• Élelmiszergyűjtést támogattunk

• Élelmiszergyűjtést támogattunkA Mátrix Közhasznú Alapítvány a Magyar Élelmiszerbank által szervezett Karácsonyi Adománygyűjtést támogatta. 6 áruházba, a gyűjtést végző alapítványok, egyesületek készletéhez adott a Mátrix áruházanként 30-90 kg tartós élelmiszert. Szaloncukrot, édességet, porcukrot, sütéshez lisztet, főzéshez rizst, konzerveket, teafüvet, sót tésztaféléket. A Mátrix Közhasznú Alapítvány évente tízezernél több családot, idős - egyedülállót, közösséget segít a hátrányok leküzdése érdekében élelmiszerhez. Az adventi időszakban a jótékonysági programokat szervező szervezeteket sikereik érdekében az alapítvány így is támogatja.

A Magyar Élelmiszerbank Karácsonyi Adománygyűjtésnek támogatása,

Tartós élelmiszereket, tejet adományoztunk az élelmiszerosztásokhoz

Három napon keresztül, 2017. november 24-én, 25-én és 26-án folyt az áruházakban a gyűjtés, országszerte közel 120 település majd 200 áruházában. A Mátrix Közhasznú Alapítvány nem gyűjtött, hanem a gyűjtést végző szervezeteket élelmiszercsomagokkal támogatta.

Étolaj, édesség, porcukor is került az élelmiszert gyűjtők élelmiszer adomány csomagjai közé

Segítő csapatunkban családok apraja - nagyja is megmozdult

Az országos programot támogattuk szerény adományainkkal. Az akció lebonyolításában a gyűjtő szervezetek és a támogatók részvétele révén több ezer önkéntes vett részt. Az adománygyűjtés sikerét az adakozó magánszemélyek mellett többek között a Mátrix Közhasznú Alapítvány adománya is segítette. A Mátrix Közhasznú Alapítvány által célba juttatott élelmiszer mennyisége fél tonnán felüli volt.

A karácsony előtti élelmiszer adományok családok nélkülözését csökkenti. Örömmel vettünk részt a gyűjtő szervezetek támogatásában. Köszönjük a segítők, adó 1 százalék felajánlók és mindenki támogatását, aki lehetővé tette a közhasznú jótékonysági támogatás létrejöttét. Támogatásunk csepp a tengerben, de sok kicsi sokra megy! Köszönjük!

• Adó 1 százalék Gyermekmentésre

Adó 1 százalék GyermekmentésreAz adó egy százalék felajánlásával a gyermekmentő, egészségvédelmi, szociális segítő feladatainkat támogatod. Évente tízezernél többször segítünk! Betegeket, elesetteket, bajban lévőket, halmozottan rászorulókat támogató Mátrix Alapítvány csapata ha kell nagybeteg picik gyógyításában segédkezik, élelmiszert oszt, eszközöket adományoz, táborozókat támogat, bajban lévőket segít. Az alapítvány segítő csapatának célja, hogy senki ne maradjon bajban, a lehető legtöbben találják meg problémáikból a kiutat. A segítő tevékenységben Te is részt vállalhatsz: önkéntes segítség, anyagi támogatás mellett adó 1% felajánlással is részt vehetsz az egész éves segítő programban.

• Teherautónyi ruhát adományoztak az ifjúsági tagozatosok

Teherautónyi ruhát adományoztak az ifjúsági tagozatosokA Mátrix Közhasznú Alapítvány által fenntartott Centerke Adományozói Központ évente tízezernél több rászoruló számára biztosít ruha, cipő, élelmiszer adományt. Böjte Sándor a szegedi Jobbik ifjúsági tagozatának tagjaitól összegyűjtötte a rászorulók problémáinak enyhítése érdekében a még jó állapotban lévő ruháikat, cipőiket, melyet az adományozó központ rendelkezésére bocsátott. Alapítványunk semmiféle politikai tevékenységet nem folytat, így a politikai hovatartozástól függetlenül a rászorulók megsegítéséhez az önzetlen felajánlásokat hálásan köszönünk.

• Kabát, nadrág, pulóver ingyenesen a Centerkébõl

Kabát, nadrág, pulóver ingyenesen a Centerkébõl Kabát, nadrág, pulcsi, téli ruhaneműk rászorulóknak

Novemberben is melegebb ruhákat, lábbeliket, kabátot vár rászorulók részére a Centerke ruhaosztó központ. Aki behoz egy adag ruhát, az legalább ugyanannyi csere árút válogathat ingyenesen. Azon rászorulók, akik ruha nélkül térnek be a Mátrix Közhasznú Alapítvány adományosztó központjába, ők fejenként egy ruhaadományt választhatnak maguknak ingyen. Az adományokért naponta 30-50 rászoruló egyén és család keresi fel az adományosztó helyet.

• Fél tonnánál is több élelmiszert gyűjtöttünk rászorulók megsegítésére Szegeden

Fél tonnánál is több élelmiszert gyűjtöttünk rászorulók megsegítésére SzegedenA Magyar Élelmiszerbank Egyesület által 2014. november végi országosan szervezett élelmiszergyűjtésen a szegedi segítő szervezetek és a résztvevő sok - sok önkéntes kiemelkedően jól teljesített. A Mátrix Közhasznú Alapítvány segítői a Auchan áruházban fél tonnát meghaladó mennyiségű élelmiszert gyűjtöttek össze. A jólelkű összefogásnak köszönhetően családok százai számára teszi az összegyűjtött tartós élelmiszer az ünnepeket boldogabbá, illetve a tél átvészelését könnyedebbé. Dudás Zsanett, alapítványi elnök boldogan csatlakozott az összefogáshoz, hiszen egymásra figyelve a társadalom értékrendje jó irányba formálható.

• Számítógépeket hozott a gyerekek felzárkózását segítő tanodába a Mikulás

Számítógépeket hozott a gyerekek felzárkózását segítő tanodába a MikulásNagy volt a gyerekzsivaj a szegedi, Rákóczi utcai roma tanodában szombat délután, a gyerekek és szüleik Mikulás-ünnepségre jöttek. A Mátrix Közhasznú Alapítványtól a nagyszakállú nemcsak a szokásos csomagokat és szaloncukrokat hozta ajándékba, hanem öt komplett számítógépet is. 25-30 óvodás és iskolás korú gyerek fogadta dalokkal a Mikulást, aki fényképezőgépről is gondoskodott, hogy megörökíthesse a mosolygós arcokat. A gyerekek a számítógépek révén tanulhatnak, amely révén felzárkózásuk válik könnyebbé.

• A Mátrix révén vált színesebbé a Down Világnap

A Mátrix révén vált színesebbé a Down VilágnapA szegedi Szivárvány Szülő Alapítvány szervezésében a Down Világnap alkalmából a Százszorszép Gyermekházban került a down szindróma kapcsán megrendezésre az a rendezvény, melyet alapítványunk is támogatott.
    A program célja a gyerekek számára élményteremtés, illetve a figyelem felhívás a másság elfogadása kapcsán. Viccesen szólva a "Kromoszóma-Függetlenség Napja! :-)" volt ez, ahol kicsit tudtunk tenni a kirekesztettség ellen, az elfogadásért.

• Segesvári árvák kaptak tanszereket

Segesvári árvák kaptak tanszereketGyermekmentő programunk nehéz sorsú gyermekek beiskolázását támogatta. Árva gyermekek érkeztek Segesvárról Szeged környékére, hogy a nyarukba pár szép napot varázsoljanak lelkes támogatók. A Mátrix Közhasznú Alapítvány az élmények mellé egy - egy írószer csomagot biztosított. Az alapítvány a nélkülöző gyermekek 2018-as tanévkezdését százezer ceruzával, zsírkrétával, tollal, tanulást segítő eszközzel támogatja. A hátrányok leküzdésében a lakossággal közösen még nagyobb sikereket érhetünk el, segítsen Ön is!

• Őszi adománydömping a Centerkében

Őszi adománydömping a CenterkébenŐsszel egyre több szülő és egyedülálló rászoruló keresi fel a Centerke Adományozó Központot, hiszen sokan híján vannak a kabátnak, a meleg ruhának, a zárt cipőnek. Sokan fűtetlen lakásokban élnek vagy az utcán... így egy - egy meleg ruha életmentő segítség lehet a téli hidegben. Az alapítvány arra kéri azokat, akik megtehetik, hogy a már megunt (de még használható) dolgaikat a Szeged, Roosevelt tér 5. alatti Centerkébe juttassák el. Így együtt vehetünk részt a fagyás elleni küzdelemben és a szegénység visszaszorításában.

• Újra kinyit Szegeden a Centerke

Újra kinyit Szegeden a CenterkeA lakosság számára 2012-ben tízezer adományt (többnyire ruhát, cipőt, élelmet) kiosztó Centerke Adományozó Központ 2013 év elején a belvárosban bezárt. Az ok: az IKV túlzottan magas üzletbérleti díjait a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány kérésére a város nem csökkentette, az alapítvány így menni kényszerült. Újszegeden, a Fő fasor 9. alatt, a Független Városi Szövetség - Magyar Egyesület támogatásával júniustól a Centerke újra elérhető. Lehet jönni rászorulóknak adományért és az adományt felajánlók felajánlásait is hálásan köszönjük.

• Kedvezményesen vásárolhattunk rendezvényekhez írószereket

Kedvezményesen vásárolhattunk rendezvényekhez írószereketA Mátrix Közhasznú Alapítvány rendezvényeire, programjaihoz nagy mennyiségű írószert és irodaszert használ fel. A nonprofit - segítő munka megkönnyítése érdekében a Printker Office Land Irodatechnika, Papír, Írószer Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. nagylelkű segítségével a bolti árnál lényegesen olcsóbban jutott alapítványunk írólapokhoz, ollókhoz, táblákhoz, nyomtatópapírhoz, borítékokhoz, díszítő és dekorációs dolgokhoz, tollakhoz, ceruzákhoz, irodai berendezési tárgyakhoz, irodai eszközökhöz, működést segítő dolgokhoz. A nyújtott vásárlási kedvezményt, a kapott grátisz tárgyakat hálásan köszönjük!