• Egy tonna élelmiszert gyűjtött a Mátrix

• Egy tonna élelmiszert gyűjtött a MátrixA hétvégén az országos Élelmiszerbank élelem gyűjtéssel egy időben Szegeden is folyt a jótékonysági élelemgyűjtés. A Mátrix Közhasznú Alapítvány az adománygyűjtő programon belül a nagylelkű lakosságtól apró tételenként összesen egy tonna tartós élelmiszert kapott. A gyűjtés teljes egészében önkéntes formában zajlott. Rácz Anett alapítványi vezető elmondta, hogy "a karácsony előtti adományozás több száz család számára nyújt segítséget, az összegyűjtött tartós élelmiszerek ezekbe a csomagokba kerülnek bele".

Évente tízezernél többször juttatunk adományt nagycsaládosoknak, idős - egyedülállóknak, kisgyermekes családoknak. A lakossági és céges együttműködések révén lehetünk együtt sikeresek a szegénység visszaszorításáért való küzdelemben. Köszönjük!

Adomány az élelmiszergyűjtésbe
    Élelem, tartós élelmiszer gyűjtés, önkéntes csapat

• Tarjás lecsót főztünk és osztottunk jótékonysági céllal

Tarjás lecsót főztünk és osztottunk jótékonysági céllalTarjás - tojásos lecsót osztottunk ingyen és támogatójegyért. Szeptember első hétvégéjén (2014 szeptember 6-án) a Szentesi Lecsófesztivál ideje alatt ezrek lepték el Szentes város utcáit, ahol a helyi lecsókészítés rejtelmeinek megismerése mellett jótékonykodtunk is. A fesztivál az előző napi, péntek esti közös szalonnasütéssel vette kezdetét, a következő nap szombaton több száz bográcsban kezdtek rotyogni a lecsóféleségek. Jöttek idősek, egyedülállók, nélkülözők, akiket megvendégeltünk 1-1 tányér finom lecsóval, illetve aki a támogatójegyet vásárolt, az a helyi kórház gyermekosztályát támogatta.

• Gyógyulj Dia - Segítsen Ön is!

Gyógyulj Dia - Segítsen Ön is!Gazsó Dia 2011-ben, koraszülöttként 30. hétre egészségesen született. Feltehetően az átélt csecsemőkori trauma miatt halmozottan idegrendszeri és testi hátrányokkal kényszerül az életét kezdeni. Az agysorvadás, mozgásszervi rendellenesség, idegrendszeri problémák egyenként is súlyosak / életveszélyesek, a pici lány fejlődését halmozottan korlátozzák a problémák. Dia és családja számára nagy segítség lenne a lakossági összefogás, hiszen a gyógyulásához szükséges kezelések költségeit nem tudják fedezni. Minden apró felajánlás a pici Dia problémáinak orvoslását segíti.

• Hosszú sorok az élelmiszerosztáson

Hosszú sorok az élelmiszerosztásonVitamindús gyümölcs, liszt, cukor, édesség, tészta várta a rászorulókat Szegeden, a Roosevelt téren működő Centerke Adományozó Központban. A Mátrix Közhasznú Alapítvány májusban háromszáz élelmiszercsomaggal segítette a nélkülöző családosokat, idős - egyedülállókat. A támogatottak a szociális intézményeken keresztül élelmiszer átvételre feljogosító kupont kaptak, ezt leadva jutottak hozzá a segítő élelmiszer adományhoz. Évente tízezernél több nélkülözőt, rászorulót, családot, közösséget, idős - egyedülálló embertársunkat támogatunk a Centerke Adományozó Központban.

• Fél tucat óvodában - bölcsődében járt a MÁTRIX Mikulás Csapat

Fél tucat óvodában - bölcsődében járt a MÁTRIX Mikulás CsapatA többszáz gyermeket óvó intézmények a Mikulás rendezvény mellett játékokat és édességeket kaptak a picik számára.
    2010. december 8-án a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány, Karitáció Alapítvány, a Karitáció Egyház, az Orpheus Állatvédő Egyesület Mikulás csapata óvodákba - bölcsődékbe vitt ajándékokat (többek között készségfejlesztő eszközöket, könyveket, gyermek cd-ket, játékokat), Mikulás csomagokat. A Mikulást és kísérőit mindenhol az alkalomhoz illően verssel, mondókákkal, énekkel várták a kicsik.

• A Szent-Györgyi Albert Rotary Klub adventi programjait is támogattuk

A Szent-Györgyi Albert Rotary Klub adventi programjait is támogattukAdvent idején több ezer gyermek egyedülálló, család és közösség számára tettük szebbé az időszakot. A Szent-Györgyi Albert Rotary Klub és a Szeged Dóm Rotary Klub a Délmagyarország napilap alapítványával a Lapcom Média Alapítvánnyal közösen, 2014 Adventjére készítette el szegedi adventi naptárát. A program során 48 család kapott tartós élelmiszereket, melybe a Mátrix Közhasznú Alapítvány is jelentős felajánlással járult hozzá (minden család részére összeállítottunk szeretetcsomag formájában tartós élelmiszert, édességeket, tésztát, konzervet).

• Három tonna élelmiszert kaptak rászorulók

Három tonna élelmiszert kaptak rászorulókA karácsonyi ünnepek idején is rengetegen kényszerülnek nélkülözni. Négyszáz rászoruló család ünnepének megkönnyítéséhez a Mátrix Közhasznú Alapítvány, a Karitáció Alapítvány, az Angyali.hu Alapítvány Szegeden, a Centerke Adományozó Központban három tonna tartós élelmiszert osztott szét. A támogatottak a szociális ellátórendszeren keresztül az osztás előtt az élelmiszerek átvételéhez szükséges kuponokat kaptak, melyre a segítő szervezetek a nélkülözőknek cukrot, lisztet, tésztát, szaloncukrot, konzerveket adtak. Az élelmiszersegélyből a halmozottan hátrányos helyzetű idős - egyedülállók, nagycsaládosok, csonka családban élők kaptak.

• Sok éhezőnek nem jutott az októberi Mátrixos élelmiszersegélyből

Sok éhezőnek nem jutott az októberi Mátrixos élelmiszersegélybőlVégeláthatatlan sorban álltak a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány raktára előtt az októberi élelmiszerosztáson a rászoruló családok, idősek, fedél nélküliek. A kétszáz élelmiszercsomagot sorszám szerint elsőre a kisgyerekes anyukák, a mozgássérültek, majd a többi rászoruló kaphatta meg. A tésztáért, rizsért, cukorért, lisztért, édességért nagy volt a tolakodás, a későn érkezők üres kézzel távoztak. Az élelmiszersegélyre a legrászorulóbbakat (időseket, egyedülállókat, nagycsaládosokat) várták. Támogatói programunk Segítőink nélkül nem lett volna ilyen sikeres!

• Jótékonysági Karácsonyi Ajándékbazár

Jótékonysági Karácsonyi AjándékbazárIdén Karácsonykor a Független Városi Szövetség - Magyar Egyesület és a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány jóvoltából a Jézuska ajándékai azokhoz is eljuthatnak, akik anyagi problémák miatt az ajándékvásárlást nem engedhetik meg maguknak. A Szeged, Roosevelt tér 5. alatt 2013. december 10-ig a megunt játékok, könyvek, ruhák, sportszerek, tartós élelmiszerek és egyéb kiegészítők leadhatók, ezzel minden honfitársunk nagyban segíti a rászorulók megajándékozását. Az ajándékválogató bazárra 2013. december 11-14 közötti napokon,

• Sikeres volt az 'Adj egy könyvet karácsonyra 2005' segítõ program

A Mátrix Közhasznú Alapítvány a TOP Egyesülettel karöltve az ünnepek idején hagyományos jelleggel szervezte meg segítõ akcióját, mely révén több száz gyermek és felnõtt, vajdasági oktatási intézmény részesült kisebb - nagyobb ajándékban.

Az eredmény a vártnál is jobban sikerült, hiszen a becses adományozóktól közel háromezer könyv, ezernél több plüssmaci, tíz doboznyi játék, ezernyi képeslap - plakát, több kiló édesség érkezett.

• Zöld Játszóházban segédkeztünk

Zöld Játszóházban segédkeztünkÖnkéntes csapatunk 2015.09.24-én a szegedi Makkosházi Óvódában tartott család környezeti nevelési programot. A négy állomásból álló foglalkozás célja a természet megismerése, megszerettetése, a környezettudatosság népszerűsítése volt. Az első állomáson a gyerekek és szüleik játékos horgászaton vettek részt, ahol terméseket, növények- és állatok fotóit, illetve állati jelenlétre utaló nyomokat "horgászhattak" ki az óvoda pancsolójából. A "kihalászott kincsek"-et később közös megbeszélés alapján párosítottuk egymással. Második állomásunkon négy madárfaj táplálkozási szokásait mutattuk be a motorikus képességek fejlesztésével.