• Gyümölcskommandó - meggyosztás rászorulóknak

• Gyümölcskommandó - meggyosztás rászorulóknakA Mátrix Közhasznú Alapítvány lelkes önkéntesei háztáji gyümölcsfákról a tulajdonosok számára felesleges gyümölcsöt leszüretelték, majd ládákba rendezve jótékonysági élelmiszerosztásokon rászoruló családok és idős - egyedülállók számára osztották ki. Rácz Anett alapítványi elnök ismertette, hogy a friss gyümölcs többszörösen is hasznos adomány, hiszen a nélkülözők számára egészséges táplálékforrás és ízletes vitamin utánpótlás is. Segítőinkkel, támogatóinkkal közös a siker, köszönjük szépen! Mottónk beérett: "nem tudunk mindenkinek segíteni, de mindenki tud valakinek segíteni".

friss, finom gyümölcs, élelmiszer csomagokba nélkülözőknek

A meggy mellett cseresznye, gomba, alma, illetve egyéb szezonális gyümölcs és zöldség is az élelmiszercsomagok része, melyeket a nélkülözők nagy hálával fogadnak és használnak fel. A Mátrix Közhasznú Alapítvány a kisközösségi segítő csoportokat szeretné kiterjeszteni a lakóközösségekre, akik saját körükben hasonló együttműködéseket - támogató programokat hoznak így létre. A www.vitamincsoport.hu nak elkeresztelt jótékonysági program jó szándékon és segítségnyújtáson alapuló együttműködés, melynek célja, hogy a rendelkezésre álló élelem optimális arányban kerüljön felhasználásra.

családtámogatás, gyermek étkeztetés, élelmiszer csomagok

Összefogással tudunk előrébb jutni
    A Mátrix Közhasznú Alapítvány évente tízezernél több nélkülöző családot, közösséget, egyént támogat. Nem csak szegedieket, az ország számos pontjára eljutnak a segítő adományok. Rácz Anett alapítványi elnök fontosnak tartja, hogy másokat is segítésre buzdítsanak, "hiszen nem tudunk mindenkinek segíteni, de mindenki tud valakinek segíteni". Gyümölcs szezonban sok helyen felesleg van gyümölcsből, sokan pedig nem képesek megvásárolni az egészséges gyümölcsöt. Elsősorban a tömbházakban lakók, akik számára segítség a gyümölcs akció.

önkéntesekkel közös a siker: gyümölcs adományok, családtámogatás, élelmiszer csomagokkal

Támogatók, adó 1 százalék felajánlók, segítők, lelkes önkéntesek nélkül nem lenne a Mátrix Közhasznú Alapítvány munkája sikeres. Köszönjük minden segítőnknek az együttműködést!

• Ezer Mikulás csomagot gyártottunk

Ezer Mikulás csomagot gyártottunkA Mátrix Közhasznú Alapítvány a 2018-as Mikulását ezer gyermeknek teszi élményekkel gazdagabbá. Az ünnepek közeledtével azokra gondolnak az alapítványi jótevők, akik hátrányokkal küzdenek. A nélkülöző családokat segíti az ezer jótékonysági Mikulás ajándék csomag. A csokikat és a hozzávaló finomságokat egyrészt adományozók révén kapta a szervezet, másrészt kedvező áron tudta beszerezni az alapítvány. A csomagok elkészítését lelkes segítőkkel közösen hoztuk össze. A támogatottak nevében köszönjük minden segítő, támogató, alapítványi felajánló közreműködését!

• Kedvezményes fenyőfa rászorulóknak - fenyőt adtunk az ünnephez

Kedvezményes fenyőfa rászorulóknak - fenyőt adtunk az ünnephezA Karitáció Alapítvány és a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány kedvezményes áron juttatott 200 fenyőfát olyan rászoruló gyermekes családokhoz, akik rendes áron megvenni nem tudták volna a szeretet ünnepéhez nélkülözhetetlen kelléket.
    A családok nagyon örültek a lehetőségnek, hiszen az ünnepet felcsillagozza egy igazi fenyőillat a szobában. A támogató lakosság nélkül munkánk nem menne, így az okozott öröm minden támogatónk közös érdeme.

• Pályázat rászorulóknak: Jó bizonyítványért számítógép jár!

Számítógéphez jutást segítõ támogatói program

A Mátrix Közhasznú Alapítvány és a TOP Egyesület adományozási programja számítógéphez jutási lehetõséget teremt 100 olyan nehézsorsú (nagycsaládos, hátrányos helyzetû) általános iskolás diák számára, akiknek a családja még nem rendelkezik számítógéppel. A tanulás megkönnyítése és az informatika minél jobb megismerése érdekében az alapítvány eszközhöz jutási lehetõséget biztosít azoknak a sikeres pályázatot benyújtó tanulóknak, akiknek anyagi helyzete miatt a számítógép beszerzése nem megoldható

• Eszközöket adományoztunk a D2 Ifjúsági Fejlesztő és Médiaközpontnak

Eszközöket adományoztunk a D2 Ifjúsági Fejlesztő és MédiaközpontnakSportkamerát és kamerát adományoztunk a D2 Ifjúsági Fejlesztő és Médiaközpontnak, hogy az ifjúságot fejlesztő tevékenységük sikeresebbé válhasson. A Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft. által működtetett D2-ben ifjúsági közösségi tér működik, amelyek a 13-29 éves korosztály tagjai számára nyújtanak szolgáltatásokat, tanulási lehetőséget, ismerkedési helyet, közösséget, kapcsolatot, fejlődést. A Mátrix Közhasznú Alapítvány rendszeresen támogatja az ifjúságvédelmi, fejlesztő, segítő közösségeket, hogy az emberek tudásalapú gondolkodásmódja pozitív irányba mozduljon el.

• Óvodákban segíti a játszóterek megújulását a Mátrix

Óvodákban segíti a játszóterek megújulását a Mátrix Az ovis gyerekek egészséges fizikai és lelki fejlődésének alapja a játék. A rekreációs / pihentető csoportos kikapcsolódás a közösségi térként működő udvari játszótéren valósul meg. A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány Szeged városban és Csongrád megyében feltérképezte az óvodák játszótereinek állapotát. Sajnos sok helyen a korábbi leszerelt vas játékok helyett nem épültek újabbak. Az ingerszegény udvarok / füves területek fejlesztést igényelnek, az intézmények pénzügyi helyzete sokszor erre nem ad lehetőséget. Az alapítvány lehetőségeihez mérten (ha az intézmények igénylik) beszáll a gyermekjátékok megújításába, beszerzésébe, bővítésébe.

• Szegedi segítség a vörösiszap áldozatainak

Szegedi segítség a vörösiszap áldozatainakA MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és az Orpheus Állatvédő Egyesület szegedi közhasznú és kiemelkedően közhasznú nonprofit szervezetként pénzbeli adománnyal segítette a vörösiszap katasztrófa miatt bajba került családokat. Egy nem várt környezeti katasztrófa bármelyikünk családját elérheti, életünk munkáját teheti tönkre pillanatok alatt. A közös összefogás jegyében ahogyan csak tudunk, segítsünk együtt.

Az újjáépítéshez minden Forintra szükség van. Sok kicsi sokra megy!

• Számítógép Álom 2013: félszáz rászoruló gyermek kapott számítógépet

Számítógép Álom 2013: félszáz rászoruló gyermek kapott számítógépetÖtven rászoruló családban élő tehetséges gyermek kapott számítógépet a Mátrix Közhasznú Alapítvány Számítógép Álom 2013 támogatói programja alkalmából Szegeden. Az ötven gépre közel kétezren pályáztak, a kiírás szerint olyan gyerekek tehették ezt, akik 10-14 év közöttiek, legalább két testvérük van, jó tanulók, otthonukban még nincs számítógép, és a létminimum alatt élnek. Az ötven számítógépre kétezer diák pályázott. A pályázatot az osztályfőnökök kiegészítették egy jellemzéssel, majd továbbították az alapítványnak. A támogatottak az ország minden részéből érkeztek.

• Kerékpártúra, parasztebéd, állatvédelem - képes beszámoló

Kerékpártúra, parasztebéd, állatvédelem - képes beszámolóA Mátrix Közhasznú Alapítvány, a Tabán Családsegítő, az Orpheus Állatvédő Egyesület programra hívta a nyári szünidőben csellengő gyerekeket. Kerékpártúrával egybekötött parasztebéd után az állatvédelmi központban gazdátlan állatok simogatása tette élmény telivé a napot. A parasztebédet a Nyulas-tanya látogatása (benne a természet és a környezet értékei) tette még feledhetetlenebbé. A résztvevők jól érezték magukat, a szervezők nagy örömére. Ez a nap a csellengés helyett a szervezett program révén tartalmassá vált.

• A béke, a hazafiság, a testvériség jegyében gyűltünk össze október 23-án

A béke, a hazafiság, a testvériség jegyében gyűltünk össze október 23-ánOktóber 23-án 16 órakor került sor a szertűz meggyújtására, melyet Kocsis Melinda vezényelt. A Himnusz közös eléneklése után Apró Juhász János, a Független Városi Szövetség – Magyar Egyesület elnöke mondott beszédet. Ezt követően Szép Ferenc Szilveszter szakrális leiratát, Bullás Mária verseit, ezután a Mária Lovagrend képviseletében Gyebrovszki Klára beszédét, majd Máray Sándor: Mennyből az angyal című versét Bullás Máriától hallgathatta meg az addigra már több százra duzzadt vendégsereg.

• A műszíves Dorinát támogattuk

A műszíves Dorinát támogattukÚj - csodás szerkezet ez a műszív. Dorina beteg szíve után ez a műszer tartja életben a csöppnyi kislányt. A Mátrix Közhasznú Alapítvány hallott a hosszú hónapok óta transzpantációra váró gyermek családjának nehéz anyagi helyzetéről, így egy kisebb támogatást küldtünk a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet berkein belül működő Gottsegen György Alapítvány számára. Reméljük, hogy a támogatás segíti a szülők beutazását, illetve mód lesz belőle vásárolni 1-2 játékot vagy egyéb szükséges dolgot is.
    Szorítunk érted Dorina!