• A Naturtex-SZTE-Szedeák adománya

• A Naturtex-SZTE-Szedeák adományaA Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központ támogatottjait a Naturtex-SZTE-Szedeák idén is segítette ruha, cipő, tartós élelmiszer, édesség adományozással. A sportolók jótékonyan fogtak össze az alapítvány által támogatott nagycsaládosok, kisgyermekesek, idősek - egyedülállók megsegítéséért. A klub a Körmend elleni mérkőzés előtt várta a mérkőzésre érkező felajánlók adományait. A héten a Naturtex-SZTE-Szedeák sportolói maguk vitték el a szeretetcsomagokat az alapítványhoz, ahol az önkéntes segítők hálás köszönettel fogadták azokat. A támogató együttműködések révén még sikeresebb a szociális, támogató, adományosztó program.

Képes beszámoló a Naturtex-SZTE-Szedeák adományozásából

A Naturtex-SZTE-Szedeák tagjai a Mátrix Közhasznú Alapítvány raktárában

Naturtex-SZTE-Szedeák csapat jótékonysági adomány átadás

A Mátrix Közhasznú Alapítvány évente tízezernél több családot, gyermeket, idős - egyedülálló embertársunkat támogatja. Hálásan köszönjük segítőink, önkénteseink, támogatóink felajánlásait, az adó 1 százalék felajánlók nagylelkűségét!

Mi mindannyian hiszünk a közösség, az összefogás erejében, ezért szeretnénk, hogy még többen fogjuk össze, és segítsünk minden nélkülöző gyermeknek, családnak, idősnek! Köszönjük mindenkinek a segítséget!

• Újraélesztési világrekord-kísérletben vettünk részt

Újraélesztési világrekord-kísérletben vettünk résztÚjraélesztési világrekord felállításán dolgozott a szegedi Mentő - Öv Csoport Alapítvány a laikusokkal és társszervekkel karöltve a III. Szegedi Sürgősségi Napok keretein belül. A rekordkísérlet 1 teljes héten keresztül tartott, melyre a világon még sehol nem volt példa. A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány önkénteseit, munkatársait is csatasorba állította, hogy összejöjjön ez a rendkívül fontos rekordkísérlet. A szervezők célja felhívni a figyelmet az időben megkezdett újraélesztés fontosságára, hiszen ettől nagyban függ a beteg állapotának későbbi kimenetele.

• Tavaszi tisztító kúra a kirándulás, és a környezetvédelem is?! (2005)

Gyermekvédelem, örömszerzés!

Nyár elején a frissítõ kirándulások és a regenerálódás részeként szemétszedést tartottunk a városban.

A napsütés és a ragyogó tavasz velünk volt, így kellemes kirándulással egybekötve védtük meg környezetünket.

• Támogattuk Lacikát, akit egy mentett kutyával ütötte el egy autó

Támogattuk Lacikát, akit egy mentett kutyával ütötte el egy autóLacika keze kicsit tétován nyúl a piros kocka után, de aztán szép komótosan felhelyezi a zöld mellé az ágas-bogas készségfejlesztő létrára a Zala Megyei Kórház gyermekosztályának játszósarkában. A kisfiúcska még 2010 novemberében, iskola utáni napon, barátaival talált egy elárvult kiskutyát, őt pátyolgatták a tragédia előtti pillanatokban. A játék közben a többiek szerencsésen átértek a túloldalra, ám Laci, ölében a kutyussal nem... Lacika nagy bajban van, lesz számára segítség?!

• Immunerősítő vitamint kaptak rászorulók

Immunerősítő vitamint kaptak rászorulókNégyezer doboz, megközelítőleg tízmillió forint összértékű immunerősítő vitamin kiosztásával segíti a Mátrix Közhasznú Alapítvány a hátrányos helyzetű lakosság jobb egészségi állapotát. A kiosztásra kerülő kurkuma alapú LiveNaturals vitamin kapszulák hozzájárulnak a szervezet természetes védelméhez és az immunrendszer normál működéséhez, támogatja az idegrendszeri funkciókat és a máj normál állapotának és az ízületek egészségének és rugalmasságának fenntartását. A szegedi rászorulók mellett Bordány, Kövegy, Ruzsa, Felgyő, Deszk, Baks, Kübekháza, Ferencszállás, Klárafalva, Csanytelek, Üllés, Székkutas lakossága is részesült a jótékonysági adományokból.

• Interkulturális fejlesztő programállomást tartottunk Szegeden

Interkulturális fejlesztő programállomást tartottunk SzegedenA Mátrix Közhasznú Alapítvány lengyel, angol, portugál, bolgár, magyar szervezetekben tevékenykedő nonprofit szakemberekkel szerveztett 2013 november 8-9-én partnerségi programot „Developing intercultural skills in business environment - Interkulturális készségek fejlesztése” címmel. A nemzetközi kerekasztal szegedi állomásán az EU-n belüli külföldi munkavállalás és az azzal járó problémák körei kerültek górcső alá. A Leonardo da Vinci program az Európai Bizottság 1994-ben indult együttműködési programja, mely a több állomásos programot támogatta.

• A Mátrix révén vált színesebbé a Down Világnap

A Mátrix révén vált színesebbé a Down VilágnapA szegedi Szivárvány Szülő Alapítvány szervezésében a Down Világnap alkalmából a Százszorszép Gyermekházban került a down szindróma kapcsán megrendezésre az a rendezvény, melyet alapítványunk is támogatott.
    A program célja a gyerekek számára élményteremtés, illetve a figyelem felhívás a másság elfogadása kapcsán. Viccesen szólva a "Kromoszóma-Függetlenség Napja! :-)" volt ez, ahol kicsit tudtunk tenni a kirekesztettség ellen, az elfogadásért.

• Húsvéti támogatás rászorulóknak

Húsvéti támogatás rászorulóknakTöbb autót megpakoltunk gyümölcsökkel, sonkákkal, szalámikkal, csokikkal, ünnepi édességekkel, majd osztó körútra indultunk.

Elsősorban szegény (kirekesztett), rászoruló, sérült gyerekeket nevelő családokat, közösségeket látogattunk meg. Volt is nagy öröm!

Sajnos sok olyan helyen voltunk, ahol nélkülünk a húsvét ugyanolyan terhelt / üres lett volna, mint a többi nap, amikor a létért folyik a küzdelem.

• Mesét mondtunk, játszottunk, báboztunk a gyerekeknek

Mesét mondtunk, játszottunk, báboztunk a gyerekeknekMesemondó Mamika (Ács Ibolya) hétvégi tavaszváró bábjátékaiba segítettek be a Mátrix Közhasznú Alapítvány önkéntesei (Mesedoktorai) és a Karitáció Alapítvány önkéntesei (Bohócdoktorai). Meséket mondtunk, kesztyűbábokkal meséket játszottunk el, báboztunk, állatmeséket adtunk elő. Gyerekeknek a gyerekekért: a mai társadalom problémáinak feldolgozását segíti minden szépen megkomponált történet. Tél vége van, a mostani előadás a tavaszvárás, a jókedvre derítés, és az öröm jegyében telt el. A gyerekek és a felnőttek is nagy örömmel fogadták a történeteket. A résztvevőknek és a szereplőknek is köszönjük szépen!

• Osztálykirándulást adtak a mesedoktorok

Osztálykirándulást adtak a mesedoktorokKórházak, gyermekosztályok mesekönyv állományának bővítése céljából óvodai csoportok, általános iskolai osztályok, középiskolás csapatok részvételével a Mátrix Közhasznú Alapítvány által több éve sikeresen működtetett Mesedoktorok mesekönyv gyűjtő akciót szerveztek. NAGY öröm volt érezni a segítő együttműködéseket, melynek köszönhetően összesen 17889 jó állapotú könyvet (mesekönyvet, regényt, kifestőt) küldtek be a résztvevők. A könyvek az ország 150 gyermekkórházába és rendelő intézetébe kerülnek kiosztásra, ahol a kezelés alatt álló gyerekek gyógyítását együtt - közösen így támogatjuk.

• Családok százainak osztottunk élelmiszer adományt

Családok százainak osztottunk élelmiszer adománytA Mátrix Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány háromszáz februári élelmiszercsomaggal támogatta a családosokat, idős - egyedülállókat. A többszáz kilónyi élelmiszerért hosszú sorokban kígyózott a tömeg. A csomagokban a cukor, liszt, tészta, étolaj, rizs mellett többek között édesség is akadt. A legrászorultabbak kiválasztásában a védőnők, családsegítő szolgálat, szociális hivatalok is az alapítványok segítségére voltak. Sajnos most sem volt mindenkinek kuponja, volt akinek nem jutott az élelmiszercsomagokból. Egymást segítve tehetünk a szegénység visszaszorításáért!