adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
  • Húsvéti nyuszi járt a gyermekek és családok átmeneti otthona lakóinál

• Húsvéti nyuszi járt a gyermekek és családok átmeneti otthona lakóinálA Mátrix Közhasznú Alapítvány húsvéti nyuszija a Szeged, Kapisztrán utcai Gyermekek és családok átmeneti otthona lakóinál járt. Megszakítás nélküli munkarend szerint működő bentlakásos gyermekintézmény az alapellátás keretében a gyermek és szüleik számára alaptevékenységként átmeneti gondozást biztosít. Fontos és nagy segítség ez a gondoskodó feladat. Az együttes elhelyezést és ellátást biztosító intézmény az otthontalanná vált szülő és gyermeke számára ad segítséget.Az intézmény gyermek és felnőtt lakóit, összességében negyven főt ajándékoztunk meg húsvéti csomagokkal.

húsvéti ajándékokat kaptak az anyaotthon lakói

Tagjaink, segítőink, önkénteseink, támogatóink, személyi jövedelemadó 1 százalék felajánlóink számára hálásan köszönjük a segítséget! A legapróbb felajánlás is óriási segítség, sok kicsi sokra megy.

• A Mátrix Alapítvány a cipősdoboz akciót is támogatta

A Mátrix Alapítvány a cipősdoboz akciót is támogattaDobozokba került sok játék és édesség

Szombat délután a Mátrixosok az utcai adományosztás utáni fagyásból felengedve az idejüket azzal töltötték, hogy az országos cipős doboz gyűjtésbe adományokat készítettek össze. A több tucat doboz (benne játékkal, édességgel) sok örömet okozott a címzetteknek! Könyvekkel, játékokkal, édességekkel pakoltunk meg sok sok üres dobozkát, amikor ezzel kész voltunk, az ajándékokat szétszórtuk a környék gyűjtőpontjaiban.

• Négyszáz család kapott karácsonyi élelmiszersegélyt

Négyszáz család kapott karácsonyi élelmiszersegélytA Mátrix Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány négyszáz karácsonyi élelmiszercsomaggal segítette a családosokat, idős - egyedülállókat. A két tonnát meghaladó élelmiszerért hosszú sorokban kígyózott a tömeg. A karácsonyi csomagban a cukor, liszt, tészta, étolaj, rizs mellett többek között szaloncukor is bőven akadt. A legrászorultabbak kiválasztásában a védőnői hálózat, családsegítő szolgálat, szociális hivatalok is az alapítványok segítségére voltak. Az Adományokhoz az Angyali.hu Alapítvány is biztosított élelmiszereket, mely révén még több rászoruló kaphatott segítséget.

• Családi Zöld Napot segítettünk a Makkosházi Óvodában

Családi Zöld Napot segítettünk a Makkosházi ÓvodábanAz új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) keretében Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata a SZMJVÖ Óvodák Igazgatósága együttműködésével támogatást nyert a TÁMOP-3.1.11-12/2-2012-0101 Óvodafejlesztés Szeged város óvodáiban című pályázatban foglaltak megvalósítására. A projektben a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány a Makkosházi Óvoda környezettudatosságot fejlesztő napján természet és környezet ismereti foglalkozásokat tartott, mely révén segítettük a tudásalapú fejlesztést a gyermekek és a óvodapedagógusok körében egyaránt.

Utazás Kiállításon szerepeltünk

Az utazunk.com turisztikai információs portál és a Mátrix Alapítvány is részt vett a XIII. Szegedi Utazás Kiállításon, ahol a standnál lehetõség volt a portállal és a készítõivel is közevetlen formában is megismerkedni.

A látogatók utazással kapcsolatos nyereményjátékban is részt vehettek, amelynek feltétele csak egy rövid kérdõív kitöltése volt.

• ÖNKÉNTESÜL(L)ÉS - Önkéntes Központ Üllésen

ÖNKÉNTESÜL(L)ÉS - Önkéntes Központ ÜllésenAz Üllésen létrehozott Önkéntes Központ feladata, hogy a lakosság körében megismertesse és népszerűsítse az önkéntességet, önkénteseket toborozzon a lakosság köréből. A program során szakszerűen felkészített önkénteseink segítséget nyújtanak a kistérségben élőknek, kiemelten a hátrányos helyzetű lakosságnak. A program során fizikai segítségnyújtás mellett adományok gyűjtésével és osztásával is segítjük a térségben élő rászorulókat. Az Önkéntes Pont kialakításának célja a helyi és később a térség oktatási és szociális intézményi kapacitása és szolgáltatási minőségének és mennyiségének növelése.

• Sikeresen lezárult a nemzetközi interkulturális fejlesztő program

Sikeresen lezárult a nemzetközi interkulturális fejlesztő programA MÁTRIX Közhasznú Alapítvány magyarországi csapata 4 európai ország (Lengyelország, Bulgária, Anglia, Portugália) csapatával együtt szakmai fórumokat, workshopokat szervezett 2012-2014 között. A cél az volt, hogy ismereteket, tapasztalatokat, jó gyakorlatokat gyűjtsünk és adjunk át a munkavállalói esélyek és az európai munkaerőpiacon való érvényesülés megkönnyítése, valamint a partnerek közötti együttműködések kialakítása, fejlesztése érdekében a Leonardo da Vinci program keretében. Az együttműködés több szempontból is nagyon hasznos volt, hiszen az ismeretek szerzése és átadása mellett közvetetten partnerségek, ismeretségek is létrejöhettek.

• 300 család kapott élelmiszer csomagot

300 család kapott élelmiszer csomagotZuhogó esőben is nagy volt az élelmiszercsomagokra az érdeklődés. Étolaj, tészta, rizs, tej, lekvár, konzervek, tisztítószer és friss meggy várta vasárnap délelőtt a rászorulókat a Centerke Adományozó Központban. A Mátrix Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány háromszáz élelmiszercsomaggal segítette a nélkülöző családosokat, idős - egyedülállókat. A tonnányi élelmiszerre a támogatottak a szociális intézményeken keresztül élelmiszer átvételre feljogosító kupont kaptak, ezt bemutatva jutottak hozzá a segítő élelmiszer adományhoz. Sajnos csepp a tengerben... sokkal több az igény, mint amennyi a segítségnyújtás, de minden pici lépés előrébb segít.

• Idén is szükség volt a gyermeknapi, családi napi, kirándulások támogatására

Idén is szükség volt a gyermeknapi, családi napi, kirándulások támogatásáraA Mátrix Közhasznú Alapítványt napi rendszerességgel keresik meg intézmények, közösségek, hogy a mindennapjaikat, rendezvényeiket, kirándulásaikat a szervezet valamilyen formában támogassa. Május / június hónapban számos kirándulást, családi napot, gyermeknapi rendezvényt sikerült eszközökkel, élelmiszerrel, kavalkáddal (bohóckodással, lufihajtogatással, tombolával), anyagi támogatással segítenünk. Támogatóink nélkül a gyermekvédelmi, közösségépítő munka sikeressége nem lehetne teljes. A siker, a mosoly, az öröm mindannyiunk munkájának és áldozatkészségének is köszönhető!

• Több száz pohár forró ital fogyott a közös virrasztáson

Több száz pohár forró ital fogyott a közös virrasztásonA kirekesztettség megszüntetése, a szegénység ellen való küzdelem éltetése, a környezettudatosság kialakításának segítése volt a közös virrasztás alapja.
    A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány, a Karitáció Alapítvány, az Orpheus Állatvédő Egyesület és a Karitáció Egyház lelkes önkéntesei a segítő támogatók közreműködésével az egyik leghidegebb téli estén, a Szegedi Dóm téren tartott közös virrasztást, amelynek ideje alatt az Adventi vásárra kilátogatók ingyenesen kaptak forralt bort, illetve forró teát.

• Élelmiszer adományt kaptunk a Dózer-Ép Kft-től

Élelmiszer adományt kaptunk a Dózer-Ép Kft-tőlÉlelmiszer adományt kaptunk a Dózer-Ép Kft-től. Az adventi élelmiszer osztás során ezernél több élelmiszercsomag került jótékonysági összefogásunk révén nélkülözőkhöz. A cég nagylelkű adománya hozzáadódott ahhoz a 2 tonnánál több élelmiszer mennyiséghez, melyet az Élelmiszerbankos gyűjtés, az alapítvány által megvásárolt élelmiszerek, a további kedves - segítőkész támogatók által összeadott élelmiszerek jelentettek. Sajnos nagyon sok gyermek éhezik, a családok és az egyedülállók elszegényedése folyamatos. Segítő összefogással tehetünk a jó ügyek érdekében. Segítőinknek hálás köszönet!