bohócdoktor vizit szja 1%
  • Simon Józsit és testvérét támogattuk!

• Simon Józsit és testvérét támogattuk!Életem rövid története: Sziasztok Simon József vagyok biztos már sokan hallottatok rólam ha mást nem a tv2 Napló című műsorában láthattatok. 1987 január 17.-én születtem egy szerény körülmények között élõ család ötödik gyermekeként. Már az általános iskolában is kitűntem a többiek közül a neveltetésem miatt mert, ha fogalmazhatok így konzervatív neveltetést kaptam ami abban nyilvánult meg hogy kortársaimhoz képest én nem voltam és nem is vagyok egy szájalós felvágós gyerek mindig is visszahúzódó voltam viszont tisztelem az időseket és a fogyatékkal élőket egyaránt.

Az időseket a tapasztaltságuk miatt hiszen sokat tanulhatunk tőlük, a betegeket pedig azért mert habár betegek sokkal jobban viszonozni tudják a velük szemben tanúsított magatartást nem úgy mint a " normális " legyen az akár pozitív, akár negatív. Mivel mióta élek betegek vettek körül ezért természetesnek tartom hogy ők több odafigyelést követelnek mint mások, másrészt nagyon szeretek fogyatékkal élők között lenni hiszen, ha az ember odafigyel rájuk olyan világba engednek betekintést amit mások előtt inkább titkolnának. NA de visszatérve az általános iskolára sanyarú sorsom volt. az osztálytársaim állandóan gúnyoltak a szüleim és az anyagi helyzetem miatt. Édesapám betanított munkásként dolgozott, egészen addig, amíg le nem százalékolták mivel érszűkület miatt amputálni kellett az egyik lábát. De ennek ellenére amiben tudott segített anyunak amiben csak tudott. Ha kellett főzött nekünk, ha kellett vigyázott ránk játszott velünk. Kiskoromban rengeteget voltam a konyhában és néztem ahogy édesapám főzött, mindig megkóstoltam azt ami éppen a tűzhelyen volt. Ezért is szerettem volna szakács lenni. Édesanyám pedig ezalatt három műszakban dolgozott a kanizsai Izzóban, emellett ápolta a bátyámat később pedig a beteg szüleit is neki kellett gondoznia. Ha pedig mindez nem elég mosott, főzött rendben tartotta a lakást ami azért nem kis teljesítmény a munkarendjét tekintve.

96-ban meghaltak a nagyszüleim, majd 2001-ben meghalt édesapám is többek között tüdőrákban. Ezután nem sokkal elköltözött tőlünk a középső nővérem mondva ő önálló életre vágyik. Ezek után határoztam el ezt hogy amiben csak tudom segítem az édesanyámat. Mikor 2 éve elkezdtem diákmunkán dolgozni mindenki akit csak kérdeztem jogsira vagy autóra gyűjtött. Amikor megkérdezték tőlem hogy én miért dolgozom azt feleltem édesanyámnak segítek a számlákat fizetni.

Mindenki csak nézett egy nagyot hiszen valljuk be őszintén a mai fiatalokat nem ez köti le hanem az hogy bulizzanak és hogy minél jobb cuccokat vegyenek maguknak.

Tavaly nyáron aztán bonyolódott a helyzet mikor is anyu kapott egy trombózist és teljesen ágyhoz volt kötve. Aztán ahogy romlott az állapota a legkisebb nővérem és én ápoltuk. Majd idén január elsején ő is meghalt. Mivel én találtam meg nehezebb volt feldolgoznom a történteket, ami azt illeti még mindig nem dolgoztam fel. A hagyatéki tárgyaláson aztán kiderült hogy azon a két hitelen kívül amiket segítettem neki fizetni még nagyon sok volt kb. 10-11 millió forintösszeget kitéve ezek közül 2 svájci frank alapú. A bátyám gondozására rátérve 2 okból vállaltam egy mert szerintem ez a természetes, kettő mert rengeteget beszélgettünk anyuval arról, hogy mi lesz vele, ha ő már nem lesz . Ekkor én megfogadtam, hogy amíg én élek a bátyám nem megy otthonba. Úgy tanítottak, hogy az ígéret szép szó ha megtartják úgy jó. Én ezt követem mert eddig akárkinek ígértem meg akármit mindig betartottam.

Hát egyenlőre ennyi de ha még lesz fejlemény majd megírom azt is. addig is sziasztok.

Józsi és Testvére szerény anyagi támogatásunk révén picit fellélegezhetett. Az Önkormányzat is segített, mégpedig azzal, hogy a fiúk számára önkormányzati lakást biztosított... SZUPER! Bárcsak minden rendbe jöhetne körülöttük...

bohócdoktor adó egy százalék, gyermekmentés, családtámogatáscsaládtámogatás, adományosztás, gyógyítás, gyermekek, kórházKérjük Támogassa a Gyermekek megmentését!

• Centerke segíti a lakosságot

Centerke segíti a lakosságotA Centerke Adományozó Központ 2003 óta a Mátrix Közhasznú Alapítvány szociális segítő programja. Évente tízezernél több kisgyermekes családot, idős - egyedülálló embert, segítő közösséget támogat a szervezet adományok révén. Az alapítvány külső segítség nélkül újított fel és alakított ki egy 100 m2-es önkormányzati tulajdonú helyiséget, ahol hosszabb távon is biztosítva lesz az adománygyűjtő és adományosztó jótett program. A www.centerke.hu fontos kapocs a lakosságot segítő cégek, magánszemélyek, közösségek és támogatásra szoruló emberek között.

• Felvirágosításban segédkeztünk

Felvirágosításban segédkeztünkA MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és a Független Városi Szövetség - Magyar Egyesület önkéntesei a Szőregi Rózsásoktól 57 tő rózsát kaptak városszépítésre, ültetésre. Az ötvenhét tő virág az 1956-os Forradalom és Szabadságharc emlékére utal, hiszen ötvenhét évvel ezelőtt történtek a forradalmi események. A virágosítás a Centerke Szeged, Fő fasori adományosztó helye előtt, illetve 2013. október 23-án, 14-15 óra között a Szeged, Vértó - Magyar Nemzeti Történelmi Emlékhelyen kerültek kiültetésre. Legyen virágos és szép mindenki környezete!

• Élelmiszercsomagokat osztott rászorulóknak a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány

Élelmiszercsomagokat osztott rászorulóknak a MÁTRIX Közhasznú AlapítványA MÁTRIX Közhasznú Alapítvány 2013. szeptember 3-án, kedden kétszáz élelmiszercsomaggal (tésztával, rizzsel, cukorral, liszttel, édességgel) várta a lakosságot. Az élelmiszersegélyre a legrászorulóbbakat (időseket, egyedülállókat, nagycsaládosokat) vártuk. A kiosztás délelőtt 10 órától (15 óráig), az alapítvány címén (6720 Szeged, Roosevelt tér 5.), érkezési sorrendben történt. Szeptember (beiskolázás) környékén sok családnak, de az időseknek is jól - nagy segítség - a néhány egységből álló élelmiszer csomag.

• Lélegezni szeretne Dzseki - segítsünk együtt!

Lélegezni szeretne Dzseki - segítsünk együtt!Dzseki 27 éves, szegedi, fiatal nő, gyermekkora óta a tüdőt érintő, gyógyíthatatlan betegségben, cisztás fibrózisban szenved. Az idő előrehaladtával a tüdőtranszplantáció az egyetlen kiút a bajból, állapota egyre súlyosabb, állandó oxigénmaszk, orvosi kontroll, gyógyszerek szükségesek az életben tartásához. A családja anyagilag egyre rosszabbul bírja az életért folytatott harcot, így a Mátrix Közhasznú Alapítvány célul tűzte ki, hogy a sikeres tüdőtranszpantáció és a gyógyulás segítése érdekében a lakossággal és cégekkel együttműködve támogatja a család helyzetét.

• Mátrix adományosztó és segítő központ

Mátrix adományosztó és segítő központA MÁTRIX Közhasznú Alapítvány évente több tonna élelmiszerrel, ruhával, használati tárgyakkal (pl. mosógép, hűtő, bútorok) segíti az egyre szegényedő családokat, anyaotthonokat, gyermekvédelmi-és oktatási intézményeket, hajléktalan szállókat. A Centerke Adományozó Központ alapítványunk egyik nagyon hasznos, és támogatásra érdemes segítő tevékenysége. A lakosság támogatása nélkül nem menne ilyen jól. Támogatóink figyelmét és segítségét hálásan köszönjük!

• A Csibész Alapítvány gyermekeinek adományoztunk könyveket

A Csibész Alapítvány gyermekeinek adományoztunk könyveketA Csibész Alapítvány létrejötte az ezerkilencszáz-nyolcvanas évek végére tehető, lelkes gyermekbarátok és gyermekvédők által. A Mátrix Közhasznú Alapítvány tettre kész működtetőihez hasonlóan a Csibész Alapítvány működtetői sem beszélnek a segítségnyújtásról és a gyermekvédelemről, hanem cselekszik, létrehozzák és működtetik azt. A csíksomlyói Csibész Alapítvány vezetője Gergely István úr köszönettel fogadta Dudás Zsanett Mátrix Közhasznú Alapítvány elnöknőjétől a Romániában élő gyerekek számára felajánlott magyar nyelvű könyveket, melyez Gergely István alapítványi elnök úr vitt el a gyerekekhez.

• Újraélesztési világrekord-kísérletben vettünk részt

Újraélesztési világrekord-kísérletben vettünk résztÚjraélesztési világrekord felállításán dolgozott a szegedi Mentő - Öv Csoport Alapítvány a laikusokkal és társszervekkel karöltve a III. Szegedi Sürgősségi Napok keretein belül. A rekordkísérlet 1 teljes héten keresztül tartott, melyre a világon még sehol nem volt példa. A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány önkénteseit, munkatársait is csatasorba állította, hogy összejöjjön ez a rendkívül fontos rekordkísérlet. A szervezők célja felhívni a figyelmet az időben megkezdett újraélesztés fontosságára, hiszen ettől nagyban függ a beteg állapotának későbbi kimenetele.

• Robika elment...

Robika elment...Az alapítványunk által is támogatott kisember, Beri Róbert 10 éves korában tovább már nem bírt küzdeni az Őt megtámadó súlyos betegséggel, elhunyt. Az élettel összeegyeztethetetlen daganat a kisfiú hasüregében helyezkedett el, a műtétet nem vállalták az orvosok. A nevelőszülői gondoskodásban élő pici fiúcska hosszan tartó kemoterápiás kezeléseket kapott, ami legalább annyi kínnal és fájdalommal járt, mint maga a betegség. Az állapotokba a családja is nagy terhet viselt... a kínok most elcsitultak... Nyugodj Békében Robika!

• Támogattuk az ÁGOTA Falvát

Támogattuk az ÁGOTA FalvátTámogattuk: Tass-Alsószenttamás több mint hét hektáros területén az ÁGOTA Alapítvány régi álma teljesülhet, az "ÁGOTA Falvát" kívánják felépíteni. A területen az állami gondoskodásban élők megsegítésére, gyermektáborok megtartására, környezetvédelmi, kulturális, szociális, szabadidős, és egyéb ismeretterjesztő - prevenciós (terápiás, pasztorációs, élménypedagógiai, bűnmegelőzési, kulturális, képzési, környezetvédelmi, egyéb) programokra lesz lehetőség. A területen ezer főre kialakítandó infrastruktúra és közösségi terület kerül kialakításra. A Mátrix Közhasznú Alapítvány 100 téglával támogatta a program sikerét.

• Iskolák, óvodák kérhetnek jutalmazáshoz könyvcsomagot

Iskolák, óvodák kérhetnek jutalmazáshoz könyvcsomagotTizenötezer gyermek és felnőtt számára biztosít a Mátrix Közhasznú Alapítvány mesekönyv és ifjúsági könyv csomagot. Iskolák és óvodák növendékeinek ajándékozását, illetve a pedagógusok jutalmazását segíti az alapítvány nagylelkű támogatókkal együttműködve. A könyvekre oktatási intézmények jelentkezhetnek. Intézményenként 30-50-100 darabos, vegyesen összeállított könyvcsomag kérhető. A könyvek a Mátrix Közhasznú Alapítvány szegedi raktárában vehetők át, a kérelmező intézmény az alapítvánnyal történő előzetes időpont egyeztetés után viheti el a könyvjutalmazáshoz a könyveket.