• 300 család kapott élelmiszer csomagot

• 300 család kapott élelmiszer csomagotZuhogó esőben is nagy volt az élelmiszercsomagokra az érdeklődés. Étolaj, tészta, rizs, tej, lekvár, konzervek, tisztítószer és friss meggy várta vasárnap délelőtt a rászorulókat a Centerke Adományozó Központban. A Mátrix Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány háromszáz élelmiszercsomaggal segítette a nélkülöző családosokat, idős - egyedülállókat. A tonnányi élelmiszerre a támogatottak a szociális intézményeken keresztül élelmiszer átvételre feljogosító kupont kaptak, ezt bemutatva jutottak hozzá a segítő élelmiszer adományhoz. Sajnos csepp a tengerben... sokkal több az igény, mint amennyi a segítségnyújtás, de minden pici lépés előrébb segít.

Élelmiszer csomagok 300 rászoruló kisgyermekes családhoz és egyedülállóhoz kerültek

Rácz Anett alapítványi elnök tapasztalata az, hogy a legrászorultabbak kiválasztása mindig nehéz feladat. Most sem volt könnyű, szociális - gyermekvédelmi alapítványok és intézmények is segítséget nyújtottak. Élelmiszer adományból sohasem elég... meséli Wéhli Márk a Karitáció Alapítvány vezetője. A zuhogó eső ellenére most is volt tolongás és éles sorban állás az osztáson, sokat jelent a nélkülözőknek egy - egy segítő élelmiszercsomag. Az alapítvány munkatársai egész évben segítő tevékenységük révén próbálják enyhíteni a rászoruló lakosság gondjait. Az alapítvány önkéntes csapata szorgoskodva készítették elő az adomány csomagokat, melyet a támogatottak nagy örömmel vettek át.

Összefogással tudunk előrébb jutni
    A Mátrix Közhasznú Alapítvány évente tízezernél több nélkülöző családot, közösséget, egyént támogat. Nem csak szegedieket, az ország számos pontjára eljutnak a segítő adományok. Rácz Anett alapítványi elnök fontosnak tartja, hogy másokat is segítésre buzdítsanak. Kiemelte, hogy adománycsomagjaik csepp a tengerben, azaz ha nem is tudnak mindenkinek segíteni, de mindenki tud valakinek segíteni. A Centerke Adományozó Központ is a közös problémamegoldásról szól, a közösség segítő és összefogó ereje teszi a jótékony működést naggyá. Segítő önkéntesek, adó 1 százalék felajánlók, támogatók - segítők együttműködése nélkül nem lett volna az élelmiszer osztás ilyen sikeres. Minden apró segítség fontos, köszönjük a támogatók erőfeszítéseit.

Gyermekek étkeztetésének támogatása fontos

• Monitort kaptak a tanodások

Monitort kaptak a tanodásokFelzárkózást, tanulást, esélyegyenlőséget támogattunk informatikai eszközökkel

Szegeden, a Rákóczi utcában működik a Szegedi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat által indított Tanoda. Számukra (hogy az integrációt, a tanulást, a felzárkózást segítsük) juttattunk a MÁTRIX Közhasznú alapítvány raktárában lévő számítógép monitorokból tíz darabot. A közösség az eszközöket számítógéphez csatlakoztatva élményszerzésre, tudásért használja majd.

• Családok százai kaptak karácsonyi ajándékot

Családok százai kaptak karácsonyi ajándékotA Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központ fontos tevékenysége a családtámogatás, ezáltal a szegénység visszaszorítása. z ünnepek környékén az élelmiszerosztás mellett a gyermekeket ajándékozzuk meg, többnyire könyvekkel és játékokkal. Idén az alapítványi Mikulás által ezer mikulás csomag került szegény sorsú gyermekekhez, karácsony környékén több száz cipős doboz ajándékot adtunk családok örömszerzését segítő céllal. Könyveket, társasjátékokat, édességet kaptak nagycsaládosok, hátrányos helyzetű kisgyermekesek, idős - egyedülállók.

• Ceruzáért Osztálykirándulást adnak a Mesedoktorok

Ceruzáért Osztálykirándulást adnak a MesedoktorokSegíteni jó, segítsünk közösen! Értékes díjak! Kórházak - rendelőintézetek tárgyi feltételeinek támogatására és szegénységben élő kisgyermekek megsegítésére óvodai csoportok, általános iskolai osztályok, középiskolás csapatok részvételével a Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Mesedoktorok Csapat ceruza, filctoll, zsírkréta gyűjtő akciót szervez. Iskolák osztályai, óvodai csoportok a jótékonyság keretein belül segítő munkájukért értékes díjazásban részesülnek.

• Támogattuk a Mikulásgyárat

Támogattuk a MikulásgyáratA Mátrix Közhasznú Alapítvány és az Angyali.hu Alapítvány a MikulásGyár jótékonysági programot évek óta támogatja. 2015-ben is meglátogattuk az adománygyűjtő helyszíneket, ahova tartós élelmiszereket, minden jóval megtömött Mikulás csomagokat, értékes gyermekkönyveket és magazinokat vittünk. Alapítványunk évente tízezernél több segítő adományt oszt szét Centerkében. A jó célok érdekében eljuttatott segítő adományok élményt, örömet és pozitív gondolkodást, egy jövőt segítő víziót eredményez.

• Ruha és cipőadomány érkezett

Ruha és cipőadomány érkezettAz Orpheus Állatvédő Egyesület önkéntesei is beszálltak a Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központ adománybázisának feltöltésébe. Iskolák által felajánlott (iskolákban hagyott / leadott) ruhákat, cipőket, kabátokat gyűjtöttük be, melyeket rászoruló gyerekek és családjaik számára osztunk ki. Családok számára nagy segítség a használt, de még használható gyermekruha és cipő. Egyre többen segítenek a Centerkén keresztül a rászorulókon, így a társadalmi felelősségvállalás jó irányba mutató.

• 2013. évi értékelő, összefoglaló

2013. évi értékelő, összefoglalóA MÁTRIX Közhasznú Alapítvány 2013-ban az egyre elnehezedő gazdasági helyzet ellenére is több ezer egyént, családot, intézményt, csoportot támogatott. A Centerke Adományozó Központ helyiségeiben, piacokon, nehéz helyzetben lévőkhöz személyesen eljutva ruhát, cipőt, játékot, könyvet, bútorokat, életminőséget segítő használati tárgyakat juttatott, Osztottunk tűzifát, bohócdoktorkodtunk, élménypedagógiás mesedoktor programot vezettünk, sterilházat működtettünk, kulturális és fejlesztő programokat vezettünk, táborozást segítettünk.

• A Szent-Györgyi Albert Rotary Klub adventi programjait is támogattuk

A Szent-Györgyi Albert Rotary Klub adventi programjait is támogattukAdvent idején több ezer gyermek egyedülálló, család és közösség számára tettük szebbé az időszakot. A Szent-Györgyi Albert Rotary Klub és a Szeged Dóm Rotary Klub a Délmagyarország napilap alapítványával a Lapcom Média Alapítvánnyal közösen, 2014 Adventjére készítette el szegedi adventi naptárát. A program során 48 család kapott tartós élelmiszereket, melybe a Mátrix Közhasznú Alapítvány is jelentős felajánlással járult hozzá (minden család részére összeállítottunk szeretetcsomag formájában tartós élelmiszert, édességeket, tésztát, konzervet).

• Százezer ceruza, toll, kréta kerül ingyenesen rászoruló gyermekekhez - Segítsen Ön is!

Százezer ceruza, toll, kréta kerül ingyenesen rászoruló gyermekekhez - Segítsen Ön is!A Mátrix Közhasznú Alapítvány támogatói programja révén rászoruló, nehéz sorban élő gyermekek kapnak tanévkezdéskor ceruzát, tollat, zsírkrétát, vízfestéket. A tanévkezdést az alapítvány olyan családoknál és iskolákban támogatja, ahol a rászoruló 6-12 év közötti kisgyermekek anyagi helyzetük révén hátrányos helyzetben vannak. A program sikeresebbé tételéhez a cégek, a lakosság segítő együttműködésére is számítanak a szervezők, hiszen közös erővel még sikeresebb lehet a gyermekszegénység leküzdése!

• Kedvezményesen vásárolhattunk rendezvényekhez írószereket

Kedvezményesen vásárolhattunk rendezvényekhez írószereketA Mátrix Közhasznú Alapítvány rendezvényeire, programjaihoz nagy mennyiségű írószert és irodaszert használ fel. A nonprofit - segítő munka megkönnyítése érdekében a Printker Office Land Irodatechnika, Papír, Írószer Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. nagylelkű segítségével a bolti árnál lényegesen olcsóbban jutott alapítványunk írólapokhoz, ollókhoz, táblákhoz, nyomtatópapírhoz, borítékokhoz, díszítő és dekorációs dolgokhoz, tollakhoz, ceruzákhoz, irodai berendezési tárgyakhoz, irodai eszközökhöz, működést segítő dolgokhoz. A nyújtott vásárlási kedvezményt, a kapott grátisz tárgyakat hálásan köszönjük!

• Ajándék könyvek Kárpátaljára - részt vettünk a gyûjtésben

Ajándék könyvek Kárpátaljára - részt vettünk a gyûjtésbenAz Orpheus Állatvédõ Egyesület és a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány is adományozott a kárpátaljai magyarok megsegítéséért könyveket. A program révén segítettük a Kárpátalján élõ magyar olvasókat és a könyvtárakat azáltal, hogy jó állapotban lévõ, igényes magyar nyelvû felnõtt-, és gyerekkönyveket ajándékoztunk nekik. Erre azért volt szükség, mert az ottaniak elmondása alapján Kárpátalján a magyar nyelvû könyvbeszerzés meglehetõsen nehézkes: jellemzõen a könyvtárakban a legújabb magyar nyelven kiadott könyv is 1980-as kiadású...