• Szeretetcsoki a futóversenyen

• Szeretetcsoki a futóversenyenA Mátrix Közhasznú Alapítvány és az Orpheus Állatvédő Egyesület "Önkéntes Közössége" is bekapcsolódott a Csemete az Erzsébet Liget felújítása alkalmából a Ligetben a „Zöld város" programnak köszönhetően megszervezett futóversenybe és egészségtudatosságot segítő napba. Több száz kisgyermek, pedagógus és szülő vett részt az eseményen, ahol a sport - szabadidő közben a természetközeli élmény, és a zöld gondolkodás is helyet kapott. Állatos kiadványok, és a Mátrix közkedvelt programja, a Szeretetcsoki.hu nagy örömet okozott a résztvevőknek. A résztvevők igen jól érezték magukat, a szervezők nagy örömére.

Gyermek foglalkozás, sport közben Szeretercsoki

Futóverseny, gyermekfoglalkozás

Játékos foglalkoztatás gyerekeknek

Jutalmazás a futóversenyen

Segítsen Ön is!

1. adományvonal: a Mátrix Közhasznú Alapítvány ADHAT Segélyvonalán hívással és SMS-el is! Hívd a 13600 -as telefonszámot (mindenféle előhívó nélkül), majd az automata bejelentkezése után add meg az alapítvány kódját, a 22 -est! Ha könnyebb az SMS, akkor a 13600 -as számra küldd a 22 -est. Egy hívás vagy egy üzenet 500 Ft. Ennyit kapunk, és ennyit is számláznak az adott telefonszámlára! Telekom, Telenor, Vodafone, Invitel hálózatából érhető el.

2. paypal: az info@matrixalapitvany.hu címre érkező segítő támogatás 100%-ban az alapítvány programjaira kerül felhasználásra.

3. Adó 1 százalék felajánlás: adóbevalláskor a 18472273-1-06 adószámra ajánlja fel személyi jövedelemadó egy százalékát.

4. számlaszám (OTP): 11735005-20510350, melyre fogadjuk segítő adományát.

5. tárgyi felajánlások: élelmiszer, ruha, cipő, tisztítószer és egyéb, a lakosság által még felhasználható dolgok felajnlásával is segíthet.

6. önkéntes munka: szeretettel fogadunk segítőket, támogatókat alkalmi vagy rendszeres formában.

Kérjük kövesse nyomon a Mátrix Közhasznú Alapítvány tevékenységét! Támogatása, figyelme fontos, köszönjük szépen!

• Egy tonna élelmiszert gyűjtött a Mátrix

Egy tonna élelmiszert gyűjtött a MátrixA hétvégén az országos Élelmiszerbank élelem gyűjtéssel egy időben Szegeden is folyt a jótékonysági élelemgyűjtés. A Mátrix Közhasznú Alapítvány az adománygyűjtő programon belül a nagylelkű lakosságtól apró tételenként összesen egy tonna tartós élelmiszert kapott. A gyűjtés teljes egészében önkéntes formában zajlott. Rácz Anett alapítványi vezető elmondta, hogy "a karácsony előtti adományozás több száz család számára nyújt segítséget, az összegyűjtött tartós élelmiszerek ezekbe a csomagokba kerülnek bele".

• Zöld fenyőfa térítésmentesen rászorulóknak

Zöld fenyőfa térítésmentesen rászorulóknak Békés, Boldog, Szeretetteljes Ünnepekért is Dolgoztunk! A Karitáció Alapítvány és a Mátrix Közhasznú Alapítvány idén is támogatta a nélkülöző családok boldog, szeretetteljes ünnepét. A decemberben (ezernél is több támogatottal) zajló adományozási programsorozat részeként, Szegeden a Pizzatoronynál lévő osztóhelyen, 2012. december 23-án (vasárnap) 10-14-ig száz család kapta meg ingyenesen a vágott, élő karácsonyfáját. Ezzel is örömtelibbé tehettük az ünnepeket! Együtt csodákra vagyunk képesek! Segítőink, támogatóink nélkül munkánk nem lenne ilyen sikeres!

• 120 családnak osztottunk élelmiszercsomagot

Tudtad, hogy nagyon sok ember rendszeresen éhezni kényszerül?!

Nem csak felnõttek, hanem gyerekes családok is!

A Mátrix Közhasznú Alapítvány és a TOP Egyesület a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvánnyal együttmûködve 120 család részére biztosított élelmiszercsomagot, amely tartós élelmiszereket tartalmazott.

A családok levest, tésztát, kekszet és édes süteményt vihettek haza.

• Mesedoktorok, mesekönyvgyűjtés, kórháztámogatás 2017

Mesedoktorok, mesekönyvgyűjtés, kórháztámogatás 2017Kórházak, gyermekosztályok mesekönyvállományának bővítése céljából óvodai csoportok, általános iskolai osztályok, középiskolás csapatok részvételével a Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Mesedoktorok mesekönyv gyűjtő akciót szervez. Most jótékony célra át lehet adni a már nem használt, de még jó állapotban lévő mesekönyveket. A legtöbb könyvet összegyűjtő általános iskolás csapat a 2016/2017-es év végi osztálykirándulását 300.000. Ft értékben az alapítvány fizeti, a legtöbb könyvet összegyűjtő óvodai csoport és középiskolás csapat minimum 60.000 - 60.000 Ft értékű díjazásban részesül. Az összegyűjtött könyvek gyermekkórházakba kerülnek, ahol beteg gyerekek gyógyítását a résztvevőkkel így közösen segítjük elő!

• Patrikot, a nyílt gerinccel született kisfiút segítettük!

Blázsik Zsolt Patrik 2005.08.07-én több csigolyára kiterjedõ nyílt gerinccel és agykamratágulattal született csongrádi kisfiú gyógykezelését és életkörülményeinek javítását egy szerényebb összeggel támogattuk.

A rendellenességeket nemsokkal a szülés elõtt vették észre a gyermeknél.

Patrik értelmes, jókedvû kisfiú, ne hagyjuk szenvedéssel telivé alakulni az életét!

• Akcióban a Mesedoktorok

Akcióban a MesedoktorokMikulásunk idén is ezernél több gyermeket fakasztott mosolyra. Mikulás idején a Mátrix Közhasznú Alapítvány szervezetekkel, csoportokkal együttműködve segít élményt varázsolni azoknak a gyerekeknek, akik az év többi részén nélkülöznek. Nagycsaládosokat, hátrányos helyzetben élőket, árvákat, betegséggel küszködőket támogatunk. Adományozóink, segítőink, tárgyi és anyagi felajánlóink mind részesei a csodának, hogy a komor és kilátástalan helyzetet reménytelivé és élményekkel gazdaggá segítik. Hálásan köszönjük minden résztvevőnek a segítséget!

• Állatvédelmi, szõrmeellenes kampány 2007

Tudta, hogy évente 50.000.000. állat pusztul el a bundakabátok készítése miatt? Az állatok bundáját felhasználni olyan jelentéktelen célokra, mint a szõrmedivat, nem a jólétet szolgálja, hanem az emberi hiúságot és az anyagi hasznot segíti elõ.

Az Orpheus Állatvédõ Egyesület és a MÁTRIX Alapítvány 2007 / 2008-as szõrmeellenes kampányán belül a családok már meglévõ bundakabátjait, prémgallérjait gyûjtötte be. A program zárásaként az állatvédõk (környezettudatos vásárlói szokást segítõ) állatvédelmi információs pontokat állítottak az ország számos pontján.

• Négyszáz család kapott karácsonyi élelmiszersegélyt

Négyszáz család kapott karácsonyi élelmiszersegélytA Mátrix Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány négyszáz karácsonyi élelmiszercsomaggal segítette a családosokat, idős - egyedülállókat. A két tonnát meghaladó élelmiszerért hosszú sorokban kígyózott a tömeg. A karácsonyi csomagban a cukor, liszt, tészta, étolaj, rizs mellett többek között szaloncukor is bőven akadt. A legrászorultabbak kiválasztásában a védőnői hálózat, családsegítő szolgálat, szociális hivatalok is az alapítványok segítségére voltak. Az Adományokhoz az Angyali.hu Alapítvány is biztosított élelmiszereket, mely révén még több rászoruló kaphatott segítséget.

• Szeretetcsoki a SZIN 50-en

Szeretetcsoki a SZIN 50-enAz Angyali.hu alapítvány támogatása révén a Szegedi Ifjúsági Napok fesztiválon a Mátrix Közhasznú Alapítvány csoki kommandója 500 tábla csokoládét tört kockákra és osztotta szét a vendégek között. A több ezer csokikockát a gyerekek, a fiatalok, a felnőttek mind örömmel fogadták. A www.szeretetcsoki.hu programunkban évente több ezer tábla csokit juttatunk rendezvényeken, kórházakban, iskolákban szeretettel gyermekeknek és felnőtteknek, hogy ezzel is hatásosabban tudjunk érzékenyíteni, problémákat megoldani, fontos közösségi feladatokra felhívni a figyelmet.

• Öcsödre indult Szegedről segélyszállítmány

Öcsödre indult Szegedről segélyszállítmányA héten az öcsödi és a környékbeli településeken élő rászorulók örülhettek leginkább a szegedi központú Centerke Adományozó Központ segítő tevékenységének. Tonnányi téli ruhát-cipőt, elektronikai eszközöket kapott az ottani rászorulókat - nagycsaládosokat segítő közösség. A Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke révén évente tízezernél több rászoruló család, közösség, idős-egyedülálló kap támogatást. A Mátrix az ország különböző részein működő civil szervezetek tevékenységeit is gyakran segíti adományokkal. A Centerke egyre sikeresebb és népszerűbb, mely a lakosság segítő együttműködése által működőképes.