bohócdoktor vizit szja 1%
  • Mutasd meg a világnak a lakóhelyedet!

• A Mátrix Közhasznú Alapítvány, a TOP Egyesület és a www.utazunk.com utazási magazin pályázatot hirdet "Mutasd meg a világnak a lakóhelyedet" címmel, melynek célja az, hogy az írni szeretõ fiatalok lehetõséget kapjanak a bemutatkozásra, valamint az, hogy az ifjú tehetségek segítségével minden településnek adott legyen a lehetõség az utazási portálon való bemutatkozásra. A pályázaton azok a középiskolás diákok vehetnek részt, akik egy leíró fogalmazásban bemutatják lakóhelyük helytörténetét és a helyi látnivalókat. Az elbírálásnál elõnyt élveznek azok, akik munkájukat csoportosan készítik, és bevonják az alkotásba tanáraikat, szüleiket is.

Az írásokban városok, falvak, azok részegységei (a település híres utcái, beszédes épületei) bemutatása egyaránt lehetséges.

Az elkészített írásokat, kapcsolódó képanyagokat postai úton digitális formátumban (floppyn, cd-n) vagy külön az szerkesztoseg@zug.hu e-mail címre elektronikusan is el lehet küldeni. A pályázati anyagok terjedelme maximum 1 gépelt A/4-es oldal (1800 karakter) lehet. A képek mérete, és száma nincs korlátozva.

A legjobb ifjú írók könyveket, vásárlási utalványokat, DVD lemezeket, utazási magazin elõfizetéseket, utazásokat, táborozásokat kapnak, valamint írásaik felkerülnek az utazunk.com utazási magazin oldalaira.

A pályázatok az alábbi postai címre küldhetõek be:

Mátrix Alapítvány, "Megmutatom lakóhelyemet!"
    6701 Szeged, Pf.: 929

A pályázók, a mûveiket magyar nyelven az egész országból, és külföldrõl is beadhatják.

A pályázatok beadása, és bírálati munka folyamatos!

További információ kérhetõ a 06-20-33-64-166-os telefonszámon vagy az szerkesztoseg@zug.hu címen.

Minden pályázónak sok sikert kíván a Mátrix Közhasznú Alapítvány, a TOP Egyesület és az utazunk.com utazási magazin.

A pályáztató a fel nem használt kéziratot nem tartja meg, és nem küldi vissza! Az alkotás beküldõje hozzájárul ahhoz, hogy munkáját a pályáztatók felhasználják. Ezért külön honoráriumot nem kér és nem fogad el egyik fél sem. Jogvitának helye nincs. A pályázat teljes szövege az utazunk.com oldalon olvasható.

www.utazunk.com

bohócdoktor adó egy százalék, gyermekmentés, családtámogatáscsaládtámogatás, adományosztás, gyógyítás, gyermekek, kórházKérjük Támogassa a Gyermekek megmentését!

• Adományoztunk bölcsődéknek

Adományoztunk bölcsődéknekBölcsődés gyerekek ellátását végző intézmények számára válogattunk nadrágokat, pulóvereket, harisnyákat, játékokat, könyveket, kiegészítőket. Bölcsődék, gyermek intézmények is rendszeresen részesülnek adományból a Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központból. Az egészséges csecsemő, kisded, gyermek fejlődése, növekedése élelmezést, törődést, gondoskodást igényel. Gyakran az alapítványi támogatás révén válik teljessé a gyermekek ellátása. Évente tízezernél több kisebb - nagyobb adományt juttatunk segítő céllal célba

• Centerke Adományozó Központ, pillanatképek - videó

Centerke Adományozó Központ, pillanatképek - videóKisgyermekesek, nagycsaládosok, idősek támogató helye a Centerke Adományozó Központ, ahol cipő, kabát, nadrág mellett szeretetcsoki is segíti az embereket. Nem csak kérni lehet, a segítők is szép számmal érkeznek, kinőtt vagy már felesleges ruházati - háztartási dolgokat adományoznak. A www.centerke.hu önkéntes segítőkből áll, alkalmazott nincs. Naponta 50-100 rászorulót lát el a hely minden jóval, sok esetben egy aprócskának tűnő segítség gyakran nehéz akadályokon segíti átjutni az anyagiakban szűkös nélkülözőket. Kihűlés ellen takaró, kabát, kirekesztettség ellen pár emberi szó. A Centerke találkozási pont, tehetősek és segítségre szorulók között.

• Leégett iskola felújítását támogattuk

Leégett iskola felújítását támogattukKovászna megye legmagasabb pontján fekvő településen, Kommandón hétfőn délután fél öt körül lobbant lángra az iskola faépülete, a tűzoltók öt órán keresztül küzdöttek a lángok megfékezésével. Az iskola jelentős része (tantermek, számítógépek, könyvek, tanári szoba) a tűz martaléka lett. A Mátrix közhasznú Alapítvány is támogatja az újjáépítést. A Horn Dávid Néprajzi és Természetvédelmi Egyesület számára a szegedi Csemete Egyesületen keresztül juttatott alapítványi támogatásként egy szerényebb összegű adományt.

• Őszi adománydömping a Centerkében

Őszi adománydömping a CenterkébenŐsszel egyre több szülő és egyedülálló rászoruló keresi fel a Centerke Adományozó Központot, hiszen sokan híján vannak a kabátnak, a meleg ruhának, a zárt cipőnek. Sokan fűtetlen lakásokban élnek vagy az utcán... így egy - egy meleg ruha életmentő segítség lehet a téli hidegben. Az alapítvány arra kéri azokat, akik megtehetik, hogy a már megunt (de még használható) dolgaikat a Szeged, Roosevelt tér 5. alatti Centerkébe juttassák el. Így együtt vehetünk részt a fagyás elleni küzdelemben és a szegénység visszaszorításában.

• A nagycsaládosok egyesületét támogattuk

A nagycsaládosok egyesületét támogattukAz 1989 óta működő Fészek Szegedi Nagycsaládosok Egyesületével évek óta együttműködik a MÁTRIX Közhasznú alapítvány. 2011 karácsonyán a nagycsaládosok ünnepségét élelmiszer adománnyal, több tucat játékkal, Mikuláscsomagokkal és hét számítógép konfigurációval gazdagítottuk. Az egyre fogyó társadalmunkban nagyobb megbecsülést és több támogatást érdemelnének a nagycsaládosok. Ezt segíti az alapítványunk és a lakosság által összeadott támogatás, melyért hálás köszönet jár minden pártolónkat.

• Húsvéti nyuszi járt a gyermekek és családok átmeneti otthona lakóinál

Húsvéti nyuszi járt a gyermekek és családok átmeneti otthona lakóinálA Mátrix Közhasznú Alapítvány húsvéti nyuszija a Szeged, Kapisztrán utcai Gyermekek és családok átmeneti otthona lakóinál járt. Megszakítás nélküli munkarend szerint működő bentlakásos gyermekintézmény az alapellátás keretében a gyermek és szüleik számára alaptevékenységként átmeneti gondozást biztosít. Fontos és nagy segítség ez a gondoskodó feladat. Az együttes elhelyezést és ellátást biztosító intézmény az otthontalanná vált szülő és gyermeke számára ad segítséget.Az intézmény gyermek és felnőtt lakóit, összességében negyven főt ajándékoztunk meg húsvéti csomagokkal.

• Húsvéti támogatás rászorulóknak

Húsvéti támogatás rászorulóknakTöbb autót megpakoltunk gyümölcsökkel, sonkákkal, szalámikkal, csokikkal, ünnepi édességekkel, majd osztó körútra indultunk.

Elsősorban szegény (kirekesztett), rászoruló, sérült gyerekeket nevelő családokat, közösségeket látogattunk meg. Volt is nagy öröm!

Sajnos sok olyan helyen voltunk, ahol nélkülünk a húsvét ugyanolyan terhelt / üres lett volna, mint a többi nap, amikor a létért folyik a küzdelem.

• Sárközi Szabolcs orral festett képeiből volt kiállítás

Sárközi Szabolcs orral festett képeiből volt kiállításSárközi Szabolcs a Szegedhez közeli Üllésen él. Élete születése óta nagyon nehéz, mégis küzd, mert élni akar, s tetteivel nemcsak örömkönnyet, boldogságot varázsol szülei arcára, hanem mindannyiunk számára példát mutat. Ez a fiatal srác nem tud a kezeivel fogni sem, mégis valami fantasztikus dolgot csinál, fest. Az ecset helyett, az orra hegyével készíti képeit. A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány korábban ággyal támogatta a nehézségek között élő fiút és családját, most az orral festett képek vásárlására kérünk minden tehetősebb segítőnket!

• Jótékonysági családi napot támogattunk

Jótékonysági családi napot támogattunkA Vidámabb Életért Alapítvány meghívására jótékonysági családi délután programsorozatot támogattunk. A rendezvényen a nélkülöző családok számára nagy sikert aratott az ingyenes ételosztás, ruhabörze, kiosztott tartós élelmiszer csomagok. A rendezvény segítői: Jobb Veled a Világ Alapítvány, Karitáció Alapítvány, Orpheus Állatvédő Egyesület, Boldogságfalva Közhasznú Alapítvány, Petőfi Sándor Művelődési Ház (Dorozsma). A rendezvényre a szervezők kétszáz családot hívtak meg, sok ember kapott így segítő támogatást. Az adományosztáson túl játékos közösségfejlesztő programok is várták a résztvevőket.

• Közös élelmiszerosztás a Ferencesekkel

Ételosztás, Szeged

A Mátrix Alapítvány a szegedi alsóvárosi ferences rend közremûködésével több száz adag gyulai töltöttkáposztát osztott szét a rend konyhájára érkezõk szegények és hajléktalanok között.

A ferencesek május végéig naponta meleg ebéddel és vacsorával várják a rászorulókat.