adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
  • Szociális intézmények kaptak ruha és cipő csomagokat

• Szociális intézmények kaptak ruha és cipő csomagokatA Centerke Adományozó Központban a tél végével sincs megállás, gőzerővel folyik a hátrányos helyzetű embertársak megsegítése. Kedden Szeged környéki kistelepülésekre (Csanádpalotára, Baksra, Székkutasra, Újszentivánra) is jutott segítő céllal kabát, vastag alsó - felső ruházat, csokoládé, hogy ott a közösségszervezők támogatni tudják a helyi lakosságot. A jótékonyságú segítő tevékenység a lakosság aktív részvételével sikeres. Köszönjük minden felajánló és támogató részvételét. Közösen vagyunk sikeresek!

Ne dobja ki a még jó állapotú ruháit és cipőit, adja oda a nélkülözőknek!
    Adja be a Centerkébe! A Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központ a térség egyik legjelentősebb jótékonysági helyeként egész évben segíti a rászoruló lakosságot. Minden adomány nagy segítség a családok és idősek megsegítésére. A www.centerke.hu oldalon a jótékonysági tevékenységről bővebben lehet olvasni. Lakossági összefogással sokat tehetünk a nélkülözés csökkentéséért, a szegénység visszaszorításáért.

Segítsen Ön is!

1. adományvonal: a Mátrix Közhasznú Alapítvány ADHAT Segélyvonalán hívással és SMS-el is! Hívd a 13600 -as telefonszámot (mindenféle előhívó nélkül), majd az automata bejelentkezése után add meg az alapítvány kódját, a 22 -est! Ha könnyebb az SMS, akkor a 13600 -as számra küldd a 22 -est. Egy hívás vagy egy üzenet 500 Ft. Ennyit kapunk, és ennyit is számláznak az adott telefonszámlára! Telekom, Telenor, Vodafone, Invitel hálózatából érhető el.

2. paypal: az info@matrixalapitvany.hu címre érkező segítő támogatás 100%-ban az alapítvány programjaira kerül felhasználásra.

3. Adó 1 százalék felajánlás: adóbevalláskor a 18472273-1-06 adószámra ajánlja fel személyi jövedelemadó egy százalékát.

4. számlaszám (OTP): 11735005-20510350, melyre fogadjuk segítő adományát.

5. tárgyi felajánlások: élelmiszer, ruha, cipő, tisztítószer és egyéb, a lakosság által még felhasználható dolgok felajnlásával is segíthet.

6. önkéntes munka: szeretettel fogadunk segítőket, támogatókat alkalmi vagy rendszeres formában.

Kérjük kövesse nyomon a Mátrix Közhasznú Alapítvány tevékenységét! Támogatása, figyelme fontos, köszönjük szépen!

• 2 nap alatt segítő munkánk révén 800 család kapott ajándékcsomagot

2 nap alatt segítő munkánk révén 800 család kapott ajándékcsomagotMázsaszámra fogyott a szaloncukor és a vitaminokkal teli gyümölcs is.

A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány, a Karitáció Alapítvány, a Karitáció Egyház, Az Orpheus Állatvédő Egyesület jóvoltából 2010. december 4-5-én délután egy és öt óra között, a szegedi Dóm Téri Advent Mikulás Ünnepségén nyolcszáz hátrányos helyzetű család csemetéje számára osztott ki ajándékcsomagot. A zenés mulatsággal egybekötött ajándékosztás ideje alatt több mint 1000 család fordult meg a bálaszínházban.

• Ezer gyermeket ajándékozott meg az alapítványi Mikulás

Ezer gyermeket ajándékozott meg az alapítványi MikulásIdén is ellátogatott az ország számos olyan helyszínére a Mátrix Közhasznú Alapítvány, a Karitáció Alapítvány, az Angyali.hu Alapítvány által közösen indított jótékonysági Mikulás, ahol elszegényedés, nélkülözés, kirekesztettség van. Sok kisgyermek számára a nélkülözés miatt nem jut az adventi ünnepek idején támogatás nélkül ajándék. Az alapítványi Mikulás 2015-ben ezer rászoruló gyermeket ajándékozott meg az ország minden részén Mikulás csomaggal. Az ajándékosztások helyszínein vidám gyerekek és fiatalok fogadták a jótékonysági programsorozat szervezőit.

• Élelmiszergyűjtést támogattunk

Élelmiszergyűjtést támogattunkA Mátrix Közhasznú Alapítvány a Magyar Élelmiszerbank által szervezett Karácsonyi Adománygyűjtést támogatta. 6 áruházba, a gyűjtést végző alapítványok, egyesületek készletéhez adott a Mátrix áruházanként 30-90 kg tartós élelmiszert. Szaloncukrot, édességet, porcukrot, sütéshez lisztet, főzéshez rizst, konzerveket, teafüvet, sót tésztaféléket. A Mátrix Közhasznú Alapítvány évente tízezernél több családot, idős - egyedülállót, közösséget segít a hátrányok leküzdése érdekében élelmiszerhez. Az adventi időszakban a jótékonysági programokat szervező szervezeteket sikereik érdekében az alapítvány így is támogatja.

• Gyógyulj Dia! - Segítsen Ön is!

Gyógyulj Dia! - Segítsen Ön is!Gazsó Dia másfél éves, koraszülöttként 30. hétre egészségesen született. Feltehetően az átélt csecsemőkori trauma miatt halmozottan idegrendszeri és testi hátrányokkal kényszerül az életét kezdeni. A látáskárosodás, agysorvadás, mozgásszervi rendellenesség, idegrendszeri problémák egyenként is súlyosak / életveszélyesek, a pici lány fejlődését halmozottan korlátozzák a problémák. Dia és családja számára nagy segítség lenne a lakossági összefogás, hiszen a gyógyulásához szükséges kezelések költségeit nem tudják fedezni. Minden apró segítség ÉLETET ment.

• Gyermekkorházakat támogattak a Mesedoktorok

Gyermekkorházakat támogattak a MesedoktorokA gyógyítást segítő Mesedoktorok egész évben a gyermekek megsegítéséért tevékenykednek, kórházakat támogatnak, támogatói programokban vesznek részt. Most újabb 80 gyermekkórház és gyermekeket gyógyító intézmény kapott szeretetcsomagot a Mesedoktoroktól. Több ezer minőségi mesekönyv, édesség és írószerek (másfél tonnányi mennyiségben) kerültek a gyermekek gyógyítását támogató céllal az intézményekbe. A Mesedoktorok célja, hogy a gyógykezeléssel eltöltött időszak a gyermekek számára a legkisebb terheléssel járjon, hiszen a cél, hogy az test éppé, a lélek széppé váljon.

• Közös élelmiszerosztás a Ferencesekkel

Ételosztás, Szeged

A Mátrix Alapítvány a szegedi alsóvárosi ferences rend közremûködésével több száz adag gyulai töltöttkáposztát osztott szét a rend konyhájára érkezõk szegények és hajléktalanok között.

A ferencesek május végéig naponta meleg ebéddel és vacsorával várják a rászorulókat.

• Az Énekstúdiót újabb hang és fénytechnikával támogattuk

Az Énekstúdiót újabb hang és fénytechnikával támogattukAlapítványunk évek óta segíti a Talent Énekstúdió tehetséges növendékeit. Most egy nagyteljesítményű, hangfalszettet, kapcsolódó fénytechnikát adtunk át a vezetőségnek.

A többszázezres értékkel könnyebben és jobb minőségben folyhat a munka, a gyakorlás, a szereplés.
    Az énekstúdió célja, hogy tehetséges gyerekeknek lehetőséget adjon a profi énekessé válásra, a fejlődésre.

• Sokan adakoztak az élelmiszergyűjtő pontokon - élelmiszerosztás 2012/2013

Sokan adakoztak az élelmiszergyűjtő pontokon - élelmiszerosztás 2012/2013Mintegy 6-700 kiló tartós élelmiszer gyűlt össze pénteken és szombaton a Magyar Élelmiszerbank akciója keretében Szegeden. Az összegyűjtött élelmiszert decemberben osztják el a rászorulók között.

Mint Dudás Zsanett, az akcióban résztvevő MÁTRIX Közhasznú Alapítvány munkatársa elmondta: több nagyáruházban gyűjtöttek főként tartós élelmiszert, lisztet, cukrot, tésztát, de volt, aki lekvárt is hozott. Az akció sikerét tucatnyi önkéntes munkája segítette.

• Eszközöket adományoztunk a D2 Ifjúsági Fejlesztő és Médiaközpontnak

Eszközöket adományoztunk a D2 Ifjúsági Fejlesztő és MédiaközpontnakSportkamerát és kamerát adományoztunk a D2 Ifjúsági Fejlesztő és Médiaközpontnak, hogy az ifjúságot fejlesztő tevékenységük sikeresebbé válhasson. A Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft. által működtetett D2-ben ifjúsági közösségi tér működik, amelyek a 13-29 éves korosztály tagjai számára nyújtanak szolgáltatásokat, tanulási lehetőséget, ismerkedési helyet, közösséget, kapcsolatot, fejlődést. A Mátrix Közhasznú Alapítvány rendszeresen támogatja az ifjúságvédelmi, fejlesztő, segítő közösségeket, hogy az emberek tudásalapú gondolkodásmódja pozitív irányba mozduljon el.

• Jótékonysági almaszüret

Jótékonysági almaszüretÉvente 4-5 tonna gyümölcsöt és tartós élelmiszert juttat a Mátrix Közhasznú Alapítvány rászorulóknak. Most épp almafák tucatjairól szedtük le a tonnányi gyümölcsöt, melyet az alapítvány jótékonysági programjain juttattunk el a nélkülöző kisgyermekeseknek és rászoruló időseknek. A jótékonysági gyümölcs mennyiségét pénzért vásárolt gyümölcsökkel egészítettük ki, hogy még több embernek tudjunk friss, vitaminban gazdag élelmet adományozni. Szeretettel várjuk segítők, önkéntesek, támogatók, adó 1% felajánlók segítségét, hogy közösen még többet tehessünk a rászorulókért.