adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
  • A Csibész Alapítvány gyermekeinek adományoztunk könyveket

• A Csibész Alapítvány gyermekeinek adományoztunk könyveketA Csibész Alapítvány létrejötte az ezerkilencszáz-nyolcvanas évek végére tehető, lelkes gyermekbarátok és gyermekvédők által. A Mátrix Közhasznú Alapítvány tettre kész működtetőihez hasonlóan a Csibész Alapítvány működtetői sem beszélnek a segítségnyújtásról és a gyermekvédelemről, hanem cselekszik, létrehozzák és működtetik azt. A csíksomlyói Csibész Alapítvány vezetője Gergely István úr köszönettel fogadta Dudás Zsanett Mátrix Közhasznú Alapítvány elnöknőjétől a Romániában élő gyerekek számára felajánlott magyar nyelvű könyveket, melyez Gergely István alapítványi elnök úr vitt el a gyerekekhez.

A FVSZME - Független Városi Szövetség Magyar Egyesület által szervezett ünnepségen adtuk át a könyvadományokat. Az ünnepség Újszegeden és a Vértónál álló nyolc, kiemelkedő magyar történelmi emlékhelyen (a történelmi személyiségnek emléket állító kopjafánál) zajlottak, mely értékes élményekkel tette a résztvevőket gazdagabbá.

• Kabát, nadrág, pulóver ingyenesen a Centerkébõl

Kabát, nadrág, pulóver ingyenesen a Centerkébõl Kabát, nadrág, pulcsi, téli ruhaneműk rászorulóknak

Novemberben is melegebb ruhákat, lábbeliket, kabátot vár rászorulók részére a Centerke ruhaosztó központ. Aki behoz egy adag ruhát, az legalább ugyanannyi csere árút válogathat ingyenesen. Azon rászorulók, akik ruha nélkül térnek be a Mátrix Közhasznú Alapítvány adományosztó központjába, ők fejenként egy ruhaadományt választhatnak maguknak ingyen. Az adományokért naponta 30-50 rászoruló egyén és család keresi fel az adományosztó helyet.

• Segesvári árvák kaptak tanszereket

Segesvári árvák kaptak tanszereketGyermekmentő programunk nehéz sorsú gyermekek beiskolázását támogatta. Árva gyermekek érkeztek Segesvárról Szeged környékére, hogy a nyarukba pár szép napot varázsoljanak lelkes támogatók. A Mátrix Közhasznú Alapítvány az élmények mellé egy - egy írószer csomagot biztosított. Az alapítvány a nélkülöző gyermekek 2018-as tanévkezdését százezer ceruzával, zsírkrétával, tollal, tanulást segítő eszközzel támogatja. A hátrányok leküzdésében a lakossággal közösen még nagyobb sikereket érhetünk el, segítsen Ön is!

• Számítógépeket kapott az Üdvhadsereg

Számítógépeket kapott az ÜdvhadseregA Mátrix Közhasznú Alapítványtól számítógépeket kapott a Budapest VIII. kerületben működő Üdvhadsereg nappali melegedő, hajléktalanszálló, szociális konyha. A számítógép adomány révén a hajléktalanok, nappali melegedők, periférián lévő embertársaink az internet segítségével munkakínálatot böngészhetnek, informálódhatnak a napi hírekről, közösségi életet élhetnek. Az üdvhadsereg fontos társadalmi, szociális munkáját a Mátrix Közhasznú Alapítvány nagy örömmel támogatta. A számítógépek a legjobb helyre kerülhettek, melyekhez némi édességet is juttattunk.

Utazás Kiállításon szerepeltünk

Az utazunk.com turisztikai információs portál és a Mátrix Alapítvány is részt vett a XIII. Szegedi Utazás Kiállításon, ahol a standnál lehetõség volt a portállal és a készítõivel is közevetlen formában is megismerkedni.

A látogatók utazással kapcsolatos nyereményjátékban is részt vehettek, amelynek feltétele csak egy rövid kérdõív kitöltése volt.

• A Szent-Györgyi Albert Rotary Klub adventi programjait is támogattuk

A Szent-Györgyi Albert Rotary Klub adventi programjait is támogattukAdvent idején több ezer gyermek egyedülálló, család és közösség számára tettük szebbé az időszakot. A Szent-Györgyi Albert Rotary Klub és a Szeged Dóm Rotary Klub a Délmagyarország napilap alapítványával a Lapcom Média Alapítvánnyal közösen, 2014 Adventjére készítette el szegedi adventi naptárát. A program során 48 család kapott tartós élelmiszereket, melybe a Mátrix Közhasznú Alapítvány is jelentős felajánlással járult hozzá (minden család részére összeállítottunk szeretetcsomag formájában tartós élelmiszert, édességeket, tésztát, konzervet).

• Óvodákban segíti a játszóterek megújulását a Mátrix

Óvodákban segíti a játszóterek megújulását a Mátrix Az ovis gyerekek egészséges fizikai és lelki fejlődésének alapja a játék. A rekreációs / pihentető csoportos kikapcsolódás a közösségi térként működő udvari játszótéren valósul meg. A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány Szeged városban és Csongrád megyében feltérképezte az óvodák játszótereinek állapotát. Sajnos sok helyen a korábbi leszerelt vas játékok helyett nem épültek újabbak. Az ingerszegény udvarok / füves területek fejlesztést igényelnek, az intézmények pénzügyi helyzete sokszor erre nem ad lehetőséget. Az alapítvány lehetőségeihez mérten (ha az intézmények igénylik) beszáll a gyermekjátékok megújításába, beszerzésébe, bővítésébe.

• Felruházzuk a rászorulókat - segítesz?!

Felruházzuk a rászorulókat - segítesz?!Ha egy rászoruló vagy család betér az alapítványi Centerke Ruhaosztó Központba, akkor 1-1 ruhadarabot térítésmentesen választhat magának minden családtag. Ha valaki kinőtt tavaszi/nyári, még jó állapotban lévő, tiszta ruhaneművel tér be a Centerkébe, akkor a beadott ruhákért ugyanannyit válogathat magának térítés mentesen. Az alapítvány jobb módúak segítő adományát is várja, akik szeretnének ruhával, cipővel, de akár tartós élelmiszerrel (lisztel, cukorral, konzervekkel, tésztával) másokon segíteni, azok az alapítvánnyal együttműködve megtehetik azt.

• Mátrix adományosztó és segítő központ

Mátrix adományosztó és segítő központA MÁTRIX Közhasznú Alapítvány évente több tonna élelmiszerrel, ruhával, használati tárgyakkal (pl. mosógép, hűtő, bútorok) segíti az egyre szegényedő családokat, anyaotthonokat, gyermekvédelmi-és oktatási intézményeket, hajléktalan szállókat. A Centerke Adományozó Központ alapítványunk egyik nagyon hasznos, és támogatásra érdemes segítő tevékenysége. A lakosság támogatása nélkül nem menne ilyen jól. Támogatóink figyelmét és segítségét hálásan köszönjük!

• Véradáson voltunk, vért adtunk a rászorulóknak

Véradáson voltunk, vért adtunk a rászorulóknakA MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és az Orpheus Állatvédő Egyesület munkatársai, önkéntesei is rendszeresen részt vesznek az emberek megmentése érdekében folytatott küzdelemben. Ha tehetjük többek között vért adunk, hogy a műtétekhez, kezelésekhez, az emberek megmentéséhez legyen megfelelő mennyiségű vér. Jó érzés tudni, hogy a háttérben hozzánk hasonlóan segítő küzdelmet folytatnak... Véradásra jelentkezhet minden 18 és 65 év közötti egészséges felnőtt ember, így biztatunk mindenkit, hogy csatlakozzon!

• Gyermekek lelki egészsége

Gyermekek lelki egészségeA gyermekek a mai világban éppen úgy túl vannak terhelve, mint a felnőttek. Mozogjunk többet, étkezzünk egészségesebben, tartsunk közös programokat. A Mátrix Közhasznú Alapítvány egészségfejlesztő, betegségmegelőző programjának része, hogy gyermekek számára rendszeresen tartunk önismereti, relaxációs, sport és szabadidős programokat. Lelkes csapatunk most testre és lélekre egyaránt hatással bíró jóga órákat tartott gyerek csoportoknak. Az életmód helyes irányával elérhetjük, hogy az élet minden területén jobb legyen a helyzet. Az egészség megtartása volt a cél.