adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
  • Ezer család kapott cserepes virágot a városszépítési programban

• Ezer család kapott cserepes virágot a városszépítési programbanKígyózó sorokban érkeztek a virágosztó helyre a családok, kisgyermekesek, idősek. Ezer család kapott a héten cserepes virágokat a Mátrix Közhasznú Alapítvány, az Orpheus Önkéntes Közösség és a Partiszkon Egyesület a júliusban folyó városszépítő program jóvoltából. A virágokat utcafrontok, udvarok, erkélyek, virágpolcok szebbé tételére használhatják fel az emberek. A díszes növényeket a civil szervezetek ingyenesen adták a lakosság számára. A virágok mellé a jótékonysági szervezet a városszépítésben részt vevő családoknak édességgel is kedveskedett.

Rácz Anett a Mátrix Közhasznú Alapítvány vezetője elmondta: a virágok az emberek számára örömet és lelki felfrissülést okoznak, szebbé tehetik az embertársaink velük környezetüket, így a civil összefogás jóvoltából folytatott városszépítési program több szempontból is jótékony hatású.

virágosztás, örömszerzés

Évente a mátrix Közhasznú Alapítvány a Centerke Adományozó Központban tízezernél több családot, idős - egyedülálló embert, egyesületet - alapítványt támogat ruhával, cipővel, tartós élelmiszerrel, használati tárgyakkal, eszközökkel. Támogatóink, segítőink, adó 1% felajánlóink révén vagyunk, közösen sikeresek!

cserepes virágokat kaptak családok

díszvirág válogatás

virágokat kaptak a növénykedvelő embertársaink

• Ezer jótékonysági Mikulás csomag rászoruló gyerekeknek

Ezer jótékonysági Mikulás csomag rászoruló gyerekeknekSok kisgyermek számára az elszegényedés miatt nem jut az adventi ünnepek idején segítség nélkül ajándék. A Mátrix Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány 2015-ben ezer rászoruló gyermeket ajándékoz meg az ország minden részén Mikulás csomaggal. Az önkéntesek az ünnepek előtti hetekben szorgosan készülődtek az ajándékozás háttérfeladataival. A Centerke Adományozó Központ Advent idején tízezernyi fagyás ellen védő ruha, cipő, takaró osztásában vesz részt. A segítő rendezvényeken támogatott családok mellett szervezeteket, csoportokat is segít adományokkal jótékonysági együttműködés.

• Imike tolószéket kapott

Imike tolószéket kapottAz életvidám 3,5 éves Imike segélykiáltását 2 éves korában hallotta meg a Mátrix Közhasznú Alapítvány. A kisfiúnak neuroblastomája (rosszindulatú idegrendszeri daganata) volt, ennek következtében deréktól lefelé kicsi teste lebénult. Szegedtől 45 km-re laknak, a 2018-ban a sikeres lakossági összefogásnak köszönhetően a kisfiú saját tolószéket kapott. Ezen felül az összegyűlt adományokból a család életét megkönnyítő rendszeres anyagi támogatásra is jutott. Sok jó ember nagyot segített. A Mátrix Közhasznú Alapítvány célul tűzte ki, hogy Imike eddigi durva megpróbáltatásokkal teli életét életminőséget javító céllal támogatja.

• Jó bizonyítványért számítógép jár 2006! - pályázati eredmények

Nyertek, gratulálunk a (2006-ban indult) számítógéphez jutást segítõ támogatói programra 1500 kérvény érkezett. Jelen akciónk keretein belül 100 számítógép kiosztására volt lehetõség. Bízunk benne, hogy a program folytatódhat, és a késõbbiekben másokat is számítógéphez juthatunk.

A Mátrix Közhasznú Alapítvány és a TOP Egyesület gratulál a nyerteseknek. Akik nem nyertek, azoknak pedig kitartást kívánunk, bízva abban, hogy elõbb - utóbb lesz számítógép a házban.

• A műszíves Dorinát támogattuk

A műszíves Dorinát támogattukÚj - csodás szerkezet ez a műszív. Dorina beteg szíve után ez a műszer tartja életben a csöppnyi kislányt. A Mátrix Közhasznú Alapítvány hallott a hosszú hónapok óta transzpantációra váró gyermek családjának nehéz anyagi helyzetéről, így egy kisebb támogatást küldtünk a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet berkein belül működő Gottsegen György Alapítvány számára. Reméljük, hogy a támogatás segíti a szülők beutazását, illetve mód lesz belőle vásárolni 1-2 játékot vagy egyéb szükséges dolgot is.
    Szorítunk érted Dorina!

• Az advent jegyében oktatástechnikai eszközöket adományoztunk

Az advent jegyében oktatástechnikai eszközöket adományoztunk140 család csemetéje kapott a Mátrix Alapítvány révén Mikulás ajándékokat. A szervezet az intézmények rossz anyagi helyzetére tekintettel gyermekek fejlődését segítő beszerzéseket is támogatott.

A támogatói program keretén belül szereztük be a gyerekek számára a vizuális fejlesztő rajztáblát. A tábla által gazdaságosan folytatható a bölcsődés / óvodás gyerekek fejlesztése. Reméljük, hogy hosszú évekig hasznos lesz a pedagógusok és a picik számára is.

• Decemberben nyolcszáz csomag tartós élelmiszert osztottunk ki

Decemberben nyolcszáz csomag tartós élelmiszert osztottunk kiA MÁTRIX Közhasznú Alapítvány a Karitáció Alapítvánnyal decemberben Szegeden, a Klauzál téri Adventi Kavalkádban nyolcszáz (cukorral, tésztával, rizzsel, szaloncukorral, édességekkel töltött) élelmiszercsomagot osztott ki. Emellett intézményeket, családokat, cipős doboz gyűjtő programokat ezernél több plüssel, társasjátékkal, könyvekkel segített az adventi adományozó program. A segélyszervezetek minden rászorulónak szeretnének segíteni, de olyan nagy az elszegényedésből adódó igény, hogy erre csak összefogással képes.

• Felruházzuk a rászorulókat - segítesz?!

Felruházzuk a rászorulókat - segítesz?!Ha egy rászoruló vagy család betér az alapítványi Centerke Ruhaosztó Központba, akkor 1-1 ruhadarabot térítésmentesen választhat magának minden családtag. Ha valaki kinőtt tavaszi/nyári, még jó állapotban lévő, tiszta ruhaneművel tér be a Centerkébe, akkor a beadott ruhákért ugyanannyit válogathat magának térítés mentesen. Az alapítvány jobb módúak segítő adományát is várja, akik szeretnének ruhával, cipővel, de akár tartós élelmiszerrel (lisztel, cukorral, konzervekkel, tésztával) másokon segíteni, azok az alapítvánnyal együttműködve megtehetik azt.

• Támogattuk az ÁGOTA Falvát

Támogattuk az ÁGOTA FalvátTámogattuk: Tass-Alsószenttamás több mint hét hektáros területén az ÁGOTA Alapítvány régi álma teljesülhet, az "ÁGOTA Falvát" kívánják felépíteni. A területen az állami gondoskodásban élők megsegítésére, gyermektáborok megtartására, környezetvédelmi, kulturális, szociális, szabadidős, és egyéb ismeretterjesztő - prevenciós (terápiás, pasztorációs, élménypedagógiai, bűnmegelőzési, kulturális, képzési, környezetvédelmi, egyéb) programokra lesz lehetőség. A területen ezer főre kialakítandó infrastruktúra és közösségi terület kerül kialakításra. A Mátrix Közhasznú Alapítvány 100 téglával támogatta a program sikerét.

• Szerencse lencse: óévbúcsúztató meleg étel osztást támogattunk

Szerencse lencse: óévbúcsúztató meleg étel osztást támogattunkLencse-szerencse: a Szegedi Városkép Kft. és a Mátrix Közhasznú Alapítvány jótékony célú lencsegyűjtést szervezett a Karácsonyi Ünnepi Hetek idejére a Széchenyi téren. A két szervezet karácsonyig várta az adományokat a helyszínen. A lencsét, sárgaborsót a szegedi Széchenyi téri Lencseház előtt kihelyezett fateknőben adhatták le december 24-ig. A leadott lencsét az Egy Ebéd Egy Esély Alapítvány főzi meg és osztja ki a rászorulók között, 2013 december 31-én, melyet ugyanazon a napon 16.00 órakor a Széchenyi téren ingyenesen kanalazhatnak az arra járók.

• Támogattuk, hogy humanitárius különgéppel mehessenek a Baptisták Haitira életeket menteni

Támogattuk, hogy humanitárius különgéppel mehessenek a Baptisták Haitira életeket menteniA Haiti földrengésről érkező hírek mindenkit sokkoltak. Egy egyébként is szegény térség nyomorban élő lakosságát hogy csaphat teljesen a földre a természet?!

A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány egy kisebb összegű támogatással segíti a Baptisták nemzetközi mentőcsapatának munkáját.Bízunk benne, hogy sok ember megmenekült a mentési segítség révén azok közül is, akikről az első pillanatokban az eszközök hiánya miatt lemondott mindenki.