adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
  • Könyvadományok

• KönyvadományokÉvek óta támogatjuk az ünnepek idején a nehéz sorsú családokat. Karácsonyi ajándék válogatónk idén is sok ajándékot hoz a gyermekeknek és a felnőtteknek egyaránt. A Mátrix Közhasznú Alapítvány karácsonyra sok más ajándék mellett könyveket is ad. A jótékonysági akciót a Libri és a SunCity Brass zenekar is támogatta. A Centerke Adományozó Központban a karácsonyi ajándék válogató nagy segítség azoknak, akiknek nincs anyagi lehetőségük arra, hogy pénzért drága ajándékokat vegyenek. Számukra nagy segítség a lakossággal és a cégekkel közös jótékonysági akció.

Könyveket gyűjtöttünk. Köszönjük Libri Könyvesbolt, a Me Se Kő és a SunCity Brass zenekar a támogatást!

Könyv adományok

Köszönjük a jótékonysági támogatást!

Segítsen Ön is!

1. adományvonal: a Mátrix Közhasznú Alapítvány ADHAT Segélyvonalán hívással és SMS-el is! Hívd a 13600 -as telefonszámot (mindenféle előhívó nélkül), majd az automata bejelentkezése után add meg az alapítvány kódját, a 22 -est! Ha könnyebb az SMS, akkor a 13600 -as számra küldd a 22 -est. Egy hívás vagy egy üzenet 500 Ft. Ennyit kapunk, és ennyit is számláznak az adott telefonszámlára! Telekom, Telenor, Vodafone, Invitel hálózatából érhető el.

2. paypal: az info@matrixalapitvany.hu címre érkező segítő támogatás 100%-ban az alapítvány programjaira kerül felhasználásra.

3. Adó 1 százalék felajánlás: adóbevalláskor a 18472273-1-06 adószámra ajánlja fel személyi jövedelemadó egy százalékát.

4. számlaszám (OTP): 11735005-20510350, melyre fogadjuk segítő adományát.

5. tárgyi felajánlások: élelmiszer, ruha, cipő, tisztítószer és egyéb, a lakosság által még felhasználható dolgok felajnlásával is segíthet.

6. önkéntes munka: szeretettel fogadunk segítőket, támogatókat alkalmi vagy rendszeres formában.

Kérjük kövesse nyomon a Mátrix Közhasznú Alapítvány tevékenységét! Támogatása, figyelme fontos, köszönjük szépen!

• Támogattuk a koraszülött életmentést!

Az élet elsõ perceiben, óráiban sok újszülött számára nem adatik meg a szakszerû ellátás, ezáltal teljes egészség. A koraszülött életmentõk fontos munkáját segítve adományoztunk egy nagyobb összeget.

A pénz fontos a sikeres munkához.

A szakszerû mentés elmaradása az újszülött, koraszülött életkilátásait (életben marad vagy meghal) és a késõbbi évek életminõségét (testileg és szellemileg ép lesz vagy károsodott) döntõen meghatározza.

• Tamás sportteljesítményének támogatása

Tamás sportteljesítményének támogatásaNádasdi - Vad Tamás 2008-ban született, kisgyermek korától sport tehetség. A kick-box iránt körülbelül hat évesen kezdett el élénkebben érdeklődni. Először az átlagosnál sokkal több edzés, majd a tehetségének köszönhetően a versenyek léptek az életébe. Megszámlálhatatlan bajnokságban vett ezidáig részt, legtöbbön kimagasló eredményt, érmet, serleget hozott haza. Tomi az élsport mellett kitűnő - dicséretes tanuló. A gyermek egy sikeres sport életút előtt áll, a Mátrix Közhasznú Alapítvány az utat körülövező terhek, költségek finanszírozását segíti. Támogassuk közösen Tamást, hogy még sikeresebb sport teljesítményt érhessen el.

• Hajléktalanszállóknak vittünk ruhaadomány csomagokat

Hajléktalanszállóknak vittünk ruhaadomány csomagokatNadrág, cipő, pulóver, alsónemű a legkeresettebb a hajléktalanok körében. Az alapítványunk által működtetett Centerke Adományozó Központ évente több tonna ruhát és cipőt juttat el a nagyra becsült együttműködő és támogató honfitársainknak köszönhetően a családok mellett a hajléktalanszállók lakóinak. A Mátrix Közhasznú Alapítvány szegénység elleni küzdelmet folytat, melybe a lakosság szabad kapacitását is folyamatosan bevonja. Nagyon szépen köszönjük a támogatók, segítők együttműködését, illetve az egész évben érzékelhető figyelmet, együttérzést.

• Öcsödiek kaptak adománycsomagot

Öcsödiek kaptak adománycsomagotAz öcsödi rászorulók a szegedi központú Centerke Adományozó Központ jóvoltából egy teherautónyi adományban részesültek. A sok - sok ruhát, cipőt, ágyneműt, játékot az ottani rászorulókat - nagycsaládosokat segítő közösség kapta. A Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke révén évente tízezernél több rászoruló kap támogatást. Az alapítvány az ország különböző részein működő civil szervezetek tevékenységeit is gyakran segíti adományokkal. A Centerke egyre sikeresebb és népszerűbb, mely a lakosság segítő együttműködése által működőképes. Az adományt az öcsödiek nagy örömmel fogadták.

• 300 család kapott élelmiszer csomagot

300 család kapott élelmiszer csomagotZuhogó esőben is nagy volt az élelmiszercsomagokra az érdeklődés. Étolaj, tészta, rizs, tej, lekvár, konzervek, tisztítószer és friss meggy várta vasárnap délelőtt a rászorulókat a Centerke Adományozó Központban. A Mátrix Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány háromszáz élelmiszercsomaggal segítette a nélkülöző családosokat, idős - egyedülállókat. A tonnányi élelmiszerre a támogatottak a szociális intézményeken keresztül élelmiszer átvételre feljogosító kupont kaptak, ezt bemutatva jutottak hozzá a segítő élelmiszer adományhoz. Sajnos csepp a tengerben... sokkal több az igény, mint amennyi a segítségnyújtás, de minden pici lépés előrébb segít.

• Számítógép Álom

Számítógép ÁlomA Mátrix Közhasznú Alapítvány felzárkóztatást és esélyegyenlőséget biztosító támogatói programja révén hátrányos helyzetű családban élő, 10-14 év közötti gyerekek kapnak komplett (használt, de még jó állapotú) számítógépet vagy laptopot vagy tábla pc-t vagy más okos készüléket. A támogatásra jelentkezhet az osztályfőnök által minden olyan 10-14 év közötti gyermek, akinek 2 vagy több kiskorú testvére van, legutóbbi félévben a tanulmányi átlaga a 4-est eléri, otthonában nincs megfelelő minőségű számítógép. A jótékonysági programba felajánlók - támogatók is csatlakozhatnak. Figyelem: az adományozói programba jelenleg lehet jelentkezni!

• Nagycsaládos egyesületet támogatott a Mátrix Alapítvány

Több száz könyvet, játékot, cd-t és egyéb ajándékozott alapítványunk a Fészek Nagycsaládosok Szegedi Egyesületének.

A sikeres 'Adj egy könyvet karácsonyra 2005' segítõ programnek köszönhetõen még idén is folyamatosan jöttek a felajánlások a segítõ emberektõl és a támogatóktól, amelyekkel a nagycsaládosok gyermeknapi ajándékozási programját támogattuk.

• Szegedi segítség a vörösiszap áldozatainak

Szegedi segítség a vörösiszap áldozatainakA MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és az Orpheus Állatvédő Egyesület szegedi közhasznú és kiemelkedően közhasznú nonprofit szervezetként pénzbeli adománnyal segítette a vörösiszap katasztrófa miatt bajba került családokat. Egy nem várt környezeti katasztrófa bármelyikünk családját elérheti, életünk munkáját teheti tönkre pillanatok alatt. A közös összefogás jegyében ahogyan csak tudunk, segítsünk együtt.

Az újjáépítéshez minden Forintra szükség van. Sok kicsi sokra megy!

• Ruha és cipő adomány érkezett

Ruha és cipő adomány érkezettA Mátrix Közhasznú Alapítvány a szegedi Arany János Általános Iskolából tíz zsáknyi ruhát és cipőt tartalmazó adománycsomagot kapott, mely a Centerke Adományozó Központba került, ahol ingyenesen jut el nélkülöző családokhoz. A ruhákkal, cipőkkel teli csomagok tartalmából a rászorulók ingyenesen válogathatnak. Sajnos egyre több a rászoruló, így iskolakezdéskor nagyobb szükség van gyerekek számára használható dolgokra. A segítő alapítvány várja intézmények, magánszemélyek, cégek felajánlását, hogy a segítségre számító rászorulók problémái enyhülhessenek. A Mátrix évente tízezernél több nélkülöző számára juttat segítő adományt.

• Mátrix Mikulás 2013

Mátrix Mikulás 2013A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány adventi adományozási programja révén ötezernél is több ajándék kerül a nélkülözők körében kiosztásra. Könyvek, plüssfigurák, játékok, ruha, cipő, élelmiszer, nagykabát ami igazán jól jön a családok részére. Az ajándékozás december 5-7 között kezdődik, amikor 1000 Mikuláscsomagot hordunk szét az éhező és nélkülöző családok, gyermek-és anyaotthonok lakói részére. Ne hagyjuk, hogy az ünnepi időszakban bárkinek is éheznie, nélkülöznie kelljen. Tegyük együtt széppé a gyermekek ünnepét!