• Simon Józsit és testvérét támogattuk!

• Simon Józsit és testvérét támogattuk!Életem rövid története: Sziasztok Simon József vagyok biztos már sokan hallottatok rólam ha mást nem a tv2 Napló című műsorában láthattatok. 1987 január 17.-én születtem egy szerény körülmények között élõ család ötödik gyermekeként. Már az általános iskolában is kitűntem a többiek közül a neveltetésem miatt mert, ha fogalmazhatok így konzervatív neveltetést kaptam ami abban nyilvánult meg hogy kortársaimhoz képest én nem voltam és nem is vagyok egy szájalós felvágós gyerek mindig is visszahúzódó voltam viszont tisztelem az időseket és a fogyatékkal élőket egyaránt.

Az időseket a tapasztaltságuk miatt hiszen sokat tanulhatunk tőlük, a betegeket pedig azért mert habár betegek sokkal jobban viszonozni tudják a velük szemben tanúsított magatartást nem úgy mint a " normális " legyen az akár pozitív, akár negatív. Mivel mióta élek betegek vettek körül ezért természetesnek tartom hogy ők több odafigyelést követelnek mint mások, másrészt nagyon szeretek fogyatékkal élők között lenni hiszen, ha az ember odafigyel rájuk olyan világba engednek betekintést amit mások előtt inkább titkolnának. NA de visszatérve az általános iskolára sanyarú sorsom volt. az osztálytársaim állandóan gúnyoltak a szüleim és az anyagi helyzetem miatt. Édesapám betanított munkásként dolgozott, egészen addig, amíg le nem százalékolták mivel érszűkület miatt amputálni kellett az egyik lábát. De ennek ellenére amiben tudott segített anyunak amiben csak tudott. Ha kellett főzött nekünk, ha kellett vigyázott ránk játszott velünk. Kiskoromban rengeteget voltam a konyhában és néztem ahogy édesapám főzött, mindig megkóstoltam azt ami éppen a tűzhelyen volt. Ezért is szerettem volna szakács lenni. Édesanyám pedig ezalatt három műszakban dolgozott a kanizsai Izzóban, emellett ápolta a bátyámat később pedig a beteg szüleit is neki kellett gondoznia. Ha pedig mindez nem elég mosott, főzött rendben tartotta a lakást ami azért nem kis teljesítmény a munkarendjét tekintve.

96-ban meghaltak a nagyszüleim, majd 2001-ben meghalt édesapám is többek között tüdőrákban. Ezután nem sokkal elköltözött tőlünk a középső nővérem mondva ő önálló életre vágyik. Ezek után határoztam el ezt hogy amiben csak tudom segítem az édesanyámat. Mikor 2 éve elkezdtem diákmunkán dolgozni mindenki akit csak kérdeztem jogsira vagy autóra gyűjtött. Amikor megkérdezték tőlem hogy én miért dolgozom azt feleltem édesanyámnak segítek a számlákat fizetni.

Mindenki csak nézett egy nagyot hiszen valljuk be őszintén a mai fiatalokat nem ez köti le hanem az hogy bulizzanak és hogy minél jobb cuccokat vegyenek maguknak.

Tavaly nyáron aztán bonyolódott a helyzet mikor is anyu kapott egy trombózist és teljesen ágyhoz volt kötve. Aztán ahogy romlott az állapota a legkisebb nővérem és én ápoltuk. Majd idén január elsején ő is meghalt. Mivel én találtam meg nehezebb volt feldolgoznom a történteket, ami azt illeti még mindig nem dolgoztam fel. A hagyatéki tárgyaláson aztán kiderült hogy azon a két hitelen kívül amiket segítettem neki fizetni még nagyon sok volt kb. 10-11 millió forintösszeget kitéve ezek közül 2 svájci frank alapú. A bátyám gondozására rátérve 2 okból vállaltam egy mert szerintem ez a természetes, kettő mert rengeteget beszélgettünk anyuval arról, hogy mi lesz vele, ha ő már nem lesz . Ekkor én megfogadtam, hogy amíg én élek a bátyám nem megy otthonba. Úgy tanítottak, hogy az ígéret szép szó ha megtartják úgy jó. Én ezt követem mert eddig akárkinek ígértem meg akármit mindig betartottam.

Hát egyenlőre ennyi de ha még lesz fejlemény majd megírom azt is. addig is sziasztok.

Józsi és Testvére szerény anyagi támogatásunk révén picit fellélegezhetett. Az Önkormányzat is segített, mégpedig azzal, hogy a fiúk számára önkormányzati lakást biztosított... SZUPER! Bárcsak minden rendbe jöhetne körülöttük...

• Még több segítség az adventi időszakban

Még több segítség az adventi időszakbanA Centerke Adományozó Központ a téli időszakban magánszemélyek támogatása mellett az ország számos pontján jótékonyági egyesületeket, alapítványokat, közösségeket támogat segítő adományokkal, elsősorban ruhát, cipőt, tartós élelmiszert juttat a nélkülözők megsegítésére. A rászorulókat segítő szervezetek és a működést segítő támogatók az info@matrixalapitvany.hu címen vehetik fel az együttműködés érdekében a Mátrix Közhasznú Alapítvánnyal a kapcsolatot. Karácsonyi segítő szeretetszolgálatunk sok embernek nagyon jelentős segítséget jelent. Működjünk együtt még többen, hogy a lehető legtöbb rászoruló kaphasson segítséget.

• Segítjük a táborok, rendezvények élelmezését

Segítjük a táborok, rendezvények élelmezésétA MÁTRIX Közhasznú Alapítvány munkatársait naponta több tucat rászoruló család, oktatási és egyéb intézmény keresi meg, hogy megélhetésüket, létfenntartásukat, programjukat élelemmel, eszközzel, személyi kapacitással segítsük.

A Szegedi Speciális Szükségletű Gyermekek Családját Támogató Szivárvány Szülő Alapítvány rendezésében megszervezett táborokba rászoruló családokhoz juttattunk inni és ennivalókat.

• Beleadtunk a Mikulásgyárba

Beleadtunk a MikulásgyárbaA MÁTRIX Közhasznú Alapítvány több segítő akciót szervezett az ünnepekre. Az imitt - amott megmaradt tartós élelmiszereket, plüssöket, édességet, szaloncukrot, ruhadarabokat lelkes csapatunk összeszedte, és a környéken található rászorulók számára eljuttatta.

Így jutottunk a plázában felállított Mikulás Gyárba is, ahova nagy doboznyi cókmókot vittünk, hogy több rászoruló még többet kaphasson az ünnepek környékén.

• Iskolák, óvodák kérhetnek jutalmazáshoz könyvcsomagot

Iskolák, óvodák kérhetnek jutalmazáshoz könyvcsomagotTizenötezer gyermek és felnőtt számára biztosít a Mátrix Közhasznú Alapítvány mesekönyv és ifjúsági könyv csomagot. Iskolák és óvodák növendékeinek ajándékozását, illetve a pedagógusok jutalmazását segíti az alapítvány nagylelkű támogatókkal együttműködve. A könyvekre oktatási intézmények jelentkezhetnek. Intézményenként 30-50-100 darabos, vegyesen összeállított könyvcsomag kérhető. A könyvek a Mátrix Közhasznú Alapítvány szegedi raktárában vehetők át, a kérelmező intézmény az alapítvánnyal történő előzetes időpont egyeztetés után viheti el a könyvjutalmazáshoz a könyveket.

• A Csibész Alapítvány gyermekeinek adományoztunk könyveket

A Csibész Alapítvány gyermekeinek adományoztunk könyveketA Csibész Alapítvány létrejötte az ezerkilencszáz-nyolcvanas évek végére tehető, lelkes gyermekbarátok és gyermekvédők által. A Mátrix Közhasznú Alapítvány tettre kész működtetőihez hasonlóan a Csibész Alapítvány működtetői sem beszélnek a segítségnyújtásról és a gyermekvédelemről, hanem cselekszik, létrehozzák és működtetik azt. A csíksomlyói Csibész Alapítvány vezetője Gergely István úr köszönettel fogadta Dudás Zsanett Mátrix Közhasznú Alapítvány elnöknőjétől a Romániában élő gyerekek számára felajánlott magyar nyelvű könyveket, melyez Gergely István alapítványi elnök úr vitt el a gyerekekhez.

• Támogattuk Lacikát, akit egy mentett kutyával ütötte el egy autó

Támogattuk Lacikát, akit egy mentett kutyával ütötte el egy autóLacika keze kicsit tétován nyúl a piros kocka után, de aztán szép komótosan felhelyezi a zöld mellé az ágas-bogas készségfejlesztő létrára a Zala Megyei Kórház gyermekosztályának játszósarkában. A kisfiúcska még 2010 novemberében, iskola utáni napon, barátaival talált egy elárvult kiskutyát, őt pátyolgatták a tragédia előtti pillanatokban. A játék közben a többiek szerencsésen átértek a túloldalra, ám Laci, ölében a kutyussal nem... Lacika nagy bajban van, lesz számára segítség?!

• Újraélesztési világrekord-kísérletben vettünk részt

Újraélesztési világrekord-kísérletben vettünk résztÚjraélesztési világrekord felállításán dolgozott a szegedi Mentő - Öv Csoport Alapítvány a laikusokkal és társszervekkel karöltve a III. Szegedi Sürgősségi Napok keretein belül. A rekordkísérlet 1 teljes héten keresztül tartott, melyre a világon még sehol nem volt példa. A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány önkénteseit, munkatársait is csatasorba állította, hogy összejöjjön ez a rendkívül fontos rekordkísérlet. A szervezők célja felhívni a figyelmet az időben megkezdett újraélesztés fontosságára, hiszen ettől nagyban függ a beteg állapotának későbbi kimenetele.

• Ezer Mikulás csomagot gyártottunk

Ezer Mikulás csomagot gyártottunkA Mátrix Közhasznú Alapítvány a 2018-as Mikulását ezer gyermeknek teszi élményekkel gazdagabbá. Az ünnepek közeledtével azokra gondolnak az alapítványi jótevők, akik hátrányokkal küzdenek. A nélkülöző családokat segíti az ezer jótékonysági Mikulás ajándék csomag. A csokikat és a hozzávaló finomságokat egyrészt adományozók révén kapta a szervezet, másrészt kedvező áron tudta beszerezni az alapítvány. A csomagok elkészítését lelkes segítőkkel közösen hoztuk össze. A támogatottak nevében köszönjük minden segítő, támogató, alapítványi felajánló közreműködését!

• Ruha és cipő adomány érkezett

Ruha és cipő adomány érkezettA Mátrix Közhasznú Alapítvány a szegedi Arany János Általános Iskolából tíz zsáknyi ruhát és cipőt tartalmazó adománycsomagot kapott, mely a Centerke Adományozó Központba került, ahol ingyenesen jut el nélkülöző családokhoz. A ruhákkal, cipőkkel teli csomagok tartalmából a rászorulók ingyenesen válogathatnak. Sajnos egyre több a rászoruló, így iskolakezdéskor nagyobb szükség van gyerekek számára használható dolgokra. A segítő alapítvány várja intézmények, magánszemélyek, cégek felajánlását, hogy a segítségre számító rászorulók problémái enyhülhessenek. A Mátrix évente tízezernél több nélkülöző számára juttat segítő adományt.

• Őszi - téli ruhaadományt kapott a Centerke

Őszi - téli ruhaadományt kapott a CenterkeA Karitáció Alapítvány a támogatók által felajánlott csomagoknak köszönhetően őszi és téli jellegű adománycsomagokat juttatott el a Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központba. Az adomány többnyire jó minőségű ruhákból és lábbelikből állt, melyekből a rászorulók ingyenesen válogathattak. Sajnos egyre több a rászoruló (egyedülálló és családos, kisgyermekes), így a hidegebb időszakban nagyobb szükség van számukra a túlélést segítő holmikra. Alapítványunk várja intézmények, magánszemélyek, cégek felajánlását, hogy a bajban lévő embertársaink problémái enyhülhessenek.