat elnyerésével új – a visszajelzések szerint – közkedvelt adománygyűjtési forma valósulhat meg gyermekmentő és segítő tevékenységünk eredményének javítása érdekében. Az adománygyűjtési felhívást facebook oldalunkon, valamint valamennyi weboldalunkon közzétettük. Alkalmi és állandó támogatók nagylelkű segítségének köszönhetően együtt segíthetünk a rászoruló gyerekeken. Kedves segítőink, jóakaró Angyalok: hálás köszönetet mondunk minden egyes támogatásért!

500 forinttal támogassa Alapítványunk fontos tevékenységeit!

* Híváskor 13600, majd a menüben 22 -t kell nyomni,
    * SMS küldésekor a 13600 a címzett, az sms szöveg pedig 22 kell legyen.

adomány gyűjtés, adományok osztása, alapítvány, adó 1 százalék felajánlás

Erre gyűjtünk, a beérkezett adományok ezekre a fontos feladatokra kerülnek felhasználásra: évente tízezer segítő adománnyal támogatja a Mátrix Közhasznú Alapítvány a bajban lévőket, a nélkülözőket, a hátrányt szenvedőket. Ez naponta 40-50 segítségnyújtást jelent. Az alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központ minden nap ruhával, cipővel, tartós élelmiszerrel segíti a rászorulókat. A Gyermekmentő Sterilszoba a hátrányos helyzetben lévő családok betegséggel küszködő gyermekeinek gyógyulásában segít. Alapítványunk segítséget nyújt szociális, környezetvédelmi feladatokat ellátó egyesületeknek és alapítványoknak is. A Gyógyító Mesedoktor program élménypedagógiával és élményterápiával vesz részt a kórházak munkájában. A Gyógyító Zenedoktor élményterápiás módszerekkel segíti a rászorulókat (szenvedélybetegeket, mentális problémákkal küszködőket, az oktatási intézményekben folyó fejlesztő munkát). Az alapítvány fontos feladatai között szerepel az egészségmegőrzés, a jótékony segítő feladatok, tehetséggondozás, hagyományőrzés, ingyenkonyha, élményprogramok. Az adományvonal révén a támogatók által felajánlott nagylelkű adományok 100%-ban a gyermekmentő és családsegítő programok sikeresebbé tételére kerülnek felhasználásra. Ezek mellett fontosabb programjaink között szerepelnek a Nembeteg.hu Életmódprogram, a Letudokfogyni Életmódprogram, a Letudokszokni Életmódprogram, a Kezdjünk Új Életet! - tömegsport mozgalom, az Gyermekétkeztetés, Ingyenkonyha Program, élelmiszerosztás is.

Kimutatások a kapott és felhasznált támogatásokról:

2019. éves összesítés
    1. A beérkezett hívásokból és üzenetekből származó adomány teljes összege: 0 Ft
    2. Az utalt támogatásból a telefonszolgáltatók részére átadott díj, mely tartalmazza az adományvonal fenntartási költségét, illetve hívásonként / sms-enként 15 Ft szolgáltatói költséget, melyet a NIOK által benyújtott számlák alapján fizettünk ki. Ennek összege: 0 Ft.
    3. Az adománygyűjtő szervezet által saját működési költségre felhasznált keret (a következő részletezettséggel: raktározási költség, karbantartási költség, hirdetési költség, bérköltség, bérjárulékok): 0 Ft.
    4. A szervezet által a rászorulók megsegítésére felhasználható összeg: 0 Ft.
    5. Adományban részesítettek száma: 200 fő.
    6. A gyűjtésből befolyt adomány felhasználása, a tevékenység részletes bemutatása: a Mátrix Közhasznú Alapítvány évente tízezer hátrányos helyzetű embernek segít. A támogatói programok közül jelen összeget élelmiszerosztás keretében használtuk fel, melynek során tartós élelmiszerekkel teli csomaggal támogattuk a rászorulókat (az adományosztás és a segítségnyújtás helye: Centerke Adományozó Központ, utcai szociális segítő helyszínek és programok).

Hálásan köszönjük az adományvonali segítő támogatást!

2018. éves összesítés
    1. A beérkezett hívásokból és üzenetekből származó adomány teljes összege: 1.482.483 Ft
    2. Az utalt támogatásból a telefonszolgáltatók részére átadott díj, mely tartalmazza az adományvonal fenntartási költségét, illetve hívásonként / sms-enként 15 Ft szolgáltatói költséget, melyet a NIOK által benyújtott számlák alapján fizettünk ki. Ennek összege: 170.484 Ft.
    4. A szervezet által a rászorulók megsegítésére felhasználható összeg: 1.311.999 Ft.
    5. Adományban részesítettek száma: 400 fő.

2017. éves összesítés
    1. A beérkezett hívásokból és üzenetekből származó adomány teljes összege: 218.819 Ft
    2. Az utalt támogatásból a telefonszolgáltatók részére átadott díj, mely tartalmazza az adományvonal fenntartási költségét, illetve hívásonként / sms-enként 15 Ft szolgáltatói költséget, melyet a NIOK által benyújtott számlák alapján fizettünk ki. Ennek összege: 90.816 Ft.
    4. A szervezet által a rászorulók megsegítésére felhasználható összeg: 128.003 Ft.

2016. éves összesítés
    1. A beérkezett hívásokból és üzenetekből származó adomány teljes összege: 170.063 Ft
    2. Az utalt támogatásból a telefonszolgáltatók részére átadott díj, mely tartalmazza az adományvonal fenntartási költségét, illetve hívásonként / sms-enként 15 Ft szolgáltatói költséget, melyet a NIOK által benyújtott számlák alapján fizettünk ki. Ennek összege: 73.786 Ft.
    4. A szervezet által a rászorulók megsegítésére felhasználható összeg: 99.277 Ft.

2015. éves összesítés
    1. A beérkezett hívásokból és üzenetekből származó adomány teljes összege: 253.931 Ft
    2. Az utalt támogatásból a telefonszolgáltatók részére átadott díj, mely tartalmazza az adományvonal fenntartási költségét, illetve hívásonként / sms-enként 15 Ft szolgáltatói költséget, melyet a NIOK által benyújtott számlák alapján fizettünk ki. Ennek összege: 98.517 Ft.
    4. A szervezet által a rászorulók megsegítésére felhasználható összeg: 155.414 Ft.
    5. Adományban részesítettek száma: 630 fő.

Élelmiszer osztás

2014. éves összesítés
    1. A beérkezett hívásokból és üzenetekből származó adomány teljes összege: 16.646 Ft.
    2. Az utalt támogatásból a telefonszolgáltatók részére átadott díj, mely tartalmazza az adományvonal fenntartási költségét, illetve hívásonként / sms-enként 15 Ft szolgáltatói költséget, melyet a NIOK által benyújtott számlák alapján fizettünk ki. Ennek összege: 10.688 Ft.
    4. A szervezet által a rászorulók megsegítésére felhasználható összeg: 5.958 Ft.
    5. Adományban részesítettek száma: 300 fő
    6. A gyűjtésből befolyt adomány felhasználása, a tevékenység részletes bemutatása: a Mátrix Közhasznú Alapítvány évente tízezer hátrányos helyzetű embernek segít. A támogatói programok közül jelen összeget élelmiszerosztás keretében használtuk fel, melynek során tartós élelmiszerekkel teli csomaggal támogattuk a rászorulókat.

Köszönjük a támogatást!

* Adhat Vonal oldalunk elérhetősége
    * Adhat Adatlapunk

• Szegedről indult segélyszállítmány a borsodi Cigándra

Szegedről indult segélyszállítmány a borsodi CigándraNem csak Szeged környékieket támogat a szegedi Centerke. A hét végén a borsodi Cigándra indult Szegedről tonnányi ruha-cipő, mely az ottani hátrányos helyzetű családok számára nyújt segítséget. A segélyszállítmány összeállítására az alapítvány lelkes önkéntesei és a segítő adományozók felajánlásai nélkül nem lett volna mód. A Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központ révén évente tízezernél több rászoruló család, közösség, idős-egyedülálló kap támogatást. A Mátrix az ország különböző részein működő civil szervezetek tevékenységeit is gyakran segíti adományokkal.

• Tolongtak a rászorulók a januári élelmiszerosztáson

Tolongtak a rászorulók a januári élelmiszerosztásonA Mátrix Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány kétszázötven januári élelmiszercsomaggal támogatta a családosokat, idős - egyedülállókat. Az egy tonnát meghaladó élelmiszerért hosszú sorokban kígyózott a tömeg. A csomagokban a cukor, liszt, tészta, étolaj, rizs mellett többek között édesség is akadt. A legrászorultabbak kiválasztásában a védőnők, családsegítő szolgálat, szociális hivatalok is az alapítványok segítségére voltak. Sajnos most sem volt mindenkinek kuponja, volt akinek nem jutott az élelmiszercsomagokból. Egymást segítve tehetünk a szegénység visszaszorításáért!

• Számítógép Álom 2010 - Megkezdődött a számítógépek kiosztása

Számítógép Álom 2010 - Megkezdődött a számítógépek kiosztásaA MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány adományozói programja révén idén is száz rászoruló családban élő, 12-16 éves életkorú fiatal számára adományoz használt, de még használható számítógépet. Az alapítványok munkatársainak több mint 1000 pályázatból kellett azt a 100 hátrányos helyzetű gyermeket, illetve családot kiválasztani, amely részére nagy segítséget jelent egy használt számítógép. A pályázatok az egész országból érkeztek, így a számítógépek kiosztása folyamatos, hiszen az elszállítást minden esetben meg kell oldani.

• Nagycsaládos egyesületet támogatott a Mátrix Alapítvány

Több száz könyvet, játékot, cd-t és egyéb ajándékozott alapítványunk a Fészek Nagycsaládosok Szegedi Egyesületének.

A sikeres 'Adj egy könyvet karácsonyra 2005' segítõ programnek köszönhetõen még idén is folyamatosan jöttek a felajánlások a segítõ emberektõl és a támogatóktól, amelyekkel a nagycsaládosok gyermeknapi ajándékozási programját támogattuk.

• Támogattuk az ÁGOTA Falvát

Támogattuk az ÁGOTA FalvátTámogattuk: Tass-Alsószenttamás több mint hét hektáros területén az ÁGOTA Alapítvány régi álma teljesülhet, az "ÁGOTA Falvát" kívánják felépíteni. A területen az állami gondoskodásban élők megsegítésére, gyermektáborok megtartására, környezetvédelmi, kulturális, szociális, szabadidős, és egyéb ismeretterjesztő - prevenciós (terápiás, pasztorációs, élménypedagógiai, bűnmegelőzési, kulturális, képzési, környezetvédelmi, egyéb) programokra lesz lehetőség. A területen ezer főre kialakítandó infrastruktúra és közösségi terület kerül kialakításra. A Mátrix Közhasznú Alapítvány 100 téglával támogatta a program sikerét.

• Fél tonna kupakot és nyolcezer plüssjátékot gyűjtött össze a kollégiumi csapat

Fél tonna kupakot és nyolcezer plüssjátékot gyűjtött össze a kollégiumi csapatAz SZTE Károlyi Mihály Kollégium lakóközössége a Mátrix Közhasznú Alapítvány adventi adományozó programjait a kollégisták által összegyűjtött több ezer plüssfigurával teszik gazdagabbá (nyolcezer plüssfigura gyűlt össze). Az alapítvány mellett több másik adventi program is támogatásra kerül az összegyűjtött játékokból, így az öröm még szélesebb lehet. A kollégium lakói gondoltak a nagybeteg picire, Diára is, aki súlyos betegségben szenved. Családja számára fél tonnányi kupakot adtak át. Gazsó Dia családja eddig üdítős kupakok tonnáit gyűjtötte össze, hogy az abból befolyó pénzösszegeket a kislány gyógyítására használják fel.

• Iskolák, óvodák kérhetnek jutalmazáshoz könyvcsomagot

Iskolák, óvodák kérhetnek jutalmazáshoz könyvcsomagotTizenötezer gyermek és felnőtt számára biztosít a Mátrix Közhasznú Alapítvány mesekönyv és ifjúsági könyv csomagot. Iskolák és óvodák növendékeinek ajándékozását, illetve a pedagógusok jutalmazását segíti az alapítvány nagylelkű támogatókkal együttműködve. A könyvekre oktatási intézmények jelentkezhetnek. Intézményenként 30-50-100 darabos, vegyesen összeállított könyvcsomag kérhető. A könyvek a Mátrix Közhasznú Alapítvány szegedi raktárában vehetők át, a kérelmező intézmény az alapítvánnyal történő előzetes időpont egyeztetés után viheti el a könyvjutalmazáshoz a könyveket.

• Gyermekprogramokat is támogatunk

Gyermekprogramokat is támogatunkA MÁTRIX Közhasznú Alapítvány évente több száz rendezvényt, programot, intézményi megmozdulás sikerét támogatja élelmiszerekkel, jutalmakkal, frissítõkkel, ajándékokkal. A cél, hogy a szûkös anyagi helyzetû közösségek élménypedagógiás programjai a támogatás révén sikereket érhessenek el. A támogatásokra igen nagy az igény. Munkánk becses támogatóink, követõink, segítõink, angyalaink révén nem lehetne sikeres. A támogatottak nevében is hálásan köszönjük! A Támogatottaknak pedig sikerekben gazdag segítõ munkát kívánunk.

• WARC Projekt 2010/2011

WARC Projekt 2010/2011A WARC Projekt a Megújuló művészetek és kézművesség jegyében segíti a hagyományos szakmák újraéledését.
    A szabadkai FOKUS Alapítvány a szegedi Mátrix Közhasznú Alapítvánnyal közösen 2010-óta működteti a WARC (Welcome to Arts and Crafts) "Megújuló művészetek és kézművesség" programját, amelyet az Európai Unió támogatásával a Magyarország-Szerbia -IPA- Határon Átnyúló együttműködési Program keretében valósít meg.

• Tombolaárusítás a XIII. Szegedi Sörfesztiválon

Alapítványunk rendszeres vendég kulturális és lakosságot megmozgató rendezvényeken. A sörfesztiválon tombolaárusítást, és színpadi ajándéksorsolást szerveztünk.

Az öt programnapon közel 100 vendéget ajándékoztunk meg kisebb - nagyobb nyereménnyel.

Kisorsolt ajándékok: nyereményjegyek, ajándékcsomagok, sportszerek, játékok, konyhai felszerelések, pizza jegyek, mozijegyek, szépségkuponok, internet utalványok, kondi bérletek, könyvek, vásárlási utalványok, Mc Donald-s ajándékok.