• Egy tonna élelmiszer a Segítsütitől

• Egy tonna élelmiszer a SegítsütitőlEgy tonna tartós élelmiszert (konzervet, lisztet, cukrot, bébiételt, olajat, tejet, mézet, lekvárt) adományozott a Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központnak a Segítsüti Közhasznú Alapítvány. Az adományból 300 család számára kerül élelmiszer csomag összeállításra. A Mátrix évente tízezernél több családot, idős - egyedülállót, nagycsaládost támogat ruhával, élelemmel, életminőséget segítő használati tárgyakkal. A www.centerke.hu oldalon a támogató programról a támogatást igénylők és a támogatók számára is informálódni lehet.

Élelmiszerosztás, szegénység elleni küzdelmünk támogatását hálásan köszönjük!

tartós élelmiszer adomány

élelmiszer adomány, élelmiszer csomagokhoz

élelmiszersegély csomagok alapanyaga

Tagjaink, segítőink, önkénteseink, támogatóink, adó 1% felajánlóink számára hálásan köszönjük a segítséget! A legapróbb felajánlás is óriási segítség, sok kicsi sokra megy.

• Tüzifa beszerzését támogattuk

Nagyon sok a rászoruló.

A központi fûtéses, panelházban lakó, elszegényedett családok sem tudják elképzelni, hogy a külterületen élõ, nélkülözõ, teljes szegénységben-és kiszolgáltatottságban lévõ felnõtteknek és csemetéinek milyen nehéz is az élete...

A kopár, hideg, romos házban élõ, sokgyerekes család által belakott albérleti házat segítettük felfûteni, támogattuk a tûzifa beszerzést-és a házhoz szállítást.

• SZIN 2016, Szegedi Ifjúsági Napok

SZIN 2016, Szegedi Ifjúsági NapokNagy pörgés volt a SZIN 2016 fesztiválon, sikeres volt a Szegedi Ifjúsági Napokon való részvételünk. A Mátrix Közhasznú Alapítvány évek óta nagy örömmel vesz részt a Szegedi Ifjúsági Napok programsorozatában, azon belül is a Civil Falu szervezetei között. A SZIN 2016 Mátrixos sátrában mód volt találkozni önkénteseinkkel, segítettük a fiatalokat megismerni a Mátrix szociális, egészségvédelmi, szabadidős, jótékonysági programjait. Toboroztunk közösségi szolgálatosokat, mesedoktorokat, adományozó központos segítőket is.

• A Mátrix révén vált színesebbé a Down Világnap

A Mátrix révén vált színesebbé a Down VilágnapA szegedi Szivárvány Szülő Alapítvány szervezésében a Down Világnap alkalmából a Százszorszép Gyermekházban került a down szindróma kapcsán megrendezésre az a rendezvény, melyet alapítványunk is támogatott.
    A program célja a gyerekek számára élményteremtés, illetve a figyelem felhívás a másság elfogadása kapcsán. Viccesen szólva a "Kromoszóma-Függetlenség Napja! :-)" volt ez, ahol kicsit tudtunk tenni a kirekesztettség ellen, az elfogadásért.

• Iskolatáska adomány gyermekeknek

Iskolatáska adomány gyermekeknekA Mátrix Közhasznú Alapítvány idén is 100 kisiskolás gyermeket támogatott iskolatáskákkal. Sokaknak jelentős teher, van, akiknek nehezen kigazdálkodható kiadás a gyermekek beiskolázása. A tanévkezdés a legtöbb család számára jelentős anyagi terhet jelent, a legszegényebbeknek pedig önerőből esélyük sincsen, hogy minden szükséges iskolaszert biztosítsanak a gyermeküknek. Az alapítvány 2017-ben az utolsó 10 jó minőségű iskolatáskát a www.facebook.com/matrix.alapitvany közösségi oldalon szeptemberben beérkező kérések és javaslatok alapján adja oda támogatottaknak, elsősorban nagycsaládosok gyermekeinek, csonka családban élő kisiskolásoknak.

• Jól sikerült a jótékonysági pogácsa kommandó - Önkéntesül(l)és

Jól sikerült a jótékonysági pogácsa kommandó - Önkéntesül(l)ésJól sikerült a jótékonysági pogácsa osztás, több száz ember számára adtunk a finomra sikerült ételből. Az adventi programokon az emberek örömmel fogadták süteményeinket. Az ÖNKÉNTESÜL(L)ÉS a projektet segítő önkéntesei révén volt sikeres. Mi is az az ÖNKÉNTESÜL(L)ÉS? A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány az Európai Unió által támogatott ÖNKÉNTESÜL(L)ÉS – Önkéntes Központ Üllésen (TÁMOP-5.5.2-11/2-2012-0059) projekt 2014 május és 2015 február között a helyi szociális, oktatási és egészségügyi intézmények munkáját, a lakosság együttélését, a pozitív értékek megteremtését segíti.

• Folytatódik az ételosztási program

Mátrix Alapítvány, ételosztás, ételbankA MÁTRIX Alapítvány a korábbi évekhez hasonlóan az idén is ételosztással segíti a rászorulókat (elsõsorban a nagycsaládosokat, a rossz körülmények között élõket).

A program a meglévõ készletekhez várja cégek adományait, elsõsorban tartós élelmiszerek formájában.

Adjon hozzá Ön is! A korábbi években 200 családot, közel ezer embert segítettünk ételcsomagokkal.

• Sérültek intézményének lakóit támogattuk

Sérültek intézményének lakóit támogattukA fogyatékosok, fogyatékkal élő sérültek nappali intézményének lakóit támogatta a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány Mikulása. Nagyon sok olyan családban élő, sérült gyermek és felnőtt van, akikhez alapítványi segítség nélkül nem jönne élményt teremtő, boldogságot okozó adventi Télapó. Sajnos az elszegényedés egyre csak növekszik, az ingerszegény környezet pedig csak rontana a sérültek általános állapotán. Ennek megakadályozása kapcsán fontos az alapítványi segítség, a Mikulás Ünnepség részükre történő biztosítása.

• Adventi mese és élményprogram a karácsonyi vásáron

Adventi mese és élményprogram a karácsonyi vásáronAz FVSZME adventi programja mellett a bordányi Ádám Jenő Művészeti Iskola kicsi növendékei a szegedi karácsonyi vásáron, a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány standjánál vidám ünnepi zenés és táncos műsorral várták a nagyérdemű közönséget. A röpke egy órás előadást többszáz érdeklődő élvezettel nézte végig. A Mátrix Alapítvány a szociális programjai mellett nagy hangsúlyt fektet a hagyományőrzés és a kultúra népszerűsítésére is. Az előadók teljesen ingyen vállalták az értékteremtő szereplést, az előadás után az alapítvány Mikulásától azért minden fellépő művész ajándékot kapott.

• Élelmiszer csomagot kapott 300 család

Élelmiszer csomagot kapott 300 családHúsvét előtt a jótékonysági élelmiszerosztásra hosszú sorokban érkeztek a Centerke Adományozó Központba a támogatottak. Egy tonna tartós élelmiszert, háromszáz csomagban juttatott rászoruló családok, kisgyermekesek, idős - egyedülállók számára a Mátrix Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány, a Segítsüti támogatásával. A napi adományosztásokon felül a támogatottak számára nagy segítség a tartós élelmiszer támogatás, az ünnepük így lehet gondtalanabb és örömökben teli. Sütést - főzést segítő étolajat, lisztet, sót, rizst, tésztát, cukrot, mézet, édességet, illetve konzervben pörköltet, vagdalthúst, májast kaptak a családok.

• Jótékonysági ruhagyűjtéssel segítettek az egyetemi hallgatók

Jótékonysági ruhagyűjtéssel segítettek az egyetemi hallgatókAz SZTE Károlyi Mihály Kollégium lakóközössége a Mátrix Közhasznú Alapítvány adventi adományozó programjait a kollégisták által összegyűjtött 21 mázsa ruhával és cipővel tette gazdagabbá. A 'KOPAJ', azaz a Kollégiumi Pajkosságok programsorozat keretén belül nyolcszáz egyetemi hallgató körében folyt a gyűjtés. Az alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központ egész évben rászorulókat támogat, télen nagyobb szükség van kabátra, cipőre, meleg dolgokra, így nagyon hasznos a fiatalokkal létrehozott együttműködés. Az alapítványi támogató tevékenység támogatókkal lehet még sikeresebb, köszönjük!