• Szociális intézmények kaptak ruha és cipő csomagokat

• Szociális intézmények kaptak ruha és cipő csomagokatA Centerke Adományozó Központban a tél végével sincs megállás, gőzerővel folyik a hátrányos helyzetű embertársak megsegítése. Kedden Szeged környéki kistelepülésekre (Csanádpalotára, Baksra, Székkutasra, Újszentivánra) is jutott segítő céllal kabát, vastag alsó - felső ruházat, csokoládé, hogy ott a közösségszervezők támogatni tudják a helyi lakosságot. A jótékonyságú segítő tevékenység a lakosság aktív részvételével sikeres. Köszönjük minden felajánló és támogató részvételét. Közösen vagyunk sikeresek!

Ne dobja ki a még jó állapotú ruháit és cipőit, adja oda a nélkülözőknek!
    Adja be a Centerkébe! A Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központ a térség egyik legjelentősebb jótékonysági helyeként egész évben segíti a rászoruló lakosságot. Minden adomány nagy segítség a családok és idősek megsegítésére. A www.centerke.hu oldalon a jótékonysági tevékenységről bővebben lehet olvasni. Lakossági összefogással sokat tehetünk a nélkülözés csökkentéséért, a szegénység visszaszorításáért.

Segítsen Ön is!

1. adományvonal: a Mátrix Közhasznú Alapítvány ADHAT Segélyvonalán hívással és SMS-el is! Hívd a 13600 -as telefonszámot (mindenféle előhívó nélkül), majd az automata bejelentkezése után add meg az alapítvány kódját, a 22 -est! Ha könnyebb az SMS, akkor a 13600 -as számra küldd a 22 -est. Egy hívás vagy egy üzenet 500 Ft. Ennyit kapunk, és ennyit is számláznak az adott telefonszámlára! Telekom, Telenor, Vodafone, Invitel hálózatából érhető el.

2. paypal: az info@matrixalapitvany.hu címre érkező segítő támogatás 100%-ban az alapítvány programjaira kerül felhasználásra.

3. Adó 1 százalék felajánlás: adóbevalláskor a 18472273-1-06 adószámra ajánlja fel személyi jövedelemadó egy százalékát.

4. számlaszám (OTP): 11735005-20510350, melyre fogadjuk segítő adományát.

5. tárgyi felajánlások: élelmiszer, ruha, cipő, tisztítószer és egyéb, a lakosság által még felhasználható dolgok felajnlásával is segíthet.

6. önkéntes munka: szeretettel fogadunk segítőket, támogatókat alkalmi vagy rendszeres formában.

Kérjük kövesse nyomon a Mátrix Közhasznú Alapítvány tevékenységét! Támogatása, figyelme fontos, köszönjük szépen!

• Tolongtak a rászorulók a januári élelmiszerosztáson

Tolongtak a rászorulók a januári élelmiszerosztásonA Mátrix Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány kétszázötven januári élelmiszercsomaggal támogatta a családosokat, idős - egyedülállókat. Az egy tonnát meghaladó élelmiszerért hosszú sorokban kígyózott a tömeg. A csomagokban a cukor, liszt, tészta, étolaj, rizs mellett többek között édesség is akadt. A legrászorultabbak kiválasztásában a védőnők, családsegítő szolgálat, szociális hivatalok is az alapítványok segítségére voltak. Sajnos most sem volt mindenkinek kuponja, volt akinek nem jutott az élelmiszercsomagokból. Egymást segítve tehetünk a szegénység visszaszorításáért!

• Sikeresen lezárult a nemzetközi interkulturális fejlesztő program

Sikeresen lezárult a nemzetközi interkulturális fejlesztő programA MÁTRIX Közhasznú Alapítvány magyarországi csapata 4 európai ország (Lengyelország, Bulgária, Anglia, Portugália) csapatával együtt szakmai fórumokat, workshopokat szervezett 2012-2014 között. A cél az volt, hogy ismereteket, tapasztalatokat, jó gyakorlatokat gyűjtsünk és adjunk át a munkavállalói esélyek és az európai munkaerőpiacon való érvényesülés megkönnyítése, valamint a partnerek közötti együttműködések kialakítása, fejlesztése érdekében a Leonardo da Vinci program keretében. Az együttműködés több szempontból is nagyon hasznos volt, hiszen az ismeretek szerzése és átadása mellett közvetetten partnerségek, ismeretségek is létrejöhettek.

• Tűzvész károsultjait támogatta a Mátrix Közhasznú Alapítvány

Tűzvész károsultjait támogatta a Mátrix Közhasznú AlapítványDömös János és családja (a feleség és a kiskorú gyerekek) az Ópusztaszeri Emlékpark "lovasai", évtizedek óta honfoglalás-korabeli bemutatókkal kápráztatták el az oda látogatókat. 2013. január 6-án, hajnali négy óra tájban egy kályhából kipattanó szikra miatt házuk teljesen leégett. Egyik pillanatról a másikra földönfutókká váltak. A baj nem járt egyedül: János, a családfő a tűzeset után betegségben elhalálozott. Együtt csodákra vagyunk képesek! Minden segítő, együtt érző támogató kisebb - nagyobb támogatáshoz való hozzájárulását a Család nevében is köszönjük!

• Patriknál jártunk, neki-és családjának segítettünk

Patriknál jártunk, neki-és családjának segítettünkBalog Patrik a hétéves kisfiú cisztás fibrózisban, egy életveszélyes betegségben szenved. Neki az is nagy szó, ha a tüdejében termelődő folyamatos váladéktól néhány percre mentesülhet, és könnyebben veheti a levegőt. Sajnos állapota miatt nagyon ritkán járhatott eddig közösségbe, így nagyon visszahúzódó. A kisfiú családja segélykiáltását hallottuk meg, és vittünk Patrik életének örömtelibbé alakításához ezt-azt. A tervünk sikerült, jobbá tettük a fiúcska mindennapjait.

• Osztálykirándulást adtak a mesedoktorok

Osztálykirándulást adtak a mesedoktorokKórházak, gyermekosztályok mesekönyv állományának bővítése céljából óvodai csoportok, általános iskolai osztályok, középiskolás csapatok részvételével a Mátrix Közhasznú Alapítvány által több éve sikeresen működtetett Mesedoktorok mesekönyv gyűjtő akciót szerveztek. NAGY öröm volt érezni a segítő együttműködéseket, melynek köszönhetően összesen 17889 jó állapotú könyvet (mesekönyvet, regényt, kifestőt) küldtek be a résztvevők. A könyvek az ország 150 gyermekkórházába és rendelő intézetébe kerülnek kiosztásra, ahol a kezelés alatt álló gyerekek gyógyítását együtt - közösen így támogatjuk.

• Rászorulók kaptak mézet és gombát

Rászorulók kaptak mézet és gombátIdősek és nagycsaládosok kaptak szombaton a Mátrix Közhasznú Alapítvány által kiosztott mézből és gombából. Hosszú sorokban kígyóztak a támogatást igénylők, akik a szociális ellátó rendszeren keresztül kapták meg az alapítványi élelmiszer átvételi kupont. A helyi méhészetből és gomba termesztőtől származó élelmiszerek jó minőségűek és táplálóak. Rácz Anett, az alapítvány elnöke elmondta, hogy "évente tízezernél több adomány csomagot juttat a szervezet a hátrányos helyzetű embertársaknak, sajnos ez a 300 élelmiszercsomag csak csepp a tengerben, de mégis fontos minden jószándékú segítségnyújtás".

• Jótékonysági élelmiszerosztás nélkülözőknek

Jótékonysági élelmiszerosztás nélkülözőknekVitamindús gyümölcs, liszt, cukor, édesség, tészta, tisztítószer várta a rászorulókat Szegeden, a Roosevelt téren működő Centerke Adományozó Központban. A Mátrix Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány háromszáz élelmiszercsomaggal segítette a nélkülöző családosokat, idős - egyedülállókat. A tonnányi élelmiszerre a támogatottak a szociális intézményeken keresztül élelmiszer átvételre feljogosító kupont kaptak, ezt leadva jutottak hozzá a segítő élelmiszer adományhoz. Nagy volt az öröm, sok gyermek az osztáson külön gyümölcskóstolót is kapott.

• Fél tonna élelmiszer gyűlt össze a rászorulóknak

Fél tonna élelmiszer gyűlt össze a rászorulóknak Dolgozunk az éhezők megsegítéséért - élelmiszergyűjtés 2011

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület a MÁTRIX Közhasznú Alapítvánnyal 2011 november utolsó hétvégéjén a szegedi Móravárosi Tescoban várta a rászorulók megsegítésére az élelmiszer adományokat. A segítő akcióba bekapcsolódtak a CIB Bank önkéntesek is. A nézelődők / vásárlók legtöbbje jelesre vizsgázott, hiszen önzetlenül adományoztak tartós élelmiszereket, és ünnepi finomságokat is.

• Még több segítség az adventi időszakban

Még több segítség az adventi időszakbanA Centerke Adományozó Központ a téli időszakban magánszemélyek támogatása mellett az ország számos pontján jótékonyági egyesületeket, alapítványokat, közösségeket támogat segítő adományokkal, elsősorban ruhát, cipőt, tartós élelmiszert juttat a nélkülözők megsegítésére. A rászorulókat segítő szervezetek és a működést segítő támogatók az info@matrixalapitvany.hu címen vehetik fel az együttműködés érdekében a Mátrix Közhasznú Alapítvánnyal a kapcsolatot. Karácsonyi segítő szeretetszolgálatunk sok embernek nagyon jelentős segítséget jelent. Működjünk együtt még többen, hogy a lehető legtöbb rászoruló kaphasson segítséget.

• 300 család kapott élelmiszer csomagot

300 család kapott élelmiszer csomagotZuhogó esőben is nagy volt az élelmiszercsomagokra az érdeklődés. Étolaj, tészta, rizs, tej, lekvár, konzervek, tisztítószer és friss meggy várta vasárnap délelőtt a rászorulókat a Centerke Adományozó Központban. A Mátrix Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány háromszáz élelmiszercsomaggal segítette a nélkülöző családosokat, idős - egyedülállókat. A tonnányi élelmiszerre a támogatottak a szociális intézményeken keresztül élelmiszer átvételre feljogosító kupont kaptak, ezt bemutatva jutottak hozzá a segítő élelmiszer adományhoz. Sajnos csepp a tengerben... sokkal több az igény, mint amennyi a segítségnyújtás, de minden pici lépés előrébb segít.