• Csokigyűjtés

• CsokigyűjtésCsokigyűjtő verseny iskolás osztályok és óvodai csoportok együttműködésével! Kórházak gyermekosztályain fekvő gyerekek mesedoktor vizitjein és nélkülöző családok támogatásakor a Mátrix Közhasznú Alapítvány mesedoktorai és önkéntesei más segítség mellett csokoládét is osztanak. Óvodai csoportok, általános iskolai osztályok, középiskolás csapatok részvételével a Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Mesedoktorok 'Szeretetcsoki' csokoládé gyűjtő akciót szervez. A csoportok a közösségükben összegyűjtött tábla csokikkal segítik az alapítvány fontos gyermek és családvédelmi tevékenységét, az alapítvány a legtöbb csokit beküldő csoportokat megjutalmazza.

Csiki gyűjtés, jótékonysági csokoládégyűjtés, táblacsoki akció!

Alapítvány támogatása, jótékonyság!

• Éber kómában Topika - segítsünk együtt!

Éber kómában Topika - segítsünk együtt! Segítsünk együtt Topinak!

Vízvári Krisztina öt pici gyermeket nevel anyaotthonban, egyedül. A létért való küzdelmét áprilisban tragédia törte ketté: fia, a tíz esztendős Józsika egy busz mögül szaladt ki az úttestre, ahol az éppen odaérkező autó elütötte. Az életrevaló gyerekek, az anya a rehabilitációt igénylő Józsika felépüléséért abban bízik, hogy külső segítség révén még rendbe jöhet minden jelenlegi problémájuk.

• Rászoruló gyermek által használták ki alapítványunk segítőkészségét

Rászoruló gyermek által használták ki alapítványunk segítőkészségétAmikor egy férfi (Imre) a MÁTRIX adományozói központba megjelent egy 3 éves kislánnyal a kezében és azt mondta, hogy "nincs mit ennünk", ki hitte volna, hogy egy ilyen ügyben valaki képes becstelen dologra? Ezután pedig jött a gyümölcs, a tej, az élelmiszercsomag... és a nyilvánossághoz vezető út... A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány mély megrendüléssel vette tudomásul, hogy nagy valószínűséggel a szervezet jóindulatát kihasználták :( A támogatókat pedig kárpótolja a szervezet: kérésre az alapítvány vezetősége saját vagyonából rendezi a támogatók által (az alapítványon keresztül) a család számára eljuttatott pénzösszegeket...

• Soltiék hűtőt kaptak

Soltiék hűtőt kaptakA védőnőtől érkezett a segélykérő üzenet: egyik védencüknél kis baba van, a hűtő elromlott, a baba ételeinek higiénikus tárolása vált problémássá.

Habár az alapítvány is nehéz anyagi körülmények között működik, egy korábbi adományozás kapcsán éppen rendelkezésre állt raktárhelyiségünkben egy mélyhűtő résszel is rendelkező, jó állapotban lévő hűtőszekrény. Gyors szervezői munka után a család számára nélkülözhetetlen háztartási eszközt házhoz vittük, be is üzemeltük.

• Robika elment...

Robika elment...Az alapítványunk által is támogatott kisember, Beri Róbert 10 éves korában tovább már nem bírt küzdeni az Őt megtámadó súlyos betegséggel, elhunyt. Az élettel összeegyeztethetetlen daganat a kisfiú hasüregében helyezkedett el, a műtétet nem vállalták az orvosok. A nevelőszülői gondoskodásban élő pici fiúcska hosszan tartó kemoterápiás kezeléseket kapott, ami legalább annyi kínnal és fájdalommal járt, mint maga a betegség. Az állapotokba a családja is nagy terhet viselt... a kínok most elcsitultak... Nyugodj Békében Robika!

• Szabit az orral festő fiút, és az állatkert fenntartót támogattuk

Szabit az orral festő fiút, és az állatkert fenntartót támogattukSárközi Szabolcs a Szegedhez közeli Üllésen él. Élete születése óta nagyon nehéz, mégis küzd, mert élni akar, s tetteivel nemcsak örömkönnyet, boldogságot varázsol szülei arcára, hanem mindannyiunk számára példát mutat. Ez a fiatal srác nem tud a kezeivel fogni sem, mégis valami fantasztikus dolgot csinál, fest. Az ecset helyett, az orra hegyével készíti képeit. A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány korábban ággyal, bútorral is támogatta a nehézségek között élő fiút és családját, most a támogatók nagylelkű segítsége révén anyagi támogatást juttattunk a boldogulásához.

• Zöld fenyőfa térítésmentesen rászorulóknak

Zöld fenyőfa térítésmentesen rászorulóknak Békés, Boldog, Szeretetteljes Ünnepekért is Dolgoztunk! A Karitáció Alapítvány és a Mátrix Közhasznú Alapítvány idén is támogatta a nélkülöző családok boldog, szeretetteljes ünnepét. A decemberben (ezernél is több támogatottal) zajló adományozási programsorozat részeként, Szegeden a Pizzatoronynál lévő osztóhelyen, 2012. december 23-án (vasárnap) 10-14-ig száz család kapta meg ingyenesen a vágott, élő karácsonyfáját. Ezzel is örömtelibbé tehettük az ünnepeket! Együtt csodákra vagyunk képesek! Segítőink, támogatóink nélkül munkánk nem lenne ilyen sikeres!

• Kabát, nadrág, pulóver ingyenesen a Centerkébõl

Kabát, nadrág, pulóver ingyenesen a Centerkébõl Kabát, nadrág, pulcsi, téli ruhaneműk rászorulóknak

Novemberben is melegebb ruhákat, lábbeliket, kabátot vár rászorulók részére a Centerke ruhaosztó központ. Aki behoz egy adag ruhát, az legalább ugyanannyi csere árút válogathat ingyenesen. Azon rászorulók, akik ruha nélkül térnek be a Mátrix Közhasznú Alapítvány adományosztó központjába, ők fejenként egy ruhaadományt választhatnak maguknak ingyen. Az adományokért naponta 30-50 rászoruló egyén és család keresi fel az adományosztó helyet.

• Pillanatképek a 2004-es karácsonyi adománygyûjtési akcióról

A Mátrix Közhasznú Alapítvány a TOP Egyesülettel karöltve elõre gondolt karácsonyra, amikor meghirdette adománygyûjtési programját, az "Adj egy könyvet karácsonyra" kampányt.

Az akcióról a témára érzékeny média beszámolt, amely meghozta gyümölcsét: közel ezer könyv és több zsáknyi plüssállat gyûlt össze. Segítségükért ezúton is hálás köszönetet mondunk!

• Tüzifa beszerzését támogattuk

Nagyon sok a rászoruló.

A központi fûtéses, panelházban lakó, elszegényedett családok sem tudják elképzelni, hogy a külterületen élõ, nélkülözõ, teljes szegénységben-és kiszolgáltatottságban lévõ felnõtteknek és csemetéinek milyen nehéz is az élete...

A kopár, hideg, romos házban élõ, sokgyerekes család által belakott albérleti házat segítettük felfûteni, támogattuk a tûzifa beszerzést-és a házhoz szállítást.

• Sikeres volt a Jótékonysági Karácsonyi Ajándékbazár

Sikeres volt a Jótékonysági Karácsonyi AjándékbazárEgész nap mindenki ajándékválogatásban ügyködött. minden ingyenes volt. Szülők, gyerekek és egyedülállók is kutattak a sokszáz könyv, játék, ruha, tartós élelmiszer és egyéb használati tárgy között. Idén Karácsonykor a Független Városi Szövetség - Magyar Egyesület és a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány jóvoltából a Jézuska ajándékai azokhoz is eljutottak, akik anyagi problémák miatt az ajándékvásárlást nem engedhették meg maguknak. Nagyon sok a nélkülöző, így minden egyes támogatás nagy segítség volt a támogatottak részére.