adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
  • Adhat Vonal: eredmények, felhasználás ismertetése

• Adhat Vonal: eredmények, felhasználás ismertetése2014 októberében kaptuk a csodás hírt, miszerint Alapítványunk az Adhat Vonal jóvoltából telefonos adománygyűjtést folytathat a 13600/22-es Adhat Vonalon. E pályázat elnyerésével új – a visszajelzések szerint – közkedvelt adománygyűjtési forma valósulhat meg gyermekmentő és segítő tevékenységünk eredményének javítása érdekében. Az adománygyűjtési felhívást facebook oldalunkon, valamint valamennyi weboldalunkon közzétettük. Alkalmi és állandó támogatók nagylelkű segítségének köszönhetően együtt segíthetünk a rászoruló gyerekeken. Kedves segítőink, jóakaró Angyalok: hálás köszönetet mondunk minden egyes támogatásért!

500 forinttal támogassa Alapítványunk fontos tevékenységeit!

* Híváskor 13600, majd a menüben 22 -t kell nyomni,
    * SMS küldésekor a 13600 a címzett, az sms szöveg pedig 22 kell legyen.

Erre gyűjtünk, a beérkezett adományok ezekre a fontos feladatokra kerülnek felhasználásra: évente tízezer segítő adománnyal támogatja a Mátrix Közhasznú Alapítvány a bajban lévőket, a nélkülözőket, a hátrányt szenvedőket. Ez naponta 40-50 segítségnyújtást jelent. Az alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központ minden nap ruhával, cipővel, tartós élelmiszerrel segíti a rászorulókat. A Gyermekmentő Sterilszoba a hátrányos helyzetben lévő családok betegséggel küszködő gyermekeinek gyógyulásában segít. Alapítványunk segítséget nyújt szociális, környezetvédelmi feladatokat ellátó egyesületeknek és alapítványoknak is. A Gyógyító Mesedoktor program élménypedagógiával és élményterápiával vesz részt a kórházak munkájában. A Gyógyító Zenedoktor élményterápiás módszerekkel segíti a rászorulókat (szenvedélybetegeket, mentális problémákkal küszködőket, az oktatási intézményekben folyó fejlesztő munkát). Az alapítvány fontos feladatai között szerepel az egészségmegőrzés, a jótékony segítő feladatok, tehetséggondozás, hagyományőrzés, ingyenkonyha, élményprogramok. Az adományvonal révén a támogatók által felajánlott nagylelkű adományok 100%-ban a gyermekmentő és családsegítő programok sikeresebbé tételére kerülnek felhasználásra. Ezek mellett fontosabb programjaink között szerepelnek a Nembeteg.hu Életmódprogram, a Letudokfogyni Életmódprogram, a Letudokszokni Életmódprogram, a Kezdjünk Új Életet! - tömegsport mozgalom, az Gyermekétkeztetés, Ingyenkonyha Program, élelmiszerosztás is.

adomány gyűjtés, adományok osztása, alapítvány, adó 1 százalék felajánlás

Kimutatások a kapott és felhasznált támogatásokról:

2018. éves összesítés
    1. A beérkezett hívásokból és üzenetekből származó adomány teljes összege: 0 Ft
    2. Az utalt támogatásból a telefonszolgáltatók részére átadott díj, mely tartalmazza az adományvonal fenntartási költségét, illetve hívásonként / sms-enként 15 Ft szolgáltatói költséget, melyet a NIOK által benyújtott számlák alapján fizettünk ki. Ennek összege: 0 Ft.
    3. Az adománygyűjtő szervezet által saját működési költségre felhasznált keret (a következő részletezettséggel: raktározási költség, karbantartási költség, hirdetési költség, bérköltség, bérjárulékok): 0 Ft.
    4. A szervezet által a rászorulók megsegítésére felhasználható összeg: 0 Ft.
    5. Adományban részesítettek száma: 200 fő.
    6. A gyűjtésből befolyt adomány felhasználása, a tevékenység részletes bemutatása: a Mátrix Közhasznú Alapítvány évente tízezer hátrányos helyzetű embernek segít. A támogatói programok közül jelen összeget élelmiszerosztás keretében használtuk fel, melynek során tartós élelmiszerekkel teli csomaggal támogattuk a rászorulókat (az adományosztás és a segítségnyújtás helye: Centerke Adományozó Központ, utcai szociális segítő helyszínek és programok).

Hálásan köszönjük az adományvonali segítő támogatást!

2017. éves összesítés
    1. A beérkezett hívásokból és üzenetekből származó adomány teljes összege: 218.819 Ft
    2. Az utalt támogatásból a telefonszolgáltatók részére átadott díj, mely tartalmazza az adományvonal fenntartási költségét, illetve hívásonként / sms-enként 15 Ft szolgáltatói költséget, melyet a NIOK által benyújtott számlák alapján fizettünk ki. Ennek összege: 90.816 Ft.
    4. A szervezet által a rászorulók megsegítésére felhasználható összeg: 128.003 Ft.

2016. éves összesítés
    1. A beérkezett hívásokból és üzenetekből származó adomány teljes összege: 170.063 Ft
    2. Az utalt támogatásból a telefonszolgáltatók részére átadott díj, mely tartalmazza az adományvonal fenntartási költségét, illetve hívásonként / sms-enként 15 Ft szolgáltatói költséget, melyet a NIOK által benyújtott számlák alapján fizettünk ki. Ennek összege: 73.786 Ft.
    4. A szervezet által a rászorulók megsegítésére felhasználható összeg: 99.277 Ft.

2015. éves összesítés
    1. A beérkezett hívásokból és üzenetekből származó adomány teljes összege: 253.931 Ft
    2. Az utalt támogatásból a telefonszolgáltatók részére átadott díj, mely tartalmazza az adományvonal fenntartási költségét, illetve hívásonként / sms-enként 15 Ft szolgáltatói költséget, melyet a NIOK által benyújtott számlák alapján fizettünk ki. Ennek összege: 98.517 Ft.
    4. A szervezet által a rászorulók megsegítésére felhasználható összeg: 155.414 Ft.
    5. Adományban részesítettek száma: 630 fő.

2014. éves összesítés
    1. A beérkezett hívásokból és üzenetekből származó adomány teljes összege: 16.646 Ft.
    2. Az utalt támogatásból a telefonszolgáltatók részére átadott díj, mely tartalmazza az adományvonal fenntartási költségét, illetve hívásonként / sms-enként 15 Ft szolgáltatói költséget, melyet a NIOK által benyújtott számlák alapján fizettünk ki. Ennek összege: 10.688 Ft.
    4. A szervezet által a rászorulók megsegítésére felhasználható összeg: 5.958 Ft.
    5. Adományban részesítettek száma: 300 fő
    6. A gyűjtésből befolyt adomány felhasználása, a tevékenység részletes bemutatása: a Mátrix Közhasznú Alapítvány évente tízezer hátrányos helyzetű embernek segít. A támogatói programok közül jelen összeget élelmiszerosztás keretében használtuk fel, melynek során tartós élelmiszerekkel teli csomaggal támogattuk a rászorulókat.

Köszönjük a támogatást!

* Adhat Vonal oldalunk elérhetősége
    * Adhat Adatlapunk

• Tombolaárusítás a XIII. Szegedi Sörfesztiválon

Alapítványunk rendszeres vendég kulturális és lakosságot megmozgató rendezvényeken. A sörfesztiválon tombolaárusítást, és színpadi ajándéksorsolást szerveztünk.

Az öt programnapon közel 100 vendéget ajándékoztunk meg kisebb - nagyobb nyereménnyel.

Kisorsolt ajándékok: nyereményjegyek, ajándékcsomagok, sportszerek, játékok, konyhai felszerelések, pizza jegyek, mozijegyek, szépségkuponok, internet utalványok, kondi bérletek, könyvek, vásárlási utalványok, Mc Donald-s ajándékok.

• Támogattuk, hogy humanitárius különgéppel mehessenek a Baptisták Haitira életeket menteni

Támogattuk, hogy humanitárius különgéppel mehessenek a Baptisták Haitira életeket menteniA Haiti földrengésről érkező hírek mindenkit sokkoltak. Egy egyébként is szegény térség nyomorban élő lakosságát hogy csaphat teljesen a földre a természet?!

A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány egy kisebb összegű támogatással segíti a Baptisták nemzetközi mentőcsapatának munkáját.Bízunk benne, hogy sok ember megmenekült a mentési segítség révén azok közül is, akikről az első pillanatokban az eszközök hiánya miatt lemondott mindenki.

• A Centerke egész évben segít, de ünnepekkor még jobban!

A Centerke egész évben segít, de ünnepekkor még jobban!A Mátrix Közhasznú Alapítvány önkéntes csapata az ünnepek előtti időszakban emberfeletti erővel igyekszik minden rászorulón segíteni. A lelkes alapítványosok élelmiszerosztásokkal, ajándékválogatóval, postai adományküldéssel is próbálják kielégíteni a segítségért ezrével jelentkezők népes sorát. Naponta 200 telefon, e-mail, postai levél érkezik be az alapítványhoz, a segítő kapacitás ennél jóval kisebb. A szervezet által működtetett Centerke Adományozó Központ nem csak az ünnepek idején, hanem egész évben segíti a nélkülözőket, segítségre szorulókat.

• Miki-Viki is segített a decemberi adományozási akcióban

Miki-Viki az alapítványunk legfiatalabb mozgató rugója.

Idén már õ is bekapcsolódott segítõ munkánkba.

Összeírtuk, hogy hol és kit tudunk idén Mikulás alkalmából segíteni, ehhez összeszedtük azt, ami volt, és nekivágtunk.

Erdõben, faluszélén, a kopár tanyavilágban megtaláltuk a legrászorultabbakat és segítettünk pár kellemes perccel, nem csak jelképes ajándékokkal.

• Tüzelőanyagot kapnak a rászorulók

Tüzelőanyagot kapnak a rászorulók Ne hagyjuk magukra a nagy bajban lévőket és a nélkülözőket!

A MÁTRIX Alapítvány a Karitáció Alapítvánnyal és az Orpheus Egyesülettel közösen indították a tüzelő anyaggal támogató segélyprogramot. 2012 október - december hónapban fűtőanyagot (fát, brikettet, szenet) oszt rászoruló családoknak a három szervezet. A beérkezett kérelmek legrászorultabbjai számíthatnak tüzelő támogatásra, hogy a zord hideg télben biztonságban érezhessék magukat.

• Ruha és cipőadomány érkezett

Ruha és cipőadomány érkezettAz Orpheus Állatvédő Egyesület önkéntesei is beszálltak a Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központ adománybázisának feltöltésébe. Iskolák által felajánlott (iskolákban hagyott / leadott) ruhákat, cipőket, kabátokat gyűjtöttük be, melyeket rászoruló gyerekek és családjaik számára osztunk ki. Családok számára nagy segítség a használt, de még használható gyermekruha és cipő. Egyre többen segítenek a Centerkén keresztül a rászorulókon, így a társadalmi felelősségvállalás jó irányba mutató.

• Gyümölcskommandó - meggyosztás rászorulóknak

Gyümölcskommandó - meggyosztás rászorulóknakA Mátrix Közhasznú Alapítvány lelkes önkéntesei háztáji gyümölcsfákról a tulajdonosok számára felesleges gyümölcsöt leszüretelték, majd ládákba rendezve jótékonysági élelmiszerosztásokon rászoruló családok és idős - egyedülállók számára osztották ki. Rácz Anett alapítványi elnök ismertette, hogy a friss gyümölcs többszörösen is hasznos adomány, hiszen a nélkülözők számára egészséges táplálékforrás és ízletes vitamin utánpótlás is. Segítőinkkel, támogatóinkkal közös a siker, köszönjük szépen! Mottónk beérett: "nem tudunk mindenkinek segíteni, de mindenki tud valakinek segíteni".

• Sikeres volt az 'Adj egy könyvet karácsonyra 2005' segítõ program

A Mátrix Közhasznú Alapítvány a TOP Egyesülettel karöltve az ünnepek idején hagyományos jelleggel szervezte meg segítõ akcióját, mely révén több száz gyermek és felnõtt, vajdasági oktatási intézmény részesült kisebb - nagyobb ajándékban.

Az eredmény a vártnál is jobban sikerült, hiszen a becses adományozóktól közel háromezer könyv, ezernél több plüssmaci, tíz doboznyi játék, ezernyi képeslap - plakát, több kiló édesség érkezett.

• Jótékonysági adománygyűjtést szervezett a Szedeák

Jótékonysági adománygyűjtést szervezett a SzedeákA Szedeák kosárlabdacsapat adománygyűjtést szervezett vasárnap a Falco KC Szombathely elleni mérkőzésén. Ruhákat és tartós élelmiszereket gyűjtöttek a Mátrix Közhasznú Alapítvány jótékonysági adományozó programja részére. A sportolók a szurkolókkal és az alapítvánnyal közösen így rászoruló, nehéz helyzetben lévő családokon segítettek. Az adományokat a sportmérkőzés alatt a kispad felőli lépcső mellett gyűjtötték. A szurkolók három autónyi adományt adtak össze, melyet a csapattagok adtak át az alapítvány munkatársai számára. Együtt könnyebb segíteni, köszönjük szépen!

Klubhelyiséget nyitott a Mátrix Alapítvány

Az INFERNO klubot alapítványunk két éves készülõdés után 2007 év végén azért nyitotta, hogy segítse az egészséges légkörben szórakozni vágyó fiatalok igényeinek kielégítését. A helyiség Szegeden van, a belvárosban és 166 m2-es.

A közösségi terünk helyiségeiben nem elsõdleges cél a profittermelés, a klub mindössze önfenntartása miatt folytat kereskedelmi tevékenységet.