• Több száz pohár forró ital fogyott a közös virrasztáson

• Több száz pohár forró ital fogyott a közös virrasztásonA kirekesztettség megszüntetése, a szegénység ellen való küzdelem éltetése, a környezettudatosság kialakításának segítése volt a közös virrasztás alapja.
    A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány, a Karitáció Alapítvány, az Orpheus Állatvédő Egyesület és a Karitáció Egyház lelkes önkéntesei a segítő támogatók közreműködésével az egyik leghidegebb téli estén, a Szegedi Dóm téren tartott közös virrasztást, amelynek ideje alatt az Adventi vásárra kilátogatók ingyenesen kaptak forralt bort, illetve forró teát.

A szervezetek önkéntesei információs anyagokat osztogattak, és egy-egy pohár ital elfogyasztására biztatták a hideg vasárnapi estén, 2010. december 19-én kilátogatókat.

A programon ideje alatt több adomány is érkezett a szervezetek részére, amelyeket az elkövetkező pár napban eljuttatták olyan családokhoz, rászorulókhoz, akiknek örömet okoz egy-egy kisebb ajándék, vagy élelmiszer csomag az ünnepek alatt.

• A III. Szegedi Védõnõi Napokat támogattuk

A Szeged napi Hídi vásár idejére a szegeden dolgozó védõnõk különbözõ szûrõvizsgálatokkal várták a lakosságot. A védõnõk megmutatták nélkülözhetetlen munkájukat, megmutatták, hogy az alap védõnõi feladatokon felül milyen sok betegségmegelõzõ dolog akadhat...

Idén a fõ hangsúlyt a szûrések kapták. Több mint 1000 embernél végeztek el a 3 nap alatt a vérnyomás, testtömeg, testmagasság, testzsír, vércukor szint ellenõrzését... A dohányosoknak módjuk volt megmérettetni a kilégzet CO mennyiségét. Tanítottát a védõnõk a nõket az emlõ önvizsgálatára.

• SZIN 2014 Csodafalu - állami gondoskodásban élő gyerekeket segítettünk

SZIN 2014 Csodafalu - állami gondoskodásban élő gyerekeket segítettünkA Szegedi Ifjúsági Napok nem csak az önfeledt buliról és a koncertek sokaságáról szólt, a SZIN-en működő Ágota Csodafalu napközben állami gondoskodásban élő gyerekek számára nyújtott szórakozást. A fesztiválra érkezett napi száz gyermek és nevelőik reggelente bőséges büféreggelivel kezdtek, melyet a Mátrix Közhasznú Alapítvány gyermekétkeztetési programja biztosított. Étkezés után ugrálóvár, trambulin, játékos foglalkozások tették a gyerekek SZIN látogatását önfeledté és boldoggá. Az öt napos rendezvényen több, mint ötszáz gyermek étkeztetését végezte el a Mátrix Alapítvány.

• Decemberben nyolcszáz csomag tartós élelmiszert osztottunk ki

Decemberben nyolcszáz csomag tartós élelmiszert osztottunk kiA MÁTRIX Közhasznú Alapítvány a Karitáció Alapítvánnyal decemberben Szegeden, a Klauzál téri Adventi Kavalkádban nyolcszáz (cukorral, tésztával, rizzsel, szaloncukorral, édességekkel töltött) élelmiszercsomagot osztott ki. Emellett intézményeket, családokat, cipős doboz gyűjtő programokat ezernél több plüssel, társasjátékkal, könyvekkel segített az adventi adományozó program. A segélyszervezetek minden rászorulónak szeretnének segíteni, de olyan nagy az elszegényedésből adódó igény, hogy erre csak összefogással képes.

• Friss - ropogós cseresznyét osztottunk

Friss - ropogós cseresznyét osztottunkA Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központ évente tízezernél több nélkülöző családot, közösséget, egyént támogat. Alapvetően ruhát, cipőt, életminőséget segítő használati tárgyakat, tartós élelmiszereket juttatunk nehéz sorsú családoknak. Gyakran támogatóink jóvoltából vitamint, édességet, gyümölcsöt is adományozunk az embertársainknak. Nagy szeretettel osztottunk ki a hozzánk eljuttatott friss - ropogós cseresznyét, melyet nélkülöző a lakosság, a kisgyermekes - családos támogatottak nagy örömmel fogadtak. Köszönjük!

• Közös élelmiszerosztás a Ferencesekkel

Ételosztás, Szeged

A Mátrix Alapítvány a szegedi alsóvárosi ferences rend közremûködésével több száz adag gyulai töltöttkáposztát osztott szét a rend konyhájára érkezõk szegények és hajléktalanok között.

A ferencesek május végéig naponta meleg ebéddel és vacsorával várják a rászorulókat.

• Ezer jótékonysági Mikulás csomag rászoruló gyerekeknek

Ezer jótékonysági Mikulás csomag rászoruló gyerekeknekSok kisgyermek számára az elszegényedés miatt nem jut az adventi ünnepek idején segítség nélkül ajándék. A Mátrix Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány 2015-ben ezer rászoruló gyermeket ajándékoz meg az ország minden részén Mikulás csomaggal. Az önkéntesek az ünnepek előtti hetekben szorgosan készülődtek az ajándékozás háttérfeladataival. A Centerke Adományozó Központ Advent idején tízezernyi fagyás ellen védő ruha, cipő, takaró osztásában vesz részt. A segítő rendezvényeken támogatott családok mellett szervezeteket, csoportokat is segít adományokkal jótékonysági együttműködés.

• Gyógyulj Dia - Segítsen Ön is!

Gyógyulj Dia - Segítsen Ön is!Gazsó Dia 2011-ben, koraszülöttként 30. hétre egészségesen született. Feltehetően az átélt csecsemőkori trauma miatt halmozottan idegrendszeri és testi hátrányokkal kényszerül az életét kezdeni. Az agysorvadás, mozgásszervi rendellenesség, idegrendszeri problémák egyenként is súlyosak / életveszélyesek, a pici lány fejlődését halmozottan korlátozzák a problémák. Dia és családja számára nagy segítség lenne a lakossági összefogás, hiszen a gyógyulásához szükséges kezelések költségeit nem tudják fedezni. Minden apró felajánlás a pici Dia problémáinak orvoslását segíti.

• Faültetési program a tisztább levegõért

Faültetés, fontos!A Mátrix Alapítvány Magyarországon támogatja a lakossági (magántelken belüli) faültetést! 1-1 család vagy közösség 5-10 facsemetéjének elültetését az alapítvány anyagilag támogatja.

A fák (melyeket a jelentkezõk elültethetnek otthonuk / munkahelyük / iskolájuk környékén) hamarosan a napfény segítségével fotoszintetizálnak és a széndioxid kibocsátást enyhítve oxigént termelnek.

• Önkéntesek dolgoztak a Mátrix Sterilház szépítésén

Önkéntesek dolgoztak a Mátrix Sterilház szépítésénA MÁTRIX Közhasznú Alapítvány által létrehozott szentesi gyermekmentő Sterilház központjába lelkes önkéntesek szorgoskodtak, akik a ház körüli fákat megmetszették, a bokrok lenyírásában részt vettek, építettek és szépítettek. Az alapítvány számára nagy segítség, hogy vannak, akik erejükön felül egy picivel hozzájárulnak a segítő munkához, az értékek képzéséhez. Nehéz a működés, hiszen normatív támogatás nem jár a fontos feladatokhoz. Az alapítvány örömmel fogadja cégek kollektíváit, baráti társaságokat, hogy a együtt hozzunk létre eredményeket.

• Támogattuk a Mikulásgyárat

Támogattuk a MikulásgyáratA Mátrix Közhasznú Alapítvány és az Angyali.hu Alapítvány a MikulásGyár jótékonysági programot évek óta támogatja. 2015-ben is meglátogattuk az adománygyűjtő helyszíneket, ahova tartós élelmiszereket, minden jóval megtömött Mikulás csomagokat, értékes gyermekkönyveket és magazinokat vittünk. Alapítványunk évente tízezernél több segítő adományt oszt szét Centerkében. A jó célok érdekében eljuttatott segítő adományok élményt, örömet és pozitív gondolkodást, egy jövőt segítő víziót eredményez.