• Vitaminosztás rászorulóknak

• Vitaminosztás rászorulóknak 2016. év elején 1000 doboz jó minőségű vitamin kiosztásával segítette a Mátrix Közhasznú Alapítvány a szív- és érrendszeri betegséggel élők jobb egészségi állapotát. A kiosztott LiveNaturals Krill Supercomplex B vitaminok krill olajat tartalmazó lágyzselatin kapszulák B-vitaminokat is tartalmaznak, mely elsősorban szív- és érrendszeri betegségben küszködők számára hathat kedvezően. Dudás Zsanett alapítványi elnök a támogatói program céljaként azt tűzte ki, hogy a rászoruló és krónikus betegségben küszködő embereket segítse. Az ingyenesen kiosztott vitaminok anyagi értéke 6-7 millió forint között mozgott.

A vitaminosztás nem jöhetett volna létre nagyrabecsült segítőink és támogatóink nélkül.

Ezer csomag vitamin került kiosztásra

A rászorulók számára ingyenes LiveNaturals Krill Supercomplex B vitaminokkal elsősorban nélkülöző, idős – egyedülállókat segített a Mátrix Közhasznú Alapítvány.

LiveNaturals Krill Supercomplex B vitamin

Nagy az érdeklődés minden segítő adomány osztáskor

Vitaminosztás, adomány a nélkülözők számára

Mátrix Közhasznú Alapítvány segítő csapat

• ÖNKÉNTESÜL(L)ÉS - Önkéntes Központ Üllésen

ÖNKÉNTESÜL(L)ÉS - Önkéntes Központ ÜllésenAz Üllésen létrehozott Önkéntes Központ feladata, hogy a lakosság körében megismertesse és népszerűsítse az önkéntességet, önkénteseket toborozzon a lakosság köréből. A program során szakszerűen felkészített önkénteseink segítséget nyújtanak a kistérségben élőknek, kiemelten a hátrányos helyzetű lakosságnak. A program során fizikai segítségnyújtás mellett adományok gyűjtésével és osztásával is segítjük a térségben élő rászorulókat. Az Önkéntes Pont kialakításának célja a helyi és később a térség oktatási és szociális intézményi kapacitása és szolgáltatási minőségének és mennyiségének növelése.

• Tűzvész károsultjait támogatta a Mátrix Közhasznú Alapítvány

Tűzvész károsultjait támogatta a Mátrix Közhasznú AlapítványDömös János és családja (a feleség és a kiskorú gyerekek) az Ópusztaszeri Emlékpark "lovasai", évtizedek óta honfoglalás-korabeli bemutatókkal kápráztatták el az oda látogatókat. 2013. január 6-án, hajnali négy óra tájban egy kályhából kipattanó szikra miatt házuk teljesen leégett. Egyik pillanatról a másikra földönfutókká váltak. A baj nem járt egyedül: János, a családfő a tűzeset után betegségben elhalálozott. Együtt csodákra vagyunk képesek! Minden segítő, együtt érző támogató kisebb - nagyobb támogatáshoz való hozzájárulását a Család nevében is köszönjük!

• Könyvadományok

KönyvadományokÉvek óta támogatjuk az ünnepek idején a nehéz sorsú családokat. Karácsonyi ajándék válogatónk idén is sok ajándékot hoz a gyermekeknek és a felnőtteknek egyaránt. A Mátrix Közhasznú Alapítvány karácsonyra sok más ajándék mellett könyveket is ad. A jótékonysági akciót a Libri és a SunCity Brass zenekar is támogatta. A Centerke Adományozó Központban a karácsonyi ajándék válogató nagy segítség azoknak, akiknek nincs anyagi lehetőségük arra, hogy pénzért drága ajándékokat vegyenek. Számukra nagy segítség a lakossággal és a cégekkel közös jótékonysági akció.

• Ajándék könyvek Kárpátaljára - részt vettünk a gyûjtésben

Ajándék könyvek Kárpátaljára - részt vettünk a gyûjtésbenAz Orpheus Állatvédõ Egyesület és a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány is adományozott a kárpátaljai magyarok megsegítéséért könyveket. A program révén segítettük a Kárpátalján élõ magyar olvasókat és a könyvtárakat azáltal, hogy jó állapotban lévõ, igényes magyar nyelvû felnõtt-, és gyerekkönyveket ajándékoztunk nekik. Erre azért volt szükség, mert az ottaniak elmondása alapján Kárpátalján a magyar nyelvû könyvbeszerzés meglehetõsen nehézkes: jellemzõen a könyvtárakban a legújabb magyar nyelven kiadott könyv is 1980-as kiadású...

• Felruházzuk a rászorulókat - segítesz?!

Felruházzuk a rászorulókat - segítesz?!Ha egy rászoruló vagy család betér az alapítványi Centerke Ruhaosztó Központba, akkor 1-1 ruhadarabot térítésmentesen választhat magának minden családtag. Ha valaki kinőtt tavaszi/nyári, még jó állapotban lévő, tiszta ruhaneművel tér be a Centerkébe, akkor a beadott ruhákért ugyanannyit válogathat magának térítés mentesen. Az alapítvány jobb módúak segítő adományát is várja, akik szeretnének ruhával, cipővel, de akár tartós élelmiszerrel (lisztel, cukorral, konzervekkel, tésztával) másokon segíteni, azok az alapítvánnyal együttműködve megtehetik azt.

• WARC2 Értékesítési Vásár

WARC2 Értékesítési VásárVásárt tartott Szegeden a szegedi MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és a szabadkai Danilo Kis Alapítvány által szervezett projektben résztvevő hátrányos helyzetű és tehetséges fiatalok részvételével. Az Értékesítési Vásár és Kiállítás látogatói csutkababákat, gyöngyből fűzött nyakláncokat, levendulás szappanokat, nemeztárgyakat tekinthettek-és vásárolhattak meg. A hagyományőrző, valamint tehetséggondozó programot az Európai Unió, Magyarország - Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program támogatta.

• Számítógépeket kaptak a Nagycsaládosok

Számítógépeket kaptak a NagycsaládosokA Mátrix Közhasznú Alapítvány az éves "Jó bizonyítványért számítógép jár" támogatói programján kívül évente több tucat még használható állapotú számítógépet, részegységeket ad át rászoruló családoknak, közösségeknek. A Nagycsaládosok egyesülete az évek folyamán számos alkalommal részesült mátrixos számítógép adományban, melyet karbantartás után rászoruló, nagycsaládos, gyerekes családok kaptak meg. Az esélyegyenlőség jegyében folyó támogatás révén az informatikában, a tanulásban is fel tudnak a gyerekek zárkózni.

• Egy kis ajándék a Máltai Játszótér jubileumi programjához

Egy kis ajándék a Máltai Játszótér jubileumi programjáhozA Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkáját mindig jó segíteni. A Szegeden működő Máltai Játszótér - Játszóház észrevétlenül - a játékon és a Játszó játékkultúráján keresztül - gyerekek részére közvetít normákat, fejleszti a készségeket, segíti a szocializációt. Az intézmény 2011-ben ünnepelte 10. éves fennállását, ami önmagában is nagy dolog. A helyet sok nehéz helyzetben lévő gyermek és családtagja látogatja, ezért is cselekedtünk. A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány a 200-300 vendéget fogadó ünnepet próbálta szerény adományával megszínesíteni.

• Óvodák, nagycsaládosok és az anyaotthon lakói kaptak élelmiszer csomagot

Óvodák, nagycsaládosok és az anyaotthon lakói kaptak élelmiszer csomagotJoghurt, puding, gyümölcsös túrókrém került a rászorulók asztalaira.

Joghurt, puding, gyümölcsös túrókrém került több szegedi óvodába a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és a Sole-Mizo Zrt. közös élelmiszer-segélyezési programjának keretében.A szegedi székhelyű Sole-Mizo Zrt. a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány élelmiszer segély programját segítette 2 alkalommal decemberben és 1 alkalommal januárban 4500 darab joghurt, 5500 darab krémtúró és 1500 darab túrórudi felajánlásával.

• Eszközöket adományoztunk a D2 Ifjúsági Fejlesztő és Médiaközpontnak

Eszközöket adományoztunk a D2 Ifjúsági Fejlesztő és MédiaközpontnakSportkamerát és kamerát adományoztunk a D2 Ifjúsági Fejlesztő és Médiaközpontnak, hogy az ifjúságot fejlesztő tevékenységük sikeresebbé válhasson. A Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft. által működtetett D2-ben ifjúsági közösségi tér működik, amelyek a 13-29 éves korosztály tagjai számára nyújtanak szolgáltatásokat, tanulási lehetőséget, ismerkedési helyet, közösséget, kapcsolatot, fejlődést. A Mátrix Közhasznú Alapítvány rendszeresen támogatja az ifjúságvédelmi, fejlesztő, segítő közösségeket, hogy az emberek tudásalapú gondolkodásmódja pozitív irányba mozduljon el.