• Húsvéti támogatás rászorulóknak

• Húsvéti támogatás rászorulóknakTöbb autót megpakoltunk gyümölcsökkel, sonkákkal, szalámikkal, csokikkal, ünnepi édességekkel, majd osztó körútra indultunk.

Elsősorban szegény (kirekesztett), rászoruló, sérült gyerekeket nevelő családokat, közösségeket látogattunk meg. Volt is nagy öröm!

Sajnos sok olyan helyen voltunk, ahol nélkülünk a húsvét ugyanolyan terhelt / üres lett volna, mint a többi nap, amikor a létért folyik a küzdelem.

Segítsünk EGYÜTT a környezetünkben élő rászorulóknak!

• Kórháztámogatás, mesedoktorok

Kórháztámogatás, mesedoktorok Gyermekek és felnőttek gyógyítását segíti a Mátrix Közhasznú Alapítvány évek óta sikeres mesedoktorai. A gyerekek és felnőttek támogatása, a betegség legyőzésében való segítségnyújtás, az élményteremtés, a jótékonyság vezérelte mesedoktorok tárgyi és lelki támogatást adnak a gyógyuló betegeknek, az alapítvány támogatást nyújt a kórházi osztályoknak. Könyvekkel, eszközökkel segítjük az intézményeket, hogy az emberek kórházban benntöltött ideje jobban átvészelhető és kellemesebb legyen. Meseolvasással a szellemi A gyermekmentő és felnőtteket is támogató mesedoktorok célja, hogy a betegség elmúljon, a gond megoldódjon.

• Adj egy könyvet karácsonyra 2013

Adj egy könyvet karácsonyra 2013A polcon porosodó könyvek, a már nem használt játékok, ruhák - cipők felajánlásával óriási örömet okozhatunk nélkülöző családok gyermekei részére. Sajnos egyre több gyermek van, akik anyagi okokból nem kapnak ajándékot családjuktól. A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány "Adj egy könyvet karácsonyra" lakossággal és cégekkel együttműködő támogatói programja több mint egy évtizede töretlenül sikeres és gyermekek tízezrei számára okozott már örömet. Idén is együtt segíthetünk a rászorulókon.

• Jótékonysági Karácsonyi Ajándékbazár

Jótékonysági Karácsonyi AjándékbazárIdén Karácsonykor a Független Városi Szövetség - Magyar Egyesület és a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány jóvoltából a Jézuska ajándékai azokhoz is eljuthatnak, akik anyagi problémák miatt az ajándékvásárlást nem engedhetik meg maguknak. A Szeged, Roosevelt tér 5. alatt 2013. december 10-ig a megunt játékok, könyvek, ruhák, sportszerek, tartós élelmiszerek és egyéb kiegészítők leadhatók, ezzel minden honfitársunk nagyban segíti a rászorulók megajándékozását. Az ajándékválogató bazárra 2013. december 11-14 közötti napokon,

• Közös élelmiszerosztás a Ferencesekkel

Ételosztás, Szeged

A Mátrix Alapítvány a szegedi alsóvárosi ferences rend közremûködésével több száz adag gyulai töltöttkáposztát osztott szét a rend konyhájára érkezõk szegények és hajléktalanok között.

A ferencesek május végéig naponta meleg ebéddel és vacsorával várják a rászorulókat.

• Öröm és boldogság a gyerekek arcán

Öröm és boldogság a gyerekek arcánAz adventi időszakban fokozottabban figyel a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány arra, hogy ha lehet, senki ne maradjon ajándék nélkül. Éppen ezért a Karitáció Alapítvánnyal, az Orpheus Egyesülettel közösen az ünnepi időszakban közel hétszáz élelmiszercsomaggal, ezer Mikuláscsomaggal segítettük a hátrányos helyzetű gyerekeket, családokat, egyedülálló időseket. Emellett több tonna ruha, játék, könyv került a lakosság támogatói munkája és az alapítvány révén a jobb sorsot érdemlő nélkülözőkhöz. Együtt CSODÁKRA vagyunk képesek!

• Bababútort adományoztunk a rászoruló kismamának

Bababútort adományoztunk a rászoruló kismamánakAz egyedülállóvá vált kismama segélykiáltását meghallva a Mátrix Közhasznú Alapítvány (nagylelkű segítőivel együttműködve) komplett bababútort, kiságyat, baba - kellékeket juttatott. Az utolsó hónapjában lévő (szülés előtt álló) kismama a felszerelések híján nagy gondba került volna. A bútort (a helyzetre való tekintettel) kompletten házhoz is szállítottuk, bevittük a csonka család részére. A Mátrix Közhasznú Alapítvány az esélyegyenlőség jegyében, a szegénység visszaszorításáért évente tízezernél több alkalommal segít az embertársak életének jobbá alakításában.

• Számítógép Álom 2010 - Megkezdődött a számítógépek kiosztása

Számítógép Álom 2010 - Megkezdődött a számítógépek kiosztásaA MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány adományozói programja révén idén is száz rászoruló családban élő, 12-16 éves életkorú fiatal számára adományoz használt, de még használható számítógépet. Az alapítványok munkatársainak több mint 1000 pályázatból kellett azt a 100 hátrányos helyzetű gyermeket, illetve családot kiválasztani, amely részére nagy segítséget jelent egy használt számítógép. A pályázatok az egész országból érkeztek, így a számítógépek kiosztása folyamatos, hiszen az elszállítást minden esetben meg kell oldani.

• Ezer jótékonysági Mikuláscsomag készült a nélkülöző gyerekek megajándékozására

Ezer jótékonysági Mikuláscsomag készült a nélkülöző gyerekek megajándékozásáraSok gyermek számára az elszegényedés miatt nem jutna támogatói program nélkül az ünnepek idejére öröm és ajándék. Élménypedagógiás módszerek révén és a szeretettől vezérelve a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány 2013-ban is több ezer rászoruló család, egyén és közösség részére teszi örömtelibbé az ünnepi perceket. Az adventi adományosztás egyik első segítő programja, hogy ezer rászoruló kisgyermek részére kerül a Mikulás jóvoltából 2013. december 6-án (pénteken), 15-18 óra között, Szegeden, a Széchenyi téri karácsonyi vásáron ajándék Mikuláscsomag kiosztásra.

• Sikeres volt a gyümölcsosztással egybekötött városszépítő szemétszedés

Sikeres volt a gyümölcsosztással egybekötött városszépítő szemétszedés Városszépítő programra invitáltuk fiatalokat

A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és a Tabán Családsegítő Szolgálat közös városszépítő programja sikeresen lezárult. A két szervezet 2012. július 10-én, kedden az egyébként utcán kallódó kiskorú és fiatalkorú gyerekeket összefogva szemétszedést rendezett az újszegedi ligetben. Az aktív résztvevők számára gumikesztyűt és szemetes zsákokat, frissítőket biztosítottak a szervezők.

• Szánkó helyett limuzinnal vitte az ajándékokat a Mátrixos Mikulás

Szánkó helyett limuzinnal vitte az ajándékokat a Mátrixos MikulásEgyre több családban gond a megélhetés, az ünnepekkor sok gyermek nem kap ajándékot. A Mátrix Közhasznú Alapítvány az adventi időszakban is azon munkálkodik, hogy ne legyen nélkülöző gyermek és felnőtt. A VIP Limuzin jóvoltából a héten budapesti nehéz sorsú gyerekekhez limuzinnal érkezett az ajándékot hozó Mikulás. Az ajándékozás mellett élmény volt a gyerekeknek, hogy kipróbálhatták a hosszú, nem mindennapi csodajárgányt. A nem mindennapi élmény a gyerekek számára élménypedagógiás módszerként szolgálhatott a szocializáció fejlesztésének elérése érdekében.