• Adományoztunk Anita gyógyulásáért!

• A vajdasági magyar kislány súlyos leukémiával küszködik. Magyarországi gyógykezelését (az életmentõ beavatkozások elõtti kemoterápiát) az OEP nem támogatja.

Így a terápia után következõ csontvelõ transzplantáció és az azt követõ õssejt kezelés eredményessége veszélybe kerülhet.

Az együttérzés és a drukk mellé a 4,5 millió forintos kezelésbe segítettünk bele szerény lehetõségeink révén.

Bízunk a többi ember és szervezet hasonló együttérzésében és segítõ adományainak felajánlásában!

• Kórháztámogatás, mesedoktorok

Kórháztámogatás, mesedoktorok Gyermekek és felnőttek gyógyítását segíti a Mátrix Közhasznú Alapítvány évek óta sikeres mesedoktorai. A gyerekek és felnőttek támogatása, a betegség legyőzésében való segítségnyújtás, az élményteremtés, a jótékonyság vezérelte mesedoktorok tárgyi és lelki támogatást adnak a gyógyuló betegeknek, az alapítvány támogatást nyújt a kórházi osztályoknak. Könyvekkel, eszközökkel segítjük az intézményeket, hogy az emberek kórházban benntöltött ideje jobban átvészelhető és kellemesebb legyen. Meseolvasással a szellemi A gyermekmentő és felnőtteket is támogató mesedoktorok célja, hogy a betegség elmúljon, a gond megoldódjon.

• Patrikot, a nyílt gerinccel született kisfiút segítettük!

Blázsik Zsolt Patrik 2005.08.07-én több csigolyára kiterjedõ nyílt gerinccel és agykamratágulattal született csongrádi kisfiú gyógykezelését és életkörülményeinek javítását egy szerényebb összeggel támogattuk.

A rendellenességeket nemsokkal a szülés elõtt vették észre a gyermeknél.

Patrik értelmes, jókedvû kisfiú, ne hagyjuk szenvedéssel telivé alakulni az életét!

• Számítógépeket kapott az Üdvhadsereg

Számítógépeket kapott az ÜdvhadseregA Mátrix Közhasznú Alapítványtól számítógépeket kapott a Budapest VIII. kerületben működő Üdvhadsereg nappali melegedő, hajléktalanszálló, szociális konyha. A számítógép adomány révén a hajléktalanok, nappali melegedők, periférián lévő embertársaink az internet segítségével munkakínálatot böngészhetnek, informálódhatnak a napi hírekről, közösségi életet élhetnek. Az üdvhadsereg fontos társadalmi, szociális munkáját a Mátrix Közhasznú Alapítvány nagy örömmel támogatta. A számítógépek a legjobb helyre kerülhettek, melyekhez némi édességet is juttattunk.

• Takarók, életmentő apró segítség fagyás ellen

Takarók, életmentő apró segítség fagyás ellenA Golgota Teológiai Főiskola a Mátrix Közhasznú Alapítványtól eddig vitték Vajtára a ruha és cipő adományokat. Most az alapítvány kapott segítséget az iskola munkatársaitól és segítőitől: többszáz takaróval segítették a Mátrix Közhasznú Alapítvány téli, fagyást megelőző szociális tevékenységét. Rengetegen fagynak meg utcán hajléktalanként és nagyon sokan fagynak meg fűtetlen házakban. Sajnos sok rászoruló teljesen elszigetelődik a társadalomtól és magányában nem kap segítséget. A takarókat a rászorulók ingyenesen kapják meg az alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központban.

• Újra kinyit Szegeden a Centerke

Újra kinyit Szegeden a CenterkeA lakosság számára 2012-ben tízezer adományt (többnyire ruhát, cipőt, élelmet) kiosztó Centerke Adományozó Központ 2013 év elején a belvárosban bezárt. Az ok: az IKV túlzottan magas üzletbérleti díjait a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány kérésére a város nem csökkentette, az alapítvány így menni kényszerült. Újszegeden, a Fő fasor 9. alatt, a Független Városi Szövetség - Magyar Egyesület támogatásával júniustól a Centerke újra elérhető. Lehet jönni rászorulóknak adományért és az adományt felajánlók felajánlásait is hálásan köszönjük.

• Ezernyi kisgyermek Mikulása

Ezernyi kisgyermek MikulásaNélkülöző és szegény sorban élő gyermekeket támogattunk ajándékcsomagokhoz és élményekhez. Hátrányos helyzetű családokat támogattunk Mikulás csomagokkal. A Mátrix Közhasznú Alapítvány idén 1200 nehéz sorsú, rossz anyagi helyzetben lévő család gyermekét támogatta advent idején Mikulás csomaggal. Támogattuk ezen felül a tehetséges gyerekeket (jó tanulókat, sportolókat), nekik intézményeken keresztül tartottunk Mikulást. Közös erővel juthatunk előrébb a szeretet és esélyegyenlőség jegyében. egyre több támogató tagunk, együttműködő partnerünk, önkéntesünk van, köszönjük szépen mindenkinek, aki részt vett velünk a jóban!

• Zolika családját is támogatja a Centerke

Zolika családját is támogatja a CenterkeA Centerke a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány olyan támogató helyisége, ahol a betérők anyagi helyzettől függetlenül ingyenesen választhatnak maguknak a használt ruhákból - cipőkből, könyvekből, egyéb tárgyakból egyet. Aki kinőtt vagy már feleslegessé vált (de tiszta, jó állapotú) dolgait leadja az alapítványnál, az gyarapítja a Centerke kiosztható árukészletét. Az adományt leadók cserebere alapon válogathatnak az üzlet kínálatából. Pénzforgalom a működési elvből adódóan nincsen. Zolika és Családja a szükséges ruhák mellett kiságyat is a MÁTRIX Közhasznú Alapítványtól kapott...

• Tehetségeket támogattunk!

Alapítványunk évek óta segíti a Talent Énekstúdió tehetséges növendékeit.

Most egy nagyteljesítményû, álványokkal felszerelt, aktív hangfal szettet adtunk át a vezetõségnek.

A százezres értékkel könnyebben és jobb minõségben folyhat a munka, a gyakorlás, a szereplés.

• Ágyat vitt Sárköziéknek Üllésre a Mátrix Mikulás

Ágyat vitt Sárköziéknek Üllésre a Mátrix MikulásSárközi Szabolcs családja a Mátrix Mikulástól 2012-ben egy ülőgarnitúrát kapott. A család halmozottan hátrányos, hiszen az anyuka gyermekeit egyedül neveli, a kis faluban ráadásul a nagyobbik gyermek mozgáskorlátozottként elég nagy hátrányban él a többiekhez képest.

A családot idén Pepi és Barátai a Mátrix Közhasznú Alapítvánnyal közösen egy ülőgarnitúrával örvendeztette meg, ami még sok - sok évig javítja a család szegényes életterének komfortját.

• Így készült az ezer jótékonysági Mikuláscsomag

Így készült az ezer jótékonysági MikuláscsomagVégy háromszáz kiló szaloncukrot, ezer csokimikulást, harminc kiló cukorkát és nyalókát, negyven kiló ropit, ezer táblacsokit, százhúsz kiló almát, mogyorót. Mindezt tedd bele a Mikulás zacskóba. Mindez két napig tart, fél tucat önkéntesnek... de ha kész van, ezer nélkülöző gyermek nagyon nagy örömet élhet át ezáltal. Ebben az évben a Mikulás projekt nem jöhetett volna létre a Karitáció alapítvány, az Orpheus Állatvédõ Egyesület és a MÁTRIX Alapítvány együttműködése és a Segítő Angyalok nélkül.