adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
  • Adományoztunk Anita gyógyulásáért!

• A vajdasági magyar kislány súlyos leukémiával küszködik. Magyarországi gyógykezelését (az életmentõ beavatkozások elõtti kemoterápiát) az OEP nem támogatja.

Így a terápia után következõ csontvelõ transzplantáció és az azt követõ õssejt kezelés eredményessége veszélybe kerülhet.

Az együttérzés és a drukk mellé a 4,5 millió forintos kezelésbe segítettünk bele szerény lehetõségeink révén.

Bízunk a többi ember és szervezet hasonló együttérzésében és segítõ adományainak felajánlásában!

• Ötezer mesekönyvet vittünk gyermekkórházakba

Ötezer mesekönyvet vittünk gyermekkórházakbaA Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Gyógyító Mesedoktorok 2015 októberében újabb ötezer mesekönyvet juttatott el az ország minden pontjára, gyermekkórházakba. A cél, hogy a betegágyakon fekvő gyerekek változatosabb és élménygazdagabb közegben gyógyulhassanak. A teljesen ingyenes könyveket kórházak, szakrendelők, klinikák részére küldték el. A „nem csak gyerekeket, nem csak betegeket” segítő mesedoktorok nem tudnak mindenhol és mindig ott lenni, ezért azokban a gyermekmentő központokban, ahol örömmel fogadnak mesekönyveket, oda a Mátrix Közhasznú Alapítvány postai csomagban juttatott el intézményenként 20-40 mesekönyvet.

• WARC Projekt a Zöld Nap Szegedért programsorozatban

WARC Projekt a Zöld Nap Szegedért programsorozatban WARC - "Welcome to Arts and Crafts"a Zöld Nap Szegedért programon is sikert aratott! A Welcome to Arts and Crafts - Megújuló művészetek és kézművesség programsorozat célja a régi kézműves szakmák felelevenítése, a gyerekek és a fiatalok kreativitásának, kézügyességének fejlesztése, valamint hasznos szabadidős tevékenység biztosítása. A "Zöld Nap" alkalmából a gyerekek természetes anyagokból, csuhéból, terményekből készíthetnek kisebb alkotásokat, ajándéktárgyakat. Emellett festhetnek, rajzolhatnak is.

• Fél tonna élelmiszer gyűlt össze a rászorulóknak

Fél tonna élelmiszer gyűlt össze a rászorulóknak Dolgozunk az éhezők megsegítéséért - élelmiszergyűjtés 2011

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület a MÁTRIX Közhasznú Alapítvánnyal 2011 november utolsó hétvégéjén a szegedi Móravárosi Tescoban várta a rászorulók megsegítésére az élelmiszer adományokat. A segítő akcióba bekapcsolódtak a CIB Bank önkéntesek is. A nézelődők / vásárlók legtöbbje jelesre vizsgázott, hiszen önzetlenül adományoztak tartós élelmiszereket, és ünnepi finomságokat is.

• Sikeres volt az élelemosztás

Sikeres volt az élelemosztásA tervezett kétszáz élelmiszercsomag helyett a hosszú sorban kígyózó rászorulók megsegítése érdekében a nap végére háromszázötven csomag került kiosztásra. Volt aki étolajat és lisztet, volt aki tésztát, instant levest, rizst, tarhonyát, kekszet vagy édességet kapott a MÁTRIX Közhasznú Alapítványtól. A tartós élelmiszer mellett a Centerke Adományozó Központban a rászorulók igény esetén ingyen ruhatámogatást is kaptak. Az alapítványi adományosztó központba havonta ezernél több rászoruló tér be segítségért.

• Támogattuk az ÁGOTA Falvát

Támogattuk az ÁGOTA FalvátTámogattuk: Tass-Alsószenttamás több mint hét hektáros területén az ÁGOTA Alapítvány régi álma teljesülhet, az "ÁGOTA Falvát" kívánják felépíteni. A területen az állami gondoskodásban élők megsegítésére, gyermektáborok megtartására, környezetvédelmi, kulturális, szociális, szabadidős, és egyéb ismeretterjesztő - prevenciós (terápiás, pasztorációs, élménypedagógiai, bűnmegelőzési, kulturális, képzési, környezetvédelmi, egyéb) programokra lesz lehetőség. A területen ezer főre kialakítandó infrastruktúra és közösségi terület kerül kialakításra. A Mátrix Közhasznú Alapítvány 100 téglával támogatta a program sikerét.

• SZIN 2014 Csodafalu - állami gondoskodásban élő gyerekeket segítettünk

SZIN 2014 Csodafalu - állami gondoskodásban élő gyerekeket segítettünkA Szegedi Ifjúsági Napok nem csak az önfeledt buliról és a koncertek sokaságáról szólt, a SZIN-en működő Ágota Csodafalu napközben állami gondoskodásban élő gyerekek számára nyújtott szórakozást. A fesztiválra érkezett napi száz gyermek és nevelőik reggelente bőséges büféreggelivel kezdtek, melyet a Mátrix Közhasznú Alapítvány gyermekétkeztetési programja biztosított. Étkezés után ugrálóvár, trambulin, játékos foglalkozások tették a gyerekek SZIN látogatását önfeledté és boldoggá. Az öt napos rendezvényen több, mint ötszáz gyermek étkeztetését végezte el a Mátrix Alapítvány.

• Tombolaárusítás a XIII. Szegedi Sörfesztiválon

Alapítványunk rendszeres vendég kulturális és lakosságot megmozgató rendezvényeken. A sörfesztiválon tombolaárusítást, és színpadi ajándéksorsolást szerveztünk.

Az öt programnapon közel 100 vendéget ajándékoztunk meg kisebb - nagyobb nyereménnyel.

Kisorsolt ajándékok: nyereményjegyek, ajándékcsomagok, sportszerek, játékok, konyhai felszerelések, pizza jegyek, mozijegyek, szépségkuponok, internet utalványok, kondi bérletek, könyvek, vásárlási utalványok, Mc Donald-s ajándékok.

• Iskolatáska adomány gyermekeknek

Iskolatáska adomány gyermekeknekA Mátrix Közhasznú Alapítvány idén is 100 kisiskolás gyermeket támogatott iskolatáskákkal. Sokaknak jelentős teher, van, akiknek nehezen kigazdálkodható kiadás a gyermekek beiskolázása. A tanévkezdés a legtöbb család számára jelentős anyagi terhet jelent, a legszegényebbeknek pedig önerőből esélyük sincsen, hogy minden szükséges iskolaszert biztosítsanak a gyermeküknek. Az alapítvány 2017-ben az utolsó 10 jó minőségű iskolatáskát a www.facebook.com/matrix.alapitvany közösségi oldalon szeptemberben beérkező kérések és javaslatok alapján adja oda támogatottaknak, elsősorban nagycsaládosok gyermekeinek, csonka családban élő kisiskolásoknak.

Utazás Kiállításon szerepeltünk

Az utazunk.com turisztikai információs portál és a Mátrix Alapítvány is részt vett a XIII. Szegedi Utazás Kiállításon, ahol a standnál lehetõség volt a portállal és a készítõivel is közevetlen formában is megismerkedni.

A látogatók utazással kapcsolatos nyereményjátékban is részt vehettek, amelynek feltétele csak egy rövid kérdõív kitöltése volt.

• Élelmiszergyűjtést támogattunk

Élelmiszergyűjtést támogattunkA Mátrix Közhasznú Alapítvány a Magyar Élelmiszerbank által szervezett Karácsonyi Adománygyűjtést támogatta. 6 áruházba, a gyűjtést végző alapítványok, egyesületek készletéhez adott a Mátrix áruházanként 30-90 kg tartós élelmiszert. Szaloncukrot, édességet, porcukrot, sütéshez lisztet, főzéshez rizst, konzerveket, teafüvet, sót tésztaféléket. A Mátrix Közhasznú Alapítvány évente tízezernél több családot, idős - egyedülállót, közösséget segít a hátrányok leküzdése érdekében élelmiszerhez. Az adventi időszakban a jótékonysági programokat szervező szervezeteket sikereik érdekében az alapítvány így is támogatja.