• Munkaruhát kaptak a rászorulók

• Munkaruhát kaptak a rászorulókA Mátrix Munkaruha Raktár munkaerő piacra visszakerülő rászorulókat segít munkaruhához jutni. Sokan kezdenének közmunka programban vagy új munkahelyen, de a munka nélkül eltelt időszakban annyira elszegényednek, hogy nemhogy munkaruhára, de sokuknak még a napi betevőre sem telik. A MÁTRIX támogató programja munkaruhát oszt. Ne a munkaruha hiánya legyen a munkakezdést kizáró ok. Havonta kb 20-30 munkaképes embertársunknak tudunk jó minőségű munkaruhát biztosítani.

Munkaadókat is várunk ruháért, de természetesen támogatók jelentkezését is szeretettel fogadjuk.

• Tűzvész károsultjait támogatta a Mátrix Közhasznú Alapítvány

Tűzvész károsultjait támogatta a Mátrix Közhasznú AlapítványDömös János és családja (a feleség és a kiskorú gyerekek) az Ópusztaszeri Emlékpark "lovasai", évtizedek óta honfoglalás-korabeli bemutatókkal kápráztatták el az oda látogatókat. 2013. január 6-án, hajnali négy óra tájban egy kályhából kipattanó szikra miatt házuk teljesen leégett. Egyik pillanatról a másikra földönfutókká váltak. A baj nem járt egyedül: János, a családfő a tűzeset után betegségben elhalálozott. Együtt csodákra vagyunk képesek! Minden segítő, együtt érző támogató kisebb - nagyobb támogatáshoz való hozzájárulását a Család nevében is köszönjük!

• A III. Szegedi Védõnõi Napokat támogattuk

A Szeged napi Hídi vásár idejére a szegeden dolgozó védõnõk különbözõ szûrõvizsgálatokkal várták a lakosságot. A védõnõk megmutatták nélkülözhetetlen munkájukat, megmutatták, hogy az alap védõnõi feladatokon felül milyen sok betegségmegelõzõ dolog akadhat...

Idén a fõ hangsúlyt a szûrések kapták. Több mint 1000 embernél végeztek el a 3 nap alatt a vérnyomás, testtömeg, testmagasság, testzsír, vércukor szint ellenõrzését... A dohányosoknak módjuk volt megmérettetni a kilégzet CO mennyiségét. Tanítottát a védõnõk a nõket az emlõ önvizsgálatára.

• Szegedről indult segélyszállítmány a borsodi Cigándra

Szegedről indult segélyszállítmány a borsodi CigándraNem csak Szeged környékieket támogat a szegedi Centerke. A hét végén a borsodi Cigándra indult Szegedről tonnányi ruha-cipő, mely az ottani hátrányos helyzetű családok számára nyújt segítséget. A segélyszállítmány összeállítására az alapítvány lelkes önkéntesei és a segítő adományozók felajánlásai nélkül nem lett volna mód. A Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központ révén évente tízezernél több rászoruló család, közösség, idős-egyedülálló kap támogatást. A Mátrix az ország különböző részein működő civil szervezetek tevékenységeit is gyakran segíti adományokkal.

• Állatvédelmi, szõrmeellenes kampány 2007

Tudta, hogy évente 50.000.000. állat pusztul el a bundakabátok készítése miatt? Az állatok bundáját felhasználni olyan jelentéktelen célokra, mint a szõrmedivat, nem a jólétet szolgálja, hanem az emberi hiúságot és az anyagi hasznot segíti elõ.

Az Orpheus Állatvédõ Egyesület és a MÁTRIX Alapítvány 2007 / 2008-as szõrmeellenes kampányán belül a családok már meglévõ bundakabátjait, prémgallérjait gyûjtötte be. A program zárásaként az állatvédõk (környezettudatos vásárlói szokást segítõ) állatvédelmi információs pontokat állítottak az ország számos pontján.

• Önkéntesek dolgoztak a Mátrix Sterilház szépítésén

Önkéntesek dolgoztak a Mátrix Sterilház szépítésénA MÁTRIX Közhasznú Alapítvány által létrehozott szentesi gyermekmentő Sterilház központjába lelkes önkéntesek szorgoskodtak, akik a ház körüli fákat megmetszették, a bokrok lenyírásában részt vettek, építettek és szépítettek. Az alapítvány számára nagy segítség, hogy vannak, akik erejükön felül egy picivel hozzájárulnak a segítő munkához, az értékek képzéséhez. Nehéz a működés, hiszen normatív támogatás nem jár a fontos feladatokhoz. Az alapítvány örömmel fogadja cégek kollektíváit, baráti társaságokat, hogy a együtt hozzunk létre eredményeket.

• Adventi összegző - nélkülözők ezreinek tudtunk támogatást osztani

Adventi összegző - nélkülözők ezreinek tudtunk támogatást osztaniNovembertől december végéig a Mátrix Közhasznú Alapítvány, a Karitáció Alapítvánnyal, az Orpheus Egyesülettel 1000 Mikulás csomagot osztott ki, 1000 plüssállatot ajándékozott, több tucat szeretetcsomagot küldött ki, egy tonnánál több ruhát (cipőt, kabátot) juttatott, 800 élelmiszercsomaggal támogatott nélkülözőket. Eljutottunk gyermekotthonokba, rászoruló családokhoz, szegregátumokba (pl. romatelepekre). Köszönjük mind azt a jót, mit támogatóink felajánlottak. Együtt tettük a CSODÁT, hiszen csak együtt lehetünk csodákra képesek!

• Támogattuk az újszülött életmentést 2010-ben is!

Támogattuk az újszülött életmentést 2010-ben is!Az élet első perceiben, óráiban sok újszülött számára nem adatik meg a szakszerű ellátás, ezáltal teljes egészség. A koraszülött életmentők fontos munkáját segítve adományoztunk egy nagyobb összeget.

A pénz fontos a sikeres munkához. A szakszerű mentés elmaradása az újszülött, koraszülött életkilátásait (életben marad vagy meghal) és a későbbi évek életminőségét (testileg és szellemileg ép lesz vagy károsodott) döntően meghatározza.

Klubhelyiséget nyitott a Mátrix Alapítvány

Az INFERNO klubot alapítványunk két éves készülõdés után 2007 év végén azért nyitotta, hogy segítse az egészséges légkörben szórakozni vágyó fiatalok igényeinek kielégítését. A helyiség Szegeden van, a belvárosban és 166 m2-es.

A közösségi terünk helyiségeiben nem elsõdleges cél a profittermelés, a klub mindössze önfenntartása miatt folytat kereskedelmi tevékenységet.

• Segélyszállítmány érkezett Szegedről és Budapestről az árvíz súlytotta településekre

Segélyszállítmány érkezett Szegedről és Budapestről az árvíz súlytotta településekre2010.07.12: A borsodi kistelepülésre, Parasznyára érkezett a szegedi központú MÁTRIX Közhasznú Alapítvány, az Orpheus Állatvédő Egyesület, illetve a KARITÁCIÓ Alapítvány közös segélyszállítmánya, amely tisztítószereket, ruhákat, ágyneműket és konyhai felszereléseket tartalmazott. A Bükk nyúlványai között megbúvó kis falu lakóinak az életét a tavaszi esőzések miatt medréből kilépő két kis patak, illetve a megnövekedett belvíz nehezítette meg. A települést Miskolc felől még mindig csak egy útvonalon lehet megközelíteni, mert a víz alámosta az utakat, és azok több helyen megcsúsztak, beszakadtak.

• Gyermekek táborozását támogatja a Mátrix

Gyermekek táborozását támogatja a MátrixGyermekek (nagycsaládosok, egyszülős családban élők) nyári táborozását támogatjuk. A költségek felét az alapítvány állja. Már lehet jelentkezni a 2019-es tábor támogatásokra, mely révén mintegy ötven gyermek táborozhat féláron a www.csodafalu.hu oldalon elérhető táborok egyikében. Sok család nem engedheti meg magának, hogy a szünidőben a gyermek táborozzon, a támogatás révén a költségek felét az alapítvány fizeti. Jogosultság tekintetében feltétel, hogy a gyermekét a gondviselő egyedül nevelje vagy legalább három kiskorú testvér legyen a családban.