• Szeretetalma és csoki várta az embereket Valentin napon

• Szeretetalma és csoki várta az embereket Valentin naponÉlelmiszer adomány - Több ezer vitamindús alma és ötszáz tábla csoki várta Valentin napon a jótékonysági élelemosztáson az embereket a Mátrix Közhasznú Alapítvány, a Boldogságfalva Közhasznú Alapítvány és az Orpheus Önkéntes Közösség jóvoltából Szegeden, a Dugonics téren. Idősek, nagycsaládosok, kisgyermekesek között háromszáz adománycsomag került kiosztásra. Ezen felül több száz járókelőnek kedveskedtek a szervezetek egy - egy csokival és almával, ezzel is segítve a jótékony célú együtt gondolkodást és a közös cselekvést. Tegyünk közösen a szegénység ellen! Minden segítőnek és támogatónak hálás köszönet!

Többszáz kisgyermekes, nagycsaládos, egyedülálló - idős vett részt a rendezvényen

Rácz Anett, az alapítvány elnöke elmondta, hogy a "Mátrix Közhasznú Alapítvány évente tízezernél több adomány csomagot juttat hátrányos helyzetű embertársaknak, ez a mostani adomány mennyiség sajnos csak csepp a tengerben, hiszen az élelmiszer adomány mindig nagy segítség a nélkülözők életének megkönnyítéséhez". A jótékonysági szervezet a www.matrixalapitvany.hu felületen folyamatosan várja segítők, támogatók, önkéntesek, partner szervezetek jelentkezését, hiszen közösen még több jót tehetünk.

Szeretetelma, gyümölcs osztás, jótékonysági nap

Alma, csokoládé adomány

Önkéntes Közösség

Segítsen Ön is!

1. adományvonal: a Mátrix Közhasznú Alapítvány ADHAT Segélyvonalán hívással és SMS-el is! Hívd a 13600 -as telefonszámot (mindenféle előhívó nélkül), majd az automata bejelentkezése után add meg az alapítvány kódját, a 22 -est! Ha könnyebb az SMS, akkor a 13600 -as számra küldd a 22 -est. Egy hívás vagy egy üzenet 500 Ft. Ennyit kapunk, és ennyit is számláznak az adott telefonszámlára! Telekom, Telenor, Vodafone, Invitel hálózatából érhető el.

2. paypal: az info@matrixalapitvany.hu címre érkező segítő támogatás 100%-ban az alapítvány programjaira kerül felhasználásra.

3. Adó 1 százalék felajánlás: adóbevalláskor a 18472273-1-06 adószámra ajánlja fel személyi jövedelemadó egy százalékát.

4. számlaszám (OTP): 11735005-20510350, melyre fogadjuk segítő adományát.

5. tárgyi felajánlások: élelmiszer, ruha, cipő, tisztítószer és egyéb, a lakosság által még felhasználható dolgok felajnlásával is segíthet.

6. önkéntes munka: szeretettel fogadunk segítőket, támogatókat alkalmi vagy rendszeres formában.

Kérjük kövesse nyomon a Mátrix Közhasznú Alapítvány tevékenységét! Támogatása, figyelme fontos, köszönjük szépen!

Segítettünk, közösen a sikerért!

• Távolból is segítenek a mesedoktorok

Távolból is segítenek a mesedoktorokSzorgos csomagoláson vannak túl a Mátrix Közhasznú Alapítvány mesedoktorai. A kórháztámogató csapat az ország minden gyermekkórházába mesekönyvekkel megtöltött csomagokat kézbesített. A korábban oktatási intézmények, családok és gyermekek részvételével összegyűjtött tizennyolcezer mesekönyvet tisztítás és válogatás után folyamatosan kórházi osztályoknak, a benn fekvő gyerekek gyógyulását támogató céllal juttatták el. Rácz Anett alapítványi vezető elmondta, hogy a mesekönyvekkel a kórházban benntöltött gyógyulást segíti tartalmasabbá tenni, a támogató program értéke a tízmillió forintot súrolja.

• Karácsonyi csomagokat küldtünk nélkülözőknek

Karácsonyi csomagokat küldtünk nélkülözőknekA Mátrix Közhasznú Alapítvány a Centerke Adományozó Központjában évente tízezernél több rászoruló számára nyújt segítséget. Elsősorban a lakosság jótékony segítsége révén összegyűjtött használt ruha, cipő, takaró, ágynemű, egyéb életminőséget javító használati tárgy kerül itt családokhoz, idős - egyedülállókhoz, közösségekhez, segítő szervezetekhez. Sajnos az alapítványi segítségnél sokkal többre lenne szükség, hogy mindenki problémáját orvosolni lehessen. A karácsony előtti hetekben ezen felül segítő csomagokat küldtünk, teli finomságokkal. Minden elfogyott!

• Kedvezményes fenyőfa rászorulóknak - fenyőt adtunk az ünnephez

Kedvezményes fenyőfa rászorulóknak - fenyőt adtunk az ünnephezA Karitáció Alapítvány és a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány kedvezményes áron juttatott 200 fenyőfát olyan rászoruló gyermekes családokhoz, akik rendes áron megvenni nem tudták volna a szeretet ünnepéhez nélkülözhetetlen kelléket.
    A családok nagyon örültek a lehetőségnek, hiszen az ünnepet felcsillagozza egy igazi fenyőillat a szobában. A támogató lakosság nélkül munkánk nem menne, így az okozott öröm minden támogatónk közös érdeme.

• Jótékonysági családi napot támogattunk

Jótékonysági családi napot támogattunkA Vidámabb Életért Alapítvány meghívására jótékonysági családi délután programsorozatot támogattunk. A rendezvényen a nélkülöző családok számára nagy sikert aratott az ingyenes ételosztás, ruhabörze, kiosztott tartós élelmiszer csomagok. A rendezvény segítői: Jobb Veled a Világ Alapítvány, Karitáció Alapítvány, Orpheus Állatvédő Egyesület, Boldogságfalva Közhasznú Alapítvány, Petőfi Sándor Művelődési Ház (Dorozsma). A rendezvényre a szervezők kétszáz családot hívtak meg, sok ember kapott így segítő támogatást. Az adományosztáson túl játékos közösségfejlesztő programok is várták a résztvevőket.

• Élelmiszert osztottunk - sajnos nagyon nagy az igény...

Élelmiszert osztottunk - sajnos nagyon nagy az igény...A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány 2013. március 29-én, pénteken kétszáz élelmiszercsomaggal (tésztával, rizzsel, cukorral, liszttel, étolajjal, gyümölcsökkel, édességgel) várta a lakosságot. Az élelmiszersegélyre a legrászorulóbbakat (időseket, egyedülállókat, nagycsaládosokat) várták. A kiosztás d.e.10 órától (15 óráig), az alapítvány címén (6720 Szeged, Roosevelt tér 5.), érkezési sorrendben történt, de már délben szinte minden elfogyott. sok a baj, így az alapítvány folyamatosan dolgozik, hogy segítő kezet nyújtson...

• Gyümölcsöt és friss helyi zöldséget kaptak rászorulók

Gyümölcsöt és friss helyi zöldséget kaptak rászorulókA Mátrix Közhasznú Alapítvány 2014. szeptember 6-án, szombaton ötszáz kilónyi friss, hazai almát, répát, zöldséget osztott szegedi nagycsaládosoknak, egyedül élőknek, időseknek. A kétszáz csomag élelmiszer adomány az osztás megkezdése után szinte azonnal elfogyott. Hosszú sorokban kígyóztak az élelmiszerre várók. Mint ismeretes: egyre többen nélkülöznek, éheznek. A Mátrix Közhasznú Alapítvány minden rászorulónak szeretne segíteni, Szegeden a Centerke Adományozó Központ révén a szervezet évente tízezernél több adomány kiosztásával segíti a nélkülözőket.

• Ötezer mesekönyvet vittünk gyermekkórházakba

Ötezer mesekönyvet vittünk gyermekkórházakbaA Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Gyógyító Mesedoktorok 2015 októberében újabb ötezer mesekönyvet juttatott el az ország minden pontjára, gyermekkórházakba. A cél, hogy a betegágyakon fekvő gyerekek változatosabb és élménygazdagabb közegben gyógyulhassanak. A teljesen ingyenes könyveket kórházak, szakrendelők, klinikák részére küldték el. A „nem csak gyerekeket, nem csak betegeket” segítő mesedoktorok nem tudnak mindenhol és mindig ott lenni, ezért azokban a gyermekmentő központokban, ahol örömmel fogadnak mesekönyveket, oda a Mátrix Közhasznú Alapítvány postai csomagban juttatott el intézményenként 20-40 mesekönyvet.

• MÁTRIX az FLP - Fiatalok Lendületben Programban

MÁTRIX az FLP - Fiatalok Lendületben ProgrambanA Fiatalok Lendületben Program célkitűzései: a fiatalok aktív polgári szerepének előmozdítása, különös tekintettel az Európa-polgári szerepükre; a fiatalok szolidaritásának fejlesztése, különös annak érdekében, hogy erősödjön a társadalmi összetartás az Európai Unióban; a különböző országokban élő fiatalok közötti kölcsönös megértés és tisztelet elősegítése; hozzájárulni az ifjúsági tevékenységeket és az ifjúsági területen tevékenykedő civil szervezeteket támogató rendszerek fejlesztéséhez; az ifjúsági területen megvalósuló európai együttműködések előmozdítása.

• A Budapesti Nemzetközi Vásár vendége volt a Mátrix

A Budapesti Nemzetközi Vásár vendége volt a MátrixTolongtak az érdeklődők az információkért és a kiadványokért.

A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és az Orpheus Állatvédő Egyesület 2012-ben is meghívást kapott a Hungexpo Zrt. által szervezett BNV-re (Budapesti Nemzetközi Vásárra). A Mátrix a több ezres vendégsereggel ismertetni tudta szociális, egészségvédelmi, élményt adó kulturális és hagyományőrző programjait. A vendégek számára ajándékokat, kiadványokat osztott.

• Fél tucat óvodában - bölcsődében járt a MÁTRIX Mikulás Csapat

Fél tucat óvodában - bölcsődében járt a MÁTRIX Mikulás CsapatA többszáz gyermeket óvó intézmények a Mikulás rendezvény mellett játékokat és édességeket kaptak a picik számára.
    2010. december 8-án a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány, Karitáció Alapítvány, a Karitáció Egyház, az Orpheus Állatvédő Egyesület Mikulás csapata óvodákba - bölcsődékbe vitt ajándékokat (többek között készségfejlesztő eszközöket, könyveket, gyermek cd-ket, játékokat), Mikulás csomagokat. A Mikulást és kísérőit mindenhol az alkalomhoz illően verssel, mondókákkal, énekkel várták a kicsik.