2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Segítők bajban - most a jótevők szorulnak segítségre

Segítők bajban - most a jótevők szorulnak segítségreA Mátrix Közhasznú Alapítvány évente tízezernél több kisgyermekes családot, idős - egyedülállót, önkormányzatot, közösségi szerveződést támogat. Ruhaosztás, élelmiszer csomagok, kórháztámogató mesedoktorok és bohócdoktorok, szeretetcsoki, ez mind az alapítvány által működtetett jótékonyság. Állami vagy normatív támogatás nulla, önkormányzati támogatás nulla, pusztán a civil segítők, önkéntesek jóindulatán áll a fontos feladatokat megoldó közösség életben maradása. Fizetett alkalmazott nulla, rezsire kuporgatás és kifogyhatatlan lelkesedés, ez a Mátrix. Adó 1 százalék felajánlása, támogatása, ötlete, javaslata nagyon fontos! Hálásan köszönjük!
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A Mesedoktor csapat nem csak betegeket és nem csak gyermekeket támogat. Gyógyítást segítő mesekönyv csomagok révén nyolcvan gyermekkórházzal van a szervezet kapcsolatban, melyről sok érdekes infó a www.mesedoktor.hu oldalon elérhető. Ceruza és írószer csomagokkal és az olvasás népszerűsítésével nehéz körülmények között élő családokat támogat. Az elmúlt években több tízezer mesekönyv és ceruza jutott el oda, ahol a gyógyítást az eszközök nagyban segíthették, illetve ahol az anyagi nehézségek révén így támogathatták a bajban lévő családokat.

mesedoktorok

A Centerke Adományozó Központ egy szegedi 100 m2-es helyiség, az egész országból fogadnak adományt kérőket, családokat, önkormányzatokat, segítőket. A www.centerke.hu oldalon a fotók és a beszámolók magukért beszélnek, gyakran életmentő az adományozás. A helyiséget a város a közhasznú alapítványnak piaci áron biztosítja, a nehézségek ellenére tucatnyi szorgos önkéntes tartja életben a támogatói programot.

adomány csomag osztás

A Bohócdoktorok nem csak kórházi vizitekkel segítik az intézményekben lábadozókat, mesekönyv csomagokkal, stresszlabdával oktatási intézményeket tesznek gazdagabbá. A www.bohocdoktor.com oldalon a segítő csapat tevékenységei megismerhetőek.

bohócdoktorok

Évente 20 ezer tábla csokival segít a Szeretetcsoki jótékonysági akció. Tehetősebb - jobb módú közösségekkel gyűjtés, rászorulók részére pedig osztást szervez a Mátrix Közhasznú Alapítvány. A www.szeretetcsoki.hu oldalon megismerhető az évek óta sikeres program, melyben gyermekek, intézmények és családok százai működnek együtt, azért, hogy a finom falatokkal örömet szerezhessenek a jobb sorsra érdemes embertársainknak.

szeretetcsoki csokigyűjtés

Segítene jót tenni? Megteheti!

A legapróbb hozzájárulás, a legkisebb támogatás is életmentő, hiszen sok kicsi sokra megy! Így is segíthet:

1. Adó 1 százalék felajánlással: éves szinten tízezernél több segítségnyújtást támogathat adó 1 százalék felajánlása révén. Adóbevalláskor a Mátrix Közhasznú Alapítvány 18472273-1-06 adószámát adja meg, vagy május 20-ig rendelkezzen az eSzja adóbevallásban.

2. Adománnyal: az alapítvány 11735005-20510350 -es hivatalos számlaszámára átutalt összeg 100%-ban a jótékonysági programok finanszírozására kerül felhasználásra.

3. PayPal támogatás révén: az info@matrixalapitvany.hu paypal címre átutalt átutalt összeg 100%-ban a jótékonysági programok finanszírozására kerül felhasználásra.

4. Adományvonallal: a Mátrix Közhasznú Alapítvány ADHAT Segélyvonalán hívással és SMS-el is segíthet! Hívja a 13600 -as telefonszámot (mindenféle előhívó nélkül), majd az automata bejelentkezése után adja meg az alapítvány kódját, a 22 -est! Ha könnyebb az SMS, akkor a 13600 -as számra küldjed a 22 -est. Egy hívás vagy egy üzenet 500 Ft. Ennyit kapunk, és ennyit is számláznak az adott telefonszámlára!

Közösen tegyünk CSODÁT! Az alapítvány támogatása kapcsán a www.matrixalapitvany.hu és a www.facebook.com/matrix.alapitvany oldalakon további információkat szerezhet. Sok kicsi sokra megy, hálásan köszönjük a segítségét!
bohócdoktor vizit szja 1%