• Norbi leukémiás, segítsük közösen a gyógyulását!

• Norbi leukémiás, segítsük közösen a gyógyulását!Kálmán Norbi alapbetegsége akut myeloid leukémia, amit öt hónaposan diagnosztizáltak nála. A csöppnyi baba több blokk kemoterápián van túl, és folyamatos fenntartó kezeléseket kap. Hogy egyre többet lehessen otthon, az (időközben széthullott) családnak megfelelő lakhely és Norbi gyógyulásához steril szoba szükséges. A gyógyulást segítő körülmények létrehozásában segít a Mátrix Közhasznú Alapítvány, melyben minden jóérzésű embertársunk együttműködésére nagyon számítunk. A beérkező felajánlások 100%-a a család támogatására kerül felhasználásra. A legapróbb támogatása is óriási segítség, köszönjük!

Hivatalos számlaszám (közlemény: "Norbi"):
    (OTP): 11735005-20510350

Paypal: info@matrixalapitvany.hu

Mátrix Közhasznú Alapítvány
    Adó 1%: 18472273-1-06

Steril szoba a megoldás a gyógyulás otthoni folyamatához.

Családtámogatás, steril szoba kialakításához, a gyermek gyógyulásának elősegítéséhez

Küzdünk, küzdjünk közösen a daganatos betegségek ellen.

• Hanna felépülését támogattuk

Hanna felépülését támogattukA MÁTRIX Közhasznú Alapítvány szerény anyagi támogatással járult hozzá a beteg Hanna felépüléséhez, a májtranszplantáció beavatkozás elvégzéséhez, és az utána következő rehabilitációhoz. A féléves nagybeteg kislány, Hanna életét éppen az őt befogadó nagymama mentheti majd meg. Végre megvan a vizsgálat eredménye, amelyből kiderült: Ildikó, a baba mostohanagymamája alkalmas arra, hogy mája egy darabját a súlyos májbetegséggel született unokájának, a féléves Hannának adja. A pici betegen született, mert édesanyja feltehetően nem vetette meg az italt a terhesség alatt.

• Gyermekétkeztetést támogattunk

Gyermekétkeztetést támogattunkAz Egy Ebéd Egy Esély Alapítvány a rászoruló éhezőket próbálja meg jóllakatni. Sajnos egyre több ember - de van hogy kisgyermekes család - alultáplált és kényszerül éhezni. A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány a gyermekétkeztető alapítvány számára fél millió forintot juttatott, amiből 1250 adag kétfogásos ebéd kiosztására kerülhet sor.

A jobbnál jobb finom falatokhoz a nélkülöző - legrászorultabb gyerekeknek és családoknak jó évágyat kívánunk!

• SZIN 2014 Csodafalu - állami gondoskodásban élő gyerekeket segítettünk

SZIN 2014 Csodafalu - állami gondoskodásban élő gyerekeket segítettünkA Szegedi Ifjúsági Napok nem csak az önfeledt buliról és a koncertek sokaságáról szólt, a SZIN-en működő Ágota Csodafalu napközben állami gondoskodásban élő gyerekek számára nyújtott szórakozást. A fesztiválra érkezett napi száz gyermek és nevelőik reggelente bőséges büféreggelivel kezdtek, melyet a Mátrix Közhasznú Alapítvány gyermekétkeztetési programja biztosított. Étkezés után ugrálóvár, trambulin, játékos foglalkozások tették a gyerekek SZIN látogatását önfeledté és boldoggá. Az öt napos rendezvényen több, mint ötszáz gyermek étkeztetését végezte el a Mátrix Alapítvány.

• Ezer jótékonysági Mikuláscsomag készült a nélkülöző gyerekek megajándékozására

Ezer jótékonysági Mikuláscsomag készült a nélkülöző gyerekek megajándékozásáraSok gyermek számára az elszegényedés miatt nem jutna támogatói program nélkül az ünnepek idejére öröm és ajándék. Élménypedagógiás módszerek révén és a szeretettől vezérelve a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány 2013-ban is több ezer rászoruló család, egyén és közösség részére teszi örömtelibbé az ünnepi perceket. Az adventi adományosztás egyik első segítő programja, hogy ezer rászoruló kisgyermek részére kerül a Mikulás jóvoltából 2013. december 6-án (pénteken), 15-18 óra között, Szegeden, a Széchenyi téri karácsonyi vásáron ajándék Mikuláscsomag kiosztásra.

• Óvodák, nagycsaládosok és az anyaotthon lakói kaptak élelmiszer csomagot

Óvodák, nagycsaládosok és az anyaotthon lakói kaptak élelmiszer csomagotJoghurt, puding, gyümölcsös túrókrém került a rászorulók asztalaira.

Joghurt, puding, gyümölcsös túrókrém került több szegedi óvodába a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és a Sole-Mizo Zrt. közös élelmiszer-segélyezési programjának keretében.A szegedi székhelyű Sole-Mizo Zrt. a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány élelmiszer segély programját segítette 2 alkalommal decemberben és 1 alkalommal januárban 4500 darab joghurt, 5500 darab krémtúró és 1500 darab túrórudi felajánlásával.

• Most nem adtunk, hanem kaptunk :)

Most nem adtunk, hanem kaptunk :)A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány karácsonyi adományozói munkásságát támogatja az egyetemnél lévő Nyugi Kávézó. A helyszínen lehetőség nyílt arra, hogy a felállított jótékonysági fenyőfa alá az egyetemisták és a többi vendég játékot, ajándéknak való könyvet, édességet rakjon a fa alá. A fenyőfa (hogy ne legyen csupasz) díszítéséhez a Tabán utcai óvoda és a Rókusi Körúti Bölcsőde apraja - nagyja készített az segítő program támogatásához díszeket. A "Nyugi Te is segíthetsz" program sikere a Te sikered is lehet!

• Szilveszteri Jelmezes Kocogás

Szilveszteri Jelmezes Kocogás A sport elősegíti az egészséges test és szellem megtartását. Ennek jegyében 2012. december 31-én, Szegeden, a Széchenyi téren, délelőtt 10 órától 12 óráig zenés, jelmezes, kötetlen mozgásra hívtuk a mozgásra vágyókat. A hagyományteremtő céllal indított \"Kezdjünk Új Életet\" elnevezésű rendezvényre több mint 250 induló regisztrált. A legfiatalabb izgő - mozgó 3 hónaposan babakocsiban, a legszebb korú 90 évesen sétálva - kocogva vett részt a sportmegmozduláson. A program első felében a Hypnology Dance Crew és a Ritmus Tánc- és Fitnesz Stúdió ritmusaira melegítettünk be, aztán jött az egy órás kocogás.

• Számítógépeket hozott a gyerekek felzárkózását segítő tanodába a Mikulás

Számítógépeket hozott a gyerekek felzárkózását segítő tanodába a MikulásNagy volt a gyerekzsivaj a szegedi, Rákóczi utcai roma tanodában szombat délután, a gyerekek és szüleik Mikulás-ünnepségre jöttek. A Mátrix Közhasznú Alapítványtól a nagyszakállú nemcsak a szokásos csomagokat és szaloncukrokat hozta ajándékba, hanem öt komplett számítógépet is. 25-30 óvodás és iskolás korú gyerek fogadta dalokkal a Mikulást, aki fényképezőgépről is gondoskodott, hogy megörökíthesse a mosolygós arcokat. A gyerekek a számítógépek révén tanulhatnak, amely révén felzárkózásuk válik könnyebbé.

• Hallássérültek asztalitenisz - sakk Országos Bajnokságot támogattunk

Hallássérültek asztalitenisz - sakk Országos Bajnokságot támogattunkHagyományosan immár 22. éve (Szegeden, 2012. 11. 16-18-án) a szegedi Klúg Péter Óvoda, Általános Iskola rendezi a Hallássérültek Országos Diákbajnoksága keretében az asztalitenisz- és sakkversenyt.

Ebben az évben valamennyi hallássérülteket oktató intézmény elküldte legjobb versenyzőit, sőt ebben az évben - immár hagyományosan - hozott csapatot a kolozsvári és a szabadkai iskola is, így jelenlétükkel nemzetközivé vált a verseny.

• 2010-ben is segít a rászorulók ünnepének boldogabbá tételében a MÁTRIX

2010-ben is segít a rászorulók ünnepének boldogabbá tételében a MÁTRIXAz "Adj egy könyvet karácsonyra!"- segítsünk együtt!

A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány 2010-ben is működteti a több éve sikeres adományozói programját, az "Adj egy könyvet karácsonyra!" segítő akciót. A segítő programmal karácsony környékén (az összegyűjtött adományok révén) a nélkülözők számára az örömszerzés a cél. Az akció sikerességéhez az alapítvány a lakosság, cégek, médiumok, segítő szervezetek aktív együttműködésére is számít.