bohócdoktor vizit szja 1%
  • Kun Magdolna: Egyszer megérted Fiam!

Kun Magdolna: Egyszer megérted Fiam!Egyszer, ha már elérhetetlen
    távolságban leszek tőled fiam
    és vánszorgó lábnyomom is elfújja a szél,
    nem hagyva magad körül porszemnyi
    emléket sem, mi rólam mesél,
    jusson eszedbe gyermekkorod
    mosolygó napjai.
    Láss magad előtt egy képet,
    ahol ketten állunk, te meg én...

Talán hároméves lehettél,
    mikor határozott szavakkal mondtad
    - szeretlek-
    S abban a pillanatban
    valami leírhatatlanul jó érzés melengette
    lelkemet
    Hittem, hogy az életnek,
    ennél boldogabb percei nincsenek,
    nem lehetnek,
    mert, aki így szeret, az soha
    nem fájdíthat szíveket.
    Emlékszel arra, mikor sírós szemeiddel
    esdőn néztél rám
    s én féltő mozdulattal hajoltam hozzád,
    hogy karomba vegyelek,
    mert, ha ölelhettelek,
    felszáradtak arcunkról a könnyek
    s napfénnyé változtak
    az ereszekre lecsorgó, hulló esőcseppek.
    Emlékszel, elengedtelek,
    mikor szabadságra vágytál.
    Repülhettél, mint a szárnyait kitáró sas,
    mely, akkor is átszeli a tengert,
    ha tajtékzó hullám sodorja...
    De az a sas, az a sas, fiam,
    a végtelenbe szállva is tudja,
    honnan indult el, és hol van
    régi otthona..

Kun Magdolna: Egyszer megérted fiam

bohócdoktor adó egy százalék, gyermekmentés, családtámogatáscsaládtámogatás, adományosztás, gyógyítás, gyermekek, kórházKérjük Támogassa a Gyermekek megmentését!

• Rendszeresen támogatjuk az újszülött életmentést is

Számos esetben támogattuk gyermekmentõ autót, és az újszülött életmentést is. A csatolt köszönõlevél egy a sok visszajelzésbõl, hálás köszönetbõl - melyet egyik esetben sem kértünk...

• A jóga hétköznapi hatásai

A jóga hétköznapi hatásaiManapság egyre többen választják a jógát, ezt a csodálatos 6-7 ezer éves utat a testet gyógyító, a lelket építő és az elmét nyugtató hatása miatt. A jóga hosszú története folyamán számos iskola jött létre, új irányzatok alakultak ki és az irányzatok egyesülésére is sor került, de általánosságban minden változatra kijelenthető, hogy a megvilágosodás felé vezető utat keresi. A modern jóga tartalmazza a tradicionális elemeket, a test megerősítésére és jó állapotának megőrzésére szolgáló ászanákat a spirituális filozófiát, a mantrák (szent szótagok) ismételgetését, a légzés szabályozását és az elme meditációval történő elcsendesítését.

• Európában a kidobott élelmiszerek mennyisége százmillió tonnákban mérhető

Európában a kidobott élelmiszerek mennyisége százmillió tonnákban mérhető2014. április elején a brit Lordok Háza EU-bizottsága közzétette élelmiszer-hulladékokról szóló jelentését, amely sürgős intézkedést indítványoz az élelmiszer-hulladékok csökkentésére az Egyesült Királyságban és Európában, arra hivatkozva, hogy az iparosodott országok fogyasztói közel annyi élelmiszert pazarolnak (222 millió tonna), mint a teljes nettó élelmiszer-termelés a szub-szaharai afrikai országokban (230 millió tonna). A tudatos vásárlás révén lehetne csökkenteni a megtermelt, el nem fogyasztott, majd kidobott élelmiszer hulladékok mennyiségét.

• A szegénység Magyarországon

Jelentõs az egyszülõs családok aránya (nõi egyszülõs). Megnõtt a tartós munkanélküliek száma. Nõ a hajléktalanok száma (Budapesten a legtöbb). Szalai Júlia megkülönbözteti a szegénységet az elszegényedéstõl. Elszegényedés szélesebb társadalmi kört érint. A fekete gazdaság megélhetést biztosít, ezek tették lehetõvé a falusi infrastruktúra fejlõdését, magánlakások építését valamint a háztartások modernizálását.

• Tavasz: ébrednek a kullancsok és a többi parazita

Vizsgáljuk át ruhánkat séta után!

Amikor tavasszal egyre jobb az idõ, a hõmérséklet emelkedésével az emberre is veszélyt jelentõ vérszívó kullancsok egyre nagyobb számban vannak jelen a környezetünkben. A hiedelmekkel ellentétben nem csak erdõben, de kiskertben vagy a panelházak zöldövezeteiben, tóparton, játszótéren is elszenvedhetjük a paraziták csípéseit. Egyre gyakoribb, hogy egy egyszerû kullancscsípés által komoly betegségeket lehet elkapni, éppen ezért érdemes megelõzni a bajt.

• A napon való kellemes kikapcsolódás veszélyes is lehet

A napon való kellemes kikapcsolódás veszélyes is lehetItt a nyár, gyermekeink az egész napos iskolapadban való görnyedés után végre kiszabadulnak, s a legjobb esetben a nyarat a szabadban játékkal, kirándulással, strandolással töltik. Dr Péntek Éva, a Karitáció Alapítvány szakértője a napozás lehetséges mellékhatásai kapcsán elővigyázatosságra és óvintézkedésre buzdít. Néhány ötlet és segítség a napsütésben töltött felhőtlen órákhoz, hogy ne árnyékolják be őket a leégés okozta kellemetlenségek: a napsugarak kétféle ultraviola sugarat tartalmaznak, amelyek elérik a bőrt: UVA- és UVB sugarakat. Az UVB sugárzás a bőr (az epidermisz) felső rétegeit égeti, ami leégést okoz.

• Homlokpuszi valójában

Homlokpuszi valójábanKaptál valakitől már homlokpuszit? Gondoltál arra, hogy milyen jelentősége lehet, és mennyire romantikus ez a puszi? Tudod mi a jelentősége a homlokpuszinak? Jól gondold meg, hogy kinek adsz ilyet! Sokszor lehet látni friss esküvői képeken, amin a menyasszony homlokon puszilja a vőlegényt, vagy fordítva. Bár kissé furán mutat egy szerelmes képen a homlokpuszi, de sok mindenről árulkodik is. Ha valaki homlokon csókol, olyan, mintha a harmadik szemed csókolta volna meg, éppen ezért ez egy igen különleges kapcsolat jele. Most megtudhatod, hogy milyen jelentősége is van tulajdonképp a homlokpuszinak.

• Új kötelező irodalomra lenne szükség

Új kötelező irodalomra lenne szükségMit olvassanak leginkább a mai gyerekek?! A mai gyerek sem olvasnak kevesebbet, mint elődeik, az olvasás forrása azonban megváltozott. Az élményközpontú irodalomról és a kötelező olvasmányokról is beszélgettünk Gombos Péterrel, a Magyar Olvasástársaság elnökével, egyetemi oktatóval. Egyre kevesebb könyvet látni a gyerekek kezében. Ezt azt jelenti, hogy kevesebbet is olvasnak, mint a korábbi generációk? Nem feltétlenül. Kevesebb könyvélményük van, viszont sokszor látunk tabletet, okostelefont a kezükben, ezeken kifejezetten sokat olvasnak.

• Némán ordít a levélpapír - így aláztak meg egy szerelmes kislányt az iskolában

Némán ordít a levélpapír - így aláztak meg egy szerelmes kislányt az iskolábanEgy kilencéves kislány megírja az iskolában élete első szerelmeslevelét, de a tanár még azelőtt észreveszi, hogy célba érne a küldemény. Elveszi, felolvassa, majd széttépi. Az osztály röhög, a kislány megsemmisül, ahogy szerelme tárgya, a kisfiú is. A történet nem egy múlt századi gyerekregényből való, hanem 2016 májusából, egy budapesti általános iskolából. A gyereket és az anyukáját nagyon megrázta az eset… Olvassátok el a „levél monológját”, melyet a kislány édesanyja, Fiona jegyzett le. (IDE KATTINTVA pedig elolvashatjátok szakértőnk véleményét az esetéről.)

• A globális felmelegedés hatásai

Az IPCC kutatóinak általános elõrejelzései szerint a szárazföldek hõmérsékletének növekedése nagyobb mértékû lesz, mint a tengereké, ami a napfény-visszaverõ képességükkel magyarázható. Az Északi-sarkvidéken elsõsorban a téli átlaghõmérséklet fog növekedni. Az éjszakai átlaghõmérsékletek növekedése megfogja haladni a nappali középhõmérsékletekét.