• Szeretetcsoki adomány az ételosztáson

• Szeretetcsoki adomány az ételosztásonEgész évben támogatásokkal segítjük az elesetteket - hátrányos helyzetben élőket. A Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Szeretetcsoki.hu jótékonysági program mostani megmozdulása sok - sok csokival segítette a Boldogságfalva Közhasznú Alapítvány 500 családot támogató ételosztását, hogy a résztvevők a tartós élelmiszerek, zöldségek, és az egy tál étel mellé finomságokat is kaphassanak. Évente 10.000-nél többször segítünk, közösen támogatóinkkal! Minél több jóakaró - segítő áll mellénk, annál sikeresebb az eredmény. Közösen tesszük jobbá a világunkat!

A programról készült videó - összeállítás nézhető itt:

Ételosztáson a Szeretetcsokival okoztunk 500 családnak örömet.

Segítsen Ön is!

1. adományvonal: a Mátrix Közhasznú Alapítvány ADHAT Segélyvonalán hívással és SMS-el is! Hívd a 13600 -as telefonszámot (mindenféle előhívó nélkül), majd az automata bejelentkezése után add meg az alapítvány kódját, a 22 -est! Ha könnyebb az SMS, akkor a 13600 -as számra küldd a 22 -est. Egy hívás vagy egy üzenet 500 Ft. Ennyit kapunk, és ennyit is számláznak az adott telefonszámlára! Telekom, Telenor, Vodafone, Invitel hálózatából érhető el.

2. paypal: az info@matrixalapitvany.hu címre érkező segítő támogatás 100%-ban az alapítvány programjaira kerül felhasználásra.

3. Adó 1 százalék felajánlás: adóbevalláskor a 18472273-1-06 adószámra ajánlja fel személyi jövedelemadó egy százalékát.

4. számlaszám (OTP): 11735005-20510350, melyre fogadjuk segítő adományát.

5. tárgyi felajánlások: élelmiszer, ruha, cipő, tisztítószer és egyéb, a lakosság által még felhasználható dolgok felajnlásával is segíthet.

6. önkéntes munka: szeretettel fogadunk segítőket, támogatókat alkalmi vagy rendszeres formában.

Kérjük kövesse nyomon a Mátrix Közhasznú Alapítvány tevékenységét! Támogatása, figyelme fontos, köszönjük szépen!

• Folytatódott a tüzelõanyag osztás

Folytatódott a tüzelõanyag osztásA 2012/2013-as tél nagyon zord és hideg volt, sokan a fűtetlen lakásokban kihűlést kényszerültek elszenvedni, sok volt a fagyás is. A KARITÁCIÓ Alapítvány, a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány, az Orpheus Állatvédő Egyesület a helyzetre való tekintettel szociális alapú fűtőanyag osztást indított. Több száz mázsányi tüzelő került kiosztásra, a rászorulók 200-300x-os túljelentkezése megmutatta, hogy nagyon sok a rászoruló. Az adományok a legrászorultabbak között kerültek kiosztásra, akik rendszerint egyedülállók, mély szegénységben élõ családok, egyéb közösségek és csoportok voltak.

• Támogattuk a Mikulásgyárat

Támogattuk a MikulásgyáratA Mátrix Közhasznú Alapítvány és az Angyali.hu Alapítvány a MikulásGyár jótékonysági programot évek óta támogatja. 2015-ben is meglátogattuk az adománygyűjtő helyszíneket, ahova tartós élelmiszereket, minden jóval megtömött Mikulás csomagokat, értékes gyermekkönyveket és magazinokat vittünk. Alapítványunk évente tízezernél több segítő adományt oszt szét Centerkében. A jó célok érdekében eljuttatott segítő adományok élményt, örömet és pozitív gondolkodást, egy jövőt segítő víziót eredményez.

• Mátrix a migránsokért

Mátrix a migránsokértA Mátrix Közhasznú Alapítvány más segélyszervezetekkel együtt a migránsok vonulásának támogatásán munkálkodik. Napok óta a nagy melegben ásványvízzel a szomjúság ellen, kéztörlő kendőkkel a higiénia eléréséért, takarókkal az éjjeli itt tartózkodók helyzetének elviselhetőbbé tételéért dolgozik a szervezet. Dudás Zsanett, a Mátrix vezetője kifejtette, hogy a lehetőségekhez mérten minden nélkülöző ittlétén eszközeik erejéig próbálnak segíteni. A migránsok számára az országunkban tartózkodásuk alatt a segítségnyújtás mellett próbálnak információkat is adni, például arra vonatkozóan, hogy ügyeljenek arra, hogy a közterület nem illemhely, a hulladékokat és a felesleges ruházatot ne az utcára dobálják szét, hanem helyezzék a hulladékgyűjtőkbe.

• Faültetési program a tisztább levegõért

Faültetés, fontos!A Mátrix Alapítvány Magyarországon támogatja a lakossági (magántelken belüli) faültetést! 1-1 család vagy közösség 5-10 facsemetéjének elültetését az alapítvány anyagilag támogatja.

A fák (melyeket a jelentkezõk elültethetnek otthonuk / munkahelyük / iskolájuk környékén) hamarosan a napfény segítségével fotoszintetizálnak és a széndioxid kibocsátást enyhítve oxigént termelnek.

• Generációk közötti hidat építettünk - állatkerti séta

Generációk közötti hidat építettünk - állatkerti sétaEzen a borús csütörtök reggelen húsz idős / nyugdíjas honfitársunk vadasparki kirándulásának sikerességében segédkeztünk. Mindezt a Talentum Alapítvány Önkéntes Központjának felhívására tettük, hogy örömet okozzunk az idősek számára. A generációk közötti szakadék elég nagy, így a részvételünkkel segítettük a híd létrejöttét. Az Egyesített Szociális Intézmény Idősek Emeltszintű Otthona lakói örömmel és nagy szeretettel fogadták a fiatal önkéntesek sétában való segédkezését. A séta minden résztvevőre pozitívan hatott.

• Ezer család kapott cserepes virágot a városszépítési programban

Ezer család kapott cserepes virágot a városszépítési programbanKígyózó sorokban érkeztek a virágosztó helyre a családok, kisgyermekesek, idősek. Ezer család kapott a héten cserepes virágokat a Mátrix Közhasznú Alapítvány, az Orpheus Önkéntes Közösség és a Partiszkon Egyesület a júliusban folyó városszépítő program jóvoltából. A virágokat utcafrontok, udvarok, erkélyek, virágpolcok szebbé tételére használhatják fel az emberek. A díszes növényeket a civil szervezetek ingyenesen adták a lakosság számára. A virágok mellé a jótékonysági szervezet a városszépítésben részt vevő családoknak édességgel is kedveskedett.

• Gyerekkarácsony - segített az Önkéntesül(l)és közösség

Gyerekkarácsony - segített az Önkéntesül(l)és közösségJól sikerült a Gyerekkarácsony, több száz gyerek jött - ment, igazi közösségi program kerekedett, hála többek között az ÖNKÉNTESÜL(L)ÉS projekt segítő önkénteseinek. Míg a gyerekek játszottak, addig a szülők az ajándék válogató jóvoltából karácsonyra könyveket, játékokat kaphattak. Mi is az az ÖNKÉNTESÜL(L)ÉS? A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány az Európai Unió által támogatott ÖNKÉNTESÜL(L)ÉS – Önkéntes Központ Üllésen (TÁMOP-5.5.2-11/2-2012-0059) projekt 2014 május és 2015 február között a helyi szociális, oktatási és egészségügyi intézmények munkáját, a lakosság együttélését, a pozitív értékek megteremtését segíti.

• Rászorulók kaptak mézet, gombát, tartós élelmiszert

Rászorulók kaptak mézet, gombát, tartós élelmiszertCsütörtökön nagycsaládosok és idősek kaptak a Mátrix Közhasznú Alapítvány által kiosztott mézből, gombából, tartós élelmiszerből. Folyamatosan érkeztek a támogatást igénylők a Centerke Adományozó Központba, a támogatottak a szociális ellátórendszeren keresztül kapták meg az alapítványi élelmiszer átvételi kupont. A helyi méhészetből és gomba termesztőtől származó élelmiszerek jó minőségűek és táplálóak. A kisgyermekes családoknak édesség is jutott. Rácz Anett, az alapítvány elnöke elmondta, hogy évente tízezernél több adomány csomagot juttat a szervezet a hátrányos helyzetű embertársaknak.

• Leégett iskola felújítását támogattuk

Leégett iskola felújítását támogattukKovászna megye legmagasabb pontján fekvő településen, Kommandón hétfőn délután fél öt körül lobbant lángra az iskola faépülete, a tűzoltók öt órán keresztül küzdöttek a lángok megfékezésével. Az iskola jelentős része (tantermek, számítógépek, könyvek, tanári szoba) a tűz martaléka lett. A Mátrix közhasznú Alapítvány is támogatja az újjáépítést. A Horn Dávid Néprajzi és Természetvédelmi Egyesület számára a szegedi Csemete Egyesületen keresztül juttatott alapítványi támogatásként egy szerényebb összegű adományt.

• Támogattuk Dia gyógykezelését

Támogattuk Dia gyógykezelésétGazsó Dia 2011-ben, koraszülöttként 30. hétre egészségesen született. Feltehetően az átélt csecsemőkori trauma miatt halmozottan idegrendszeri és testi hátrányokkal kényszerül az életét kezdeni. Az agysorvadás, mozgásszervi rendellenesség, idegrendszeri problémák egyenként is súlyosak / életveszélyesek, a pici lány fejlődését halmozottan korlátozzák a problémák. Dia és családja számára a gyógyulásához szükséges kezelések költségeit nem tudják fedezni, ezért alapítványunk újabb támogatást adott a családnak. Minden apró felajánlás a pici Dia problémáinak orvoslását segíti.