adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
  • Leégett iskola felújítását támogattuk

• Leégett iskola felújítását támogattukKovászna megye legmagasabb pontján fekvő településen, Kommandón hétfőn délután fél öt körül lobbant lángra az iskola faépülete, a tűzoltók öt órán keresztül küzdöttek a lángok megfékezésével. Az iskola jelentős része (tantermek, számítógépek, könyvek, tanári szoba) a tűz martaléka lett. A Mátrix közhasznú Alapítvány is támogatja az újjáépítést. A Horn Dávid Néprajzi és Természetvédelmi Egyesület számára a szegedi Csemete Egyesületen keresztül juttatott alapítványi támogatásként egy szerényebb összegű adományt.

A faépület lángra robbanását valószínűleg egy kályhából kipattanó szikra okozta. Marius Tolvaj összegzése szerint a kommandói Horn Dávid Általános Iskola régi faépületének huszonöt százaléka, összesen 360 négyzetméter vált a lángok martalékává. Reméljük mihamarabb felépül a tűz martalékává vált oktatási épület.

Tűz oltás, károk mentesítése

Leégett iskola, Kommandó, Erdély

Tűz oltás, a kár hatalmas

Támogatóink, segítőink, adó 1 százalék felajánlók együtt segítettek most is a baj enyhítésében. Köszönjük szépen!

• Folytatódik az ételosztási program

Mátrix Alapítvány, ételosztás, ételbankA MÁTRIX Alapítvány a korábbi évekhez hasonlóan az idén is ételosztással segíti a rászorulókat (elsõsorban a nagycsaládosokat, a rossz körülmények között élõket).

A program a meglévõ készletekhez várja cégek adományait, elsõsorban tartós élelmiszerek formájában.

Adjon hozzá Ön is! A korábbi években 200 családot, közel ezer embert segítettünk ételcsomagokkal.

• Szánkó helyett limuzinnal vitte az ajándékokat a Mátrixos Mikulás

Szánkó helyett limuzinnal vitte az ajándékokat a Mátrixos MikulásEgyre több családban gond a megélhetés, az ünnepekkor sok gyermek nem kap ajándékot. A Mátrix Közhasznú Alapítvány az adventi időszakban is azon munkálkodik, hogy ne legyen nélkülöző gyermek és felnőtt. A VIP Limuzin jóvoltából a héten budapesti nehéz sorsú gyerekekhez limuzinnal érkezett az ajándékot hozó Mikulás. Az ajándékozás mellett élmény volt a gyerekeknek, hogy kipróbálhatták a hosszú, nem mindennapi csodajárgányt. A nem mindennapi élmény a gyerekek számára élménypedagógiás módszerként szolgálhatott a szocializáció fejlesztésének elérése érdekében.

• Véradáson voltunk, vért adtunk a rászorulóknak

Véradáson voltunk, vért adtunk a rászorulóknakA MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és az Orpheus Állatvédő Egyesület munkatársai, önkéntesei is rendszeresen részt vesznek az emberek megmentése érdekében folytatott küzdelemben. Ha tehetjük többek között vért adunk, hogy a műtétekhez, kezelésekhez, az emberek megmentéséhez legyen megfelelő mennyiségű vér. Jó érzés tudni, hogy a háttérben hozzánk hasonlóan segítő küzdelmet folytatnak... Véradásra jelentkezhet minden 18 és 65 év közötti egészséges felnőtt ember, így biztatunk mindenkit, hogy csatlakozzon!

• A Budapesti Nemzetközi Vásár vendége volt a Mátrix

A Budapesti Nemzetközi Vásár vendége volt a MátrixTolongtak az érdeklődők az információkért és a kiadványokért.

A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és az Orpheus Állatvédő Egyesület 2012-ben is meghívást kapott a Hungexpo Zrt. által szervezett BNV-re (Budapesti Nemzetközi Vásárra). A Mátrix a több ezres vendégsereggel ismertetni tudta szociális, egészségvédelmi, élményt adó kulturális és hagyományőrző programjait. A vendégek számára ajándékokat, kiadványokat osztott.

• Húsvéti nyuszi járt a gyermekek és családok átmeneti otthona lakóinál

Húsvéti nyuszi járt a gyermekek és családok átmeneti otthona lakóinálA Mátrix Közhasznú Alapítvány húsvéti nyuszija a Szeged, Kapisztrán utcai Gyermekek és családok átmeneti otthona lakóinál járt. Megszakítás nélküli munkarend szerint működő bentlakásos gyermekintézmény az alapellátás keretében a gyermek és szüleik számára alaptevékenységként átmeneti gondozást biztosít. Fontos és nagy segítség ez a gondoskodó feladat. Az együttes elhelyezést és ellátást biztosító intézmény az otthontalanná vált szülő és gyermeke számára ad segítséget.Az intézmény gyermek és felnőtt lakóit, összességében negyven főt ajándékoztunk meg húsvéti csomagokkal.

• Monitort kaptak a tanodások

Monitort kaptak a tanodásokFelzárkózást, tanulást, esélyegyenlőséget támogattunk informatikai eszközökkel

Szegeden, a Rákóczi utcában működik a Szegedi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat által indított Tanoda. Számukra (hogy az integrációt, a tanulást, a felzárkózást segítsük) juttattunk a MÁTRIX Közhasznú alapítvány raktárában lévő számítógép monitorokból tíz darabot. A közösség az eszközöket számítógéphez csatlakoztatva élményszerzésre, tudásért használja majd.

• Kabát, nadrág, pulóver ingyenesen a Centerkébõl

Kabát, nadrág, pulóver ingyenesen a Centerkébõl Kabát, nadrág, pulcsi, téli ruhaneműk rászorulóknak

Novemberben is melegebb ruhákat, lábbeliket, kabátot vár rászorulók részére a Centerke ruhaosztó központ. Aki behoz egy adag ruhát, az legalább ugyanannyi csere árút válogathat ingyenesen. Azon rászorulók, akik ruha nélkül térnek be a Mátrix Közhasznú Alapítvány adományosztó központjába, ők fejenként egy ruhaadományt választhatnak maguknak ingyen. Az adományokért naponta 30-50 rászoruló egyén és család keresi fel az adományosztó helyet.

• Élelmiszert osztottunk - sajnos nagyon nagy az igény...

Élelmiszert osztottunk - sajnos nagyon nagy az igény...A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány 2013. március 29-én, pénteken kétszáz élelmiszercsomaggal (tésztával, rizzsel, cukorral, liszttel, étolajjal, gyümölcsökkel, édességgel) várta a lakosságot. Az élelmiszersegélyre a legrászorulóbbakat (időseket, egyedülállókat, nagycsaládosokat) várták. A kiosztás d.e.10 órától (15 óráig), az alapítvány címén (6720 Szeged, Roosevelt tér 5.), érkezési sorrendben történt, de már délben szinte minden elfogyott. sok a baj, így az alapítvány folyamatosan dolgozik, hogy segítő kezet nyújtson...

Klubhelyiséget nyitott a Mátrix Alapítvány

Az INFERNO klubot alapítványunk két éves készülõdés után 2007 év végén azért nyitotta, hogy segítse az egészséges légkörben szórakozni vágyó fiatalok igényeinek kielégítését. A helyiség Szegeden van, a belvárosban és 166 m2-es.

A közösségi terünk helyiségeiben nem elsõdleges cél a profittermelés, a klub mindössze önfenntartása miatt folytat kereskedelmi tevékenységet.

• Jótékonysági nyári rendezvények sikerességét támogattuk

Jótékonysági nyári rendezvények sikerességét támogattukA Mátrix Közhasznú Alapítvány évente tízezernél több alkalommal nyújt rászoruló magánszemélyek, családok, közösségek számára segítséget. Nyár környékén a Centerke Adományozó Központ támogatói programja mellett szociális-készségfejlesztő, élménypedagógiás, szabadidős rendezvényeket, táborokat is támogatunk. A Mozgáskorlátozottak Csongrád Megyei Egyesületének nyári táborát tartós élelmiszerekkel rendszeresen támogatjuk, hogy a gyerekek gondtalanul tölthessék el a táborukban töltött néhány napot.