adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
  • WARC Projekt 2012 - a kihaló szakmák és az ifjúság védelmében

• WARC Projekt 2012 - a kihaló szakmák és az ifjúság védelmébenJó szomszédok a közös jövőért!

A szegedi MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és a szabadkai FOKUS Alapítvány közösen működteti a WARC 2 ("Welcome to Atrs and Crafts") "Megújuló művészetek és kézművesség" programot, amelyet az Európai Unió támogatásával, a Magyarország-Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében valósít meg.

A WARC program célja a régi hagyományos kézmûves foglalkozások felelevenítése olyan rendezvényeken keresztül, melyek fejlesztik a fiatalok kreativitását és lehetõséget biztosítanak a szerb és magyar fiataloknak egymás kultúrájának megismerésére, önfejlesztésre, közösségépítésre, karrierépítésre, esélyegyenlõségre, boldogulásra.

Ünnepélyes program megnyitó megnyitó helye és ideje:
    2012. március 20., délelőtt 10:00
    6720 Szeged, Dózsa György u. 2.
    NCSSZI - Mobilitás Országos Ifjúsági Igazgatóság
    Dél-alföldi Regionális Ifjúsági Szolgáltató Iroda

• Tehetségeket támogattunk!

Alapítványunk évek óta segíti a Talent Énekstúdió tehetséges növendékeit.

Most egy nagyteljesítményû, álványokkal felszerelt, aktív hangfal szettet adtunk át a vezetõségnek.

A százezres értékkel könnyebben és jobb minõségben folyhat a munka, a gyakorlás, a szereplés.

• Számítógép Álom

Számítógép ÁlomA Mátrix Közhasznú Alapítvány felzárkóztatást és esélyegyenlőséget biztosító támogatói programja révén hátrányos helyzetű családban élő, 10-14 év közötti gyerekek kapnak komplett (használt, de még jó állapotú) számítógépet vagy laptopot vagy tábla pc-t vagy más okos készüléket. A támogatásra jelentkezhet az osztályfőnök által minden olyan 10-14 év közötti gyermek, akinek 2 vagy több kiskorú testvére van, legutóbbi félévben a tanulmányi átlaga a 4-est eléri, otthonában nincs megfelelő minőségű számítógép. A jótékonysági programba felajánlók - támogatók is csatlakozhatnak. Figyelem: az adományozói programba jelenleg lehet jelentkezni!

• Állatvédelmi, szõrmeellenes kampány 2007

Tudta, hogy évente 50.000.000. állat pusztul el a bundakabátok készítése miatt? Az állatok bundáját felhasználni olyan jelentéktelen célokra, mint a szõrmedivat, nem a jólétet szolgálja, hanem az emberi hiúságot és az anyagi hasznot segíti elõ.

Az Orpheus Állatvédõ Egyesület és a MÁTRIX Alapítvány 2007 / 2008-as szõrmeellenes kampányán belül a családok már meglévõ bundakabátjait, prémgallérjait gyûjtötte be. A program zárásaként az állatvédõk (környezettudatos vásárlói szokást segítõ) állatvédelmi információs pontokat állítottak az ország számos pontján.

• Ezer jótékonysági Mikuláscsomag gyerekeknek

Ezer jótékonysági Mikuláscsomag gyerekeknekHamar megtelt gyermekkel és felnőttel a jótékonysági Mikulás helyszíne. A Mesekastélyba érkező Mikulástól ezer hátrányos helyzetű gyermek kapott teletömött Mikulás csomagot. A nehéz helyzetben élő családok támogatásában közvetlenül az Angyali.hu és a Karitáció Alapítvány segített. Az örömszerzésben minden közvetett segítőnk és támogatónk, adó 1% felajánlónk benne van, melyért mindenkinek hálás köszönetet mondunk! Sok kisgyermek számára nem jut az adventi ünnepek idején segítség nélkül ajándék, ezért is fontos minden évben a Mikulás élményprogram.

• A világ legkisebb állatkertjét és Szabolcsot támogattuk

A világ legkisebb állatkertjét és Szabolcsot támogattukSárközi Szabolcs a járásra képtelen, ám annál céltudatosabb fiatal fiú izomsorvadásban és súlyos cukorbetegségben szenved. Életét a mini állatkertje és az azzal való folyamatos foglalatoskodás csillagozza be. Őt és családját támogatta némi karácsonyi élelmiszer csomaggal és állateledelekkel a Mátrix Közhasznú Alapítvány és az Orpheus Állatvédő Egyesület. . Szabolcs udvarán mosómaci, színes és érdekes madarak, nyuszi, nemes galambok, pálma és növényház, sőt még áramfejlesztő szélkerék is helyet kapott.

• A Centerke egész évben segít, de ünnepekkor még jobban!

A Centerke egész évben segít, de ünnepekkor még jobban!A Mátrix Közhasznú Alapítvány önkéntes csapata az ünnepek előtti időszakban emberfeletti erővel igyekszik minden rászorulón segíteni. A lelkes alapítványosok élelmiszerosztásokkal, ajándékválogatóval, postai adományküldéssel is próbálják kielégíteni a segítségért ezrével jelentkezők népes sorát. Naponta 200 telefon, e-mail, postai levél érkezik be az alapítványhoz, a segítő kapacitás ennél jóval kisebb. A szervezet által működtetett Centerke Adományozó Központ nem csak az ünnepek idején, hanem egész évben segíti a nélkülözőket, segítségre szorulókat.

• Sikeres volt az élelemosztás

Sikeres volt az élelemosztásA tervezett kétszáz élelmiszercsomag helyett a hosszú sorban kígyózó rászorulók megsegítése érdekében a nap végére háromszázötven csomag került kiosztásra. Volt aki étolajat és lisztet, volt aki tésztát, instant levest, rizst, tarhonyát, kekszet vagy édességet kapott a MÁTRIX Közhasznú Alapítványtól. A tartós élelmiszer mellett a Centerke Adományozó Központban a rászorulók igény esetén ingyen ruhatámogatást is kaptak. Az alapítványi adományosztó központba havonta ezernél több rászoruló tér be segítségért.

• WARC Projekt a Zöld Nap Szegedért programsorozatban

WARC Projekt a Zöld Nap Szegedért programsorozatban WARC - "Welcome to Arts and Crafts"a Zöld Nap Szegedért programon is sikert aratott! A Welcome to Arts and Crafts - Megújuló művészetek és kézművesség programsorozat célja a régi kézműves szakmák felelevenítése, a gyerekek és a fiatalok kreativitásának, kézügyességének fejlesztése, valamint hasznos szabadidős tevékenység biztosítása. A "Zöld Nap" alkalmából a gyerekek természetes anyagokból, csuhéból, terményekből készíthetnek kisebb alkotásokat, ajándéktárgyakat. Emellett festhetnek, rajzolhatnak is.

• A Japán földrengés és szökőár okozta katasztrófa kármentesítését is támogattuk

A Japán földrengés és szökőár okozta katasztrófa kármentesítését is támogattuk2011 márciusában Japán egyes részeit földrengés és cunami tette a semmivel egyenlővé. Óriási térségekben ezrek tűntek el, milliók váltak földönfutóvá, nincstelenné. Fogyóban az élelmiszer, üzemanyag hiány van, nincs áram, béna a kommunikáció... Alapítványunk a Baptista Szeretetszolgálat mentő expedíciójának sikeressége érdekében (a bajhoz képest jelképes összegű) támogatást fizetett az adománygyűjtő számlaszámra, hogy a kármentesítést megkönnyíthessük. Sajnos most csak ennyit tudtunk segíteni.

• Ezer gyermeket ajándékozott meg az alapítványi Mikulás

Ezer gyermeket ajándékozott meg az alapítványi MikulásIdén is ellátogatott az ország számos olyan helyszínére a Mátrix Közhasznú Alapítvány, a Karitáció Alapítvány, az Angyali.hu Alapítvány által közösen indított jótékonysági Mikulás, ahol elszegényedés, nélkülözés, kirekesztettség van. Sok kisgyermek számára a nélkülözés miatt nem jut az adventi ünnepek idején támogatás nélkül ajándék. Az alapítványi Mikulás 2015-ben ezer rászoruló gyermeket ajándékozott meg az ország minden részén Mikulás csomaggal. Az ajándékosztások helyszínein vidám gyerekek és fiatalok fogadták a jótékonysági programsorozat szervezőit.