• Segesvári árvák kaptak tanszereket

• Segesvári árvák kaptak tanszereketGyermekmentő programunk nehéz sorsú gyermekek beiskolázását támogatta. Árva gyermekek érkeztek Segesvárról Szeged környékére, hogy a nyarukba pár szép napot varázsoljanak lelkes támogatók. A Mátrix Közhasznú Alapítvány az élmények mellé egy - egy írószer csomagot biztosított. Az alapítvány a nélkülöző gyermekek 2018-as tanévkezdését százezer ceruzával, zsírkrétával, tollal, tanulást segítő eszközzel támogatja. A hátrányok leküzdésében a lakossággal közösen még nagyobb sikereket érhetünk el, segítsen Ön is!

árva gyermekek támogatása tanszerek, írószerek, könyvek

Hálásan köszönjük az alapítvány támogatóinak, adó 1 százalék felajánlóinak, segítőinek, önkénteseinek közbenjárását!

alapítvány támogatás, tanszerek

• Családok százai kaptak karácsonyi ajándékot

Családok százai kaptak karácsonyi ajándékotA Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központ fontos tevékenysége a családtámogatás, ezáltal a szegénység visszaszorítása. z ünnepek környékén az élelmiszerosztás mellett a gyermekeket ajándékozzuk meg, többnyire könyvekkel és játékokkal. Idén az alapítványi Mikulás által ezer mikulás csomag került szegény sorsú gyermekekhez, karácsony környékén több száz cipős doboz ajándékot adtunk családok örömszerzését segítő céllal. Könyveket, társasjátékokat, édességet kaptak nagycsaládosok, hátrányos helyzetű kisgyermekesek, idős - egyedülállók.

• Pszichés betegek támogatása

Pszichés betegek támogatásaAz elszegényedés, a kilátástalanság sok embert a betegségek közepette pszichésen is megtör. A Pszichiátriai Klinika többek között az élet nehézségeit nehezen viselő embertársainkkal foglalkozik. A Mátrix Közhasznú Alapítvány a kizökkent és lelkileg sérült emberek ünnepét is szebbé tette, ezáltal segítve a helyes út meglelését. Édességet, hajsampont, szappant, tisztálkodó eszközöket, fogkefét, fogkrémet, tartós élelmet kaptak az ünnepeket a klinikán töltő páciensek. A szakdolgozók számára nagy segítség az adomány, hiszen nagyban segítik a pszichés betegek helyzetének javítását.

• Húsvéti nyuszi járt a gyermekek és családok átmeneti otthona lakóinál

Húsvéti nyuszi járt a gyermekek és családok átmeneti otthona lakóinálA Mátrix Közhasznú Alapítvány húsvéti nyuszija a Szeged, Kapisztrán utcai Gyermekek és családok átmeneti otthona lakóinál járt. Megszakítás nélküli munkarend szerint működő bentlakásos gyermekintézmény az alapellátás keretében a gyermek és szüleik számára alaptevékenységként átmeneti gondozást biztosít. Fontos és nagy segítség ez a gondoskodó feladat. Az együttes elhelyezést és ellátást biztosító intézmény az otthontalanná vált szülő és gyermeke számára ad segítséget.Az intézmény gyermek és felnőtt lakóit, összességében negyven főt ajándékoztunk meg húsvéti csomagokkal.

• Gyermekprogramokat is támogatunk

Gyermekprogramokat is támogatunkA MÁTRIX Közhasznú Alapítvány évente több száz rendezvényt, programot, intézményi megmozdulás sikerét támogatja élelmiszerekkel, jutalmakkal, frissítõkkel, ajándékokkal. A cél, hogy a szûkös anyagi helyzetû közösségek élménypedagógiás programjai a támogatás révén sikereket érhessenek el. A támogatásokra igen nagy az igény. Munkánk becses támogatóink, követõink, segítõink, angyalaink révén nem lehetne sikeres. A támogatottak nevében is hálásan köszönjük! A Támogatottaknak pedig sikerekben gazdag segítõ munkát kívánunk.

• Egy tonna élelmiszer a Segítsütitől

Egy tonna élelmiszer a SegítsütitőlEgy tonna tartós élelmiszert (konzervet, lisztet, cukrot, bébiételt, olajat, tejet, mézet, lekvárt) adományozott a Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központnak a Segítsüti Közhasznú Alapítvány. Az adományból 300 család számára kerül élelmiszer csomag összeállításra. A Mátrix évente tízezernél több családot, idős - egyedülállót, nagycsaládost támogat ruhával, élelemmel, életminőséget segítő használati tárgyakkal. A www.centerke.hu oldalon a támogató programról a támogatást igénylők és a támogatók számára is informálódni lehet.

• Mozgáskorlátozott gyerekek táborozását támogattuk

Mozgáskorlátozott gyerekek táborozását támogattukA Zöld Közösségi Ház és Erdei Iskola 3. alkalommal támogatta 2013 nyarán a mozgáskorlátozott gyerekek táborozását, akiknek adománygyűjtést is szerveztek. Az egyesület tagjainak 2013. július 22-25. nyári táboroztatásának biztosítására a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány is segítséget nyújtott, mégpedig tartós élelmiszerek (konzervek, húsok, zöldségek, gyümölcsök, üdítő italok) biztosításával. A mozgáskorlátozott gyerekek élményprogramja a támogatások révén vált zökkenő mentesebbé és örömtelivé, így a napi nehézségeket néhány napig mosolygós percek helyettesíthették.

• Rászorulók kaptak mézet, gombát, tartós élelmiszert

Rászorulók kaptak mézet, gombát, tartós élelmiszertCsütörtökön nagycsaládosok és idősek kaptak a Mátrix Közhasznú Alapítvány által kiosztott mézből, gombából, tartós élelmiszerből. Folyamatosan érkeztek a támogatást igénylők a Centerke Adományozó Központba, a támogatottak a szociális ellátórendszeren keresztül kapták meg az alapítványi élelmiszer átvételi kupont. A helyi méhészetből és gomba termesztőtől származó élelmiszerek jó minőségűek és táplálóak. A kisgyermekes családoknak édesség is jutott. Rácz Anett, az alapítvány elnöke elmondta, hogy évente tízezernél több adomány csomagot juttat a szervezet a hátrányos helyzetű embertársaknak.

• Önkéntesül(l)és Oláh Gergővel

Önkéntesül(l)és Oláh GergővelÜllésen, a Déryné Kulturális Központban 200 önkéntességgel ismerkedő fiatal számára adott koncertet Oláh Gergő 2015. február 26-án (csütörtökön). A popsztár a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány által életre hívott Önkéntesül(l)és közösségsegítő program záró eseményét látogatta meg. A népszerű dalok előadása mellett Oláh Gergő motivációs céllal a helyi gyerekek számára ízelítőt is adott abból, hogy honnan jött és a sok - sok tanulás - tapasztalás mellett merre tart. A buli hangulatban volt flashmob, tánc, éneklés, fotószkodás, autogram osztás, a gyerekeknek frissítő ételek és italok, gyümölcs, egyéb finomságok.

• Imike tolószéke a tét

Imike tolószéke a tétImike a 2 éves életvidám kisfiú az Újszegedi Gyermekgyógyászati Klinika lakója. Jelenleg épp tolószékkel tanul közlekedni. Neuroblastomája volt, ennek következtében deréktól lefelé kicsi teste lebénult. Édesanyja egyedül neveli az államtól kapott csekély összegből, sajnos nem telik saját tolószékre. Kézben hozza - viszi mindenhová a kisgyermeket. Szegedtől 45 km-re laknak ahonnan nem megoldott a nagyvárosba a kezelésekre való bejutásuk. Így szinte állandóan a kórházban vannak. Segítsünk együtt, Imike tolószéke a tét! Egy saját tolószék, Imikének és az Anyukájának ez jelentené a CSODÁT!

• Számítógép Álom

Számítógép ÁlomA Mátrix Közhasznú Alapítvány felzárkóztatást és esélyegyenlőséget biztosító támogatói programja révén hátrányos helyzetű családban élő, 10-14 év közötti gyerekek kapnak komplett (használt, de még jó állapotú) számítógépet vagy laptopot vagy tábla pc-t vagy más okos készüléket. A támogatásra jelentkezhet az osztályfőnök által minden olyan 10-14 év közötti gyermek, akinek 2 vagy több kiskorú testvére van, legutóbbi félévben a tanulmányi átlaga a 4-est eléri, otthonában nincs megfelelő minőségű számítógép. A jótékonysági programba felajánlók - támogatók is csatlakozhatnak. Figyelem: az adományozói programba jelenleg lehet jelentkezni!