bohócdoktor vizit szja 1%
  • Segítők bajban - most a jótevők szorulnak segítségre

• Segítők bajban - most a jótevők szorulnak segítségreA Mátrix Közhasznú Alapítvány évente tízezernél több kisgyermekes családot, idős - egyedülállót, önkormányzatot, közösségi szerveződést támogat. Ruhaosztás, élelmiszer csomagok, kórháztámogató mesedoktorok és bohócdoktorok, szeretetcsoki, ez mind az alapítvány által működtetett jótékonyság. Állami vagy normatív támogatás nulla, önkormányzati támogatás nulla, pusztán a civil segítők, önkéntesek jóindulatán áll a fontos feladatokat megoldó közösség életben maradása. Fizetett alkalmazott nulla, rezsire kuporgatás és kifogyhatatlan lelkesedés, ez a Mátrix. Adó 1 százalék felajánlása, támogatása, ötlete, javaslata nagyon fontos! Hálásan köszönjük!

A Mesedoktor csapat nem csak betegeket és nem csak gyermekeket támogat. Gyógyítást segítő mesekönyv csomagok révén nyolcvan gyermekkórházzal van a szervezet kapcsolatban, melyről sok érdekes infó a www.mesedoktor.hu oldalon elérhető. Ceruza és írószer csomagokkal és az olvasás népszerűsítésével nehéz körülmények között élő családokat támogat. Az elmúlt években több tízezer mesekönyv és ceruza jutott el oda, ahol a gyógyítást az eszközök nagyban segíthették, illetve ahol az anyagi nehézségek révén így támogathatták a bajban lévő családokat.

mesedoktorok

A Centerke Adományozó Központ egy szegedi 100 m2-es helyiség, az egész országból fogadnak adományt kérőket, családokat, önkormányzatokat, segítőket. A www.centerke.hu oldalon a fotók és a beszámolók magukért beszélnek, gyakran életmentő az adományozás. A helyiséget a város a közhasznú alapítványnak piaci áron biztosítja, a nehézségek ellenére tucatnyi szorgos önkéntes tartja életben a támogatói programot.

adomány csomag osztás

A Bohócdoktorok nem csak kórházi vizitekkel segítik az intézményekben lábadozókat, mesekönyv csomagokkal, stresszlabdával oktatási intézményeket tesznek gazdagabbá. A www.bohocdoktor.com oldalon a segítő csapat tevékenységei megismerhetőek.

bohócdoktorok

Évente 20 ezer tábla csokival segít a Szeretetcsoki jótékonysági akció. Tehetősebb - jobb módú közösségekkel gyűjtés, rászorulók részére pedig osztást szervez a Mátrix Közhasznú Alapítvány. A www.szeretetcsoki.hu oldalon megismerhető az évek óta sikeres program, melyben gyermekek, intézmények és családok százai működnek együtt, azért, hogy a finom falatokkal örömet szerezhessenek a jobb sorsra érdemes embertársainknak.

szeretetcsoki csokigyűjtés

Segítene jót tenni? Megteheti!

A legapróbb hozzájárulás, a legkisebb támogatás is életmentő, hiszen sok kicsi sokra megy! Így is segíthet:

1. Adó 1 százalék felajánlással: éves szinten tízezernél több segítségnyújtást támogathat adó 1 százalék felajánlása révén. Adóbevalláskor a Mátrix Közhasznú Alapítvány 18472273-1-06 adószámát adja meg, vagy május 20-ig rendelkezzen az eSzja adóbevallásban.

2. Adománnyal: az alapítvány 11735005-20510350 -es hivatalos számlaszámára átutalt összeg 100%-ban a jótékonysági programok finanszírozására kerül felhasználásra.

3. PayPal támogatás révén: az info@matrixalapitvany.hu paypal címre átutalt átutalt összeg 100%-ban a jótékonysági programok finanszírozására kerül felhasználásra.

4. Adományvonallal: a Mátrix Közhasznú Alapítvány ADHAT Segélyvonalán hívással és SMS-el is segíthet! Hívja a 13600 -as telefonszámot (mindenféle előhívó nélkül), majd az automata bejelentkezése után adja meg az alapítvány kódját, a 22 -est! Ha könnyebb az SMS, akkor a 13600 -as számra küldjed a 22 -est. Egy hívás vagy egy üzenet 500 Ft. Ennyit kapunk, és ennyit is számláznak az adott telefonszámlára!

Közösen tegyünk CSODÁT! Az alapítvány támogatása kapcsán a www.matrixalapitvany.hu és a www.facebook.com/matrix.alapitvany oldalakon további információkat szerezhet. Sok kicsi sokra megy, hálásan köszönjük a segítségét!

bohócdoktor adó egy százalék, gyermekmentés, családtámogatáscsaládtámogatás, adományosztás, gyógyítás, gyermekek, kórházKérjük Támogassa a Gyermekek megmentését!

• Segítjük a táborok, rendezvények élelmezését

Segítjük a táborok, rendezvények élelmezésétA MÁTRIX Közhasznú Alapítvány munkatársait naponta több tucat rászoruló család, oktatási és egyéb intézmény keresi meg, hogy megélhetésüket, létfenntartásukat, programjukat élelemmel, eszközzel, személyi kapacitással segítsük.

A Szegedi Speciális Szükségletű Gyermekek Családját Támogató Szivárvány Szülő Alapítvány rendezésében megszervezett táborokba rászoruló családokhoz juttattunk inni és ennivalókat.

• Immunerősítő vitamint kaptak rászorulók

Immunerősítő vitamint kaptak rászorulókNégyezer doboz, megközelítőleg tízmillió forint összértékű immunerősítő vitamin kiosztásával segíti a Mátrix Közhasznú Alapítvány a hátrányos helyzetű lakosság jobb egészségi állapotát. A kiosztásra kerülő kurkuma alapú LiveNaturals vitamin kapszulák hozzájárulnak a szervezet természetes védelméhez és az immunrendszer normál működéséhez, támogatja az idegrendszeri funkciókat és a máj normál állapotának és az ízületek egészségének és rugalmasságának fenntartását. A szegedi rászorulók mellett Bordány, Kövegy, Ruzsa, Felgyő, Deszk, Baks, Kübekháza, Ferencszállás, Klárafalva, Csanytelek, Üllés, Székkutas lakossága is részesült a jótékonysági adományokból.

• A Szent-Györgyi Albert Rotary Klub adventi programjait is támogattuk

A Szent-Györgyi Albert Rotary Klub adventi programjait is támogattukAdvent idején több ezer gyermek egyedülálló, család és közösség számára tettük szebbé az időszakot. A Szent-Györgyi Albert Rotary Klub és a Szeged Dóm Rotary Klub a Délmagyarország napilap alapítványával a Lapcom Média Alapítvánnyal közösen, 2014 Adventjére készítette el szegedi adventi naptárát. A program során 48 család kapott tartós élelmiszereket, melybe a Mátrix Közhasznú Alapítvány is jelentős felajánlással járult hozzá (minden család részére összeállítottunk szeretetcsomag formájában tartós élelmiszert, édességeket, tésztát, konzervet).

• Szegedről indult segélyszállítmány Öcsödre

Szegedről indult segélyszállítmány ÖcsödreAz öcsödi rászorulók a szegedi központú Centerke Adományozó Központ jóvoltából egy teherautónyi adományban részesültek. Tonnányi ruhát-cipőt kapott az ottani rászorulókat - nagycsaládosokat segítő közösség. A Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke révén évente tízezernél több rászoruló család, közösség, idős-egyedülálló kap támogatást. A Mátrix az ország különböző részein működő civil szervezetek tevékenységeit is gyakran segíti adományokkal. A Centerke egyre sikeresebb és népszerűbb, mely a lakosság segítő együttműködése által működőképes. Az adományt az öcsödiek nagy örömmel fogadták.

• Gyerekek hajából írtottunk tetveket

Gyerekek hajából írtottunk tetveketBár a hírek szerint mostanában kevesebbszer van, de évről-évre visszatérő jelenség a fejtetvesség előfordulása a gyermekközösségekben.

Tetű - serke parazitákat irtottunk olyan gyerekek fejéből, ahol anyagi problémát jelent megvásárolni 2-3 csomag tetűirtó szert (Nittyfor-t).
    Hát őszintén megmondom, hogy nem egyszerű serkéket hajszálakról egyenként lehúzgálni, de nem lehetetlen... a célunkat elértük, a fejtetves gyerekek megtisztultak...

• Sikeres volt a WARC2 kézműves tábor

Sikeres volt a WARC2 kézműves tábor WARC - "Welcome to Arts and Crafts" programhoz kapcsolódó alkotói tábor nagy sikert aratott. 2012 augusztus végén került megrendezésre a SZIN (Szegedi Ifjúsági Napok) Zöld Placcán a MÁTRIX / Orpheus programterületén a WARC2 programhoz kapcsolódó kézműves tábor. A program ideje alatt (öt nap, négy éjszakán keresztül) hat oktatóval ötven fiatal kapott lehetőséget arra, hogy hagyományos szakmák és a kézművesség iránti érdeklődése révén fejleszthesse tudását. A résztvevők Szabadka és Szeged környékéről érkeztek. A passzív időszakban a SZIN fesztivál által szervezett programokon is részt vettek a tábor lakói.

• Csokigyűjtés 2018

Csokigyűjtés 2018Csokigyűjtő verseny iskolás osztályok és óvodai csoportok együttműködésével! Kórházak gyermekosztályain fekvő gyerekek mesedoktor vizitjein és nélkülöző családok támogatásakor a Mátrix Közhasznú Alapítvány mesedoktorai és önkéntesei más segítség mellett csokoládét is osztanak. Óvodai csoportok, általános iskolai osztályok, középiskolás csapatok részvételével a Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Mesedoktorok 'Szeretetcsoki' csokoládé gyűjtő akciót szervez. A csoportok a közösségükben összegyűjtött tábla csokikkal segítik az alapítvány fontos gyermek és családvédelmi tevékenységét, az alapítvány a legtöbb csokit beküldő csoportokat megjutalmazza.

• Csomagot kapott 300 nélkülöző család

Csomagot kapott 300 nélkülöző családNagy volt az érdeklődés kedd délelőtt az élelmiszer adományokért. Hosszú sorokban érkeztek a nagycsaládosok, kisgyermekesek, idős - egyedülállók, hogy átvehessék a Mátrix Közhasznú Alapítvány önkéntes csapata által szaloncukorból, táblás csokoládéból, tésztából, cukorból, lisztből, rizsből, lekvárból, kekszekből, friss almából álló szeretetcsomagját. A bőséges adományt lelkes önkéntesek segítettek kiosztani a Centerke Adományozó Központban. Élelmiszer adományból sajnos szinte sosem elég, nagyon sok család van, aki nem tud kijönni a havi bevételeiből. Az életben maradást segítik az alapítvány segítő adományai, az élelmiszer támogatások.

• Hajléktalanszállóknak vittünk ruhaadomány csomagokat

Hajléktalanszállóknak vittünk ruhaadomány csomagokatNadrág, cipő, pulóver, alsónemű a legkeresettebb a hajléktalanok körében. Az alapítványunk által működtetett Centerke Adományozó Központ évente több tonna ruhát és cipőt juttat el a nagyra becsült együttműködő és támogató honfitársainknak köszönhetően a családok mellett a hajléktalanszállók lakóinak. A Mátrix Közhasznú Alapítvány szegénység elleni küzdelmet folytat, melybe a lakosság szabad kapacitását is folyamatosan bevonja. Nagyon szépen köszönjük a támogatók, segítők együttműködését, illetve az egész évben érzékelhető figyelmet, együttérzést.

• Húsvéti nyuszi járt a gyermekek és családok átmeneti otthona lakóinál

Húsvéti nyuszi járt a gyermekek és családok átmeneti otthona lakóinálA Mátrix Közhasznú Alapítvány húsvéti nyuszija a Szeged, Kapisztrán utcai Gyermekek és családok átmeneti otthona lakóinál járt. Megszakítás nélküli munkarend szerint működő bentlakásos gyermekintézmény az alapellátás keretében a gyermek és szüleik számára alaptevékenységként átmeneti gondozást biztosít. Fontos és nagy segítség ez a gondoskodó feladat. Az együttes elhelyezést és ellátást biztosító intézmény az otthontalanná vált szülő és gyermeke számára ad segítséget.Az intézmény gyermek és felnőtt lakóit, összességében negyven főt ajándékoztunk meg húsvéti csomagokkal.