bohócdoktor vizit szja 1%
  • 300 család kapott élelmiszer csomagot

• 300 család kapott élelmiszer csomagotZuhogó esőben is nagy volt az élelmiszercsomagokra az érdeklődés. Étolaj, tészta, rizs, tej, lekvár, konzervek, tisztítószer és friss meggy várta vasárnap délelőtt a rászorulókat a Centerke Adományozó Központban. A Mátrix Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány háromszáz élelmiszercsomaggal segítette a nélkülöző családosokat, idős - egyedülállókat. A tonnányi élelmiszerre a támogatottak a szociális intézményeken keresztül élelmiszer átvételre feljogosító kupont kaptak, ezt bemutatva jutottak hozzá a segítő élelmiszer adományhoz. Sajnos csepp a tengerben... sokkal több az igény, mint amennyi a segítségnyújtás, de minden pici lépés előrébb segít.

Élelmiszer csomagok 300 rászoruló kisgyermekes családhoz és egyedülállóhoz kerültek

Rácz Anett alapítványi elnök tapasztalata az, hogy a legrászorultabbak kiválasztása mindig nehéz feladat. Most sem volt könnyű, szociális - gyermekvédelmi alapítványok és intézmények is segítséget nyújtottak. Élelmiszer adományból sohasem elég... meséli Wéhli Márk a Karitáció Alapítvány vezetője. A zuhogó eső ellenére most is volt tolongás és éles sorban állás az osztáson, sokat jelent a nélkülözőknek egy - egy segítő élelmiszercsomag. Az alapítvány munkatársai egész évben segítő tevékenységük révén próbálják enyhíteni a rászoruló lakosság gondjait. Az alapítvány önkéntes csapata szorgoskodva készítették elő az adomány csomagokat, melyet a támogatottak nagy örömmel vettek át.

Összefogással tudunk előrébb jutni
    A Mátrix Közhasznú Alapítvány évente tízezernél több nélkülöző családot, közösséget, egyént támogat. Nem csak szegedieket, az ország számos pontjára eljutnak a segítő adományok. Rácz Anett alapítványi elnök fontosnak tartja, hogy másokat is segítésre buzdítsanak. Kiemelte, hogy adománycsomagjaik csepp a tengerben, azaz ha nem is tudnak mindenkinek segíteni, de mindenki tud valakinek segíteni. A Centerke Adományozó Központ is a közös problémamegoldásról szól, a közösség segítő és összefogó ereje teszi a jótékony működést naggyá. Segítő önkéntesek, adó 1 százalék felajánlók, támogatók - segítők együttműködése nélkül nem lett volna az élelmiszer osztás ilyen sikeres. Minden apró segítség fontos, köszönjük a támogatók erőfeszítéseit.

Gyermekek étkeztetésének támogatása fontos

bohócdoktor adó egy százalék, gyermekmentés, családtámogatáscsaládtámogatás, adományosztás, gyógyítás, gyermekek, kórházKérjük Támogassa a Gyermekek megmentését!

• Soltiék hűtőt kaptak

Soltiék hűtőt kaptakA védőnőtől érkezett a segélykérő üzenet: egyik védencüknél kis baba van, a hűtő elromlott, a baba ételeinek higiénikus tárolása vált problémássá.

Habár az alapítvány is nehéz anyagi körülmények között működik, egy korábbi adományozás kapcsán éppen rendelkezésre állt raktárhelyiségünkben egy mélyhűtő résszel is rendelkező, jó állapotban lévő hűtőszekrény. Gyors szervezői munka után a család számára nélkülözhetetlen háztartási eszközt házhoz vittük, be is üzemeltük.

• Négyszáz család kapott karácsonyi csomagot

Négyszáz család kapott karácsonyi csomagotÜnnepi élelmiszercsomagot kaptak karácsony előtt nagycsaládosok és idősek. A Mátrix Közhasznú Alapítvány négyszáz szeretetcsomagja 400 kiló szaloncukrot, 500 tábla csokoládét, 200 kg mézet, 200 kiló tartós élelmiszert tartalmazott, melyet a szociális ellátórendszer ajánlása révén a legrászorultabban kaptak meg. Az élelmiszer adományok átvétele közben jutott idő a kisgyermekkel érkezők számára arra is, hogy a Centerkében lévő többszáz játék közül a fenyőfa alá a gyermeknek leginkább tetszőt kiválasszák. Hálásan köszönjük a támogatók, önkéntesek, felajánlók számára, hogy újra sok - sok ember helyzetén tudtunk javítani.

• Ezer jótékonysági Mikuláscsomag gyerekeknek

Ezer jótékonysági Mikuláscsomag gyerekeknekHamar megtelt gyermekkel és felnőttel a jótékonysági Mikulás helyszíne. A Mesekastélyba érkező Mikulástól ezer hátrányos helyzetű gyermek kapott teletömött Mikulás csomagot. A nehéz helyzetben élő családok támogatásában közvetlenül az Angyali.hu és a Karitáció Alapítvány segített. Az örömszerzésben minden közvetett segítőnk és támogatónk, adó 1% felajánlónk benne van, melyért mindenkinek hálás köszönetet mondunk! Sok kisgyermek számára nem jut az adventi ünnepek idején segítség nélkül ajándék, ezért is fontos minden évben a Mikulás élményprogram.

• Ezer család kapott cserepes virágot a városszépítési programban

Ezer család kapott cserepes virágot a városszépítési programbanKígyózó sorokban érkeztek a virágosztó helyre a családok, kisgyermekesek, idősek. Ezer család kapott a héten cserepes virágokat a Mátrix Közhasznú Alapítvány, az Orpheus Önkéntes Közösség és a Partiszkon Egyesület a júliusban folyó városszépítő program jóvoltából. A virágokat utcafrontok, udvarok, erkélyek, virágpolcok szebbé tételére használhatják fel az emberek. A díszes növényeket a civil szervezetek ingyenesen adták a lakosság számára. A virágok mellé a jótékonysági szervezet a városszépítésben részt vevő családoknak édességgel is kedveskedett.

• Könyvekkel a gyermekekért

Könyvekkel a gyermekekértÉvente több ezer gyermek és felnőtt számára biztosít a Mátrix Közhasznú Alapítvány mesekönyv és ifjúsági könyv csomagot. Iskolák és óvodák növendékeinek mindennapjait, illetve a könyvtárak állomány gyarapítását az alapítvány nagylelkű támogatókkal együttműködve tudja támogatni. A könyvekre oktatási intézmények jelentkezhettek, intézményenként vegyesen összeállított könyvcsomagokat raktunk össze. A Mátrix Közhasznú Alapítvány által biztosított könyv csomagok nagy értéket képviselnek, segítve a kultúrát, az ismeretszerzést, a mindennapokat. Olvasottság = műveltség, ez vezérli a jótékonysági támogató programot.

• Védőnői Szűrési Napok 2010: 1200 szűrés 3 nap alatt

Védőnői Szűrési Napok 2010: 1200 szűrés 3 nap alattA MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány támogatásával 2010. szeptember 3-5 között került megrendezésre a Szűrési Napok, amikor a hosszú hétvégén 1200 szűrést végeztek a szegedi védőnők. Az első napon került megrendezésre a "Show-hajtás" amelyben 24 csapata mérte össze tudását.

A program része volt többek között a "hegyikerékpározás", az elsősegélynyújtás, a rekeszmászás és a hajtányverseny.

• A kis Renátónak Citerát hozott a Jézuska

A kis Renátónak Citerát hozott a JézuskaEgy vidéki anyaotthonban lakik a 11 éves Renátó és anyukája. Nagy István, a Wesley János Általános Iskola tanára figyelt fel a sajátos nevelést igénylő negyedikes fiúcskára, hogy milyen tehetségesen citerázik. Talán a zene lehet komoly előrelépés és kiugrási lehetőség a gyermek számára, így hosszas előkészületek után a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány meglepte a fiúcskát a fejlesztő eszközzel. Míg a tanár úr hangolta a citerát, addig az anyaotthon dolgozói és lakói izgatottan várták, hogy az eszközt használatba vegye Renátó, akinek talán a jövője múlik azon, hogy a tehetsége tudássá érik-e ezáltal.

• Január: bebútoroztuk a családokat

Január: bebútoroztuk a családokatAlapítványunk az apróbb (ruha, élelmiszer) adományokon felül rendszeresen segíti a családokat az életet megkönnyítő használati tárgyakkal, bútorokkal. Így tettük ezen a héten is: gyermeket váró rászoruló kismamáknak adtunk a Centerke raktárából gyermekágyakat. A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány munkája becses Támogatóinak odaadó segítsége nélkül nem lenne ennyire sikeres, így az eredmény Mindannyiunké! A segítséget hálásan köszönjük. A jelmondatunk: együtt csodákra vagyunk képesek!

• Az advent jegyében oktatástechnikai eszközöket adományoztunk

Az advent jegyében oktatástechnikai eszközöket adományoztunk140 család csemetéje kapott a Mátrix Alapítvány révén Mikulás ajándékokat. A szervezet az intézmények rossz anyagi helyzetére tekintettel gyermekek fejlődését segítő beszerzéseket is támogatott.

A támogatói program keretén belül szereztük be a gyerekek számára a vizuális fejlesztő rajztáblát. A tábla által gazdaságosan folytatható a bölcsődés / óvodás gyerekek fejlesztése. Reméljük, hogy hosszú évekig hasznos lesz a pedagógusok és a picik számára is.

• Önkéntesül(l)és Oláh Gergővel

Önkéntesül(l)és Oláh GergővelÜllésen, a Déryné Kulturális Központban 200 önkéntességgel ismerkedő fiatal számára adott koncertet Oláh Gergő 2015. február 26-án (csütörtökön). A popsztár a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány által életre hívott Önkéntesül(l)és közösségsegítő program záró eseményét látogatta meg. A népszerű dalok előadása mellett Oláh Gergő motivációs céllal a helyi gyerekek számára ízelítőt is adott abból, hogy honnan jött és a sok - sok tanulás - tapasztalás mellett merre tart. A buli hangulatban volt flashmob, tánc, éneklés, fotószkodás, autogram osztás, a gyerekeknek frissítő ételek és italok, gyümölcs, egyéb finomságok.