bohócdoktor vizit szja 1%
  • A Csibész Alapítvány gyermekeinek adományoztunk könyveket

• A Csibész Alapítvány gyermekeinek adományoztunk könyveketA Csibész Alapítvány létrejötte az ezerkilencszáz-nyolcvanas évek végére tehető, lelkes gyermekbarátok és gyermekvédők által. A Mátrix Közhasznú Alapítvány tettre kész működtetőihez hasonlóan a Csibész Alapítvány működtetői sem beszélnek a segítségnyújtásról és a gyermekvédelemről, hanem cselekszik, létrehozzák és működtetik azt. A csíksomlyói Csibész Alapítvány vezetője Gergely István úr köszönettel fogadta Dudás Zsanett Mátrix Közhasznú Alapítvány elnöknőjétől a Romániában élő gyerekek számára felajánlott magyar nyelvű könyveket, melyez Gergely István alapítványi elnök úr vitt el a gyerekekhez.

A FVSZME - Független Városi Szövetség Magyar Egyesület által szervezett ünnepségen adtuk át a könyvadományokat. Az ünnepség Újszegeden és a Vértónál álló nyolc, kiemelkedő magyar történelmi emlékhelyen (a történelmi személyiségnek emléket állító kopjafánál) zajlottak, mely értékes élményekkel tette a résztvevőket gazdagabbá.

bohócdoktor adó egy százalék, gyermekmentés, családtámogatáscsaládtámogatás, adományosztás, gyógyítás, gyermekek, kórházKérjük Támogassa a Gyermekek megmentését!

• Meseélmény-terápia gyerekeknek

Meseélmény-terápia gyerekeknekA szociális, családsegítő, egészségvédelmi feladatok mellett a Mátrix Közhasznú Alapítvány élményterápiás programokkal is segíti a gyerekek egészséges fejlődését. Alapítványunk önkéntes csapata évente 10.000-nél többször támogatja a nélkülöző - rászoruló embertársakat. Mézes Mazsolka és Csapata Ibolya vezényletével sok - sok helyre ellátogat és a meglévő társadalmi - szociális programokat élménydús történetekkel próbálja meg feloldani. A gyerekek és felnőttek számára tartott bábfoglalkozások nagyon jó eszközként használhatóak az egészséges fejlődés megindításában.

• Támogattuk Lacikát, akit egy mentett kutyával ütötte el egy autó

Támogattuk Lacikát, akit egy mentett kutyával ütötte el egy autóLacika keze kicsit tétován nyúl a piros kocka után, de aztán szép komótosan felhelyezi a zöld mellé az ágas-bogas készségfejlesztő létrára a Zala Megyei Kórház gyermekosztályának játszósarkában. A kisfiúcska még 2010 novemberében, iskola utáni napon, barátaival talált egy elárvult kiskutyát, őt pátyolgatták a tragédia előtti pillanatokban. A játék közben a többiek szerencsésen átértek a túloldalra, ám Laci, ölében a kutyussal nem... Lacika nagy bajban van, lesz számára segítség?!

• Támogattuk Dia gyógykezelését

Támogattuk Dia gyógykezelésétGazsó Dia 2011-ben, koraszülöttként 30. hétre egészségesen született. Feltehetően az átélt csecsemőkori trauma miatt halmozottan idegrendszeri és testi hátrányokkal kényszerül az életét kezdeni. Az agysorvadás, mozgásszervi rendellenesség, idegrendszeri problémák egyenként is súlyosak / életveszélyesek, a pici lány fejlődését halmozottan korlátozzák a problémák. Dia és családja számára a gyógyulásához szükséges kezelések költségeit nem tudják fedezni, ezért alapítványunk újabb támogatást adott a családnak. Minden apró felajánlás a pici Dia problémáinak orvoslását segíti.

• Jól sikerült a Luca napi készülődés - Önkéntesül(l)és

Jól sikerült a Luca napi készülődés - Önkéntesül(l)ésJól sikerült a Luca napi készülődés, több száz gyerek jött - ment, igazi közösségi program kerekedett, hála többek között az ÖNKÉNTESÜL(L)ÉS projekt segítő önkénteseinek. Mi is az az ÖNKÉNTESÜL(L)ÉS? A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány az Európai Unió által támogatott ÖNKÉNTESÜL(L)ÉS – Önkéntes Központ Üllésen (TÁMOP-5.5.2-11/2-2012-0059) projekt 2014 május és 2015 február között a helyi szociális, oktatási és egészségügyi intézmények munkáját, a lakosság együttélését, a pozitív értékek megteremtését segíti.

• Mesét mondtunk, játszottunk, báboztunk a gyerekeknek

Mesét mondtunk, játszottunk, báboztunk a gyerekeknekMesemondó Mamika (Ács Ibolya) hétvégi tavaszváró bábjátékaiba segítettek be a Mátrix Közhasznú Alapítvány önkéntesei (Mesedoktorai) és a Karitáció Alapítvány önkéntesei (Bohócdoktorai). Meséket mondtunk, kesztyűbábokkal meséket játszottunk el, báboztunk, állatmeséket adtunk elő. Gyerekeknek a gyerekekért: a mai társadalom problémáinak feldolgozását segíti minden szépen megkomponált történet. Tél vége van, a mostani előadás a tavaszvárás, a jókedvre derítés, és az öröm jegyében telt el. A gyerekek és a felnőttek is nagy örömmel fogadták a történeteket. A résztvevőknek és a szereplőknek is köszönjük szépen!

• Szilveszteri Jelmezes Kocogás

Szilveszteri Jelmezes Kocogás A sport elősegíti az egészséges test és szellem megtartását. Ennek jegyében 2012. december 31-én, Szegeden, a Széchenyi téren, délelőtt 10 órától 12 óráig zenés, jelmezes, kötetlen mozgásra hívtuk a mozgásra vágyókat. A hagyományteremtő céllal indított \"Kezdjünk Új Életet\" elnevezésű rendezvényre több mint 250 induló regisztrált. A legfiatalabb izgő - mozgó 3 hónaposan babakocsiban, a legszebb korú 90 évesen sétálva - kocogva vett részt a sportmegmozduláson. A program első felében a Hypnology Dance Crew és a Ritmus Tánc- és Fitnesz Stúdió ritmusaira melegítettünk be, aztán jött az egy órás kocogás.

• Kedvezményes fenyőfa rászorulóknak - fenyőt adtunk az ünnephez

Kedvezményes fenyőfa rászorulóknak - fenyőt adtunk az ünnephezA Karitáció Alapítvány és a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány kedvezményes áron juttatott 200 fenyőfát olyan rászoruló gyermekes családokhoz, akik rendes áron megvenni nem tudták volna a szeretet ünnepéhez nélkülözhetetlen kelléket.
    A családok nagyon örültek a lehetőségnek, hiszen az ünnepet felcsillagozza egy igazi fenyőillat a szobában. A támogató lakosság nélkül munkánk nem menne, így az okozott öröm minden támogatónk közös érdeme.

• Ágyat vitt Sárköziéknek Üllésre a Mátrix Mikulás

Ágyat vitt Sárköziéknek Üllésre a Mátrix MikulásSárközi Szabolcs családja a Mátrix Mikulástól 2012-ben egy ülőgarnitúrát kapott. A család halmozottan hátrányos, hiszen az anyuka gyermekeit egyedül neveli, a kis faluban ráadásul a nagyobbik gyermek mozgáskorlátozottként elég nagy hátrányban él a többiekhez képest.

A családot idén Pepi és Barátai a Mátrix Közhasznú Alapítvánnyal közösen egy ülőgarnitúrával örvendeztette meg, ami még sok - sok évig javítja a család szegényes életterének komfortját.

• Felruházzuk a rászorulókat - segítesz?!

Felruházzuk a rászorulókat - segítesz?!Ha egy rászoruló vagy család betér az alapítványi Centerke Ruhaosztó Központba, akkor 1-1 ruhadarabot térítésmentesen választhat magának minden családtag. Ha valaki kinőtt tavaszi/nyári, még jó állapotban lévő, tiszta ruhaneművel tér be a Centerkébe, akkor a beadott ruhákért ugyanannyit válogathat magának térítés mentesen. Az alapítvány jobb módúak segítő adományát is várja, akik szeretnének ruhával, cipővel, de akár tartós élelmiszerrel (lisztel, cukorral, konzervekkel, tésztával) másokon segíteni, azok az alapítvánnyal együttműködve megtehetik azt.

• Gyermekek táborozását támogatja a Mátrix

Gyermekek táborozását támogatja a MátrixGyermekek (nagycsaládosok, egyszülős családban élők) nyári táborozását támogatjuk. A költségek felét az alapítvány állja. Már lehet jelentkezni a 2019-es tábor támogatásokra, mely révén mintegy ötven gyermek táborozhat féláron a www.csodafalu.hu oldalon elérhető táborok egyikében. Sok család nem engedheti meg magának, hogy a szünidőben a gyermek táborozzon, a támogatás révén a költségek felét az alapítvány fizeti. Jogosultság tekintetében feltétel, hogy a gyermekét a gondviselő egyedül nevelje vagy legalább három kiskorú testvér legyen a családban.