• Almát, gombát, csokit, mézet, tartós élelmiszert kaptak nélkülözők

• Almát, gombát, csokit, mézet, tartós élelmiszert kaptak nélkülözőkEgy tonna almát kaptak rászorulók - tartós élelmiszert, mézet, cukrot, csokit, gombát és egy tonna almát osztott ki családoknak és idős - egyedülállók megsegítésére a Mátrix Közhasznú Alapítvány a Centerke Adományozó Központban. Az adományok beszerzésében és kiosztásában a Partiszkon Egyesület és az Angyali.hu is nagy részt vállalt. Az influenza időszakában a vitaminban gazdag élelmiszer segíti a lakosság hátrányos helyzetben lévő rétegeit az egészség megtartásban. Az emberek nagy örömmel fogadták a számukra fontos élelmiszer csomagokat, hiszen ezáltal is könnyebbé vált a létfenntartásuk.

hosszú sorokban érkeztek az élelmiszer adományért az emberek

Rácz Anett, az alapítvány elnöke elmondta, hogy a "Mátrix Közhasznú Alapítvány évente tízezernél több adomány csomagot juttat hátrányos helyzetű embertársaknak, ez a mostani adomány mennyiség sajnos csak csepp a tengerben, hiszen az élelmiszer adomány mindig nagy segítség a nélkülözők életének megkönnyítéséhez".

Segítsen Ön is!

1. adományvonal: a Mátrix Közhasznú Alapítvány ADHAT Segélyvonalán hívással és SMS-el is! Hívd a 13600 -as telefonszámot (mindenféle előhívó nélkül), majd az automata bejelentkezése után add meg az alapítvány kódját, a 22 -est! Ha könnyebb az SMS, akkor a 13600 -as számra küldd a 22 -est. Egy hívás vagy egy üzenet 500 Ft. Ennyit kapunk, és ennyit is számláznak az adott telefonszámlára! Telekom, Telenor, Vodafone, Invitel hálózatából érhető el.

2. paypal: az info@matrixalapitvany.hu címre érkező segítő támogatás 100%-ban az alapítvány programjaira kerül felhasználásra.

3. Adó 1 százalék felajánlás: adóbevalláskor a 18472273-1-06 adószámra ajánlja fel személyi jövedelemadó egy százalékát.

4. számlaszám (OTP): 11735005-20510350, melyre fogadjuk segítő adományát.

5. tárgyi felajánlások: élelmiszer, ruha, cipő, tisztítószer és egyéb, a lakosság által még felhasználható dolgok felajnlásával is segíthet.

6. önkéntes munka: szeretettel fogadunk segítőket, támogatókat alkalmi vagy rendszeres formában.

Kérjük kövesse nyomon a Mátrix Közhasznú Alapítvány tevékenységét! Támogatása, figyelme fontos, köszönjük szépen!

zöldséget, gyümölcsöt kaptak családok, idős - egyedülálló emberek

zöldség, gomba, gyümölcs, édesség, tartós élelmiszer csomag rászorulóknak

• Támogattuk a Mikulásgyárat

Támogattuk a MikulásgyáratA Mátrix Közhasznú Alapítvány és az Angyali.hu Alapítvány a MikulásGyár jótékonysági programot évek óta támogatja. 2015-ben is meglátogattuk az adománygyűjtő helyszíneket, ahova tartós élelmiszereket, minden jóval megtömött Mikulás csomagokat, értékes gyermekkönyveket és magazinokat vittünk. Alapítványunk évente tízezernél több segítő adományt oszt szét Centerkében. A jó célok érdekében eljuttatott segítő adományok élményt, örömet és pozitív gondolkodást, egy jövőt segítő víziót eredményez.

• Szabi és családja is kapott tartós élelmiszer csomagot

Szabi és családja is kapott tartós élelmiszer csomagotSárközi Szabolcs a Szegedhez közeli Üllésen él. Élete születése óta nagyon nehéz, mégis küzd, mert élni akar, s tetteivel nemcsak örömkönnyet, boldogságot varázsol szülei arcára, hanem mindannyiunk számára példát mutat. Ez a fiatal srác nem tud a kezeivel fogni sem, mégis valami fantasztikus dolgot csinál, fest. Az ecset helyett, az orra hegyével készíti képeit. A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány korábban ággyal, bútorral, élelmiszerrel is támogatta a nehézségek között élő fiút és családját, most családjával az advent közeledtével tartós élelmiszert, édességet, konzerveket kapott.

• Szeretetalma és csoki várta az embereket Valentin napon

Szeretetalma és csoki várta az embereket Valentin naponÉlelmiszer adomány - Több ezer vitamindús alma és ötszáz tábla csoki várta Valentin napon a jótékonysági élelemosztáson az embereket a Mátrix Közhasznú Alapítvány, a Boldogságfalva Közhasznú Alapítvány és az Orpheus Önkéntes Közösség jóvoltából Szegeden, a Dugonics téren. Idősek, nagycsaládosok, kisgyermekesek között háromszáz adománycsomag került kiosztásra. Ezen felül több száz járókelőnek kedveskedtek a szervezetek egy - egy csokival és almával, ezzel is segítve a jótékony célú együtt gondolkodást és a közös cselekvést. Tegyünk közösen a szegénység ellen! Minden segítőnek és támogatónak hálás köszönet!

Klubhelyiséget nyitott a Mátrix Alapítvány

Az INFERNO klubot alapítványunk két éves készülõdés után 2007 év végén azért nyitotta, hogy segítse az egészséges légkörben szórakozni vágyó fiatalok igényeinek kielégítését. A helyiség Szegeden van, a belvárosban és 166 m2-es.

A közösségi terünk helyiségeiben nem elsõdleges cél a profittermelés, a klub mindössze önfenntartása miatt folytat kereskedelmi tevékenységet.

• Sérültek intézményének lakóit támogattuk

Sérültek intézményének lakóit támogattukA fogyatékosok, fogyatékkal élő sérültek nappali intézményének lakóit támogatta a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány Mikulása. Nagyon sok olyan családban élő, sérült gyermek és felnőtt van, akikhez alapítványi segítség nélkül nem jönne élményt teremtő, boldogságot okozó adventi Télapó. Sajnos az elszegényedés egyre csak növekszik, az ingerszegény környezet pedig csak rontana a sérültek általános állapotán. Ennek megakadályozása kapcsán fontos az alapítványi segítség, a Mikulás Ünnepség részükre történő biztosítása.

• Zöld fenyőfa térítésmentesen rászorulóknak

Zöld fenyőfa térítésmentesen rászorulóknak Békés, Boldog, Szeretetteljes Ünnepekért is Dolgoztunk! A Karitáció Alapítvány és a Mátrix Közhasznú Alapítvány idén is támogatta a nélkülöző családok boldog, szeretetteljes ünnepét. A decemberben (ezernél is több támogatottal) zajló adományozási programsorozat részeként, Szegeden a Pizzatoronynál lévő osztóhelyen, 2012. december 23-án (vasárnap) 10-14-ig száz család kapta meg ingyenesen a vágott, élő karácsonyfáját. Ezzel is örömtelibbé tehettük az ünnepeket! Együtt csodákra vagyunk képesek! Segítőink, támogatóink nélkül munkánk nem lenne ilyen sikeres!

• Támogattuk az ételbankot!

Alapítványunk egyre több nélkülözõvel, rászorulóval találkozik. 2005-ben útjára indítottuk saját ételbankunkat, mely az alkalomszerûen megszerzett tartós élelmiszereket és használati tárgyakat osztja ki a rászorulóknak.

Helyiségeink fenntartása óriási feladat, a rezsi magas, így munkánk nehézkes.

Most egy országos ételbankot külsõsként támogattunk sok apró konzervvel, melyeket a gyûjtõhelyeiken adtunk le.

• Adhat Vonal: eredmények, felhasználás ismertetése

Adhat Vonal: eredmények, felhasználás ismertetése2014 októberében kaptuk a csodás hírt, miszerint Alapítványunk az Adhat Vonal jóvoltából telefonos adománygyűjtést folytathat a 13600/22-es Adhat Vonalon. E pályázat elnyerésével új – a visszajelzések szerint – közkedvelt adománygyűjtési forma valósulhat meg gyermekmentő és segítő tevékenységünk eredményének javítása érdekében. Az adománygyűjtési felhívást facebook oldalunkon, valamint valamennyi weboldalunkon közzétettük. Alkalmi és állandó támogatók nagylelkű segítségének köszönhetően együtt segíthetünk a rászoruló gyerekeken. Kedves segítőink, jóakaró Angyalok: hálás köszönetet mondunk minden egyes támogatásért!

• A műszíves Dorinát támogattuk

A műszíves Dorinát támogattukÚj - csodás szerkezet ez a műszív. Dorina beteg szíve után ez a műszer tartja életben a csöppnyi kislányt. A Mátrix Közhasznú Alapítvány hallott a hosszú hónapok óta transzpantációra váró gyermek családjának nehéz anyagi helyzetéről, így egy kisebb támogatást küldtünk a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet berkein belül működő Gottsegen György Alapítvány számára. Reméljük, hogy a támogatás segíti a szülők beutazását, illetve mód lesz belőle vásárolni 1-2 játékot vagy egyéb szükséges dolgot is.
    Szorítunk érted Dorina!

• Jégcsapot törtünk a 'száradó' ruhákról

Jégcsapot törtünk a 'száradó' ruhákrólA romos háznál a háttérben zsibongó gyerekek izgatottan, zavarodott emberi hangokkal zajongják be a hátsó udvarból kiszűrődő sertések röfögését. A szomszéd házat elválasztó kerítésen jégcsapok lógnak a száradó ruhákból. Első ránézésre szép látvány a jégcsapsor, de ha belegondolunk ezeket a ruhákat hordani is akarják. Mínusz 10 fokban a száradás sokáig eltarthat...
    "Nincs mosógép, és nincs centrifuga, nyolcan lakunk a 2 kis lyukban, száradási hely sincs a kályha körül" - tudtuk meg.