adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
  • Gyümölcskommandó - meggyosztás rászorulóknak

• Gyümölcskommandó - meggyosztás rászorulóknakA Mátrix Közhasznú Alapítvány lelkes önkéntesei háztáji gyümölcsfákról a tulajdonosok számára felesleges gyümölcsöt leszüretelték, majd ládákba rendezve jótékonysági élelmiszerosztásokon rászoruló családok és idős - egyedülállók számára osztották ki. Rácz Anett alapítványi elnök ismertette, hogy a friss gyümölcs többszörösen is hasznos adomány, hiszen a nélkülözők számára egészséges táplálékforrás és ízletes vitamin utánpótlás is. Segítőinkkel, támogatóinkkal közös a siker, köszönjük szépen! Mottónk beérett: "nem tudunk mindenkinek segíteni, de mindenki tud valakinek segíteni".

friss, finom gyümölcs, élelmiszer csomagokba nélkülözőknek

A meggy mellett cseresznye, gomba, alma, illetve egyéb szezonális gyümölcs és zöldség is az élelmiszercsomagok része, melyeket a nélkülözők nagy hálával fogadnak és használnak fel. A Mátrix Közhasznú Alapítvány a kisközösségi segítő csoportokat szeretné kiterjeszteni a lakóközösségekre, akik saját körükben hasonló együttműködéseket - támogató programokat hoznak így létre. A www.vitamincsoport.hu nak elkeresztelt jótékonysági program jó szándékon és segítségnyújtáson alapuló együttműködés, melynek célja, hogy a rendelkezésre álló élelem optimális arányban kerüljön felhasználásra.

családtámogatás, gyermek étkeztetés, élelmiszer csomagok

Összefogással tudunk előrébb jutni
    A Mátrix Közhasznú Alapítvány évente tízezernél több nélkülöző családot, közösséget, egyént támogat. Nem csak szegedieket, az ország számos pontjára eljutnak a segítő adományok. Rácz Anett alapítványi elnök fontosnak tartja, hogy másokat is segítésre buzdítsanak, "hiszen nem tudunk mindenkinek segíteni, de mindenki tud valakinek segíteni". Gyümölcs szezonban sok helyen felesleg van gyümölcsből, sokan pedig nem képesek megvásárolni az egészséges gyümölcsöt. Elsősorban a tömbházakban lakók, akik számára segítség a gyümölcs akció.

önkéntesekkel közös a siker: gyümölcs adományok, családtámogatás, élelmiszer csomagokkal

Támogatók, adó 1 százalék felajánlók, segítők, lelkes önkéntesek nélkül nem lenne a Mátrix Közhasznú Alapítvány munkája sikeres. Köszönjük minden segítőnknek az együttműködést!

• Jótékonysági élelmiszerosztás nélkülözőknek

Jótékonysági élelmiszerosztás nélkülözőknekVitamindús gyümölcs, liszt, cukor, édesség, tészta, tisztítószer várta a rászorulókat Szegeden, a Roosevelt téren működő Centerke Adományozó Központban. A Mátrix Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány háromszáz élelmiszercsomaggal segítette a nélkülöző családosokat, idős - egyedülállókat. A tonnányi élelmiszerre a támogatottak a szociális intézményeken keresztül élelmiszer átvételre feljogosító kupont kaptak, ezt leadva jutottak hozzá a segítő élelmiszer adományhoz. Nagy volt az öröm, sok gyermek az osztáson külön gyümölcskóstolót is kapott.

• Számítógép Álom

Számítógép ÁlomA Mátrix Közhasznú Alapítvány felzárkóztatást és esélyegyenlőséget biztosító támogatói programja révén hátrányos helyzetű családban élő, 10-14 év közötti gyerekek kapnak komplett (használt, de még jó állapotú) számítógépet vagy laptopot vagy tábla pc-t vagy más okos készüléket. A támogatásra jelentkezhet az osztályfőnök által minden olyan 10-14 év közötti gyermek, akinek 2 vagy több kiskorú testvére van, legutóbbi félévben a tanulmányi átlaga a 4-est eléri, otthonában nincs megfelelő minőségű számítógép. A jótékonysági programba felajánlók - támogatók is csatlakozhatnak. Figyelem: az adományozói programba jelenleg lehet jelentkezni!

• Osztálykirándulást adtak a mesedoktorok

Osztálykirándulást adtak a mesedoktorokKórházak, gyermekosztályok mesekönyv állományának bővítése céljából óvodai csoportok, általános iskolai osztályok, középiskolás csapatok részvételével a Mátrix Közhasznú Alapítvány által több éve sikeresen működtetett Mesedoktorok mesekönyv gyűjtő akciót szerveztek. NAGY öröm volt érezni a segítő együttműködéseket, melynek köszönhetően összesen 17889 jó állapotú könyvet (mesekönyvet, regényt, kifestőt) küldtek be a résztvevők. A könyvek az ország 150 gyermekkórházába és rendelő intézetébe kerülnek kiosztásra, ahol a kezelés alatt álló gyerekek gyógyítását együtt - közösen így támogatjuk.

• Húsvéti támogatás rászorulóknak

Húsvéti támogatás rászorulóknakTöbb autót megpakoltunk gyümölcsökkel, sonkákkal, szalámikkal, csokikkal, ünnepi édességekkel, majd osztó körútra indultunk.

Elsősorban szegény (kirekesztett), rászoruló, sérült gyerekeket nevelő családokat, közösségeket látogattunk meg. Volt is nagy öröm!

Sajnos sok olyan helyen voltunk, ahol nélkülünk a húsvét ugyanolyan terhelt / üres lett volna, mint a többi nap, amikor a létért folyik a küzdelem.

• Kerékpártúra, parasztebéd, állatvédelem - képes beszámoló

Kerékpártúra, parasztebéd, állatvédelem - képes beszámolóA Mátrix Közhasznú Alapítvány, a Tabán Családsegítő, az Orpheus Állatvédő Egyesület programra hívta a nyári szünidőben csellengő gyerekeket. Kerékpártúrával egybekötött parasztebéd után az állatvédelmi központban gazdátlan állatok simogatása tette élmény telivé a napot. A parasztebédet a Nyulas-tanya látogatása (benne a természet és a környezet értékei) tette még feledhetetlenebbé. A résztvevők jól érezték magukat, a szervezők nagy örömére. Ez a nap a csellengés helyett a szervezett program révén tartalmassá vált.

• Jó bizonyítványért számítógép jár 2006! - pályázati eredmények

Nyertek, gratulálunk a (2006-ban indult) számítógéphez jutást segítõ támogatói programra 1500 kérvény érkezett. Jelen akciónk keretein belül 100 számítógép kiosztására volt lehetõség. Bízunk benne, hogy a program folytatódhat, és a késõbbiekben másokat is számítógéphez juthatunk.

A Mátrix Közhasznú Alapítvány és a TOP Egyesület gratulál a nyerteseknek. Akik nem nyertek, azoknak pedig kitartást kívánunk, bízva abban, hogy elõbb - utóbb lesz számítógép a házban.

• Rászorulók kaptak mézet és gombát

Rászorulók kaptak mézet és gombátIdősek és nagycsaládosok kaptak szombaton a Mátrix Közhasznú Alapítvány által kiosztott mézből és gombából. Hosszú sorokban kígyóztak a támogatást igénylők, akik a szociális ellátó rendszeren keresztül kapták meg az alapítványi élelmiszer átvételi kupont. A helyi méhészetből és gomba termesztőtől származó élelmiszerek jó minőségűek és táplálóak. Rácz Anett, az alapítvány elnöke elmondta, hogy "évente tízezernél több adomány csomagot juttat a szervezet a hátrányos helyzetű embertársaknak, sajnos ez a 300 élelmiszercsomag csak csepp a tengerben, de mégis fontos minden jószándékú segítségnyújtás".

• Vitaminosztás rászorulóknak

Vitaminosztás rászorulóknak 2016. év elején 1000 doboz jó minőségű vitamin kiosztásával segítette a Mátrix Közhasznú Alapítvány a szív- és érrendszeri betegséggel élők jobb egészségi állapotát. A kiosztott LiveNaturals Krill Supercomplex B vitaminok krill olajat tartalmazó lágyzselatin kapszulák B-vitaminokat is tartalmaznak, mely elsősorban szív- és érrendszeri betegségben küszködők számára hathat kedvezően. Dudás Zsanett alapítványi elnök a támogatói program céljaként azt tűzte ki, hogy a rászoruló és krónikus betegségben küszködő embereket segítse. Az ingyenesen kiosztott vitaminok anyagi értéke 6-7 millió forint között mozgott.

• Bianka elment - az apát próbáljuk segíteni

Bianka elment - az apát próbáljuk segíteniBiankát legyőzte a rák. Rettentő! Édesapja teljesen magára maradt, Bianka anyukája (a betegség kiderülése után) ugyanis már korábban elhagyta őket. József gyászol, lányától végső búcsút vesz, a pici temetésének tetemes költségeit támogattuk egy kisebb összeggel.

A Mokkában és korábban a TV2 Napló című műsorban is szerepelt Kovács József, Bianka édesapja, és Bianka is. A gyógyulásban és a helyzet pozitív megoldódásában bíztunk, de sajnos most a rák kerekedett felül.

• Egy kis ajándék a Máltai Játszótér jubileumi programjához

Egy kis ajándék a Máltai Játszótér jubileumi programjáhozA Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkáját mindig jó segíteni. A Szegeden működő Máltai Játszótér - Játszóház észrevétlenül - a játékon és a Játszó játékkultúráján keresztül - gyerekek részére közvetít normákat, fejleszti a készségeket, segíti a szocializációt. Az intézmény 2011-ben ünnepelte 10. éves fennállását, ami önmagában is nagy dolog. A helyet sok nehéz helyzetben lévő gyermek és családtagja látogatja, ezért is cselekedtünk. A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány a 200-300 vendéget fogadó ünnepet próbálta szerény adományával megszínesíteni.