adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
  • Szociális intézmények kaptak ruha és cipő csomagokat

• Szociális intézmények kaptak ruha és cipő csomagokatA Centerke Adományozó Központban a tél végével sincs megállás, gőzerővel folyik a hátrányos helyzetű embertársak megsegítése. Kedden Szeged környéki kistelepülésekre (Csanádpalotára, Baksra, Székkutasra, Újszentivánra) is jutott segítő céllal kabát, vastag alsó - felső ruházat, csokoládé, hogy ott a közösségszervezők támogatni tudják a helyi lakosságot. A jótékonyságú segítő tevékenység a lakosság aktív részvételével sikeres. Köszönjük minden felajánló és támogató részvételét. Közösen vagyunk sikeresek!

Ne dobja ki a még jó állapotú ruháit és cipőit, adja oda a nélkülözőknek!
    Adja be a Centerkébe! A Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központ a térség egyik legjelentősebb jótékonysági helyeként egész évben segíti a rászoruló lakosságot. Minden adomány nagy segítség a családok és idősek megsegítésére. A www.centerke.hu oldalon a jótékonysági tevékenységről bővebben lehet olvasni. Lakossági összefogással sokat tehetünk a nélkülözés csökkentéséért, a szegénység visszaszorításáért.

Segítsen Ön is!

1. adományvonal: a Mátrix Közhasznú Alapítvány ADHAT Segélyvonalán hívással és SMS-el is! Hívd a 13600 -as telefonszámot (mindenféle előhívó nélkül), majd az automata bejelentkezése után add meg az alapítvány kódját, a 22 -est! Ha könnyebb az SMS, akkor a 13600 -as számra küldd a 22 -est. Egy hívás vagy egy üzenet 500 Ft. Ennyit kapunk, és ennyit is számláznak az adott telefonszámlára! Telekom, Telenor, Vodafone, Invitel hálózatából érhető el.

2. paypal: az info@matrixalapitvany.hu címre érkező segítő támogatás 100%-ban az alapítvány programjaira kerül felhasználásra.

3. Adó 1 százalék felajánlás: adóbevalláskor a 18472273-1-06 adószámra ajánlja fel személyi jövedelemadó egy százalékát.

4. számlaszám (OTP): 11735005-20510350, melyre fogadjuk segítő adományát.

5. tárgyi felajánlások: élelmiszer, ruha, cipő, tisztítószer és egyéb, a lakosság által még felhasználható dolgok felajnlásával is segíthet.

6. önkéntes munka: szeretettel fogadunk segítőket, támogatókat alkalmi vagy rendszeres formában.

Kérjük kövesse nyomon a Mátrix Közhasznú Alapítvány tevékenységét! Támogatása, figyelme fontos, köszönjük szépen!

• Konvektor kommandó - kihűlés ellen

Konvektor kommandó - kihűlés ellenRadiátorral segíti a Centerke Adományozó Központ azokat, akiknél a fűtés valamilyen oknál fogva nem megoldott. A Mátrix Közhasznú Alapítvány szociális segítő programja télen azokra is gondol, akik számára apróbb adományok révén javítható az életminőség. Évente tízezernél több kisgyermekes családot, idős - egyedülálló embert, segítő közösséget támogat a szervezet adományok révén. Télen a meleg ruha, vastag cipő, takaró, zokni, radiátor a fontos segítség. Az alapítvány a támogatások osztása mellett várja felajánlók, segítők, önkéntesek jelentkezését is. Ha van otthon egy felesleges radiátor vagy már nem használt meleg ruha, azt az adományozó helynek köszönhetően el lehet juttatni a rászorultakhoz.

• Sikeresen lezárult a nemzetközi interkulturális fejlesztő program

Sikeresen lezárult a nemzetközi interkulturális fejlesztő programA MÁTRIX Közhasznú Alapítvány magyarországi csapata 4 európai ország (Lengyelország, Bulgária, Anglia, Portugália) csapatával együtt szakmai fórumokat, workshopokat szervezett 2012-2014 között. A cél az volt, hogy ismereteket, tapasztalatokat, jó gyakorlatokat gyűjtsünk és adjunk át a munkavállalói esélyek és az európai munkaerőpiacon való érvényesülés megkönnyítése, valamint a partnerek közötti együttműködések kialakítása, fejlesztése érdekében a Leonardo da Vinci program keretében. Az együttműködés több szempontból is nagyon hasznos volt, hiszen az ismeretek szerzése és átadása mellett közvetetten partnerségek, ismeretségek is létrejöhettek.

• SZINesíthettük 2013-ban a Civil Falut - Szegedi Ifjúsági Napok 2013

SZINesíthettük 2013-ban a Civil Falut - Szegedi Ifjúsági Napok 2013A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány a Szegedi Ifjúsági Napok Civil Falujában logikai játékokkal, energiában és vitaminokban gazdag zöldség - gyümölcs falatokkal várta az érdeklődőket. Mód nyílt a fiatalok körében a Centerke Adományozói Központ bemutatására, habár a helyiek már sokan ismerik a szociális támogató programot. Nagy öröm volt számunkra, hogy a fesztivál idején közéleti jelleggel megismerhettük a többi egyesület - alapítvány, a közösségek munkáját is, illetve ismeretségekre, partnerekre is szert tettünk.

• Imike tolószéke a tét

Imike tolószéke a tétImike a 2 éves életvidám kisfiú az Újszegedi Gyermekgyógyászati Klinika lakója. Jelenleg épp tolószékkel tanul közlekedni. Neuroblastomája volt, ennek következtében deréktól lefelé kicsi teste lebénult. Édesanyja egyedül neveli az államtól kapott csekély összegből, sajnos nem telik saját tolószékre. Kézben hozza - viszi mindenhová a kisgyermeket. Szegedtől 45 km-re laknak ahonnan nem megoldott a nagyvárosba a kezelésekre való bejutásuk. Így szinte állandóan a kórházban vannak. Segítsünk együtt, Imike tolószéke a tét! Egy saját tolószék, Imikének és az Anyukájának ez jelentené a CSODÁT!

• Éber kómában Topika - segítsünk együtt!

Éber kómában Topika - segítsünk együtt! Segítsünk együtt Topinak!

Vízvári Krisztina öt pici gyermeket nevel anyaotthonban, egyedül. A létért való küzdelmét áprilisban tragédia törte ketté: fia, a tíz esztendős Józsika egy busz mögül szaladt ki az úttestre, ahol az éppen odaérkező autó elütötte. Az életrevaló gyerekek, az anya a rehabilitációt igénylő Józsika felépüléséért abban bízik, hogy külső segítség révén még rendbe jöhet minden jelenlegi problémájuk.

• Rászorulók kaptak mézet és gombát

Rászorulók kaptak mézet és gombátIdősek és nagycsaládosok kaptak szombaton a Mátrix Közhasznú Alapítvány által kiosztott mézből és gombából. Hosszú sorokban kígyóztak a támogatást igénylők, akik a szociális ellátó rendszeren keresztül kapták meg az alapítványi élelmiszer átvételi kupont. A helyi méhészetből és gomba termesztőtől származó élelmiszerek jó minőségűek és táplálóak. Rácz Anett, az alapítvány elnöke elmondta, hogy "évente tízezernél több adomány csomagot juttat a szervezet a hátrányos helyzetű embertársaknak, sajnos ez a 300 élelmiszercsomag csak csepp a tengerben, de mégis fontos minden jószándékú segítségnyújtás".

• Ruha és cipőadomány érkezett

Ruha és cipőadomány érkezettAz Orpheus Állatvédő Egyesület önkéntesei is beszálltak a Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központ adománybázisának feltöltésébe. Iskolák által felajánlott (iskolákban hagyott / leadott) ruhákat, cipőket, kabátokat gyűjtöttük be, melyeket rászoruló gyerekek és családjaik számára osztunk ki. Családok számára nagy segítség a használt, de még használható gyermekruha és cipő. Egyre többen segítenek a Centerkén keresztül a rászorulókon, így a társadalmi felelősségvállalás jó irányba mutató.

• Vajdasági gyerekek utókarácsonya (2004)

A TOP Egyesület és a MÁTRIX Alapítvány "Adj egy könyvet karácsonyra" adományozási programja révén szociálisan rászoruló gyerekek és két iskola könyvtára kapott játékokat, könyveket, édességet. Az Orpheus Állatvédõ Egyesület a programot állatbarát képeslapokkal, poszterekkel színesítette.

s.o.s.Mosoly fakadt a magyar ajkú, de külföldön élõ, szegény sorsú gyermekek arcán. Örültek, hiszen sokuk karácsonya ajándékok és finom ételek nélkül telt el.

• Norbi leukémiás, segítsük közösen a gyógyulását!

Norbi leukémiás, segítsük közösen a gyógyulását!Kálmán Norbi alapbetegsége akut myeloid leukémia, amit öt hónaposan diagnosztizáltak nála. A csöppnyi baba több blokk kemoterápián van túl, és folyamatos fenntartó kezeléseket kap. Hogy egyre többet lehessen otthon, az (időközben széthullott) családnak megfelelő lakhely és Norbi gyógyulásához steril szoba szükséges. A gyógyulást segítő körülmények létrehozásában segít a Mátrix Közhasznú Alapítvány, melyben minden jóérzésű embertársunk együttműködésére nagyon számítunk. A beérkező felajánlások 100%-a a család támogatására kerül felhasználásra. A legapróbb támogatása is óriási segítség, köszönjük!

• Játszóteret kaptak a Tabánosok

Játszóteret kaptak a TabánosokJátszótér átadási ünnepség - Óvodákban segíti a játszóterek megújulását és fejlesztését a Mátrix Közhasznú Alapítvány.
    Január 10-én nyolc hónapos gyűjtő, szervező, engedélyeztető munkát követően került átadásra a Tabán Utcai Óvoda üres udvarrészén a Mátrix által finanszírozott játszótér. Az eszközfejlesztés a gyerekek egészséges fejlődésében, a tartalmasabb rekreációs időtöltésben, a közösségi játékban kap nagy szerepet. Sok - sok örömöt kívánunk a játékhoz, mely segíti a fejlettebb óvodai oktatást.