• Iskolák, óvodák kérhetnek jutalmazáshoz könyvcsomagot

• Iskolák, óvodák kérhetnek jutalmazáshoz könyvcsomagotTizenötezer gyermek és felnőtt számára biztosít a Mátrix Közhasznú Alapítvány mesekönyv és ifjúsági könyv csomagot. Iskolák és óvodák növendékeinek ajándékozását, illetve a pedagógusok jutalmazását segíti az alapítvány nagylelkű támogatókkal együttműködve. A könyvekre oktatási intézmények jelentkezhetnek. Intézményenként 30-50-100 darabos, vegyesen összeállított könyvcsomag kérhető. A könyvek a Mátrix Közhasznú Alapítvány szegedi raktárában vehetők át, a kérelmező intézmény az alapítvánnyal történő előzetes időpont egyeztetés után viheti el a könyvjutalmazáshoz a könyveket.

Könyvcsomag igénylés
    Az ifjúsági, mese és felnőtt könyvek révén segíti a Mátrix Közhasznú Alapítvány intézményeken keresztül azon gyermekek és pedagógusok jutalmazását, akik az év végén az egész éves kiemelkedő tanulmányi, sport, szorgalmi teljesítményéért, a kitartó munkáért jutalmat érdemelnek.

A könyvek igénylésének menete

1. a +36-20-929-81-81-es telefonszámon (munkanapokon, délelőtt 9-11 óra között) az oktatási intézmény képviselője vegye fel a kapcsolatot a Mátrix Közhasznú Alapítvánnyal (könyvcsomag kérés és időpont egyeztetés végett),
    - intézményenként 30 db vagy 50 db vagy 100 db (vagy egyedileg meghatározott számú) könyv kérhető, az intézmény nagyságától függően,
    - a könyvek értéke több ezer Ft / db, a könyvekért az alapítványnak nem kell fizetni,
    - a könyvek újak, színvonalas kiadványok,

2. a felek számára megfelelő időpontban az intézmény képviselője számára az alapítvány munkatársa átadja a könyvcsomagot,
    - cím: Mátrix Közhasznú Alapítvány, 6720 Szeged, Arany János utca 7.,
    - a könyv átadás - átvétel lefolytatásához az átvevő bélyegzővel kell érkezzen,
    - a könyvek szállítása a kérelmező feladata,
    - a könyvek vegyesen, fajtánként több darabos összeállításban kerülnek a csomagba,
    - a könyvcsomagot igénylők az ajándékozottakkal átadás - átvételi elismervényt kell aláírassanak, amelyet az alapítvány részére postán vagy személyesen visszajuttatnak a könyvek átvétele után 30 napon belül.

Könyvcsomagokkal támogatjuk az oktatási intézmények, iskolák, óvodák jutalmazását

Könyvekkel az élményekért
    A Mátrix Közhasznú Alapítvány rendszeresen segíti a kultúra és az oktatás színvonalának javítását. Az alapítvány által biztosított ajándék könyvek révén az oktatási intézmények év végi ajándékozását segítjük, ezáltal az olvasást népszerűsítjük, az olvasás kultúráját segítjük megőrizni.

Támogatóinkkal közös a jótett
    A könyvek nagy része nagylelkű támogatók révén került az alapítvány könyvjutalmazó programjába. Az alapítvány számára nagy segítség az önkéntesek, támogatók jelenléte, illetve a személyi jövedelemadó 1 százalék felajánlók segítsége is nagyon fontos. Így még többen és még többet tehetünk azokért, akik önállóan nem képesek terheiket cipelni. Felajánlást, segítséget, támogatást hálásan köszönjük!

• A Mátrix Alapítvány a cipősdoboz akciót is támogatta

A Mátrix Alapítvány a cipősdoboz akciót is támogattaDobozokba került sok játék és édesség

Szombat délután a Mátrixosok az utcai adományosztás utáni fagyásból felengedve az idejüket azzal töltötték, hogy az országos cipős doboz gyűjtésbe adományokat készítettek össze. A több tucat doboz (benne játékkal, édességgel) sok örömet okozott a címzetteknek! Könyvekkel, játékokkal, édességekkel pakoltunk meg sok sok üres dobozkát, amikor ezzel kész voltunk, az ajándékokat szétszórtuk a környék gyűjtőpontjaiban.

• Beleadtunk a Mikulásgyárba

Beleadtunk a MikulásgyárbaA MÁTRIX Közhasznú Alapítvány több segítő akciót szervezett az ünnepekre. Az imitt - amott megmaradt tartós élelmiszereket, plüssöket, édességet, szaloncukrot, ruhadarabokat lelkes csapatunk összeszedte, és a környéken található rászorulók számára eljuttatta.

Így jutottunk a plázában felállított Mikulás Gyárba is, ahova nagy doboznyi cókmókot vittünk, hogy több rászoruló még többet kaphasson az ünnepek környékén.

• Kerékpártúra, parasztebéd, állatvédelem - képes beszámoló

Kerékpártúra, parasztebéd, állatvédelem - képes beszámolóA Mátrix Közhasznú Alapítvány, a Tabán Családsegítő, az Orpheus Állatvédő Egyesület programra hívta a nyári szünidőben csellengő gyerekeket. Kerékpártúrával egybekötött parasztebéd után az állatvédelmi központban gazdátlan állatok simogatása tette élmény telivé a napot. A parasztebédet a Nyulas-tanya látogatása (benne a természet és a környezet értékei) tette még feledhetetlenebbé. A résztvevők jól érezték magukat, a szervezők nagy örömére. Ez a nap a csellengés helyett a szervezett program révén tartalmassá vált.

• Monitort kaptak a tanodások

Monitort kaptak a tanodásokFelzárkózást, tanulást, esélyegyenlőséget támogattunk informatikai eszközökkel

Szegeden, a Rákóczi utcában működik a Szegedi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat által indított Tanoda. Számukra (hogy az integrációt, a tanulást, a felzárkózást segítsük) juttattunk a MÁTRIX Közhasznú alapítvány raktárában lévő számítógép monitorokból tíz darabot. A közösség az eszközöket számítógéphez csatlakoztatva élményszerzésre, tudásért használja majd.

• Terecske és Ózd településeken járt az alapítványi adventi kavalkád

Terecske és Ózd településeken járt az alapítványi adventi kavalkádTerecske településen az egyik lakos által működtetett adományozó helyet segítettük többszáz kiló ruhával, cipővel, játékokkal. Ózdon a Sajóvárkonyi Általános Iskola, Ifjúsági Ház, Újvárostéri Általános Iskola, Vasvárúti Általános Iskola kétszázhúsz nélkülöző gyermeke számára juttattunk Mikulás ajándékokat, édességet. A térségben nagy a szegénység, a mindennapi betevő megszerzése is óriási gondot jelent az embereknek, így a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány által juttatott teherautónyi adomány igazán jó helyre került.

• Felruházzuk a rászorulókat - segítesz?!

Felruházzuk a rászorulókat - segítesz?!Ha egy rászoruló vagy család betér az alapítványi Centerke Ruhaosztó Központba, akkor 1-1 ruhadarabot térítésmentesen választhat magának minden családtag. Ha valaki kinőtt tavaszi/nyári, még jó állapotban lévő, tiszta ruhaneművel tér be a Centerkébe, akkor a beadott ruhákért ugyanannyit válogathat magának térítés mentesen. Az alapítvány jobb módúak segítő adományát is várja, akik szeretnének ruhával, cipővel, de akár tartós élelmiszerrel (lisztel, cukorral, konzervekkel, tésztával) másokon segíteni, azok az alapítvánnyal együttműködve megtehetik azt.

• Még több segítség az adventi időszakban

Még több segítség az adventi időszakbanA Centerke Adományozó Központ a téli időszakban magánszemélyek támogatása mellett az ország számos pontján jótékonyági egyesületeket, alapítványokat, közösségeket támogat segítő adományokkal, elsősorban ruhát, cipőt, tartós élelmiszert juttat a nélkülözők megsegítésére. A rászorulókat segítő szervezetek és a működést segítő támogatók az info@matrixalapitvany.hu címen vehetik fel az együttműködés érdekében a Mátrix Közhasznú Alapítvánnyal a kapcsolatot. Karácsonyi segítő szeretetszolgálatunk sok embernek nagyon jelentős segítséget jelent. Működjünk együtt még többen, hogy a lehető legtöbb rászoruló kaphasson segítséget.

• Egy tonna élelmiszert gyűjtött a Mátrix

Egy tonna élelmiszert gyűjtött a MátrixA hétvégén az országos Élelmiszerbank élelem gyűjtéssel egy időben Szegeden is folyt a jótékonysági élelemgyűjtés. A Mátrix Közhasznú Alapítvány az adománygyűjtő programon belül a nagylelkű lakosságtól apró tételenként összesen egy tonna tartós élelmiszert kapott. A gyűjtés teljes egészében önkéntes formában zajlott. Rácz Anett alapítványi vezető elmondta, hogy "a karácsony előtti adományozás több száz család számára nyújt segítséget, az összegyűjtött tartós élelmiszerek ezekbe a csomagokba kerülnek bele".

• Jótékonyságból jeles a Naturtex-SZTE-Szedeák csapatnak

Jótékonyságból jeles a Naturtex-SZTE-Szedeák csapatnakEgy teherautónyi adományt vitt a Naturtex-SZTE- Szedeák a Centerke Adományozó Központba. A hétvégén a Naturtex-SZTE- Szedeák és a Alba Fehérvár férfi kosárlabdacsapatok csaptak össze. Az év utolsó mérkőzésén a Szedeák alul maradt, de jótékonyságból jelesre vizsgáztak a sportolók és a szurkolók is. A sporteseményen a látogatók ingyenesen vehettek részt, sőt, aki a Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozói Központ számára adományt vitt a sportcsarnokba, azt a Szedeák a Dock Cafe jóvoltából forró csokival is megvendégelte.

• Felvirágosításban segédkeztünk

Felvirágosításban segédkeztünkA MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és a Független Városi Szövetség - Magyar Egyesület önkéntesei a Szőregi Rózsásoktól 57 tő rózsát kaptak városszépítésre, ültetésre. Az ötvenhét tő virág az 1956-os Forradalom és Szabadságharc emlékére utal, hiszen ötvenhét évvel ezelőtt történtek a forradalmi események. A virágosítás a Centerke Szeged, Fő fasori adományosztó helye előtt, illetve 2013. október 23-án, 14-15 óra között a Szeged, Vértó - Magyar Nemzeti Történelmi Emlékhelyen kerültek kiültetésre. Legyen virágos és szép mindenki környezete!