• Csokigyűjtés

• CsokigyűjtésCsokigyűjtő verseny iskolás osztályok és óvodai csoportok együttműködésével! Kórházak gyermekosztályain fekvő gyerekek mesedoktor vizitjein és nélkülöző családok támogatásakor a Mátrix Közhasznú Alapítvány mesedoktorai és önkéntesei más segítség mellett csokoládét is osztanak. Óvodai csoportok, általános iskolai osztályok, középiskolás csapatok részvételével a Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Mesedoktorok 'Szeretetcsoki' csokoládé gyűjtő akciót szervez. A csoportok a közösségükben összegyűjtött tábla csokikkal segítik az alapítvány fontos gyermek és családvédelmi tevékenységét, az alapítvány a legtöbb csokit beküldő csoportokat megjutalmazza.

Csoki gyűjtés, jótékonysági csokoládégyűjtés, táblacsoki akció!

Alapítvány támogatása, jótékonyság!

• 800 család és intézmény kapott Mikulás ajándékot

800 család és intézmény kapott Mikulás ajándékotJött a Mikulás - a Dugonics téren szombaton és vasárnap találkoztak vele a rászoruló gyerekek. A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány jóvoltából 800 hátrányos helyzetű család csemetéi részére Mikulás csomag osztás, és játékos ünnepi program került megrendezésre a Dugonics téren. Aki nem kapott a védőnői hálózattól, oviból, iskolából Mikulás csomag átvételére jogosító kupont, az se maradt ajándékok nélkül, hiszen közel 100 kiló szaloncukor, és egyéb meglepetések várták a gyerekeket.

• Önkéntesül(l)és Oláh Gergővel

Önkéntesül(l)és Oláh GergővelÜllésen, a Déryné Kulturális Központban 200 önkéntességgel ismerkedő fiatal számára adott koncertet Oláh Gergő 2015. február 26-án (csütörtökön). A popsztár a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány által életre hívott Önkéntesül(l)és közösségsegítő program záró eseményét látogatta meg. A népszerű dalok előadása mellett Oláh Gergő motivációs céllal a helyi gyerekek számára ízelítőt is adott abból, hogy honnan jött és a sok - sok tanulás - tapasztalás mellett merre tart. A buli hangulatban volt flashmob, tánc, éneklés, fotószkodás, autogram osztás, a gyerekeknek frissítő ételek és italok, gyümölcs, egyéb finomságok.

• Almát, gombát, csokit, mézet, tartós élelmiszert kaptak nélkülözők

Almát, gombát, csokit, mézet, tartós élelmiszert kaptak nélkülözőkEgy tonna almát kaptak rászorulók - tartós élelmiszert, mézet, cukrot, csokit, gombát és egy tonna almát osztott ki családoknak és idős - egyedülállók megsegítésére a Mátrix Közhasznú Alapítvány a Centerke Adományozó Központban. Az adományok beszerzésében és kiosztásában a Partiszkon Egyesület és az Angyali.hu is nagy részt vállalt. Az influenza időszakában a vitaminban gazdag élelmiszer segíti a lakosság hátrányos helyzetben lévő rétegeit az egészség megtartásban. Az emberek nagy örömmel fogadták a számukra fontos élelmiszer csomagokat, hiszen ezáltal is könnyebbé vált a létfenntartásuk.

• Gyümölcsöt és friss helyi zöldséget kaptak rászorulók

Gyümölcsöt és friss helyi zöldséget kaptak rászorulókA Mátrix Közhasznú Alapítvány 2014. szeptember 6-án, szombaton ötszáz kilónyi friss, hazai almát, répát, zöldséget osztott szegedi nagycsaládosoknak, egyedül élőknek, időseknek. A kétszáz csomag élelmiszer adomány az osztás megkezdése után szinte azonnal elfogyott. Hosszú sorokban kígyóztak az élelmiszerre várók. Mint ismeretes: egyre többen nélkülöznek, éheznek. A Mátrix Közhasznú Alapítvány minden rászorulónak szeretne segíteni, Szegeden a Centerke Adományozó Központ révén a szervezet évente tízezernél több adomány kiosztásával segíti a nélkülözőket.

• Karácsonyi játék adományok - családtámogatás

Karácsonyi játék adományok - családtámogatásA Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központ ajándékválogatójában nélkülöző családok gyermekei számára tudtunk biztosítani gyermekjátékokat. Az év végi ünnepek sok család számára rémálmot jelentenek, hiszen a mindennapi megélhetés szűkében erre az időszakra nem jut játékra - ajándékra, örömszerzésre. A gyermekes családok nagy örömmel fogadták a társasjátékokat, építőkockákat, plüss figurákat, könyveket, babákat, kártya játékokat. Családtámogató programunk sikere a jobb módú emberek együttműködése révén valósulhatott meg. Köszönjük!

• Zöld fenyőfa térítésmentesen rászorulóknak

Zöld fenyőfa térítésmentesen rászorulóknak Békés, Boldog, Szeretetteljes Ünnepekért is Dolgoztunk! A Karitáció Alapítvány és a Mátrix Közhasznú Alapítvány idén is támogatta a nélkülöző családok boldog, szeretetteljes ünnepét. A decemberben (ezernél is több támogatottal) zajló adományozási programsorozat részeként, Szegeden a Pizzatoronynál lévő osztóhelyen, 2012. december 23-án (vasárnap) 10-14-ig száz család kapta meg ingyenesen a vágott, élő karácsonyfáját. Ezzel is örömtelibbé tehettük az ünnepeket! Együtt csodákra vagyunk képesek! Segítőink, támogatóink nélkül munkánk nem lenne ilyen sikeres!

• 100 kiló tartós élelmiszert kapott a szegények konyhája

100 kiló tartós élelmiszert kapott a szegények konyhájaTészta, liszt a konyhába

Az Egy Ebéd Egy Esély Gyermekétkeztetési Közhasznú Alapítvány rászoruló egyéneket és családokat lát el meleg étellel. A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány ehhez az étkeztetési programhoz rendszeresen ad támogatást. Most 60 kiló tésztát és 40 kiló lisztet adtunk az alapítvány konyhájába. Az adomány több száz tányér meleg étel alapanyagául szolgál, mely segíti a szegényebb családok mindennapjait, az éhezés elleni küzdelmet.

• MÁTRIX az FLP - Fiatalok Lendületben Programban

MÁTRIX az FLP - Fiatalok Lendületben ProgrambanA Fiatalok Lendületben Program célkitűzései: a fiatalok aktív polgári szerepének előmozdítása, különös tekintettel az Európa-polgári szerepükre; a fiatalok szolidaritásának fejlesztése, különös annak érdekében, hogy erősödjön a társadalmi összetartás az Európai Unióban; a különböző országokban élő fiatalok közötti kölcsönös megértés és tisztelet elősegítése; hozzájárulni az ifjúsági tevékenységeket és az ifjúsági területen tevékenykedő civil szervezeteket támogató rendszerek fejlesztéséhez; az ifjúsági területen megvalósuló európai együttműködések előmozdítása.

• Több száz pohár forró ital fogyott a közös virrasztáson

Több száz pohár forró ital fogyott a közös virrasztásonA kirekesztettség megszüntetése, a szegénység ellen való küzdelem éltetése, a környezettudatosság kialakításának segítése volt a közös virrasztás alapja.
    A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány, a Karitáció Alapítvány, az Orpheus Állatvédő Egyesület és a Karitáció Egyház lelkes önkéntesei a segítő támogatók közreműködésével az egyik leghidegebb téli estén, a Szegedi Dóm téren tartott közös virrasztást, amelynek ideje alatt az Adventi vásárra kilátogatók ingyenesen kaptak forralt bort, illetve forró teát.

• Beleadtunk a Mikulásgyárba

Beleadtunk a MikulásgyárbaA MÁTRIX Közhasznú Alapítvány több segítő akciót szervezett az ünnepekre. Az imitt - amott megmaradt tartós élelmiszereket, plüssöket, édességet, szaloncukrot, ruhadarabokat lelkes csapatunk összeszedte, és a környéken található rászorulók számára eljuttatta.

Így jutottunk a plázában felállított Mikulás Gyárba is, ahova nagy doboznyi cókmókot vittünk, hogy több rászoruló még többet kaphasson az ünnepek környékén.