adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
  • Toleráns közösségeket támogattunk

• Toleráns közösségeket támogattunkA ligetben a toleráns közlekedésre nevelést támogattunk, csütörtökön a környezetbarát és toleráns közlekedésé volt a főszerep: óvodásokkal, iskolásokkal és fogyatékkal élőkkel jártuk körül a témát. A CSEMETE, a Vakok és Gyengénlátók Csongrád Megyei Egyesülete, a Napos Oldal a Sérült Emberekért Alapítvány mellett az Orpheus Állatvédő Egyesület és a Mátrix Közhasznú Alapítvány is részt vállalt. Játékos bemutatók, foglalkozások, élményprogramok mellett a legszerencsésebb egy kerékpárt nyert, de mindenkinek jutott az ismeretterjesztő pillanatok, a mindennapokba felhasználható tudás mellé egy szelet csokoládé is.

A környezettudatosság nagyban hozzájárul az állatvédő feladatok lakossággal közös ellátásának sikeréhez. Tolerancia a megoldás az élhetőbb környezet eléréséhez, és a sikeres közösség kialakulásához.

Toleranciára neveltük a sérült és épp embertársainkat

Játékos ismeretátadás és jutalmazás

Közösségben az erő - környezettudatosság a fiataloknak

Önkénteseinkkel közösen tevékenykedtünk a jó érdekében.

Környezettudatosság, tolerancia a szemléletformálásért

Segítsen Ön is!

1. adományvonal: a Mátrix Közhasznú Alapítvány ADHAT Segélyvonalán hívással és SMS-el is! Hívd a 13600 -as telefonszámot (mindenféle előhívó nélkül), majd az automata bejelentkezése után add meg az alapítvány kódját, a 22 -est! Ha könnyebb az SMS, akkor a 13600 -as számra küldd a 22 -est. Egy hívás vagy egy üzenet 500 Ft. Ennyit kapunk, és ennyit is számláznak az adott telefonszámlára! Telekom, Telenor, Vodafone, Invitel hálózatából érhető el.

2. paypal: az info@matrixalapitvany.hu címre érkező segítő támogatás 100%-ban az alapítvány programjaira kerül felhasználásra.

3. Adó 1 százalék felajánlás: adóbevalláskor a 18472273-1-06 adószámra ajánlja fel személyi jövedelemadó egy százalékát.

4. számlaszám (OTP): 11735005-20510350, melyre fogadjuk segítő adományát.

5. tárgyi felajánlások: élelmiszer, ruha, cipő, tisztítószer és egyéb, a lakosság által még felhasználható dolgok felajnlásával is segíthet.

6. önkéntes munka: szeretettel fogadunk segítőket, támogatókat alkalmi vagy rendszeres formában.

Kérjük kövesse nyomon a Mátrix Közhasznú Alapítvány tevékenységét! Támogatása, figyelme fontos, köszönjük szépen!

• Advent a Nyugi Kertben

Advent a Nyugi KertbenA Nyugi Kert a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány karácsonyi ajándékgyűjtő akciójához csatlakozott december elején. A Karácsonyfa alá sok szép meglepetést gyűjtöttek össze a Nyugi Kert kedves Vendégei. Az SZTE Gyermekklinika szegedi és újszegedi részlegére, hat szegedi és szeged környéki rászoruló nagycsaládnak, valamint a Szeged-Szentmihályon lévő Humán Szolgáltató Központ Családok Átmeneti Otthonában lakóknak tudott a támogatói program segíteni, az adományaitokból december 24-én kaptak a rászorulók.

• Tolószék adomány

Tolószék adományNem várt élethelyzetbe került a nagymama, baleset érte, tolószékbe kényszerült. Az élete megkönnyítése érdekében az alapítványtól kértek segítséget, közös erővel megszereztük számára az életét megkönnyítő tolószéket. Az adomány nagy segítség a méltóságteljes élethez, hiszen a közlekedés ezáltal lehet megoldott. A lakosság, a jóérzésű emberek nélkül nem tudnánk segíteni, a siker minden támogató és felajánló közös érdeme. Hálásan köszönjük a leajánlók adományait, felajánlásait, az adó 1 százalék felajánlásokat. Segítsünk még sok - sok alkalommal, közösen! Köszönjük!

• Szegedről indult ruha és élelmiszersegély a borsodi Krasznokvajdára

Szegedről indult ruha és élelmiszersegély a borsodi KrasznokvajdáraNem csak Szeged környékieket támogat a szegedi Centerke. Kedd délelőtt a borsodi Krasznokvajdára indult Szegedről tonnányi ruha-cipő, tartós élelmiszer, mely az ottani hátrányos helyzetű családok számára nyújt segítséget. A segélyszállítmány összeállítására az alapítvány lelkes önkéntesei és a segítő adományozók felajánlásai nélkül nem lett volna mód. A Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központ révén évente tízezernél több rászoruló család, közösség, idős-egyedülálló kap támogatást. A Mátrix az ország különböző részein működő civil szervezetek tevékenységeit is gyakran segíti adományokkal.

• Támogattuk Dia gyógykezelését

Támogattuk Dia gyógykezelésétGazsó Dia 2011-ben, koraszülöttként 30. hétre egészségesen született. Feltehetően az átélt csecsemőkori trauma miatt halmozottan idegrendszeri és testi hátrányokkal kényszerül az életét kezdeni. Az agysorvadás, mozgásszervi rendellenesség, idegrendszeri problémák egyenként is súlyosak / életveszélyesek, a pici lány fejlődését halmozottan korlátozzák a problémák. Dia és családja számára a gyógyulásához szükséges kezelések költségeit nem tudják fedezni, ezért alapítványunk újabb támogatást adott a családnak. Minden apró felajánlás a pici Dia problémáinak orvoslását segíti.

• Jól sikerült a jótékonysági pogácsa kommandó - Önkéntesül(l)és

Jól sikerült a jótékonysági pogácsa kommandó - Önkéntesül(l)ésJól sikerült a jótékonysági pogácsa osztás, több száz ember számára adtunk a finomra sikerült ételből. Az adventi programokon az emberek örömmel fogadták süteményeinket. Az ÖNKÉNTESÜL(L)ÉS a projektet segítő önkéntesei révén volt sikeres. Mi is az az ÖNKÉNTESÜL(L)ÉS? A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány az Európai Unió által támogatott ÖNKÉNTESÜL(L)ÉS – Önkéntes Központ Üllésen (TÁMOP-5.5.2-11/2-2012-0059) projekt 2014 május és 2015 február között a helyi szociális, oktatási és egészségügyi intézmények munkáját, a lakosság együttélését, a pozitív értékek megteremtését segíti.

• Önkéntesül(l)és Oláh Gergővel

Önkéntesül(l)és Oláh GergővelÜllésen, a Déryné Kulturális Központban 200 önkéntességgel ismerkedő fiatal számára adott koncertet Oláh Gergő 2015. február 26-án (csütörtökön). A popsztár a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány által életre hívott Önkéntesül(l)és közösségsegítő program záró eseményét látogatta meg. A népszerű dalok előadása mellett Oláh Gergő motivációs céllal a helyi gyerekek számára ízelítőt is adott abból, hogy honnan jött és a sok - sok tanulás - tapasztalás mellett merre tart. A buli hangulatban volt flashmob, tánc, éneklés, fotószkodás, autogram osztás, a gyerekeknek frissítő ételek és italok, gyümölcs, egyéb finomságok.

• M-Klub a környezetünk védelméért!

M-Klub a környezetünk védelméért!Ismerjük meg a környezeti problémákat, a megoldásokat, és a greenpeace-t! 2011. április 18 és 23 között a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány által működtetett M-Klubban került megrendezésre a Greenpeace információs hét, melynek keretében minden nap a szervezet egy-egy kampánytémájával ismerkedhettek meg az érdeklődők. Az érdekes előadások mellett filmvetítésekre, fénykép és plakátkiállításra is sor került. A szakmai programot az Orpheus Állatvédő Egyesület is segítette.

• Jótékonysági almaszüret

Jótékonysági almaszüretÉvente 4-5 tonna gyümölcsöt és tartós élelmiszert juttat a Mátrix Közhasznú Alapítvány rászorulóknak. Most épp almafák tucatjairól szedtük le a tonnányi gyümölcsöt, melyet az alapítvány jótékonysági programjain juttattunk el a nélkülöző kisgyermekeseknek és rászoruló időseknek. A jótékonysági gyümölcs mennyiségét pénzért vásárolt gyümölcsökkel egészítettük ki, hogy még több embernek tudjunk friss, vitaminban gazdag élelmet adományozni. Szeretettel várjuk segítők, önkéntesek, támogatók, adó 1% felajánlók segítségét, hogy közösen még többet tehessünk a rászorulókért.

• Az újszülött életmentést 2012-ben is támogattuk

Az újszülött életmentést 2012-ben is támogattuk Az élet első perceiben, óráiban sok újszülött számára nem adatik meg a szakszerű ellátás, ezáltal teljes egészség. A koraszülött életmentők fontos munkáját segítve adományoztunk egy nagyobb összeget.
    A pénz fontos a sikeres munkához. A szakszerű mentés elmaradása az újszülött, koraszülött életkilátásait (életben marad vagy meghal) és a későbbi évek életminőségét (testileg és szellemileg ép lesz vagy károsodott) döntően meghatározza.

• Márciusban szociális ruha csere-bere

Márciusban szociális ruha csere-bere Az ingyenes kabátosztás után folytatódik a szegénység elleni küzdelem
    Az év elejei szokatlan hideghullámban a Mátrix Közhasznú Alapítvány a lakossági és céges támogatókkal együttműködve 1200 kabátot, pulóvert, nadrágot, sapkát-sálat osztott ki a rászoruló családoknak, egyedülállóknak, fedél nélkülieknek, hogy a fagyást elkerülve az emberek túlélése biztosított lehessen. Márciusban a mátrixosok ruha csere-bere akcióval tovább folytatják a rászoruló lakosság felruházását.