• Konvektor kommandó - kihűlés ellen

• Konvektor kommandó - kihűlés ellenRadiátorral segíti a Centerke Adományozó Központ azokat, akiknél a fűtés valamilyen oknál fogva nem megoldott. A Mátrix Közhasznú Alapítvány szociális segítő programja télen azokra is gondol, akik számára apróbb adományok révén javítható az életminőség. Évente tízezernél több kisgyermekes családot, idős - egyedülálló embert, segítő közösséget támogat a szervezet adományok révén. Télen a meleg ruha, vastag cipő, takaró, zokni, radiátor a fontos segítség. Az alapítvány a támogatások osztása mellett várja felajánlók, segítők, önkéntesek jelentkezését is. Ha van otthon egy felesleges radiátor vagy már nem használt meleg ruha, azt az adományozó helynek köszönhetően el lehet juttatni a rászorultakhoz.

Centerke Adományozó Központ - radiátorokkal a kihűlés ellen

Lelkesedés és bizakodás
    A Centerkében a legszegényebb lakossági réteg remél megoldást a problémáira. Rácz Anett alapítványi elnök elmondta: "legtöbb esetben egy takaró vagy egy téli ruha szett kisegíti a támogatást kérő embert a bajban, gyakori kérés a Centerkében meleg alsó ruházat vagy egy meleg sapka is. Aggasztó, hogy sok esetben rezsi tartozások, közüzemi elmaradások kapcsán is felkeresik az alapítványt, ezekre a dolgokra ilyen megoldás jelenleg nem áll rendelkezésre. A Centerke működésére, mely emberek ezreit segíti, nagy segítség lenne állami vagy önkormányzati támogatás, hiszen a tevékenység hiánypótló és szükséges".

Segítsen Ön is!

1. adományvonal: a Mátrix Közhasznú Alapítvány ADHAT Segélyvonalán hívással és SMS-el is! Hívd a 13600 -as telefonszámot (mindenféle előhívó nélkül), majd az automata bejelentkezése után add meg az alapítvány kódját, a 22 -est! Ha könnyebb az SMS, akkor a 13600 -as számra küldd a 22 -est. Egy hívás vagy egy üzenet 500 Ft. Ennyit kapunk, és ennyit is számláznak az adott telefonszámlára! Telekom, Telenor, Vodafone, Invitel hálózatából érhető el.

2. paypal: az info@matrixalapitvany.hu címre érkező segítő támogatás 100%-ban az alapítvány programjaira kerül felhasználásra.

3. Adó 1 százalék felajánlás: adóbevalláskor a 18472273-1-06 adószámra ajánlja fel személyi jövedelemadó egy százalékát.

4. számlaszám (OTP): 11735005-20510350, melyre fogadjuk segítő adományát.

5. tárgyi felajánlások: élelmiszer, ruha, cipő, tisztítószer és egyéb, a lakosság által még felhasználható dolgok felajnlásával is segíthet.

6. önkéntes munka: szeretettel fogadunk segítőket, támogatókat alkalmi vagy rendszeres formában.

Kérjük kövesse nyomon a Mátrix Közhasznú Alapítvány tevékenységét! Támogatása, figyelme fontos, köszönjük szépen!

radiátor támogatás, családok védelme

• 2010-ben is segít a rászorulók ünnepének boldogabbá tételében a MÁTRIX

2010-ben is segít a rászorulók ünnepének boldogabbá tételében a MÁTRIXAz "Adj egy könyvet karácsonyra!"- segítsünk együtt!

A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány 2010-ben is működteti a több éve sikeres adományozói programját, az "Adj egy könyvet karácsonyra!" segítő akciót. A segítő programmal karácsony környékén (az összegyűjtött adományok révén) a nélkülözők számára az örömszerzés a cél. Az akció sikerességéhez az alapítvány a lakosság, cégek, médiumok, segítő szervezetek aktív együttműködésére is számít.

• Mesedoktorok: kórházi betegágyaknál nagy segítség

Mesedoktorok: kórházi betegágyaknál nagy segítségA Mátrix Közhasznú Alapítvány 2003 óta működik. Az alapítvány egyik sikeres támogató tevékenysége a mesedoktorok program, mely nem csak gyerekeknek és nem csak betegeknek nyújt segítő támogatást. Kórházakban, rendelőintézetekben, gyermekotthonokban, rendezvényeken mondókák, mesék, versek révén juttat fejlődést indító gondolkodásmódot a hallgatóság számára. A jótékonysági segítő tevékenységek ingyenesek. A mesedoktor csapat együttműködik bohócdoktorokkal, kórházakkal, segítőkkel, támogatókkal egyaránt.

• Adj egy könyvet karácsonyra 2004!

Adományozási program a nélkülözõk megsegítésére

A szegénység nagyúr.

A mindennapi nehézségek mellett az ünnepnapokat is beárnyékolja. Nincs finom sütemény, nincs családi meleg, a mosoly sincs sehol. A karácsonyból, ami marad, az a zord - hideg tél.

• Adventi összegző - nélkülözők ezreinek tudtunk támogatást osztani

Adventi összegző - nélkülözők ezreinek tudtunk támogatást osztaniNovembertől december végéig a Mátrix Közhasznú Alapítvány, a Karitáció Alapítvánnyal, az Orpheus Egyesülettel 1000 Mikulás csomagot osztott ki, 1000 plüssállatot ajándékozott, több tucat szeretetcsomagot küldött ki, egy tonnánál több ruhát (cipőt, kabátot) juttatott, 800 élelmiszercsomaggal támogatott nélkülözőket. Eljutottunk gyermekotthonokba, rászoruló családokhoz, szegregátumokba (pl. romatelepekre). Köszönjük mind azt a jót, mit támogatóink felajánlottak. Együtt tettük a CSODÁT, hiszen csak együtt lehetünk csodákra képesek!

• Zöld Játszóházban segédkeztünk

Zöld Játszóházban segédkeztünkÖnkéntes csapatunk 2015.09.24-én a szegedi Makkosházi Óvódában tartott család környezeti nevelési programot. A négy állomásból álló foglalkozás célja a természet megismerése, megszerettetése, a környezettudatosság népszerűsítése volt. Az első állomáson a gyerekek és szüleik játékos horgászaton vettek részt, ahol terméseket, növények- és állatok fotóit, illetve állati jelenlétre utaló nyomokat "horgászhattak" ki az óvoda pancsolójából. A "kihalászott kincsek"-et később közös megbeszélés alapján párosítottuk egymással. Második állomásunkon négy madárfaj táplálkozási szokásait mutattuk be a motorikus képességek fejlesztésével.

• Január: bebútoroztuk a családokat

Január: bebútoroztuk a családokatAlapítványunk az apróbb (ruha, élelmiszer) adományokon felül rendszeresen segíti a családokat az életet megkönnyítő használati tárgyakkal, bútorokkal. Így tettük ezen a héten is: gyermeket váró rászoruló kismamáknak adtunk a Centerke raktárából gyermekágyakat. A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány munkája becses Támogatóinak odaadó segítsége nélkül nem lenne ennyire sikeres, így az eredmény Mindannyiunké! A segítséget hálásan köszönjük. A jelmondatunk: együtt csodákra vagyunk képesek!

• Számítógépeket kapott az Üdvhadsereg

Számítógépeket kapott az ÜdvhadseregA Mátrix Közhasznú Alapítványtól számítógépeket kapott a Budapest VIII. kerületben működő Üdvhadsereg nappali melegedő, hajléktalanszálló, szociális konyha. A számítógép adomány révén a hajléktalanok, nappali melegedők, periférián lévő embertársaink az internet segítségével munkakínálatot böngészhetnek, informálódhatnak a napi hírekről, közösségi életet élhetnek. Az üdvhadsereg fontos társadalmi, szociális munkáját a Mátrix Közhasznú Alapítvány nagy örömmel támogatta. A számítógépek a legjobb helyre kerülhettek, melyekhez némi édességet is juttattunk.

• Soltiék hűtőt kaptak

Soltiék hűtőt kaptakA védőnőtől érkezett a segélykérő üzenet: egyik védencüknél kis baba van, a hűtő elromlott, a baba ételeinek higiénikus tárolása vált problémássá.

Habár az alapítvány is nehéz anyagi körülmények között működik, egy korábbi adományozás kapcsán éppen rendelkezésre állt raktárhelyiségünkben egy mélyhűtő résszel is rendelkező, jó állapotban lévő hűtőszekrény. Gyors szervezői munka után a család számára nélkülözhetetlen háztartási eszközt házhoz vittük, be is üzemeltük.

• Alapítványunk segítő programját támogatta a MOL Motoros Family

Alapítványunk segítő programját támogatta a MOL Motoros FamilyHatalmas mennyiségű, több mint 4 tonna adomány átadásával zárult a MOL Motoros Family idei szezonja. A novemberi országos adománygyűjtés során segítő szándékú jótevők százai adták le ajándékaikat a MOL kutakon azok számára, akik nehéz helyzetben várják a telet és az ünnepeket. A beérkezett csomagokat a Bethesda Alapítvány és a Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központ között osztották szét, hogy minden felajánlás a lehető legjobb helyre kerüljön.

• A III. Szegedi Védõnõi Napokat támogattuk

A Szeged napi Hídi vásár idejére a szegeden dolgozó védõnõk különbözõ szûrõvizsgálatokkal várták a lakosságot. A védõnõk megmutatták nélkülözhetetlen munkájukat, megmutatták, hogy az alap védõnõi feladatokon felül milyen sok betegségmegelõzõ dolog akadhat...

Idén a fõ hangsúlyt a szûrések kapták. Több mint 1000 embernél végeztek el a 3 nap alatt a vérnyomás, testtömeg, testmagasság, testzsír, vércukor szint ellenõrzését... A dohányosoknak módjuk volt megmérettetni a kilégzet CO mennyiségét. Tanítottát a védõnõk a nõket az emlõ önvizsgálatára.