bohócdoktor vizit szja 1%
  • Adventi összegző - nélkülözők ezreinek tudtunk támogatást osztani

• Adventi összegző - nélkülözők ezreinek tudtunk támogatást osztaniNovembertől december végéig a Mátrix Közhasznú Alapítvány, a Karitáció Alapítvánnyal, az Orpheus Egyesülettel 1000 Mikulás csomagot osztott ki, 1000 plüssállatot ajándékozott, több tucat szeretetcsomagot küldött ki, egy tonnánál több ruhát (cipőt, kabátot) juttatott, 800 élelmiszercsomaggal támogatott nélkülözőket. Eljutottunk gyermekotthonokba, rászoruló családokhoz, szegregátumokba (pl. romatelepekre). Köszönjük mind azt a jót, mit támogatóink felajánlottak. Együtt tettük a CSODÁT, hiszen csak együtt lehetünk csodákra képesek!

Több tucat hátrányos helyzetű csoportot támogató rendezvényen, négy nagyobb szabású élelmiszerosztáson, karácsonyi adományosztó napokon vagyunk túl. Támogattunk egyéneket, gyermekotthonokat, anyaotthonokat, átmeneti szállásokat, gyermekétkeztetési alapítványt, nagycsaládosok közösségét, egyházat, cipős doboz kampányt is, hogy az adventi időszakban lehetőleg senki se nélkülözzön.

bohócdoktor adó egy százalék, gyermekmentés, családtámogatáscsaládtámogatás, adományosztás, gyógyítás, gyermekek, kórházKérjük Támogassa a Gyermekek megmentését!

• Mátrix a migránsokért

Mátrix a migránsokértA Mátrix Közhasznú Alapítvány más segélyszervezetekkel együtt a migránsok vonulásának támogatásán munkálkodik. Napok óta a nagy melegben ásványvízzel a szomjúság ellen, kéztörlő kendőkkel a higiénia eléréséért, takarókkal az éjjeli itt tartózkodók helyzetének elviselhetőbbé tételéért dolgozik a szervezet. Dudás Zsanett, a Mátrix vezetője kifejtette, hogy a lehetőségekhez mérten minden nélkülöző ittlétén eszközeik erejéig próbálnak segíteni. A migránsok számára az országunkban tartózkodásuk alatt a segítségnyújtás mellett próbálnak információkat is adni, például arra vonatkozóan, hogy ügyeljenek arra, hogy a közterület nem illemhely, a hulladékokat és a felesleges ruházatot ne az utcára dobálják szét, hanem helyezzék a hulladékgyűjtőkbe.

• Könyvadományok

KönyvadományokÉvek óta támogatjuk az ünnepek idején a nehéz sorsú családokat. Karácsonyi ajándék válogatónk idén is sok ajándékot hoz a gyermekeknek és a felnőtteknek egyaránt. A Mátrix Közhasznú Alapítvány karácsonyra sok más ajándék mellett könyveket is ad. A jótékonysági akciót a Libri és a SunCity Brass zenekar is támogatta. A Centerke Adományozó Központban a karácsonyi ajándék válogató nagy segítség azoknak, akiknek nincs anyagi lehetőségük arra, hogy pénzért drága ajándékokat vegyenek. Számukra nagy segítség a lakossággal és a cégekkel közös jótékonysági akció.

• Zolika családját is támogatja a Centerke

Zolika családját is támogatja a CenterkeA Centerke a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány olyan támogató helyisége, ahol a betérők anyagi helyzettől függetlenül ingyenesen választhatnak maguknak a használt ruhákból - cipőkből, könyvekből, egyéb tárgyakból egyet. Aki kinőtt vagy már feleslegessé vált (de tiszta, jó állapotú) dolgait leadja az alapítványnál, az gyarapítja a Centerke kiosztható árukészletét. Az adományt leadók cserebere alapon válogathatnak az üzlet kínálatából. Pénzforgalom a működési elvből adódóan nincsen. Zolika és Családja a szükséges ruhák mellett kiságyat is a MÁTRIX Közhasznú Alapítványtól kapott...

• Élelmiszert osztottunk - sajnos nagyon nagy az igény...

Élelmiszert osztottunk - sajnos nagyon nagy az igény...A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány 2013. március 29-én, pénteken kétszáz élelmiszercsomaggal (tésztával, rizzsel, cukorral, liszttel, étolajjal, gyümölcsökkel, édességgel) várta a lakosságot. Az élelmiszersegélyre a legrászorulóbbakat (időseket, egyedülállókat, nagycsaládosokat) várták. A kiosztás d.e.10 órától (15 óráig), az alapítvány címén (6720 Szeged, Roosevelt tér 5.), érkezési sorrendben történt, de már délben szinte minden elfogyott. sok a baj, így az alapítvány folyamatosan dolgozik, hogy segítő kezet nyújtson...

• Ezer pár cipő nagy szám!

Ezer pár cipő nagy szám!A Centerke Adományozói Központ a Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett támogató hely, ahova bárki betérhet, aki szociális helyzete miatt nem tudja megoldani a ruházkodását, vagy más problémákkal küszködik. 2013-ban a lakosság támogató együttműködése révén több, mint ezer pár cipő került nehéz sorsú emberek meggyötört lábaira. Rendszerint napi 40-50 rászoruló tér be az adományozó helyre. A kiosztott ruha-és élelmiszer csomagok száma évente a tízezres nagyságrendet is eléri. A Centerke az ország más területeiről is rendszeresen kap segélykéréseket, melyekre a lehetőségektől függően támogatásokkal válaszol.

• Simon Józsit és testvérét támogattuk!

Simon Józsit és testvérét támogattuk!Életem rövid története: Sziasztok Simon József vagyok biztos már sokan hallottatok rólam ha mást nem a tv2 Napló című műsorában láthattatok. 1987 január 17.-én születtem egy szerény körülmények között élõ család ötödik gyermekeként. Már az általános iskolában is kitűntem a többiek közül a neveltetésem miatt mert, ha fogalmazhatok így konzervatív neveltetést kaptam ami abban nyilvánult meg hogy kortársaimhoz képest én nem voltam és nem is vagyok egy szájalós felvágós gyerek mindig is visszahúzódó voltam viszont tisztelem az időseket és a fogyatékkal élőket egyaránt.

• Adományoztunk Anita gyógyulásáért!

A vajdasági magyar kislány súlyos leukémiával küszködik. Magyarországi gyógykezelését (az életmentõ beavatkozások elõtti kemoterápiát) az OEP nem támogatja.

Így a terápia után következõ csontvelõ transzplantáció és az azt követõ õssejt kezelés eredményessége veszélybe kerülhet.

Az együttérzés és a drukk mellé a 4,5 millió forintos kezelésbe segítettünk bele szerény lehetõségeink révén.

• WARC Projekt a Zöld Nap Szegedért programsorozatban

WARC Projekt a Zöld Nap Szegedért programsorozatban WARC - "Welcome to Arts and Crafts"a Zöld Nap Szegedért programon is sikert aratott! A Welcome to Arts and Crafts - Megújuló művészetek és kézművesség programsorozat célja a régi kézműves szakmák felelevenítése, a gyerekek és a fiatalok kreativitásának, kézügyességének fejlesztése, valamint hasznos szabadidős tevékenység biztosítása. A "Zöld Nap" alkalmából a gyerekek természetes anyagokból, csuhéból, terményekből készíthetnek kisebb alkotásokat, ajándéktárgyakat. Emellett festhetnek, rajzolhatnak is.

• Pepi & Barátai autót és kamerát kaptak a Mátrixtól

Pepi & Barátai autót és kamerát kaptak a MátrixtólPepi & Barátai évek óta önkéntes tagjai a Mátrix Közhasznú Alapítvány programszervező team-nak és a Karitáció Bohócdokik csapatának. Van, hogy nélkülözők részére adományt, játékos foglalkozást visznek, van, hogy kórházban betegségelűző bohócdoktorkodásban vesznek részt, de az is előfordul, hogy egy iskolai ünnepségen okoznak örömet gyermekek százainak. A Mátrix kihasználatlan (jobb sorsra érdemes) gépjárművét és egy HDD-s 3ccd-s kamerát kapta meg Pepibohóc, hogy még több helyre még több vidámságot és kulturális értéket tudjon elvinni.

• Százezer ceruza, toll, kréta kerül ingyenesen rászoruló gyermekekhez - Segítsen Ön is!

Százezer ceruza, toll, kréta kerül ingyenesen rászoruló gyermekekhez - Segítsen Ön is!A Mátrix Közhasznú Alapítvány támogatói programja révén rászoruló, nehéz sorban élő gyermekek kapnak tanévkezdéskor ceruzát, tollat, zsírkrétát, vízfestéket. A tanévkezdést az alapítvány olyan családoknál és iskolákban támogatja, ahol a rászoruló 6-12 év közötti kisgyermekek anyagi helyzetük révén hátrányos helyzetben vannak. A program sikeresebbé tételéhez a cégek, a lakosság segítő együttműködésére is számítanak a szervezők, hiszen közös erővel még sikeresebb lehet a gyermekszegénység leküzdése!