• Százezer ceruza, toll, kréta kerül ingyenesen rászoruló gyermekekhez - Segítsen Ön is!A Mátrix Közhasznú Alapítvány támogatói programja révén rászoruló, nehéz sorban élő gyermekek kapnak tanévkezdéskor ceruzát, tollat, zsírkrétát, vízfestéket. A tanévkezdést az alapítvány olyan családoknál és iskolákban támogatja, ahol a rászoruló 6-12 év közötti kisgyermekek anyagi helyzetük révén hátrányos helyzetben vannak. A program sikeresebbé tételéhez a cégek, a lakosság segítő együttműködésére is számítanak a szervezők, hiszen közös erővel még sikeresebb lehet a gyermekszegénység leküzdése!

A kiosztásra kerülő százezer tanszerből negyvenötezer ceruza, toll, zsírkréta, vízfesték az alapítványnál rendelkezésre áll, a másik részt a lakossággal és cégekkel közösségi együttműködésben gyűjti össze az alapítvány.

Így segíthet a gyermekeken:

1. Adományozzon egy meglévő csomag grafit vagy színes ceruzát, zsírkrétát, vízfestéket, tollat, radírt, temperát, majd juttassa el az alapítványhoz, a Mátrix Közhasznú Alapítvány, 6720 Szeged, Arany János utca 7. (vagy a 6701 Szeged, PF: 929.) címre. Az alapítványhoz beérkező támogatás 100%-ban a gyermekmentő programba, rászoruló gyermekek megsegítésére kerül felhasználásra.

2. Adományvonallal egyszerűen segíthet: a Mátrix Közhasznú Alapítvány ADHAT Segélyvonalán hívással és SMS-el is! Hívja a 13600 -as telefonszámot (mindenféle előhívó nélkül), majd az automata bejelentkezése után adja meg az alapítvány kódját, a 22 -est! Ha könnyebb az SMS, akkor a 13600 -as számra küldjed a 22 -est. Egy hívás vagy egy üzenet 500 Ft. Ennyit kapunk, és ennyit is számláznak az adott telefonszámlára, melyet 100%-ban gyermekvédelemre használunk fel! Telekom, Telenor, Vodafone, Invitel hálózatából érhető el. Köszönjük!

3. Adománnyal: az alapítvány 11735005-20510350 -es hivatalos számlaszámára átutalt összeget, melynek az utalás közleményébe beírja, hogy "gyermekvédelem", azt mindenféle költség levonás nélkül, 100%-ban a Család és Gyermekvédelemre fordítjuk.

4. Adó 1 százalék felajánlással: gondokkal és nélkülözéssel küszködő kisgyermeket és családot, éves szinten tízezernél több segítségnyújtást támogathat adó 1 százalék felajánlása révén. Adóbevalláskor a Mátrix Közhasznú Alapítvány 18472273-1-06 adószámát adja meg adóbevalláskor, vagy május 20-ig az adóbevallásban.

gyermekek támogatása, gyermekvédelem

Tanszer kiosztás: a meglévő halmozottan hátrányos helyzetű támogatotti kör mellett a Mátrix Közhasznú Alapítvány a www.matrixalapitvany.hu üzenetküldési felületén várja olyan osztályfőnökök és iskolák jelentkezését, ahol az intézményben / osztályban vannak olyan gyerekek, akik számára az esélyegyenlőséget segítheti az adományozói programban kiosztásra kerülő új és használt ceruza, toll, tolltartó, vízfesték, filctoll, zsírkréta. A támogatói program kapcsán az alapítvány munkanapokon, délelőtt 9-11 óra között a +36-20-378-16-56 -os telefonszámon elérhető.

Tegyünk közösen csodát, százezer írószerrel a gyermek védelemért!

• Családok százainak osztottunk élelmiszer adományt

Családok százainak osztottunk élelmiszer adománytA Mátrix Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány háromszáz februári élelmiszercsomaggal támogatta a családosokat, idős - egyedülállókat. A többszáz kilónyi élelmiszerért hosszú sorokban kígyózott a tömeg. A csomagokban a cukor, liszt, tészta, étolaj, rizs mellett többek között édesség is akadt. A legrászorultabbak kiválasztásában a védőnők, családsegítő szolgálat, szociális hivatalok is az alapítványok segítségére voltak. Sajnos most sem volt mindenkinek kuponja, volt akinek nem jutott az élelmiszercsomagokból. Egymást segítve tehetünk a szegénység visszaszorításáért!

• Mosolyka mindennapjait támogattuk

Mosolyka mindennapjait támogattukKerekesszékkel a világ :) - Panasz helyett sok nevetés

Az izomsorvadás egy nehéz betegség. Ebben a kórban szenved Hozleiter Fanny, közismert nevén Mosolyka. Panasz helyett sokat nevet, így küzd a megoldhatatlannal szemben. Mosolykát a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány egy kisebb összeggel támogatta, amiért 30 nem csak"Te döntesz"bögrét kapunk ajándékba. A bögréket természetesen mosolyhiányos társaink között szétosztjuk!

• Mosógépet vittünk Faragóéknak

Mosógépet vittünk FaragóéknakA MÁTRIX Közhasznú Alapítvány segítő csapata egy segélykiáltásra útnak indult egy mosógéppel és centrifugával, hogy segítsen Faragóéknak: \"Jó napot kívánok. Én egy nagycsaládos anyuka vagyok Forráskútról és olyan problémával fordulnák önökhöz hogy sajnálatos módon elromlott a mosógépünk és már napok óta nem tudok mosni. A nagyobbik fiam 3 osztályos így neki fontos lenne a tiszta ruha a 2 kicsi még itthon van. Sajnos gyesből és családi pótlékból élünk így kilátásba sincs sajnos hogy tudjak venni egyet. Segítségüket elfogadnám és megköszönném.\"

• Centerke Adományozó Központ

Centerke Adományozó KözpontJanuártól decemberig folyamatos az igény a ruha-cipő adományokra, így mindig nagy a fogalom a Centerke Adományozó Központban. A Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett adományosztó helyen az adományokat felajánlókat és adományt igénylőket egyaránt egész évben szeretettel várják. Sok család megélhetését teszi könnyebbé a használt ruha-cipő adomány, hiszen a megspórolható pénzeket így élelmiszerre, rezsi fizetésre is költhetik. Sok fedél nélküli honfitársunk esetében a rendszeres adományok révén a fertőzéseket kerülik el a higiénikusabb állapot révén.

• Ezernyi kisgyermek Mikulása

Ezernyi kisgyermek MikulásaNélkülöző és szegény sorban élő gyermekeket támogattunk ajándékcsomagokhoz és élményekhez. Hátrányos helyzetű családokat támogattunk Mikulás csomagokkal. A Mátrix Közhasznú Alapítvány idén 1200 nehéz sorsú, rossz anyagi helyzetben lévő család gyermekét támogatta advent idején Mikulás csomaggal. Támogattuk ezen felül a tehetséges gyerekeket (jó tanulókat, sportolókat), nekik intézményeken keresztül tartottunk Mikulást. Közös erővel juthatunk előrébb a szeretet és esélyegyenlőség jegyében. egyre több támogató tagunk, együttműködő partnerünk, önkéntesünk van, köszönjük szépen mindenkinek, aki részt vett velünk a jóban!

• Gyermekek százait örvendeztette meg Vajdaságban a Mátrixos Mikulás

Gyermekek százait örvendeztette meg Vajdaságban a Mátrixos MikulásA magyarországi több ezer hátrányos helyzetű kisgyermek adventi - Mikulás ajándékozása mellett a Mátrix Közhasznú Alapítvány jótékonysági csapatának jutott energiája arra is, hogy a vajdasági - szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar Gyakorló Iskolájának nagycsaládos és rászoruló kis tanítványait megajándékozza. A kar hallgatói örömmel vettek részt az alapítvány jótékonysági programjában, a gyerekeket színvonalas karácsonyi dalokkal és versekkel kápráztatták el. A Mikulás és a Krampuszok a program részeként mindenkit megajándékoztak, a gyerekek önfeledten és boldogsággal vettek részt a játékos Mikulás ünnepségen.

• Szánkó helyett limuzinnal vitte az ajándékokat a Mátrixos Mikulás

Szánkó helyett limuzinnal vitte az ajándékokat a Mátrixos MikulásEgyre több családban gond a megélhetés, az ünnepekkor sok gyermek nem kap ajándékot. A Mátrix Közhasznú Alapítvány az adventi időszakban is azon munkálkodik, hogy ne legyen nélkülöző gyermek és felnőtt. A VIP Limuzin jóvoltából a héten budapesti nehéz sorsú gyerekekhez limuzinnal érkezett az ajándékot hozó Mikulás. Az ajándékozás mellett élmény volt a gyerekeknek, hogy kipróbálhatták a hosszú, nem mindennapi csodajárgányt. A nem mindennapi élmény a gyerekek számára élménypedagógiás módszerként szolgálhatott a szocializáció fejlesztésének elérése érdekében.

• Önkéntesül(l)és Oláh Gergővel

Önkéntesül(l)és Oláh GergővelÜllésen, a Déryné Kulturális Központban 200 önkéntességgel ismerkedő fiatal számára adott koncertet Oláh Gergő 2015. február 26-án (csütörtökön). A popsztár a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány által életre hívott Önkéntesül(l)és közösségsegítő program záró eseményét látogatta meg. A népszerű dalok előadása mellett Oláh Gergő motivációs céllal a helyi gyerekek számára ízelítőt is adott abból, hogy honnan jött és a sok - sok tanulás - tapasztalás mellett merre tart. A buli hangulatban volt flashmob, tánc, éneklés, fotószkodás, autogram osztás, a gyerekeknek frissítő ételek és italok, gyümölcs, egyéb finomságok.

• Gyerekek hajából írtottunk tetveket

Gyerekek hajából írtottunk tetveketBár a hírek szerint mostanában kevesebbszer van, de évről-évre visszatérő jelenség a fejtetvesség előfordulása a gyermekközösségekben.

Tetű - serke parazitákat irtottunk olyan gyerekek fejéből, ahol anyagi problémát jelent megvásárolni 2-3 csomag tetűirtó szert (Nittyfor-t).
    Hát őszintén megmondom, hogy nem egyszerű serkéket hajszálakról egyenként lehúzgálni, de nem lehetetlen... a célunkat elértük, a fejtetves gyerekek megtisztultak...

• Sikeres volt az 'Adj egy könyvet karácsonyra 2005' segítõ program

A Mátrix Közhasznú Alapítvány a TOP Egyesülettel karöltve az ünnepek idején hagyományos jelleggel szervezte meg segítõ akcióját, mely révén több száz gyermek és felnõtt, vajdasági oktatási intézmény részesült kisebb - nagyobb ajándékban.

Az eredmény a vártnál is jobban sikerült, hiszen a becses adományozóktól közel háromezer könyv, ezernél több plüssmaci, tíz doboznyi játék, ezernyi képeslap - plakát, több kiló édesség érkezett.