• Szeretetcsoki a SZIN 50-en

• Szeretetcsoki a SZIN 50-enAz Angyali.hu alapítvány támogatása révén a Szegedi Ifjúsági Napok fesztiválon a Mátrix Közhasznú Alapítvány csoki kommandója 500 tábla csokoládét tört kockákra és osztotta szét a vendégek között. A több ezer csokikockát a gyerekek, a fiatalok, a felnőttek mind örömmel fogadták. A www.szeretetcsoki.hu programunkban évente több ezer tábla csokit juttatunk rendezvényeken, kórházakban, iskolákban szeretettel gyermekeknek és felnőtteknek, hogy ezzel is hatásosabban tudjunk érzékenyíteni, problémákat megoldani, fontos közösségi feladatokra felhívni a figyelmet.

A Szegedi Ifjúsági Napok rendezvényen a Civil Faluban nagy sikert aratott a jótékonysági program.

Sikerült felhívnunk a figyelmet a közösség erejére, a szegénység és a gyermekéhezés megoldási alternatívájára. Sokan megtanulták, hogy egy apró - finom falatot egész egyszerűen el lehet ketté, sőt három felé is osztani... és hogy az apró tettekből nőnek ki, és nőhetnek még sűrűbben ki gondolkodást és cselekvést formáló, állapotot javító tettek.

szeretetcsokival a közösségért

a szeretetcsoki sátorban hajfonás, kézműves programok is helyet kaptak.

Játék és finomságok a fesztivál sátorban

• A Budapesti Nemzetközi Vásár vendége volt a Mátrix

A Budapesti Nemzetközi Vásár vendége volt a MátrixTolongtak az érdeklődők az információkért és a kiadványokért.

A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és az Orpheus Állatvédő Egyesület 2012-ben is meghívást kapott a Hungexpo Zrt. által szervezett BNV-re (Budapesti Nemzetközi Vásárra). A Mátrix a több ezres vendégsereggel ismertetni tudta szociális, egészségvédelmi, élményt adó kulturális és hagyományőrző programjait. A vendégek számára ajándékokat, kiadványokat osztott.

• Elvesztettük Öcsit

Seres István (élt 26 évet) Nehéz megszólalni. Öcsi tragikus hirtelenséggel (2008. január 7-én) elment ebből a világból. Õ, aki az egyik pillanatban még határozott egyéniségével és elképzeléseivel éltette a körülötte rohanó világot, mosolyra csábította a környezetében rosszkedvű társait, segített embereken, állatokon, aki odaadta azt is, ami az övé maradhatott volna... elment, elvesztettük, nem szól, nincs többé. Szelleme, emléke örökre itt marad és élteti a küzdelemben barátait, az egész világot. Alapítványunk tragikus hirtelenséggel elhunyt fiatal titán titkárára itt emlékezünk.

• Pszichiátriai klinika támogatása

Pszichiátriai klinika támogatásaA pszichés problémák bármelyikünk vagy bármelyik családtagunk / ismerősünk életét derékbe törheti. Fontos a problémák feltárása, a gyógyító terápia lefolytatása. A gyógyszeres kezelés mellett a testmozgás, a rendszeres sport a legfontosabb a pszichiátriai betegek kezelésében. Kutatások bizonyítják, hogy hosszú távon a sport, a mozgásban gazdag életmód ugyanolyan hatással van a pszichés betegekre, mint az antidepresszáns gyógyerekkel folytatott terápia. A Mátrix Közhasznú Alapítvány anyagilag is támogatta, hogy a pszichiátriai klinika betegei számára felépülhessen a mozgást segítő sportpálya.

Utazás Kiállításon szerepeltünk

Az utazunk.com turisztikai információs portál és a Mátrix Alapítvány is részt vett a XIII. Szegedi Utazás Kiállításon, ahol a standnál lehetõség volt a portállal és a készítõivel is közevetlen formában is megismerkedni.

A látogatók utazással kapcsolatos nyereményjátékban is részt vehettek, amelynek feltétele csak egy rövid kérdõív kitöltése volt.

• Tartós élelmiszert kaptak rászorulók

Tartós élelmiszert kaptak rászorulókA MÁTRIX Közhasznú Alapítvány a nélkülözés csökkentése érdekében tartós élelmiszert, konzervet, tésztát, lisztet, cukrot osztott szegedi nagycsaládosoknak, egyedül élőknek, időseknek. A csomagonkénti 10-15 kg élelmiszer adomány nagyon sok rászoruló számára felbecsülhetetlen érték és nagyon nagy segítség. Mint ismeretes: egyre többen nélkülöznek, éheznek. A Mátrix Közhasznú Alapítvány minden rászorulónak szeretne segíteni, Szegeden a Centerke Adományozó Központ révén a szervezet évente tízezernél több adomány kiosztásával segíti a nélkülözőket.

• Pillanatképek a 2004-es karácsonyi adománygyûjtési akcióról

A Mátrix Közhasznú Alapítvány a TOP Egyesülettel karöltve elõre gondolt karácsonyra, amikor meghirdette adománygyûjtési programját, az "Adj egy könyvet karácsonyra" kampányt.

Az akcióról a témára érzékeny média beszámolt, amely meghozta gyümölcsét: közel ezer könyv és több zsáknyi plüssállat gyûlt össze. Segítségükért ezúton is hálás köszönetet mondunk!

• Centerke Adományozó Központ, pillanatképek - videó

Centerke Adományozó Központ, pillanatképek - videóKisgyermekesek, nagycsaládosok, idősek támogató helye a Centerke Adományozó Központ, ahol cipő, kabát, nadrág mellett szeretetcsoki is segíti az embereket. Nem csak kérni lehet, a segítők is szép számmal érkeznek, kinőtt vagy már felesleges ruházati - háztartási dolgokat adományoznak. A www.centerke.hu önkéntes segítőkből áll, alkalmazott nincs. Naponta 50-100 rászorulót lát el a hely minden jóval, sok esetben egy aprócskának tűnő segítség gyakran nehéz akadályokon segíti átjutni az anyagiakban szűkös nélkülözőket. Kihűlés ellen takaró, kabát, kirekesztettség ellen pár emberi szó. A Centerke találkozási pont, tehetősek és segítségre szorulók között.

• Adomány a kiskunmajsai nagycsaládosoknak

Adomány a kiskunmajsai nagycsaládosoknakKiskunmajsáról érkeztek helyi aktivisták a Centerkébe adományért. Cél, hogy a rászoruló családok számára biztosítsunk ruhát, cipőt, hogy az életüket könnyebbé tegyük. A Centerke Adományozói Központ révén a Mátrix Közhasznú Alapítvány évente tízezernél több családot, egyént, közösséget támogat tartós élelmiszerrel, ruhával, használati tárgyakkal, hogy a nélkülözést csökkentve az életminőség jobbá válhasson. Együtt könnyebb a szegénység elleni küzdelem, így minden támogatásért hálás köszönetünket fejezzük ki.

• Mosógépet vittünk Faragóéknak

Mosógépet vittünk FaragóéknakA MÁTRIX Közhasznú Alapítvány segítő csapata egy segélykiáltásra útnak indult egy mosógéppel és centrifugával, hogy segítsen Faragóéknak: \"Jó napot kívánok. Én egy nagycsaládos anyuka vagyok Forráskútról és olyan problémával fordulnák önökhöz hogy sajnálatos módon elromlott a mosógépünk és már napok óta nem tudok mosni. A nagyobbik fiam 3 osztályos így neki fontos lenne a tiszta ruha a 2 kicsi még itthon van. Sajnos gyesből és családi pótlékból élünk így kilátásba sincs sajnos hogy tudjak venni egyet. Segítségüket elfogadnám és megköszönném.\"

• Szappant és fertõtlenítõszereket vittünk a klínikákra

Szappant és fertõtlenítõszereket vittünk a klínikákraNincs szappan a kórházakban, nincs rendes fertőtlenítés. Az ember bemegy látogatóba vagy kezelésre és komoly fertőzésekkel (vírussal, baktériummal, gombával) térhet haza. Büdös WC-k, víz és tisztítószer sehol, a vízcsap nem működik, a toalettet le se lehet húzni. Mindenféle vírus a levegőben, évente kórházi baktériumok és vírusok miatt közvetlenül és közvetett módon több ezren vesztik életüket! A Mátrix Közhasznú Alapítvány saját pénzből szappanozott a női klinikán, az új klinikai tömbben és a szakorvosi központokban. Ha ön is lát hasonlót, tegye szóvá a kórházat - rendelőt üzemeltető szervnél!