bohócdoktor vizit szja 1%
  • Számítógépeket hozott a gyerekek felzárkózását segítő tanodába a Mikulás

• Számítógépeket hozott a gyerekek felzárkózását segítő tanodába a MikulásNagy volt a gyerekzsivaj a szegedi, Rákóczi utcai roma tanodában szombat délután, a gyerekek és szüleik Mikulás-ünnepségre jöttek. A Mátrix Közhasznú Alapítványtól a nagyszakállú nemcsak a szokásos csomagokat és szaloncukrokat hozta ajándékba, hanem öt komplett számítógépet is. 25-30 óvodás és iskolás korú gyerek fogadta dalokkal a Mikulást, aki fényképezőgépről is gondoskodott, hogy megörökíthesse a mosolygós arcokat. A gyerekek a számítógépek révén tanulhatnak, amely révén felzárkózásuk válik könnyebbé.

A Mátrix Közhasznú Alapítvány, a Szegedi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat (SZCNÖ), a Védegylet és az Elszalasztott 1000 Év Egyesület összefogásával valósulhatott meg a rendezvény - tudtuk meg Nagy Mihálytól. Az SZCNÖ elnöke szerint három éve jó kapcsolatot ápolnak ezekkel a szervezetekkel.

Eddig három-három számítógépet használtak a szegedi és a dorozsmai roma tanodában, és jól jött az utánpótlás, mert sokszor sorbanállás van a gépteremben. Igazságosan elosztják az adományt a két tanoda közt. A fiatalok mellett a szülők is tanulják a számítógépek használatát, járnak tanfolyamokra - tette hozzá Nagy Mihály. Kiemelte a Védegylet segítségét: "egész évben itt vannak velünk, részt vettek a tanoda megalakításában, a háttérmunkában, kint terepen dolgoznak a szegedi Cserepes sori és a dorozsmai Árpa utcai szegregátumban, és képviselnek minket a távollétünkben" - fogalmazott.

Dudás Zsanett alapítványi elnök elmondta, hogy a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány évente tízezernél több egyént, családot, közösséget is támogat. A szeretetből fakadó segíteni akarás fő célja a pillanatnyi segítségnyújtás és örömszerzés mellett a mintateremtés, a tanítás / tanulás elősegítése, az egyén motiválása a jobb körülményre törekvésre. A számítógép eszköz adományozás egyébként a rajta keresztül végbevihető tanulással segíti a résztvevőket az esélyegyenlőség révén a felzárkózásban is. A tanodai rendezvényeken immár hagyománnyá vált a vendéglátás, uzsonnára sonkás szendvicseket, kókuszgolyót és szörpöt készítettek a segítők a jelenlévőknek, melyből a Mátrix Alapítványi Mikulás is kapott kóstolót.

bohócdoktor adó egy százalék, gyermekmentés, családtámogatáscsaládtámogatás, adományosztás, gyógyítás, gyermekek, kórházKérjük Támogassa a Gyermekek megmentését!

• Sikeresen lezárult a nemzetközi interkulturális fejlesztő program

Sikeresen lezárult a nemzetközi interkulturális fejlesztő programA MÁTRIX Közhasznú Alapítvány magyarországi csapata 4 európai ország (Lengyelország, Bulgária, Anglia, Portugália) csapatával együtt szakmai fórumokat, workshopokat szervezett 2012-2014 között. A cél az volt, hogy ismereteket, tapasztalatokat, jó gyakorlatokat gyűjtsünk és adjunk át a munkavállalói esélyek és az európai munkaerőpiacon való érvényesülés megkönnyítése, valamint a partnerek közötti együttműködések kialakítása, fejlesztése érdekében a Leonardo da Vinci program keretében. Az együttműködés több szempontból is nagyon hasznos volt, hiszen az ismeretek szerzése és átadása mellett közvetetten partnerségek, ismeretségek is létrejöhettek.

• Sérültek intézményének lakóit támogattuk

Sérültek intézményének lakóit támogattukA fogyatékosok, fogyatékkal élő sérültek nappali intézményének lakóit támogatta a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány Mikulása. Nagyon sok olyan családban élő, sérült gyermek és felnőtt van, akikhez alapítványi segítség nélkül nem jönne élményt teremtő, boldogságot okozó adventi Télapó. Sajnos az elszegényedés egyre csak növekszik, az ingerszegény környezet pedig csak rontana a sérültek általános állapotán. Ennek megakadályozása kapcsán fontos az alapítványi segítség, a Mikulás Ünnepség részükre történő biztosítása.

• Bohócdoktorok adó 1%

Bohócdoktorok adó 1%Gyermekeket, felnőtteket, betegeket, bajban lévőket támogatnak a bohócdoktorok. 2003 óta működik a Mátrix Közhasznú Alapítvány, a jótékonysági szervezet működteti a Bohócdoktor és Mesedoktor programot. Élményteremtés révén mosolyt fakaszt a betegek arcán a kis csapat. Vidámsággal segítenek feldolgozni az olykor nagybeteg gyermekek, felnőttek állapotát. A pozitív élmények, a vidám pillanatok a betegség okozta negatív lelki állapoton a résztvevő felülkerekedik. Adóbevalláskor az adó 1 százalék felajánlása óriási segítség. támogassuk közösen a bohócdoktorok segítő programját.

• Jótékonysági nyári rendezvények sikerességét támogattuk

Jótékonysági nyári rendezvények sikerességét támogattukA Mátrix Közhasznú Alapítvány évente tízezernél több alkalommal nyújt rászoruló magánszemélyek, családok, közösségek számára segítséget. Nyár környékén a Centerke Adományozó Központ támogatói programja mellett szociális-készségfejlesztő, élménypedagógiás, szabadidős rendezvényeket, táborokat is támogatunk. A Mozgáskorlátozottak Csongrád Megyei Egyesületének nyári táborát tartós élelmiszerekkel rendszeresen támogatjuk, hogy a gyerekek gondtalanul tölthessék el a táborukban töltött néhány napot.

• Mikulás Ünnepség sokszáz családdal a Szeretet Sátorban

Mikulás Ünnepség sokszáz családdal a Szeretet SátorbanNagyon sok jelzést / kérést kapott az alapítvány az ünnepek előtt azzal kapcsolatban, hogy sok családnál nem lesz az idén Mikulás.

Nagy a szegénység, nem hagyhattuk bajban a családokat.

A Mátrix Mikulás 2009-ben 250 család csemetéi részére Mikulásünnepséget szervezett. A rászoruló családok apró népét elhívtuk ünnepségünkre, és dagira töltött csomagokat varázsoltunk számukra.

• Sulizsaru

SulizsaruEgyre durvább az iskolákon - nevelőotthonokon belüli erőszak. Az aggasztó erőszakos helyzet elsősorban a perifériáról érkező gyermekekre, gyenge közösségekre jellemző. Sulizsaru programot sürgetünk. De mi is lenne ez? Nem büntet, hanem nevel. Sportol, játszik, példát mutat... amolyan "kis tanár", akinek a kezében van eszköz is. Nehéz megszervezni, de nem lehetetlen, egy értékes pontja lehetne minden iskolának a Sulizsaru program.

• Sikeres volt az élelemosztás

Sikeres volt az élelemosztásA tervezett kétszáz élelmiszercsomag helyett a hosszú sorban kígyózó rászorulók megsegítése érdekében a nap végére háromszázötven csomag került kiosztásra. Volt aki étolajat és lisztet, volt aki tésztát, instant levest, rizst, tarhonyát, kekszet vagy édességet kapott a MÁTRIX Közhasznú Alapítványtól. A tartós élelmiszer mellett a Centerke Adományozó Központban a rászorulók igény esetén ingyen ruhatámogatást is kaptak. Az alapítványi adományosztó központba havonta ezernél több rászoruló tér be segítségért.

• Fél tonnánál is több élelmiszert gyűjtöttünk rászorulók megsegítésére Szegeden

Fél tonnánál is több élelmiszert gyűjtöttünk rászorulók megsegítésére SzegedenA Magyar Élelmiszerbank Egyesület által 2014. november végi országosan szervezett élelmiszergyűjtésen a szegedi segítő szervezetek és a résztvevő sok - sok önkéntes kiemelkedően jól teljesített. A Mátrix Közhasznú Alapítvány segítői a Auchan áruházban fél tonnát meghaladó mennyiségű élelmiszert gyűjtöttek össze. A jólelkű összefogásnak köszönhetően családok százai számára teszi az összegyűjtött tartós élelmiszer az ünnepeket boldogabbá, illetve a tél átvészelését könnyedebbé. Dudás Zsanett, alapítványi elnök boldogan csatlakozott az összefogáshoz, hiszen egymásra figyelve a társadalom értékrendje jó irányba formálható.

• WARC Projekt 2010/2011

WARC Projekt 2010/2011A WARC Projekt a Megújuló művészetek és kézművesség jegyében segíti a hagyományos szakmák újraéledését.
    A szabadkai FOKUS Alapítvány a szegedi Mátrix Közhasznú Alapítvánnyal közösen 2010-óta működteti a WARC (Welcome to Arts and Crafts) "Megújuló művészetek és kézművesség" programját, amelyet az Európai Unió támogatásával a Magyarország-Szerbia -IPA- Határon Átnyúló együttműködési Program keretében valósít meg.

• Ez történt 2012-ben - Mátrix Közhasznú Alapítvány összefoglaló

Ez történt 2012-ben - Mátrix Közhasznú Alapítvány összefoglaló 2012-ben is segítő jobbot nyújtottunk a bajban lévőknek, a nélkülözőknek. Sajnos egyre több ember számára az utóbbi időben egyre mélyebb probléma képződik, egyre többen kértek segítséget. 2012-ben tízezernél is több család, egyén, csoport számára adtunk gyógyításhoz támaszt, egészség fenntartáshoz támogatást, tápláló élelmiszersegélyt, ruhát, játékot, tüzelőanyagot, baj esetén gyors segítséget. Támogatóink, segítőink, ügytársaink nélkül munkánk nem lenne ennyire sikeres. Köszönjük az egész éves együttműködést, figyelmet, támogatást!