• Szegedi segítség a vörösiszap áldozatainak

• Szegedi segítség a vörösiszap áldozatainakA MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és az Orpheus Állatvédő Egyesület szegedi közhasznú és kiemelkedően közhasznú nonprofit szervezetként pénzbeli adománnyal segítette a vörösiszap katasztrófa miatt bajba került családokat. Egy nem várt környezeti katasztrófa bármelyikünk családját elérheti, életünk munkáját teheti tönkre pillanatok alatt. A közös összefogás jegyében ahogyan csak tudunk, segítsünk együtt.

Az újjáépítéshez minden Forintra szükség van. Sok kicsi sokra megy!

Az alapítvány és az egyesület vezetői arra kérik a lakosságot, hogy aki teheti, a lehetőségeihez mérten segítsen a Magyar Kármentő Alapon keresztül, amelyet az állam külön erre a célra hozott létre. Belföldi utalásnál a 11794022-22222222, külföldi utalásnál pedig a HU 28117940-2222222222-00000000 számlaszámra lehet az adományra szánt összeget eljuttatni az alap részére. Karitatív szervezetek keresése, emeltdíjas számok tárcsázása mellett ez a legközvetlenebb támogatási mód.

Korábbi tapasztalatok szerint sok esetben sajnos az odanyújtott adományok nem úgy és nem olyan formán jutnak célba, mint azt a támogatók elvárnák… Ezért az egyesület és az alapítvány is a Magyar Kármentő alapba fizette be szabad forintjait. Segítsen Ön is, melyet a bajbajutott családok nevében hálásan köszönünk!

Mátrix / Orpheus
    www.matrix.zug.hu
    www.zug.hu

• Sérültek intézményének lakóit támogattuk

Sérültek intézményének lakóit támogattukA fogyatékosok, fogyatékkal élő sérültek nappali intézményének lakóit támogatta a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány Mikulása. Nagyon sok olyan családban élő, sérült gyermek és felnőtt van, akikhez alapítványi segítség nélkül nem jönne élményt teremtő, boldogságot okozó adventi Télapó. Sajnos az elszegényedés egyre csak növekszik, az ingerszegény környezet pedig csak rontana a sérültek általános állapotán. Ennek megakadályozása kapcsán fontos az alapítványi segítség, a Mikulás Ünnepség részükre történő biztosítása.

• Alapítványunk segítő programját támogatta a MOL Motoros Family

Alapítványunk segítő programját támogatta a MOL Motoros FamilyHatalmas mennyiségű, több mint 4 tonna adomány átadásával zárult a MOL Motoros Family idei szezonja. A novemberi országos adománygyűjtés során segítő szándékú jótevők százai adták le ajándékaikat a MOL kutakon azok számára, akik nehéz helyzetben várják a telet és az ünnepeket. A beérkezett csomagokat a Bethesda Alapítvány és a Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központ között osztották szét, hogy minden felajánlás a lehető legjobb helyre kerüljön.

• Családi Zöld Napot segítettünk a Makkosházi Óvodában

Családi Zöld Napot segítettünk a Makkosházi ÓvodábanAz új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) keretében Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata a SZMJVÖ Óvodák Igazgatósága együttműködésével támogatást nyert a TÁMOP-3.1.11-12/2-2012-0101 Óvodafejlesztés Szeged város óvodáiban című pályázatban foglaltak megvalósítására. A projektben a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány a Makkosházi Óvoda környezettudatosságot fejlesztő napján természet és környezet ismereti foglalkozásokat tartott, mely révén segítettük a tudásalapú fejlesztést a gyermekek és a óvodapedagógusok körében egyaránt.

• Eszközöket adományoztunk a D2 Ifjúsági Fejlesztő és Médiaközpontnak

Eszközöket adományoztunk a D2 Ifjúsági Fejlesztő és MédiaközpontnakSportkamerát és kamerát adományoztunk a D2 Ifjúsági Fejlesztő és Médiaközpontnak, hogy az ifjúságot fejlesztő tevékenységük sikeresebbé válhasson. A Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft. által működtetett D2-ben ifjúsági közösségi tér működik, amelyek a 13-29 éves korosztály tagjai számára nyújtanak szolgáltatásokat, tanulási lehetőséget, ismerkedési helyet, közösséget, kapcsolatot, fejlődést. A Mátrix Közhasznú Alapítvány rendszeresen támogatja az ifjúságvédelmi, fejlesztő, segítő közösségeket, hogy az emberek tudásalapú gondolkodásmódja pozitív irányba mozduljon el.

• 120 családnak osztottunk élelmiszercsomagot

Tudtad, hogy nagyon sok ember rendszeresen éhezni kényszerül?!

Nem csak felnõttek, hanem gyerekes családok is!

A Mátrix Közhasznú Alapítvány és a TOP Egyesület a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvánnyal együttmûködve 120 család részére biztosított élelmiszercsomagot, amely tartós élelmiszereket tartalmazott.

A családok levest, tésztát, kekszet és édes süteményt vihettek haza.

• Ötezer mesekönyvet vittünk gyermekkórházakba

Ötezer mesekönyvet vittünk gyermekkórházakbaA Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Gyógyító Mesedoktorok 2015 októberében újabb ötezer mesekönyvet juttatott el az ország minden pontjára, gyermekkórházakba. A cél, hogy a betegágyakon fekvő gyerekek változatosabb és élménygazdagabb közegben gyógyulhassanak. A teljesen ingyenes könyveket kórházak, szakrendelők, klinikák részére küldték el. A „nem csak gyerekeket, nem csak betegeket” segítő mesedoktorok nem tudnak mindenhol és mindig ott lenni, ezért azokban a gyermekmentő központokban, ahol örömmel fogadnak mesekönyveket, oda a Mátrix Közhasznú Alapítvány postai csomagban juttatott el intézményenként 20-40 mesekönyvet.

• Iskolatáska adomány gyermekeknek

Iskolatáska adomány gyermekeknekA Mátrix Közhasznú Alapítvány idén is 100 kisiskolás gyermeket támogatott iskolatáskákkal. Sokaknak jelentős teher, van, akiknek nehezen kigazdálkodható kiadás a gyermekek beiskolázása. A tanévkezdés a legtöbb család számára jelentős anyagi terhet jelent, a legszegényebbeknek pedig önerőből esélyük sincsen, hogy minden szükséges iskolaszert biztosítsanak a gyermeküknek. Az alapítvány 2017-ben az utolsó 10 jó minőségű iskolatáskát a www.facebook.com/matrix.alapitvany közösségi oldalon szeptemberben beérkező kérések és javaslatok alapján adja oda támogatottaknak, elsősorban nagycsaládosok gyermekeinek, csonka családban élő kisiskolásoknak.

• Gyermekek, családok, bajban lévők támogatása - adó 1% felajánlással Ön is segíthet

Gyermekek, családok, bajban lévők támogatása - adó 1% felajánlással Ön is segíthetA Mátrix Közhasznú Alapítvány tevékenysége sokrétű. Évi tízezernél több alkalommal segítjük a bajban lévő nagycsaládosokat, az idős embereket, alapítványokat, egyesületeket, közösségeket, önkormányzati családsegítőket. A Centerke Adományozó Központ, a kórháztámogató - meseolvasó Mesedoktorok, a mosolyfakasztó (eddig 80 gyógyító intézményt támogató ) Bohócdoktorok is a segítő - támogató tevékenység része. Ön is segíthet! Önkénteskedne? Adó 1 százalékát ajánlaná fel? Támogatná céggel vagy magánszemélyként tárgyakkal vagy anyagilag a jó célokat? A legapróbb segítség is fontos! Köszönjük!

• 2010-ben is segít a rászorulók ünnepének boldogabbá tételében a MÁTRIX

2010-ben is segít a rászorulók ünnepének boldogabbá tételében a MÁTRIXAz "Adj egy könyvet karácsonyra!"- segítsünk együtt!

A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány 2010-ben is működteti a több éve sikeres adományozói programját, az "Adj egy könyvet karácsonyra!" segítő akciót. A segítő programmal karácsony környékén (az összegyűjtött adományok révén) a nélkülözők számára az örömszerzés a cél. Az akció sikerességéhez az alapítvány a lakosság, cégek, médiumok, segítő szervezetek aktív együttműködésére is számít.

• Szeretetcsoki adomány az ételosztáson

Szeretetcsoki adomány az ételosztásonEgész évben támogatásokkal segítjük az elesetteket - hátrányos helyzetben élőket. A Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Szeretetcsoki.hu jótékonysági program mostani megmozdulása sok - sok csokival segítette a Boldogságfalva Közhasznú Alapítvány 500 családot támogató ételosztását, hogy a résztvevők a tartós élelmiszerek, zöldségek, és az egy tál étel mellé finomságokat is kaphassanak. Évente 10.000-nél többször segítünk, közösen támogatóinkkal! Minél több jóakaró - segítő áll mellénk, annál sikeresebb az eredmény. Közösen tesszük jobbá a világunkat!