adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
  • Családok százainak osztottunk élelmiszer adományt

• Családok százainak osztottunk élelmiszer adománytA Mátrix Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány háromszáz februári élelmiszercsomaggal támogatta a családosokat, idős - egyedülállókat. A többszáz kilónyi élelmiszerért hosszú sorokban kígyózott a tömeg. A csomagokban a cukor, liszt, tészta, étolaj, rizs mellett többek között édesség is akadt. A legrászorultabbak kiválasztásában a védőnők, családsegítő szolgálat, szociális hivatalok is az alapítványok segítségére voltak. Sajnos most sem volt mindenkinek kuponja, volt akinek nem jutott az élelmiszercsomagokból. Egymást segítve tehetünk a szegénység visszaszorításáért!

Összefogással tudunk előrébb jutni
    A Mátrix Közhasznú Alapítvány évente tízezernél több nélkülöző családot, közösséget, egyént támogat. Nem csak szegedieket, az ország számos pontjára eljutnak a segítő adományok. A szervezet jelenleg egy aprócska adományosztó helyiségben működik. A szervezet célkitűzése, hogy egy legalább 3-400 négyzetméteres, karitatív célú logisztikai központot hozzon létre, mely révén a rászorulók megsegítése megfelelő teret kaphatna. A gyermekéhezés ellen, a szegénység visszaszorításáért a Mátrix Alapítvány adóbevalláskor a 18472273-1-06 adó 1% felajánlással is támogatható. A 13600-as adományvonalon a 22-es melléket tárcsázva a lakosság segítheti az alapítvány jótékony programjait.

A nélkülözés, az elmagányosodás ellen küzdeni kell
    Rácz Anett szociológus, a Mátrix Közhasznú Alapítvány munkatársa a szegénység visszaszorítása kapcsán fontosnak tartja a közösség megoldó erejét, a példamutatást, az együttműködést. Ha valaki bekopog a szomszédba, átvisz egy tányér levest egy idős - magányos szomszédnak vagy csak egy jó szót szól a közösségért, már tett előrelépést a jobb érdekében. Az alapítvány adományozói tevékenység mellett összefogással segíti a társadalmi és szociális problémák megoldását, melyben a lakosság segítségére is számít a jótékonysági szervezet.

Az élelmiszerosztásra érkezett fedél nélküliek számára is tartogattunk segítséget: konzerveket adtunk, melyet nappali melegedőkben vagy akár az utcán is elfogyaszthattak.

• Szánkó helyett limuzinnal vitte az ajándékokat a Mátrixos Mikulás

Szánkó helyett limuzinnal vitte az ajándékokat a Mátrixos MikulásEgyre több családban gond a megélhetés, az ünnepekkor sok gyermek nem kap ajándékot. A Mátrix Közhasznú Alapítvány az adventi időszakban is azon munkálkodik, hogy ne legyen nélkülöző gyermek és felnőtt. A VIP Limuzin jóvoltából a héten budapesti nehéz sorsú gyerekekhez limuzinnal érkezett az ajándékot hozó Mikulás. Az ajándékozás mellett élmény volt a gyerekeknek, hogy kipróbálhatták a hosszú, nem mindennapi csodajárgányt. A nem mindennapi élmény a gyerekek számára élménypedagógiás módszerként szolgálhatott a szocializáció fejlesztésének elérése érdekében.

• Három tonna élelmiszert kaptak rászorulók

Három tonna élelmiszert kaptak rászorulókA karácsonyi ünnepek idején is rengetegen kényszerülnek nélkülözni. Négyszáz rászoruló család ünnepének megkönnyítéséhez a Mátrix Közhasznú Alapítvány, a Karitáció Alapítvány, az Angyali.hu Alapítvány Szegeden, a Centerke Adományozó Központban három tonna tartós élelmiszert osztott szét. A támogatottak a szociális ellátórendszeren keresztül az osztás előtt az élelmiszerek átvételéhez szükséges kuponokat kaptak, melyre a segítő szervezetek a nélkülözőknek cukrot, lisztet, tésztát, szaloncukrot, konzerveket adtak. Az élelmiszersegélyből a halmozottan hátrányos helyzetű idős - egyedülállók, nagycsaládosok, csonka családban élők kaptak.

• Simon Józsit és testvérét támogattuk!

Simon Józsit és testvérét támogattuk!Életem rövid története: Sziasztok Simon József vagyok biztos már sokan hallottatok rólam ha mást nem a tv2 Napló című műsorában láthattatok. 1987 január 17.-én születtem egy szerény körülmények között élõ család ötödik gyermekeként. Már az általános iskolában is kitűntem a többiek közül a neveltetésem miatt mert, ha fogalmazhatok így konzervatív neveltetést kaptam ami abban nyilvánult meg hogy kortársaimhoz képest én nem voltam és nem is vagyok egy szájalós felvágós gyerek mindig is visszahúzódó voltam viszont tisztelem az időseket és a fogyatékkal élőket egyaránt.

• Élelmiszergyűjtést támogattunk

Élelmiszergyűjtést támogattunkA Mátrix Közhasznú Alapítvány a Magyar Élelmiszerbank által szervezett Karácsonyi Adománygyűjtést támogatta. 6 áruházba, a gyűjtést végző alapítványok, egyesületek készletéhez adott a Mátrix áruházanként 30-90 kg tartós élelmiszert. Szaloncukrot, édességet, porcukrot, sütéshez lisztet, főzéshez rizst, konzerveket, teafüvet, sót tésztaféléket. A Mátrix Közhasznú Alapítvány évente tízezernél több családot, idős - egyedülállót, közösséget segít a hátrányok leküzdése érdekében élelmiszerhez. Az adventi időszakban a jótékonysági programokat szervező szervezeteket sikereik érdekében az alapítvány így is támogatja.

• Ez történt 2012-ben - Mátrix Közhasznú Alapítvány összefoglaló

Ez történt 2012-ben - Mátrix Közhasznú Alapítvány összefoglaló 2012-ben is segítő jobbot nyújtottunk a bajban lévőknek, a nélkülözőknek. Sajnos egyre több ember számára az utóbbi időben egyre mélyebb probléma képződik, egyre többen kértek segítséget. 2012-ben tízezernél is több család, egyén, csoport számára adtunk gyógyításhoz támaszt, egészség fenntartáshoz támogatást, tápláló élelmiszersegélyt, ruhát, játékot, tüzelőanyagot, baj esetén gyors segítséget. Támogatóink, segítőink, ügytársaink nélkül munkánk nem lenne ennyire sikeres. Köszönjük az egész éves együttműködést, figyelmet, támogatást!

• M-Klub a környezetünk védelméért!

M-Klub a környezetünk védelméért!Ismerjük meg a környezeti problémákat, a megoldásokat, és a greenpeace-t! 2011. április 18 és 23 között a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány által működtetett M-Klubban került megrendezésre a Greenpeace információs hét, melynek keretében minden nap a szervezet egy-egy kampánytémájával ismerkedhettek meg az érdeklődők. Az érdekes előadások mellett filmvetítésekre, fénykép és plakátkiállításra is sor került. A szakmai programot az Orpheus Állatvédő Egyesület is segítette.

• Alapítványunk segítő programját támogatta a MOL Motoros Family

Alapítványunk segítő programját támogatta a MOL Motoros FamilyHatalmas mennyiségű, több mint 4 tonna adomány átadásával zárult a MOL Motoros Family idei szezonja. A novemberi országos adománygyűjtés során segítő szándékú jótevők százai adták le ajándékaikat a MOL kutakon azok számára, akik nehéz helyzetben várják a telet és az ünnepeket. A beérkezett csomagokat a Bethesda Alapítvány és a Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központ között osztották szét, hogy minden felajánlás a lehető legjobb helyre kerüljön.

• 2007-ben is adományozott a MÁTRIX Mikulás

A MÁTRIX Mikulás 2007-ben is sokfelé járt.

A gyermekotthon és zavarkorrekciós intézmény pici lakói tizedik éve várnak bennünket.

Idén közel száz rászorulót segítettünk csomagokkal, ajándékokkal, örömteli pillanatokkal.

Örültünk, hogy segíthettünk!

• Öcsödre indult Szegedről segélyszállítmány

Öcsödre indult Szegedről segélyszállítmányA héten az öcsödi és a környékbeli településeken élő rászorulók örülhettek leginkább a szegedi központú Centerke Adományozó Központ segítő tevékenységének. Tonnányi téli ruhát-cipőt, elektronikai eszközöket kapott az ottani rászorulókat - nagycsaládosokat segítő közösség. A Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke révén évente tízezernél több rászoruló család, közösség, idős-egyedülálló kap támogatást. A Mátrix az ország különböző részein működő civil szervezetek tevékenységeit is gyakran segíti adományokkal. A Centerke egyre sikeresebb és népszerűbb, mely a lakosság segítő együttműködése által működőképes.

• Toleráns közösségeket támogattunk

Toleráns közösségeket támogattunkA ligetben a toleráns közlekedésre nevelést támogattunk, csütörtökön a környezetbarát és toleráns közlekedésé volt a főszerep: óvodásokkal, iskolásokkal és fogyatékkal élőkkel jártuk körül a témát. A CSEMETE, a Vakok és Gyengénlátók Csongrád Megyei Egyesülete, a Napos Oldal a Sérült Emberekért Alapítvány mellett az Orpheus Állatvédő Egyesület és a Mátrix Közhasznú Alapítvány is részt vállalt. Játékos bemutatók, foglalkozások, élményprogramok mellett a legszerencsésebb egy kerékpárt nyert, de mindenkinek jutott az ismeretterjesztő pillanatok, a mindennapokba felhasználható tudás mellé egy szelet csokoládé is.