• Adhat Vonal: eredmények, felhasználás ismertetése

• Adhat Vonal: eredmények, felhasználás ismertetése2014 októberében kaptuk a csodás hírt, miszerint Alapítványunk az Adhat Vonal jóvoltából telefonos adománygyűjtést folytathat a 13600/22-es Adhat Vonalon. E pályázat elnyerésével új – a visszajelzések szerint – közkedvelt adománygyűjtési forma valósulhat meg gyermekmentő és segítő tevékenységünk eredményének javítása érdekében. Az adománygyűjtési felhívást facebook oldalunkon, valamint valamennyi weboldalunkon közzétettük. Alkalmi és állandó támogatók nagylelkű segítségének köszönhetően együtt segíthetünk a rászoruló gyerekeken. Kedves segítőink, jóakaró Angyalok: hálás köszönetet mondunk minden egyes támogatásért!

500 forinttal támogassa Alapítványunk fontos tevékenységeit!

* Híváskor 13600, majd a menüben 22 -t kell nyomni,
    * SMS küldésekor a 13600 a címzett, az sms szöveg pedig 22 kell legyen.

adomány gyűjtés, adományok osztása, alapítvány, adó 1 százalék felajánlás

Erre gyűjtünk, a beérkezett adományok ezekre a fontos feladatokra kerülnek felhasználásra: évente tízezer segítő adománnyal támogatja a Mátrix Közhasznú Alapítvány a bajban lévőket, a nélkülözőket, a hátrányt szenvedőket. Ez naponta 40-50 segítségnyújtást jelent. Az alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központ minden nap ruhával, cipővel, tartós élelmiszerrel segíti a rászorulókat. A Gyermekmentő Sterilszoba a hátrányos helyzetben lévő családok betegséggel küszködő gyermekeinek gyógyulásában segít. Alapítványunk segítséget nyújt szociális, környezetvédelmi feladatokat ellátó egyesületeknek és alapítványoknak is. A Gyógyító Mesedoktor program élménypedagógiával és élményterápiával vesz részt a kórházak munkájában. A Gyógyító Zenedoktor élményterápiás módszerekkel segíti a rászorulókat (szenvedélybetegeket, mentális problémákkal küszködőket, az oktatási intézményekben folyó fejlesztő munkát). Az alapítvány fontos feladatai között szerepel az egészségmegőrzés, a jótékony segítő feladatok, tehetséggondozás, hagyományőrzés, ingyenkonyha, élményprogramok. Az adományvonal révén a támogatók által felajánlott nagylelkű adományok 100%-ban a gyermekmentő és családsegítő programok sikeresebbé tételére kerülnek felhasználásra. Ezek mellett fontosabb programjaink között szerepelnek a Nembeteg.hu Életmódprogram, a Letudokfogyni Életmódprogram, a Letudokszokni Életmódprogram, a Kezdjünk Új Életet! - tömegsport mozgalom, az Gyermekétkeztetés, Ingyenkonyha Program, élelmiszerosztás is.

Kimutatások a kapott és felhasznált támogatásokról:

2019. éves összesítés
    1. A beérkezett hívásokból és üzenetekből származó adomány teljes összege: 0 Ft
    2. Az utalt támogatásból a telefonszolgáltatók részére átadott díj, mely tartalmazza az adományvonal fenntartási költségét, illetve hívásonként / sms-enként 15 Ft szolgáltatói költséget, melyet a NIOK által benyújtott számlák alapján fizettünk ki. Ennek összege: 0 Ft.
    3. Az adománygyűjtő szervezet által saját működési költségre felhasznált keret (a következő részletezettséggel: raktározási költség, karbantartási költség, hirdetési költség, bérköltség, bérjárulékok): 0 Ft.
    4. A szervezet által a rászorulók megsegítésére felhasználható összeg: 0 Ft.
    5. Adományban részesítettek száma: 200 fő.
    6. A gyűjtésből befolyt adomány felhasználása, a tevékenység részletes bemutatása: a Mátrix Közhasznú Alapítvány évente tízezer hátrányos helyzetű embernek segít. A támogatói programok közül jelen összeget élelmiszerosztás keretében használtuk fel, melynek során tartós élelmiszerekkel teli csomaggal támogattuk a rászorulókat (az adományosztás és a segítségnyújtás helye: Centerke Adományozó Központ, utcai szociális segítő helyszínek és programok).

Hálásan köszönjük az adományvonali segítő támogatást!

2018. éves összesítés
    1. A beérkezett hívásokból és üzenetekből származó adomány teljes összege: 1.482.483 Ft
    2. Az utalt támogatásból a telefonszolgáltatók részére átadott díj, mely tartalmazza az adományvonal fenntartási költségét, illetve hívásonként / sms-enként 15 Ft szolgáltatói költséget, melyet a NIOK által benyújtott számlák alapján fizettünk ki. Ennek összege: 170.484 Ft.
    4. A szervezet által a rászorulók megsegítésére felhasználható összeg: 1.311.999 Ft.
    5. Adományban részesítettek száma: 400 fő.

2017. éves összesítés
    1. A beérkezett hívásokból és üzenetekből származó adomány teljes összege: 218.819 Ft
    2. Az utalt támogatásból a telefonszolgáltatók részére átadott díj, mely tartalmazza az adományvonal fenntartási költségét, illetve hívásonként / sms-enként 15 Ft szolgáltatói költséget, melyet a NIOK által benyújtott számlák alapján fizettünk ki. Ennek összege: 90.816 Ft.
    4. A szervezet által a rászorulók megsegítésére felhasználható összeg: 128.003 Ft.

2016. éves összesítés
    1. A beérkezett hívásokból és üzenetekből származó adomány teljes összege: 170.063 Ft
    2. Az utalt támogatásból a telefonszolgáltatók részére átadott díj, mely tartalmazza az adományvonal fenntartási költségét, illetve hívásonként / sms-enként 15 Ft szolgáltatói költséget, melyet a NIOK által benyújtott számlák alapján fizettünk ki. Ennek összege: 73.786 Ft.
    4. A szervezet által a rászorulók megsegítésére felhasználható összeg: 99.277 Ft.

2015. éves összesítés
    1. A beérkezett hívásokból és üzenetekből származó adomány teljes összege: 253.931 Ft
    2. Az utalt támogatásból a telefonszolgáltatók részére átadott díj, mely tartalmazza az adományvonal fenntartási költségét, illetve hívásonként / sms-enként 15 Ft szolgáltatói költséget, melyet a NIOK által benyújtott számlák alapján fizettünk ki. Ennek összege: 98.517 Ft.
    4. A szervezet által a rászorulók megsegítésére felhasználható összeg: 155.414 Ft.
    5. Adományban részesítettek száma: 630 fő.

Élelmiszer osztás

2014. éves összesítés
    1. A beérkezett hívásokból és üzenetekből származó adomány teljes összege: 16.646 Ft.
    2. Az utalt támogatásból a telefonszolgáltatók részére átadott díj, mely tartalmazza az adományvonal fenntartási költségét, illetve hívásonként / sms-enként 15 Ft szolgáltatói költséget, melyet a NIOK által benyújtott számlák alapján fizettünk ki. Ennek összege: 10.688 Ft.
    4. A szervezet által a rászorulók megsegítésére felhasználható összeg: 5.958 Ft.
    5. Adományban részesítettek száma: 300 fő
    6. A gyűjtésből befolyt adomány felhasználása, a tevékenység részletes bemutatása: a Mátrix Közhasznú Alapítvány évente tízezer hátrányos helyzetű embernek segít. A támogatói programok közül jelen összeget élelmiszerosztás keretében használtuk fel, melynek során tartós élelmiszerekkel teli csomaggal támogattuk a rászorulókat.

Köszönjük a támogatást!

* Adhat Vonal oldalunk elérhetősége
    * Adhat Adatlapunk

• Játszóteret kaptak a Tabánosok

Játszóteret kaptak a TabánosokJátszótér átadási ünnepség - Óvodákban segíti a játszóterek megújulását és fejlesztését a Mátrix Közhasznú Alapítvány.
    Január 10-én nyolc hónapos gyűjtő, szervező, engedélyeztető munkát követően került átadásra a Tabán Utcai Óvoda üres udvarrészén a Mátrix által finanszírozott játszótér. Az eszközfejlesztés a gyerekek egészséges fejlődésében, a tartalmasabb rekreációs időtöltésben, a közösségi játékban kap nagy szerepet. Sok - sok örömöt kívánunk a játékhoz, mely segíti a fejlettebb óvodai oktatást.

• Immunerősítő vitamint kaptak rászorulók

Immunerősítő vitamint kaptak rászorulókNégyezer doboz, megközelítőleg tízmillió forint összértékű immunerősítő vitamin kiosztásával segíti a Mátrix Közhasznú Alapítvány a hátrányos helyzetű lakosság jobb egészségi állapotát. A kiosztásra kerülő kurkuma alapú LiveNaturals vitamin kapszulák hozzájárulnak a szervezet természetes védelméhez és az immunrendszer normál működéséhez, támogatja az idegrendszeri funkciókat és a máj normál állapotának és az ízületek egészségének és rugalmasságának fenntartását. A szegedi rászorulók mellett Bordány, Kövegy, Ruzsa, Felgyő, Deszk, Baks, Kübekháza, Ferencszállás, Klárafalva, Csanytelek, Üllés, Székkutas lakossága is részesült a jótékonysági adományokból.

• Sikeres volt a SZIN 2015 Csodafalu

Sikeres volt a SZIN 2015 CsodafaluNagy sikert aratott a Szegedi Ifjúsági Napok keretén belül megrendezett SZIN Csodafalu, ahol a fesztivál ideje alatt közel ötszáz sérült, nagycsaládos, egyéb hátránnyal küszködő gyermek kapott élményt, figyelmet, örömet. A SZIN szervező csapata és a Mátrix Közhasznú Alapítvány a résztvevőket egész napos szórakoztató programmal, reggelivel, ebéddel és uzsonnával látta el. A gyerekek a fesztivál területén vidámparkban szórakozhattak, egész nap ugrálóvárban mozoghattak, bepillanthattak a színpadok kulisszái mögé, volt barangolás a fesztivál érdekes programhelyszínein, továbbá arcfestés, a Karitáció Alapítvány bohócdoktorai révén lufihajtogatás és jóga, Mézes Mazsolka meséivel bábszínház is várta a résztvevőket.

• Élelmiszert osztottunk - sajnos nagyon nagy az igény...

Élelmiszert osztottunk - sajnos nagyon nagy az igény...A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány 2013. március 29-én, pénteken kétszáz élelmiszercsomaggal (tésztával, rizzsel, cukorral, liszttel, étolajjal, gyümölcsökkel, édességgel) várta a lakosságot. Az élelmiszersegélyre a legrászorulóbbakat (időseket, egyedülállókat, nagycsaládosokat) várták. A kiosztás d.e.10 órától (15 óráig), az alapítvány címén (6720 Szeged, Roosevelt tér 5.), érkezési sorrendben történt, de már délben szinte minden elfogyott. sok a baj, így az alapítvány folyamatosan dolgozik, hogy segítő kezet nyújtson...

• Generációk közötti hidat építettünk - állatkerti séta

Generációk közötti hidat építettünk - állatkerti sétaEzen a borús csütörtök reggelen húsz idős / nyugdíjas honfitársunk vadasparki kirándulásának sikerességében segédkeztünk. Mindezt a Talentum Alapítvány Önkéntes Központjának felhívására tettük, hogy örömet okozzunk az idősek számára. A generációk közötti szakadék elég nagy, így a részvételünkkel segítettük a híd létrejöttét. Az Egyesített Szociális Intézmény Idősek Emeltszintű Otthona lakói örömmel és nagy szeretettel fogadták a fiatal önkéntesek sétában való segédkezését. A séta minden résztvevőre pozitívan hatott.

• Számítógép Álom 2012 - Gyerekek kaptak számítógépet

Számítógép Álom 2012 - Gyerekek kaptak számítógépetÖtszáznál több tehetséges gyermek tanára vagy gondviselője nevezte be csemetéjét a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány Számítógép Álom 2012-es támogatói programjába. Azok indulhattak a számítógépért, akik 10-14 év közöttiek, akiknek legalább 2 testvérük van, tanulmányi átlaguk elérte a 4,5 átlagot, otthonukban nincs számítógép, létminimum alatt élnek, és vállalják a személyes átvételt Szegeden, az alapítvány központjában. A támogatást kérők töredéke (35 család) részesülhetett számítógép adományban, részükre gratulálunk és a gép használatához sok élményt / örömet kívánunk!

• Karácsonyi játék adományok - családtámogatás

Karácsonyi játék adományok - családtámogatásA Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központ ajándékválogatójában nélkülöző családok gyermekei számára tudtunk biztosítani gyermekjátékokat. Az év végi ünnepek sok család számára rémálmot jelentenek, hiszen a mindennapi megélhetés szűkében erre az időszakra nem jut játékra - ajándékra, örömszerzésre. A gyermekes családok nagy örömmel fogadták a társasjátékokat, építőkockákat, plüss figurákat, könyveket, babákat, kártya játékokat. Családtámogató programunk sikere a jobb módú emberek együttműködése révén valósulhatott meg. Köszönjük!

• Tánctól, énektől pezsdült fel pénteken a karácsonyi vásár

Tánctól, énektől pezsdült fel pénteken a karácsonyi vásárAz üllési Fonó Néptáncegyüttes táncosai és bordányi Ádám Jenő Általános és Alapfokú Művészeti Iskola kicsi növendékei a szegedi karácsonyi vásáron, a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány standjánál vidám ünnepi zenés és táncos műsorral várták a nagyérdemű közönséget. A röpke egy órás előadást többszáz érdeklődő élvezettel nézte végig. A Mátrix Alapítvány a szociális programjai mellett nagy hangsúlyt fektet a hagyományőrzés és a kultúra népszerűsítésére is. Az előadók teljesen ingyen vállalták az értékteremtő szereplést, az előadás után az alapítvány Mikulásától azért minden fellépő művész ajándékot kapott.

• Kevesebb csomagolási hulladék, tudatosabb környezetkezelés

Kevesebb csomagolási hulladék, tudatosabb környezetkezelésFontos a környezetünk védelme. Nagyon sok az életünket átszövő felesleges csomagolóanyag, a külső csín. Kampányt indítottunk a csomagolási hulladék csükkentéséért. Környezetvédelmi programunkat a Földművelésügyi Minisztérium és a Szelektálok.hu FM-LSZF/2017-01 forrásnak köszönhetően támogatta. A program célja, hogy a lakosságot és a felnövekvő ifjúságot megismertessük a környezettudatosság fontosságával, a sok esetben feleslegesen termelődő csomagolási hulladékok problémakörével. Tudatosabb vásárlói szokások = kevesebb hulladék termelés, ez a program mozgató rugója.

• Imike tolószéket kapott

Imike tolószéket kapottAz életvidám 3,5 éves Imike segélykiáltását 2 éves korában hallotta meg a Mátrix Közhasznú Alapítvány. A kisfiúnak neuroblastomája (rosszindulatú idegrendszeri daganata) volt, ennek következtében deréktól lefelé kicsi teste lebénult. Szegedtől 45 km-re laknak, a 2018-ban a sikeres lakossági összefogásnak köszönhetően a kisfiú saját tolószéket kapott. Ezen felül az összegyűlt adományokból a család életét megkönnyítő rendszeres anyagi támogatásra is jutott. Sok jó ember nagyot segített. A Mátrix Közhasznú Alapítvány célul tűzte ki, hogy Imike eddigi durva megpróbáltatásokkal teli életét életminőséget javító céllal támogatja.