bohócdoktor vizit szja 1%
  • Cipősdoboz ajándék 200 családnak

• Cipősdoboz ajándék 200 családnakIskolák, óvodák, segítő csapatok részvételével 200 cipősdoboznyi játékot, könyvet, plüsst, személyre szabott jótékonysági adomány csomagot állítottunk össze. A legapróbb felajánlás is óriási segítség volt. Ezeket cipősdoboz adományokat juttattunk el szerte az országba, olyan helyekre, ahol a Jézuska gyakran semmi nagy dologgal nem tud szolgálni. A cipősdobozokból jutott a MikulásGyárnak is, a játékokat tartós élelmiszerekkel, édességgel is kiegészítettük. Legyen minden Gyermek ünnepe boldog. Köszönjük a támogatók, segítők, önkéntesek nagylelkű részvételét!

Volt aki 2-3 cipősdoboznyi adomány felajánlásával segített, de volt aki a kedvenc plüss játékát adta oda jótékony célra. Aki mást nem tudott tenni, az az adományvonalra küldött sms-el segített. Önkéntes segítőink, lelkes résztvevőink nélkül nem lettünk volna sikeresek. Az eredmény közös az érdem minden résztvevőnek jár!

jótékonyság, cipősdoboz, játék gyerekeknek

adomány, cipősdoboz, játék gyerekeknek

kisgyermekek támogatása, cipősdoboz, játék gyerekeknek

adventi meglepetések, cipősdoboz, játék gyerekeknek

cipősdoboz ajándékok, tartós élelmiszer csomag családosoknak.

Segítsen Ön is!

1. adományvonal: a Mátrix Közhasznú Alapítvány ADHAT Segélyvonalán hívással és SMS-el is! Hívd a 13600 -as telefonszámot (mindenféle előhívó nélkül), majd az automata bejelentkezése után add meg az alapítvány kódját, a 22 -est! Ha könnyebb az SMS, akkor a 13600 -as számra küldd a 22 -est. Egy hívás vagy egy üzenet 500 Ft. Ennyit kapunk, és ennyit is számláznak az adott telefonszámlára! Telekom, Telenor, Vodafone, Invitel hálózatából érhető el.

2. paypal: az info@matrixalapitvany.hu címre érkező segítő támogatás 100%-ban az alapítvány programjaira kerül felhasználásra.

3. Adó 1 százalék felajánlás: adóbevalláskor a 18472273-1-06 adószámra ajánlja fel személyi jövedelemadó egy százalékát.

4. számlaszám (OTP): 11735005-20510350, melyre fogadjuk segítő adományát.

5. tárgyi felajánlások: élelmiszer, ruha, cipő, tisztítószer és egyéb, a lakosság által még felhasználható dolgok felajnlásával is segíthet.

6. önkéntes munka: szeretettel fogadunk segítőket, támogatókat alkalmi vagy rendszeres formában.

Kérjük kövesse nyomon a Mátrix Közhasznú Alapítvány tevékenységét! Támogatása, figyelme fontos, köszönjük szépen!

bohócdoktor adó egy százalék, gyermekmentés, családtámogatáscsaládtámogatás, adományosztás, gyógyítás, gyermekek, kórházKérjük Támogassa a Gyermekek megmentését!

• Tehetségeket támogattunk!

Alapítványunk évek óta segíti a Talent Énekstúdió tehetséges növendékeit.

Most egy nagyteljesítményû, álványokkal felszerelt, aktív hangfal szettet adtunk át a vezetõségnek.

A százezres értékkel könnyebben és jobb minõségben folyhat a munka, a gyakorlás, a szereplés.

• A béke, a hazafiság, a testvériség jegyében gyűltünk össze október 23-án

A béke, a hazafiság, a testvériség jegyében gyűltünk össze október 23-ánOktóber 23-án 16 órakor került sor a szertűz meggyújtására, melyet Kocsis Melinda vezényelt. A Himnusz közös eléneklése után Apró Juhász János, a Független Városi Szövetség – Magyar Egyesület elnöke mondott beszédet. Ezt követően Szép Ferenc Szilveszter szakrális leiratát, Bullás Mária verseit, ezután a Mária Lovagrend képviseletében Gyebrovszki Klára beszédét, majd Máray Sándor: Mennyből az angyal című versét Bullás Máriától hallgathatta meg az addigra már több százra duzzadt vendégsereg.

• Védőnői Szűrési Napok 2010: 1200 szűrés 3 nap alatt

Védőnői Szűrési Napok 2010: 1200 szűrés 3 nap alattA MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány támogatásával 2010. szeptember 3-5 között került megrendezésre a Szűrési Napok, amikor a hosszú hétvégén 1200 szűrést végeztek a szegedi védőnők. Az első napon került megrendezésre a "Show-hajtás" amelyben 24 csapata mérte össze tudását.

A program része volt többek között a "hegyikerékpározás", az elsősegélynyújtás, a rekeszmászás és a hajtányverseny.

• Támogattuk a Mikulásgyárat

Támogattuk a MikulásgyáratA Mátrix Közhasznú Alapítvány és az Angyali.hu Alapítvány a MikulásGyár jótékonysági programot évek óta támogatja. 2015-ben is meglátogattuk az adománygyűjtő helyszíneket, ahova tartós élelmiszereket, minden jóval megtömött Mikulás csomagokat, értékes gyermekkönyveket és magazinokat vittünk. Alapítványunk évente tízezernél több segítő adományt oszt szét Centerkében. A jó célok érdekében eljuttatott segítő adományok élményt, örömet és pozitív gondolkodást, egy jövőt segítő víziót eredményez.

• A Csibész Alapítvány gyermekeinek adományoztunk könyveket

A Csibész Alapítvány gyermekeinek adományoztunk könyveketA Csibész Alapítvány létrejötte az ezerkilencszáz-nyolcvanas évek végére tehető, lelkes gyermekbarátok és gyermekvédők által. A Mátrix Közhasznú Alapítvány tettre kész működtetőihez hasonlóan a Csibész Alapítvány működtetői sem beszélnek a segítségnyújtásról és a gyermekvédelemről, hanem cselekszik, létrehozzák és működtetik azt. A csíksomlyói Csibész Alapítvány vezetője Gergely István úr köszönettel fogadta Dudás Zsanett Mátrix Közhasznú Alapítvány elnöknőjétől a Romániában élő gyerekek számára felajánlott magyar nyelvű könyveket, melyez Gergely István alapítványi elnök úr vitt el a gyerekekhez.

• Szegedi segítség a vörösiszap áldozatainak

Szegedi segítség a vörösiszap áldozatainakA MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és az Orpheus Állatvédő Egyesület szegedi közhasznú és kiemelkedően közhasznú nonprofit szervezetként pénzbeli adománnyal segítette a vörösiszap katasztrófa miatt bajba került családokat. Egy nem várt környezeti katasztrófa bármelyikünk családját elérheti, életünk munkáját teheti tönkre pillanatok alatt. A közös összefogás jegyében ahogyan csak tudunk, segítsünk együtt.

Az újjáépítéshez minden Forintra szükség van. Sok kicsi sokra megy!

• ÖNKÉNTESÜL(L)ÉS - Önkéntes Központ Üllésen

ÖNKÉNTESÜL(L)ÉS - Önkéntes Központ ÜllésenAz Üllésen létrehozott Önkéntes Központ feladata, hogy a lakosság körében megismertesse és népszerűsítse az önkéntességet, önkénteseket toborozzon a lakosság köréből. A program során szakszerűen felkészített önkénteseink segítséget nyújtanak a kistérségben élőknek, kiemelten a hátrányos helyzetű lakosságnak. A program során fizikai segítségnyújtás mellett adományok gyűjtésével és osztásával is segítjük a térségben élő rászorulókat. Az Önkéntes Pont kialakításának célja a helyi és később a térség oktatási és szociális intézményi kapacitása és szolgáltatási minőségének és mennyiségének növelése.

• Öcsödiek kaptak adománycsomagot

Öcsödiek kaptak adománycsomagotAz öcsödi rászorulók a szegedi központú Centerke Adományozó Központ jóvoltából egy teherautónyi adományban részesültek. A sok - sok ruhát, cipőt, ágyneműt, játékot az ottani rászorulókat - nagycsaládosokat segítő közösség kapta. A Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke révén évente tízezernél több rászoruló kap támogatást. Az alapítvány az ország különböző részein működő civil szervezetek tevékenységeit is gyakran segíti adományokkal. A Centerke egyre sikeresebb és népszerűbb, mely a lakosság segítő együttműködése által működőképes. Az adományt az öcsödiek nagy örömmel fogadták.

• Ezer gyermeknek vitt ajándékot a Szeretet Mikulás

Ezer gyermeknek vitt ajándékot a Szeretet MikulásSok kisgyermek számára nem jut az adventi ünnepek idején segítség nélkül ajándék. A Mátrix Közhasznú Alapítvány segítői 1000 rászoruló gyermeket ajándékoztak meg Mikulás csomaggal. A tonnányi finomsággal érkező nagyszakállút és krampuszait a rendezvény előtt napokon át lázas készülődéssel tucatnyi önkéntes segítette. Szegénység, elhanyagoltság, kiszolgáltatottság, hátrányos helyzet... ezeket a megoldhatatlannak tűnő falakat kell ledöntenünk, melyeket sok - sok élménnyel, minták átadásával, pozitív szemlélettel próbálunk orvosolni. A siker és az eredmények a támogatókkal, adó 1% felajánlókkal, segítőkkel, önkéntesekkel, jótevőkkel közös. Idén is sikerült, köszönjük!

• Élelmiszergyűjtést támogattunk

Élelmiszergyűjtést támogattunkA Mátrix Közhasznú Alapítvány a Magyar Élelmiszerbank által szervezett Karácsonyi Adománygyűjtést támogatta. 6 áruházba, a gyűjtést végző alapítványok, egyesületek készletéhez adott a Mátrix áruházanként 30-90 kg tartós élelmiszert. Szaloncukrot, édességet, porcukrot, sütéshez lisztet, főzéshez rizst, konzerveket, teafüvet, sót tésztaféléket. A Mátrix Közhasznú Alapítvány évente tízezernél több családot, idős - egyedülállót, közösséget segít a hátrányok leküzdése érdekében élelmiszerhez. Az adventi időszakban a jótékonysági programokat szervező szervezeteket sikereik érdekében az alapítvány így is támogatja.