bohócdoktor vizit szja 1%
  • Friss - ropogós cseresznyét osztottunk

• Friss - ropogós cseresznyét osztottunkA Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központ évente tízezernél több nélkülöző családot, közösséget, egyént támogat. Alapvetően ruhát, cipőt, életminőséget segítő használati tárgyakat, tartós élelmiszereket juttatunk nehéz sorsú családoknak. Gyakran támogatóink jóvoltából vitamint, édességet, gyümölcsöt is adományozunk az embertársainknak. Nagy szeretettel osztottunk ki a hozzánk eljuttatott friss - ropogós cseresznyét, melyet nélkülöző a lakosság, a kisgyermekes - családos támogatottak nagy örömmel fogadtak. Köszönjük!

Élelmiszerből sohasem elég. Az alapítvány folyamatosan várja felajánlók, segítők, támogatók együttműködési célú jelentkezését. Köszönjük szépen!

A több ládányi cseresznye hamar a legrászorultabbakhoz került.

Önkéntes csapatunk segíti a nélkülözőket, a rászoruló lakosságot

Sajnos sok a rászoruló, egy - egy aktív adományosztás pillanatképe:
    Adományosztásra váró tömeg

bohócdoktor adó egy százalék, gyermekmentés, családtámogatáscsaládtámogatás, adományosztás, gyógyítás, gyermekek, kórházKérjük Támogassa a Gyermekek megmentését!

• Tolószék adomány

Tolószék adományNem várt élethelyzetbe került a nagymama, baleset érte, tolószékbe kényszerült. Az élete megkönnyítése érdekében az alapítványtól kértek segítséget, közös erővel megszereztük számára az életét megkönnyítő tolószéket. Az adomány nagy segítség a méltóságteljes élethez, hiszen a közlekedés ezáltal lehet megoldott. A lakosság, a jóérzésű emberek nélkül nem tudnánk segíteni, a siker minden támogató és felajánló közös érdeme. Hálásan köszönjük a leajánlók adományait, felajánlásait, az adó 1 százalék felajánlásokat. Segítsünk még sok - sok alkalommal, közösen! Köszönjük!

• Soltiék hűtőt kaptak

Soltiék hűtőt kaptakA védőnőtől érkezett a segélykérő üzenet: egyik védencüknél kis baba van, a hűtő elromlott, a baba ételeinek higiénikus tárolása vált problémássá.

Habár az alapítvány is nehéz anyagi körülmények között működik, egy korábbi adományozás kapcsán éppen rendelkezésre állt raktárhelyiségünkben egy mélyhűtő résszel is rendelkező, jó állapotban lévő hűtőszekrény. Gyors szervezői munka után a család számára nélkülözhetetlen háztartási eszközt házhoz vittük, be is üzemeltük.

• Számítógépeket hozott a gyerekek felzárkózását segítő tanodába a Mikulás

Számítógépeket hozott a gyerekek felzárkózását segítő tanodába a MikulásNagy volt a gyerekzsivaj a szegedi, Rákóczi utcai roma tanodában szombat délután, a gyerekek és szüleik Mikulás-ünnepségre jöttek. A Mátrix Közhasznú Alapítványtól a nagyszakállú nemcsak a szokásos csomagokat és szaloncukrokat hozta ajándékba, hanem öt komplett számítógépet is. 25-30 óvodás és iskolás korú gyerek fogadta dalokkal a Mikulást, aki fényképezőgépről is gondoskodott, hogy megörökíthesse a mosolygós arcokat. A gyerekek a számítógépek révén tanulhatnak, amely révén felzárkózásuk válik könnyebbé.

• WARC Projekt 2012 - a kihaló szakmák és az ifjúság védelmében

WARC Projekt 2012 - a kihaló szakmák és az ifjúság védelmébenJó szomszédok a közös jövőért!

A szegedi MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és a szabadkai FOKUS Alapítvány közösen működteti a WARC 2 ("Welcome to Atrs and Crafts") "Megújuló művészetek és kézművesség" programot, amelyet az Európai Unió támogatásával, a Magyarország-Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében valósít meg.

• Jótékonysági csokinap volt a Centerkében

Jótékonysági csokinap volt a CenterkébenVégeláthatatlan sorokban érkeztek a szeretet csokikért a rászorulók. A Centerke Adományozó Központban 2500 tábla csoki kiosztásával segített a Mátrix Közhasznú Alapítvány. A mélyszegénységben élők járvány utáni támogatása fontos, hiszen a mindennapi élelmiszerhiány valós probléma. Sok nagycsaládos, kisgyermekes, idős embertársunknak a 10 - 10 tábla csoki adomány óriási segítség volt. Az alapítvány több tízezer támogatót és támogatottat megmozgató www.szeretetcsoki.hu programja a finom falatok mellett arról is szól, hogy felhívja a figyelmet az egymásra történő odafigyelésre.

• Tavaszi tisztító kúra a kirándulás, és a környezetvédelem is?! (2005)

Gyermekvédelem, örömszerzés!

Nyár elején a frissítõ kirándulások és a regenerálódás részeként szemétszedést tartottunk a városban.

A napsütés és a ragyogó tavasz velünk volt, így kellemes kirándulással egybekötve védtük meg környezetünket.

• Szabi és családja is kapott tartós élelmiszer csomagot

Szabi és családja is kapott tartós élelmiszer csomagotSárközi Szabolcs a Szegedhez közeli Üllésen él. Élete születése óta nagyon nehéz, mégis küzd, mert élni akar, s tetteivel nemcsak örömkönnyet, boldogságot varázsol szülei arcára, hanem mindannyiunk számára példát mutat. Ez a fiatal srác nem tud a kezeivel fogni sem, mégis valami fantasztikus dolgot csinál, fest. Az ecset helyett, az orra hegyével készíti képeit. A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány korábban ággyal, bútorral, élelmiszerrel is támogatta a nehézségek között élő fiút és családját, most családjával az advent közeledtével tartós élelmiszert, édességet, konzerveket kapott.

• Támogattuk az ételbankot!

Alapítványunk egyre több nélkülözõvel, rászorulóval találkozik. 2005-ben útjára indítottuk saját ételbankunkat, mely az alkalomszerûen megszerzett tartós élelmiszereket és használati tárgyakat osztja ki a rászorulóknak.

Helyiségeink fenntartása óriási feladat, a rezsi magas, így munkánk nehézkes.

Most egy országos ételbankot külsõsként támogattunk sok apró konzervvel, melyeket a gyûjtõhelyeiken adtunk le.

• Egy tonna élelmiszer a Segítsütitől

Egy tonna élelmiszer a SegítsütitőlEgy tonna tartós élelmiszert (konzervet, lisztet, cukrot, bébiételt, olajat, tejet, mézet, lekvárt) adományozott a Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központnak a Segítsüti Közhasznú Alapítvány. Az adományból 300 család számára kerül élelmiszer csomag összeállításra. A Mátrix évente tízezernél több családot, idős - egyedülállót, nagycsaládost támogat ruhával, élelemmel, életminőséget segítő használati tárgyakkal. A www.centerke.hu oldalon a támogató programról a támogatást igénylők és a támogatók számára is informálódni lehet.

• Jól sikerült a Luca napi készülődés - Önkéntesül(l)és

Jól sikerült a Luca napi készülődés - Önkéntesül(l)ésJól sikerült a Luca napi készülődés, több száz gyerek jött - ment, igazi közösségi program kerekedett, hála többek között az ÖNKÉNTESÜL(L)ÉS projekt segítő önkénteseinek. Mi is az az ÖNKÉNTESÜL(L)ÉS? A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány az Európai Unió által támogatott ÖNKÉNTESÜL(L)ÉS – Önkéntes Központ Üllésen (TÁMOP-5.5.2-11/2-2012-0059) projekt 2014 május és 2015 február között a helyi szociális, oktatási és egészségügyi intézmények munkáját, a lakosság együttélését, a pozitív értékek megteremtését segíti.