• Távolból is segítenek a mesedoktorok

• Távolból is segítenek a mesedoktorokSzorgos csomagoláson vannak túl a Mátrix Közhasznú Alapítvány mesedoktorai. A kórháztámogató csapat az ország minden gyermekkórházába mesekönyvekkel megtöltött csomagokat kézbesített. A korábban oktatási intézmények, családok és gyermekek részvételével összegyűjtött tizennyolcezer mesekönyvet tisztítás és válogatás után folyamatosan kórházi osztályoknak, a benn fekvő gyerekek gyógyulását támogató céllal juttatták el. Rácz Anett alapítványi vezető elmondta, hogy a mesekönyvekkel a kórházban benntöltött gyógyulást segíti tartalmasabbá tenni, a támogató program értéke a tízmillió forintot súrolja.

mesekönyvek, mesekönyv csomagok gyermekkórházaknak

Összefogással tudunk segíteni
    A Mátrix Közhasznú Alapítvány évente tízezernél több nélkülöző családot, közösséget, egyént támogat. Rácz Anett alapítványi elnök fontosnak tartja, hogy másokat is segítésre buzdítsanak, "hiszen nem tudunk mindenkinek segíteni, de mindenki tud valakinek segíteni". Az alapítvány folyamatosan várja új együttműködők jelentkezését. - tette hozzá az alapítvány vezetője.

mesedoktorok, kórháztámogatás, 18000 mesekönyvet osztott szét intézményeknek az alapítvány

Támogatóink, segítőink, önkénteseink, adó 1% felajánlóink számára köszönjük, hogy részvételükkel még többet tudunk segíteni! A siker közös!

• Segesvári árvák kaptak tanszereket

Segesvári árvák kaptak tanszereketGyermekmentő programunk nehéz sorsú gyermekek beiskolázását támogatta. Árva gyermekek érkeztek Segesvárról Szeged környékére, hogy a nyarukba pár szép napot varázsoljanak lelkes támogatók. A Mátrix Közhasznú Alapítvány az élmények mellé egy - egy írószer csomagot biztosított. Az alapítvány a nélkülöző gyermekek 2018-as tanévkezdését százezer ceruzával, zsírkrétával, tollal, tanulást segítő eszközzel támogatja. A hátrányok leküzdésében a lakossággal közösen még nagyobb sikereket érhetünk el, segítsen Ön is!

• WARC2 Értékesítési Vásár

WARC2 Értékesítési VásárVásárt tartott Szegeden a szegedi MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és a szabadkai Danilo Kis Alapítvány által szervezett projektben résztvevő hátrányos helyzetű és tehetséges fiatalok részvételével. Az Értékesítési Vásár és Kiállítás látogatói csutkababákat, gyöngyből fűzött nyakláncokat, levendulás szappanokat, nemeztárgyakat tekinthettek-és vásárolhattak meg. A hagyományőrző, valamint tehetséggondozó programot az Európai Unió, Magyarország - Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program támogatta.

• Jótékonysági tea és zsíros kenyér osztást támogattunk

Jótékonysági tea és zsíros kenyér osztást támogattunkJól sikerült a jótékonysági zsíros kenyér és tea osztás. Több száz ember számára adtunk a finomra sikerült jótékonysági finomságainkból. Az adventi programokon az emberek örömmel fogadták az ízletes ajándékokat. Az ÖNKÉNTESÜL(L)ÉS a projektet segítő önkéntesei révén volt sikeres. Mi is az az ÖNKÉNTESÜL(L)ÉS? A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány az Európai Unió által támogatott ÖNKÉNTESÜL(L)ÉS – Önkéntes Központ Üllésen (TÁMOP-5.5.2-11/2-2012-0059) projekt 2014 május és 2015 február között a helyi szociális, oktatási és egészségügyi intézmények munkáját, a lakosság együttélését, a pozitív értékek megteremtését segíti.

• Szabit az orral festő fiút, és az állatkert fenntartót támogattuk

Szabit az orral festő fiút, és az állatkert fenntartót támogattukSárközi Szabolcs a Szegedhez közeli Üllésen él. Élete születése óta nagyon nehéz, mégis küzd, mert élni akar, s tetteivel nemcsak örömkönnyet, boldogságot varázsol szülei arcára, hanem mindannyiunk számára példát mutat. Ez a fiatal srác nem tud a kezeivel fogni sem, mégis valami fantasztikus dolgot csinál, fest. Az ecset helyett, az orra hegyével készíti képeit. A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány korábban ággyal, bútorral is támogatta a nehézségek között élő fiút és családját, most a támogatók nagylelkű segítsége révén anyagi támogatást juttattunk a boldogulásához.

• Lélegezni szeretne Dzseki - segítsünk együtt!

Lélegezni szeretne Dzseki - segítsünk együtt!Dzseki 27 éves, szegedi, fiatal nő, gyermekkora óta a tüdőt érintő, gyógyíthatatlan betegségben, cisztás fibrózisban szenved. Az idő előrehaladtával a tüdőtranszplantáció az egyetlen kiút a bajból, állapota egyre súlyosabb, állandó oxigénmaszk, orvosi kontroll, gyógyszerek szükségesek az életben tartásához. A családja anyagilag egyre rosszabbul bírja az életért folytatott harcot, így a Mátrix Közhasznú Alapítvány célul tűzte ki, hogy a sikeres tüdőtranszpantáció és a gyógyulás segítése érdekében a lakossággal és cégekkel együttműködve támogatja a család helyzetét.

• MÁTRIX Steril Szobák segítik a bajban lévő gyermekek életmentését

MÁTRIX Steril Szobák segítik a bajban lévő gyermekek életmentésétMentsünk együtt életet! Súlyos betegségen áteső / átesett "gyógyulásnak indult" gyerekek és családtagjaik számára segíti a felépülést, megerősödést a MÁTRIX Sterilszoba! Az alapítványi steril szobából nem egy hanem összesen öt van. Tudta, hogy a szegényebb családok gyermekei pl. a donor listákon vagy költséges műtétekre várva hátrányt szenvedhetnek azért, mert a drága műtétek után steril körülmények híján nincs hova tiszta helyre hazamenniük!?! A lakosság támogatása nélkül munkánk nem lenne sikeres. Segítségét hálásan köszönjük!

• Éber kómában Topika - segítsünk együtt!

Éber kómában Topika - segítsünk együtt! Segítsünk együtt Topinak!

Vízvári Krisztina öt pici gyermeket nevel anyaotthonban, egyedül. A létért való küzdelmét áprilisban tragédia törte ketté: fia, a tíz esztendős Józsika egy busz mögül szaladt ki az úttestre, ahol az éppen odaérkező autó elütötte. Az életrevaló gyerekek, az anya a rehabilitációt igénylő Józsika felépüléséért abban bízik, hogy külső segítség révén még rendbe jöhet minden jelenlegi problémájuk.

• Szappant és fertõtlenítõszereket vittünk a klínikákra

Szappant és fertõtlenítõszereket vittünk a klínikákraNincs szappan a kórházakban, nincs rendes fertőtlenítés. Az ember bemegy látogatóba vagy kezelésre és komoly fertőzésekkel (vírussal, baktériummal, gombával) térhet haza. Büdös WC-k, víz és tisztítószer sehol, a vízcsap nem működik, a toalettet le se lehet húzni. Mindenféle vírus a levegőben, évente kórházi baktériumok és vírusok miatt közvetlenül és közvetett módon több ezren vesztik életüket! A Mátrix Közhasznú Alapítvány saját pénzből szappanozott a női klinikán, az új klinikai tömbben és a szakorvosi központokban. Ha ön is lát hasonlót, tegye szóvá a kórházat - rendelőt üzemeltető szervnél!

• Vitaminosztás rászorulóknak

Vitaminosztás rászorulóknak 2016. év elején 1000 doboz jó minőségű vitamin kiosztásával segítette a Mátrix Közhasznú Alapítvány a szív- és érrendszeri betegséggel élők jobb egészségi állapotát. A kiosztott LiveNaturals Krill Supercomplex B vitaminok krill olajat tartalmazó lágyzselatin kapszulák B-vitaminokat is tartalmaznak, mely elsősorban szív- és érrendszeri betegségben küszködők számára hathat kedvezően. Dudás Zsanett alapítványi elnök a támogatói program céljaként azt tűzte ki, hogy a rászoruló és krónikus betegségben küszködő embereket segítse. Az ingyenesen kiosztott vitaminok anyagi értéke 6-7 millió forint között mozgott.

• Ezer Mikuláscsomagot osztott szét a jótékonysági Télapó

Ezer Mikuláscsomagot osztott szét a jótékonysági TélapóIdén ezer Mikuláscsomaggal ajándékozta meg a nehéz sorsú gyerekeket a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány jótékonysági csapata. A segítő program ózdi, szegedi, budapesti térségekben zajlott. A programsorozatban a legfigyelemfelkeltőbb az volt, amikor limuzinnal érkezett a Mikulás, de családok százai, és sok - sok közösség tagja, segítő intézmény, kórház beteg gyermeke is a jótékonysági Mikulás révén kapott ajándékokat. A legrászorultabbak kiválasztásában a védőnői hálózatok, pedagógusok, szociális hivatalok is az alapítványok segítségére voltak.