• Segesvári árvák kaptak tanszereket

• Segesvári árvák kaptak tanszereketGyermekmentő programunk nehéz sorsú gyermekek beiskolázását támogatta. Árva gyermekek érkeztek Segesvárról Szeged környékére, hogy a nyarukba pár szép napot varázsoljanak lelkes támogatók. A Mátrix Közhasznú Alapítvány az élmények mellé egy - egy írószer csomagot biztosított. Az alapítvány a nélkülöző gyermekek 2018-as tanévkezdését százezer ceruzával, zsírkrétával, tollal, tanulást segítő eszközzel támogatja. A hátrányok leküzdésében a lakossággal közösen még nagyobb sikereket érhetünk el, segítsen Ön is!

árva gyermekek támogatása tanszerek, írószerek, könyvek

Hálásan köszönjük az alapítvány támogatóinak, adó 1 százalék felajánlóinak, segítőinek, önkénteseinek közbenjárását!

alapítvány támogatás, tanszerek

• Könyvadományok

KönyvadományokÉvek óta támogatjuk az ünnepek idején a nehéz sorsú családokat. Karácsonyi ajándék válogatónk idén is sok ajándékot hoz a gyermekeknek és a felnőtteknek egyaránt. A Mátrix Közhasznú Alapítvány karácsonyra sok más ajándék mellett könyveket is ad. A jótékonysági akciót a Libri és a SunCity Brass zenekar is támogatta. A Centerke Adományozó Központban a karácsonyi ajándék válogató nagy segítség azoknak, akiknek nincs anyagi lehetőségük arra, hogy pénzért drága ajándékokat vegyenek. Számukra nagy segítség a lakossággal és a cégekkel közös jótékonysági akció.

• Január: bebútoroztuk a családokat

Január: bebútoroztuk a családokatAlapítványunk az apróbb (ruha, élelmiszer) adományokon felül rendszeresen segíti a családokat az életet megkönnyítő használati tárgyakkal, bútorokkal. Így tettük ezen a héten is: gyermeket váró rászoruló kismamáknak adtunk a Centerke raktárából gyermekágyakat. A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány munkája becses Támogatóinak odaadó segítsége nélkül nem lenne ennyire sikeres, így az eredmény Mindannyiunké! A segítséget hálásan köszönjük. A jelmondatunk: együtt csodákra vagyunk képesek!

• Kevesebb csomagolási hulladék, tudatosabb környezetkezelés

Kevesebb csomagolási hulladék, tudatosabb környezetkezelésFontos a környezetünk védelme. Nagyon sok az életünket átszövő felesleges csomagolóanyag, a külső csín. Kampányt indítottunk a csomagolási hulladék csükkentéséért. Környezetvédelmi programunkat a Földművelésügyi Minisztérium és a Szelektálok.hu FM-LSZF/2017-01 forrásnak köszönhetően támogatta. A program célja, hogy a lakosságot és a felnövekvő ifjúságot megismertessük a környezettudatosság fontosságával, a sok esetben feleslegesen termelődő csomagolási hulladékok problémakörével. Tudatosabb vásárlói szokások = kevesebb hulladék termelés, ez a program mozgató rugója.

• Három tonna ruhaadományt kaptak az öcsödi rászorulók

Három tonna ruhaadományt kaptak az öcsödi rászorulókAz öcsödi rászorulók a szegedi központú Centerke Adományozó Központ jóvoltából egy teherautónyi adományban részesültek. A három tonnányi ruhát, cipőt, ágyneműt, játékot az ottani rászorulókat - nagycsaládosokat segítő közösség kapta. A Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke révén évente tízezernél több rászoruló kap támogatást. Az alapítvány az ország különböző részein működő civil szervezetek tevékenységeit is gyakran segíti adományokkal. A Centerke egyre sikeresebb és népszerűbb, mely a lakosság segítő együttműködése által működőképes. Az adományt az öcsödiek nagy örömmel fogadták.

• Szabi és családja is kapott tartós élelmiszer csomagot

Szabi és családja is kapott tartós élelmiszer csomagotSárközi Szabolcs a Szegedhez közeli Üllésen él. Élete születése óta nagyon nehéz, mégis küzd, mert élni akar, s tetteivel nemcsak örömkönnyet, boldogságot varázsol szülei arcára, hanem mindannyiunk számára példát mutat. Ez a fiatal srác nem tud a kezeivel fogni sem, mégis valami fantasztikus dolgot csinál, fest. Az ecset helyett, az orra hegyével készíti képeit. A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány korábban ággyal, bútorral, élelmiszerrel is támogatta a nehézségek között élő fiút és családját, most családjával az advent közeledtével tartós élelmiszert, édességet, konzerveket kapott.

• Vajdasági gyerekek utókarácsonya (2004)

A TOP Egyesület és a MÁTRIX Alapítvány "Adj egy könyvet karácsonyra" adományozási programja révén szociálisan rászoruló gyerekek és két iskola könyvtára kapott játékokat, könyveket, édességet. Az Orpheus Állatvédõ Egyesület a programot állatbarát képeslapokkal, poszterekkel színesítette.

s.o.s.Mosoly fakadt a magyar ajkú, de külföldön élõ, szegény sorsú gyermekek arcán. Örültek, hiszen sokuk karácsonya ajándékok és finom ételek nélkül telt el.

• Támogatások egész évben a Centerke Adományozó Központból

Támogatások egész évben a Centerke Adományozó KözpontbólA Mátrix Közhasznú Alapítvány önkéntes csapata egész évben emberfeletti erővel igyekszik minden rászorulón segíteni. A lelkes alapítványosok élelmiszerosztásokkal, ajándékválogatóval, postai adományküldéssel is próbálják kielégíteni a segítségért ezrével jelentkezők népes sorát. Naponta 200 telefon, e-mail, postai levél érkezik be az alapítványhoz, a segítő kapacitás ennél jóval kisebb. A szervezet által működtetett Centerke Adományozó Központ nem csak az ünnepek idején, hanem egész évben segíti a nélkülözőket, segítségre szorulókat.

• Imike tolószéket kapott

Imike tolószéket kapottAz életvidám 3,5 éves Imike segélykiáltását 2 éves korában hallotta meg a Mátrix Közhasznú Alapítvány. A kisfiúnak neuroblastomája (rosszindulatú idegrendszeri daganata) volt, ennek következtében deréktól lefelé kicsi teste lebénult. Szegedtől 45 km-re laknak, a 2018-ban a sikeres lakossági összefogásnak köszönhetően a kisfiú saját tolószéket kapott. Ezen felül az összegyűlt adományokból a család életét megkönnyítő rendszeres anyagi támogatásra is jutott. Sok jó ember nagyot segített. A Mátrix Közhasznú Alapítvány célul tűzte ki, hogy Imike eddigi durva megpróbáltatásokkal teli életét életminőséget javító céllal támogatja.

• A Naturtex-SZTE-Szedeák adománya

A Naturtex-SZTE-Szedeák adományaA Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központ támogatottjait a Naturtex-SZTE-Szedeák idén is segítette ruha, cipő, tartós élelmiszer, édesség adományozással. A sportolók jótékonyan fogtak össze az alapítvány által támogatott nagycsaládosok, kisgyermekesek, idősek - egyedülállók megsegítéséért. A klub a Körmend elleni mérkőzés előtt várta a mérkőzésre érkező felajánlók adományait. A héten a Naturtex-SZTE-Szedeák sportolói maguk vitték el a szeretetcsomagokat az alapítványhoz, ahol az önkéntes segítők hálás köszönettel fogadták azokat. A támogató együttműködések révén még sikeresebb a szociális, támogató, adományosztó program.

• Friss - ropogós cseresznyét osztottunk

Friss - ropogós cseresznyét osztottunkA Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központ évente tízezernél több nélkülöző családot, közösséget, egyént támogat. Alapvetően ruhát, cipőt, életminőséget segítő használati tárgyakat, tartós élelmiszereket juttatunk nehéz sorsú családoknak. Gyakran támogatóink jóvoltából vitamint, édességet, gyümölcsöt is adományozunk az embertársainknak. Nagy szeretettel osztottunk ki a hozzánk eljuttatott friss - ropogós cseresznyét, melyet nélkülöző a lakosság, a kisgyermekes - családos támogatottak nagy örömmel fogadtak. Köszönjük!