bohócdoktor vizit szja 1%
  • 2010-ben is segít a rászorulók ünnepének boldogabbá tételében a MÁTRIX

• 2010-ben is segít a rászorulók ünnepének boldogabbá tételében a MÁTRIXAz "Adj egy könyvet karácsonyra!"- segítsünk együtt!

A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány 2010-ben is működteti a több éve sikeres adományozói programját, az "Adj egy könyvet karácsonyra!" segítő akciót. A segítő programmal karácsony környékén (az összegyűjtött adományok révén) a nélkülözők számára az örömszerzés a cél. Az akció sikerességéhez az alapítvány a lakosság, cégek, médiumok, segítő szervezetek aktív együttműködésére is számít.

Tegyük széppé és boldoggá közösen a rászorulók ünnepét!

2010. november 1 és december 15. között az alapítvány gyűjtőhelyére személyesen vagy postán támogatóként eljuttathatja kisebb - nagyobb dobozokba (akár direkt korcsoport számára összeszedve) még használható tárgyi adományát.

Varázsoljunk örömet együtt a rászoruló gyermekek arcára!

Hogy mit vár a támogatói program?! Felajánlásával sokat segíthet, ha pl. kiolvasott - már felesleges - könyveit összeszedi a gyerekszobából, vagy kinőtt / megunt játékokat (CD lemezt, plüssállatot, társasjátékot, tv játékot, építő kockákat, kisautókat) összeszedi, és eljuttatja a programba, hogy tovább küldhessük a rászorulóknak. Aki teheti, az a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány hivatalos számlaszámára (OTP.: 11735005-20510350) anyagi támogatást is befizethet, melyből a közhasznú program még több rászorulót tud támogatni.

Az alapítvány gyűjtőhelye:
    Mátrix Közhasznú Alapítvány
    6720 Szeged, Roosevelt tér 5.

Személyesen minden hétköznap délelőtt 9-11 óráig, szombaton 17-19 óra között leadható az ajándéknak szánt szeretetcsomag vagy a fenti címre postán várjuk a felajánlásokat.

A beérkezett adományokat szervezett formában kiszállítjuk az ország különböző részein élő rászoruló családokhoz (családsegítő szolgálatokkal karöltve), és jut belőlük belföldi gyermekotthonokba is.

Számítunk segítségére, hogy az ünnep mindenki számára Békés és Boldog lehessen!

A tárgyakkal vagy anyagiakkal támogató cégnek adóalap csökkentő igazolást állítunk ki, ehhez a felajánlások megtételekor kérjük az adószám, és pontos cím, telefonos elérhetőség megjelölését is.

bohócdoktor adó egy százalék, gyermekmentés, családtámogatáscsaládtámogatás, adományosztás, gyógyítás, gyermekek, kórházKérjük Támogassa a Gyermekek megmentését!

• Szeretetcsoki a futóversenyen

Szeretetcsoki a futóversenyenA Mátrix Közhasznú Alapítvány és az Orpheus Állatvédő Egyesület "Önkéntes Közössége" is bekapcsolódott a Csemete az Erzsébet Liget felújítása alkalmából a Ligetben a „Zöld város" programnak köszönhetően megszervezett futóversenybe és egészségtudatosságot segítő napba. Több száz kisgyermek, pedagógus és szülő vett részt az eseményen, ahol a sport - szabadidő közben a természetközeli élmény, és a zöld gondolkodás is helyet kapott. Állatos kiadványok, és a Mátrix közkedvelt programja, a Szeretetcsoki.hu nagy örömet okozott a résztvevőknek. A résztvevők igen jól érezték magukat, a szervezők nagy örömére.

• Faültetési program a tisztább levegõért

Faültetés, fontos!A Mátrix Alapítvány Magyarországon támogatja a lakossági (magántelken belüli) faültetést! 1-1 család vagy közösség 5-10 facsemetéjének elültetését az alapítvány anyagilag támogatja.

A fák (melyeket a jelentkezõk elültethetnek otthonuk / munkahelyük / iskolájuk környékén) hamarosan a napfény segítségével fotoszintetizálnak és a széndioxid kibocsátást enyhítve oxigént termelnek.

• Munkaruhát kaptak a rászorulók

Munkaruhát kaptak a rászorulókA Mátrix Munkaruha Raktár munkaerő piacra visszakerülő rászorulókat segít munkaruhához jutni. Sokan kezdenének közmunka programban vagy új munkahelyen, de a munka nélkül eltelt időszakban annyira elszegényednek, hogy nemhogy munkaruhára, de sokuknak még a napi betevőre sem telik. A MÁTRIX támogató programja munkaruhát oszt. Ne a munkaruha hiánya legyen a munkakezdést kizáró ok. Havonta kb 20-30 munkaképes embertársunknak tudunk jó minőségű munkaruhát biztosítani.

• Szegedről indult ruha és élelmiszersegély Kemecsére

Szegedről indult ruha és élelmiszersegély KemecséreNem csak Szeged környékieket támogat az alapítványi Centerke Adományozó Központ. Csütörtök reggel a Szabolcs megyei Kemecsére indult Szegedről tonnányi meleg téli ruha, tartós élelmiszer, mely az ottani hátrányos helyzetű családok számára nyújt segítséget. A segélyszállítmány összeállítására az alapítvány lelkes önkéntesei és a segítő adományozók felajánlásai nélkül nem lett volna mód. A Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központ révén évente tízezernél több rászoruló család, közösség, idős-egyedülálló kap támogatást. A Mátrix az ország különböző részein működő civil szervezetek tevékenységeit is gyakran segíti adományokkal.

• Zolika családját is támogatja a Centerke

Zolika családját is támogatja a CenterkeA Centerke a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány olyan támogató helyisége, ahol a betérők anyagi helyzettől függetlenül ingyenesen választhatnak maguknak a használt ruhákból - cipőkből, könyvekből, egyéb tárgyakból egyet. Aki kinőtt vagy már feleslegessé vált (de tiszta, jó állapotú) dolgait leadja az alapítványnál, az gyarapítja a Centerke kiosztható árukészletét. Az adományt leadók cserebere alapon válogathatnak az üzlet kínálatából. Pénzforgalom a működési elvből adódóan nincsen. Zolika és Családja a szükséges ruhák mellett kiságyat is a MÁTRIX Közhasznú Alapítványtól kapott...

• Sikeres volt az 'Adj egy könyvet karácsonyra 2005' segítõ program

A Mátrix Közhasznú Alapítvány a TOP Egyesülettel karöltve az ünnepek idején hagyományos jelleggel szervezte meg segítõ akcióját, mely révén több száz gyermek és felnõtt, vajdasági oktatási intézmény részesült kisebb - nagyobb ajándékban.

Az eredmény a vártnál is jobban sikerült, hiszen a becses adományozóktól közel háromezer könyv, ezernél több plüssmaci, tíz doboznyi játék, ezernyi képeslap - plakát, több kiló édesség érkezett.

• Támogattuk Lacikát, akit egy mentett kutyával ütötte el egy autó

Támogattuk Lacikát, akit egy mentett kutyával ütötte el egy autóLacika keze kicsit tétován nyúl a piros kocka után, de aztán szép komótosan felhelyezi a zöld mellé az ágas-bogas készségfejlesztő létrára a Zala Megyei Kórház gyermekosztályának játszósarkában. A kisfiúcska még 2010 novemberében, iskola utáni napon, barátaival talált egy elárvult kiskutyát, őt pátyolgatták a tragédia előtti pillanatokban. A játék közben a többiek szerencsésen átértek a túloldalra, ám Laci, ölében a kutyussal nem... Lacika nagy bajban van, lesz számára segítség?!

• M-Klub a környezetünk védelméért!

M-Klub a környezetünk védelméért!Ismerjük meg a környezeti problémákat, a megoldásokat, és a greenpeace-t! 2011. április 18 és 23 között a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány által működtetett M-Klubban került megrendezésre a Greenpeace információs hét, melynek keretében minden nap a szervezet egy-egy kampánytémájával ismerkedhettek meg az érdeklődők. Az érdekes előadások mellett filmvetítésekre, fénykép és plakátkiállításra is sor került. A szakmai programot az Orpheus Állatvédő Egyesület is segítette.

• Robika elment...

Robika elment...Az alapítványunk által is támogatott kisember, Beri Róbert 10 éves korában tovább már nem bírt küzdeni az Őt megtámadó súlyos betegséggel, elhunyt. Az élettel összeegyeztethetetlen daganat a kisfiú hasüregében helyezkedett el, a műtétet nem vállalták az orvosok. A nevelőszülői gondoskodásban élő pici fiúcska hosszan tartó kemoterápiás kezeléseket kapott, ami legalább annyi kínnal és fájdalommal járt, mint maga a betegség. Az állapotokba a családja is nagy terhet viselt... a kínok most elcsitultak... Nyugodj Békében Robika!

• WARC Projekt 2010/2011

WARC Projekt 2010/2011A WARC Projekt a Megújuló művészetek és kézművesség jegyében segíti a hagyományos szakmák újraéledését.
    A szabadkai FOKUS Alapítvány a szegedi Mátrix Közhasznú Alapítvánnyal közösen 2010-óta működteti a WARC (Welcome to Arts and Crafts) "Megújuló művészetek és kézművesség" programját, amelyet az Európai Unió támogatásával a Magyarország-Szerbia -IPA- Határon Átnyúló együttműködési Program keretében valósít meg.