bohócdoktor vizit szja 1%
  • Tavaszi élelmiszercsomagokat kaptak rászorulók a Centerkében

• Tavaszi élelmiszercsomagokat kaptak rászorulók a CenterkébenKedden nagycsaládosok, idősek kaptak a Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központban vitaminban gazdag almát, csokoládét, tartós élelmiszereket (tésztát, lekvárt, mézet, konzervet, tejet, étolajat). A támogatottak a szociális ellátórendszeren keresztül kapták meg az alapítványi élelmiszer átvételi kupont. Rácz Anett, az alapítvány elnöke elmondta, hogy "évente tízezernél több adomány csomagot juttat a szervezet a hátrányos helyzetű embertársaknak, a mai 60 családot megsegítő élelmiszercsomag csak csepp a tengerben, de mégis fontos minden jó szándékú segítségnyújtás".

Ruha, cipő, háztartási adományok révén a Centerke Adományozó Központ emberek ezrei számára nyújt támogatást. Sokan nem tudják megvásárolni maguk, gyermekeik számára a fontos dolgaikat. A Centerke támogatásával spórolhatnak, a rezsire - a megélhetésre tudják fordítani a pénzeszközeiket. A jótékonysági program adományt felajánlókkal sikeres, folyamatosan várják a Centerke oldalon ismertetett időpontokban támogatók jelentkezését. Egy cipővel, ruhával, játékkal, mesekönyv felajánlással is lehet segíteni.

élelmiszer csomagokat kaptak családok, idősek

Segítene jót tenni? Megteheti!

A legapróbb hozzájárulás, a legkisebb támogatás is életmentő, hiszen sok kicsi sokra megy! Így is segíthet:

1. Adó 1 százalék felajánlással: éves szinten tízezernél több segítségnyújtást támogathat adó 1 százalék felajánlása révén. Adóbevalláskor a Mátrix Közhasznú Alapítvány 18472273-1-06 adószámát adja meg, vagy május 20-ig rendelkezzen az eSzja adóbevallásban.

2. Adománnyal: az alapítvány 11735005-20510350 -es hivatalos számlaszámára átutalt összeg 100%-ban a jótékonysági programok finanszírozására kerül felhasználásra.

3. PayPal támogatás révén: az info@matrixalapitvany.hu paypal címre átutalt átutalt összeg 100%-ban a jótékonysági programok finanszírozására kerül felhasználásra.

4. Adományvonallal: a Mátrix Közhasznú Alapítvány ADHAT Segélyvonalán hívással és SMS-el is segíthet! Hívja a 13600 -as telefonszámot (mindenféle előhívó nélkül), majd az automata bejelentkezése után adja meg az alapítvány kódját, a 22 -est! Ha könnyebb az SMS, akkor a 13600 -as számra küldjed a 22 -est. Egy hívás vagy egy üzenet 500 Ft. Ennyit kapunk, és ennyit is számláznak az adott telefonszámlára!

Közösen tegyünk CSODÁT! Az alapítvány támogatása kapcsán a www.matrixalapitvany.hu és a www.facebook.com/matrix.alapitvany oldalakon további információkat szerezhet. Sok kicsi sokra megy, hálásan köszönjük a segítségét!

bohócdoktor adó egy százalék, gyermekmentés, családtámogatáscsaládtámogatás, adományosztás, gyógyítás, gyermekek, kórházKérjük Támogassa a Gyermekek megmentését!

• Karácsonyi játék adományok - családtámogatás

Karácsonyi játék adományok - családtámogatásA Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központ ajándékválogatójában nélkülöző családok gyermekei számára tudtunk biztosítani gyermekjátékokat. Az év végi ünnepek sok család számára rémálmot jelentenek, hiszen a mindennapi megélhetés szűkében erre az időszakra nem jut játékra - ajándékra, örömszerzésre. A gyermekes családok nagy örömmel fogadták a társasjátékokat, építőkockákat, plüss figurákat, könyveket, babákat, kártya játékokat. Családtámogató programunk sikere a jobb módú emberek együttműködése révén valósulhatott meg. Köszönjük!

• Sikeres volt az élelmiszergyűjtés

Sikeres volt az élelmiszergyűjtésA rászorulók karácsonyának szebbé tételét segíti az a közel hétszáz kiló tartós élelmiszer, mely a hét végén a Magyar Élelmiszerbank Egyesület szervezésében, a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány közreműködése révén gyűlt össze szegedi Móravárosi Tesco-ban, illetve a Metro - Élelmiszer nagykereskedésben. A nagy mennyiségű élelmiszer adományt a problémára érzékeny lakosság adta össze. Nagyon sok család közösen a gyerekekkel adományozott, volt ki csak egy szelet csokit, de akadt olyan segítő is, aki egy egész kartont vett az adományként felajánlott élelmiszerből.

• 2 nap alatt segítő munkánk révén 800 család kapott ajándékcsomagot

2 nap alatt segítő munkánk révén 800 család kapott ajándékcsomagotMázsaszámra fogyott a szaloncukor és a vitaminokkal teli gyümölcs is.

A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány, a Karitáció Alapítvány, a Karitáció Egyház, Az Orpheus Állatvédő Egyesület jóvoltából 2010. december 4-5-én délután egy és öt óra között, a szegedi Dóm Téri Advent Mikulás Ünnepségén nyolcszáz hátrányos helyzetű család csemetéje számára osztott ki ajándékcsomagot. A zenés mulatsággal egybekötött ajándékosztás ideje alatt több mint 1000 család fordult meg a bálaszínházban.

• 1000 bringa Afrikának, melyhez mi is adtunk párat!

1000 bringa Afrikának, melyhez mi is adtunk párat!Miért bicikli?!
    A kerékpárokkal olyan eszközt szeretnének adni, amivel tulajdonosai - orvosok, diákok, kereskedők és földművelők - hosszú távú perspektívát kapnak és mindennapi életüket is megkönnyíti. Nyugat-Afrika súlyos gondokkal küzdő lakói számára egy bicikli nem csak európai mivoltában üzemelhet, de gépet, szivattyút hajthat, áramot fejleszthet, taxiként szolgálhat. Lehet munkaeszköz, eljuttathat az iskolába, és orvos érkezhet vele, ha baj van.

• Televízióval leptük meg Timit

Televízióval leptük meg TimitNem tudunk minden segélykiáltásra támogatást vagy segítséget nyújtani. Ez a kis segítő akció azért jöhetett létre, mert raktárunkban, az adományozandó tárgyak között éppen volt valami, ami rászorulónk megsegítéséhez elegendő volt. Timi anyukája segélykiáltását hallottuk meg, mégpedig azt, hogy a kislány családjában nincsen TV.

Mivel a tv egy ingerszegény környezetben a kultúra / a szociális háló része... 100 km-t utazva eljuttattuk a készüléket a családnak.

• Ezer Mikulás csomagot gyártottunk

Ezer Mikulás csomagot gyártottunkA Mátrix Közhasznú Alapítvány a 2018-as Mikulását ezer gyermeknek teszi élményekkel gazdagabbá. Az ünnepek közeledtével azokra gondolnak az alapítványi jótevők, akik hátrányokkal küzdenek. A nélkülöző családokat segíti az ezer jótékonysági Mikulás ajándék csomag. A csokikat és a hozzávaló finomságokat egyrészt adományozók révén kapta a szervezet, másrészt kedvező áron tudta beszerezni az alapítvány. A csomagok elkészítését lelkes segítőkkel közösen hoztuk össze. A támogatottak nevében köszönjük minden segítő, támogató, alapítványi felajánló közreműködését!

• Segítjük a táborok, rendezvények élelmezését

Segítjük a táborok, rendezvények élelmezésétA MÁTRIX Közhasznú Alapítvány munkatársait naponta több tucat rászoruló család, oktatási és egyéb intézmény keresi meg, hogy megélhetésüket, létfenntartásukat, programjukat élelemmel, eszközzel, személyi kapacitással segítsük.

A Szegedi Speciális Szükségletű Gyermekek Családját Támogató Szivárvány Szülő Alapítvány rendezésében megszervezett táborokba rászoruló családokhoz juttattunk inni és ennivalókat.

• Tüzelőanyagot kapnak a rászorulók

Tüzelőanyagot kapnak a rászorulók Ne hagyjuk magukra a nagy bajban lévőket és a nélkülözőket!

A MÁTRIX Alapítvány a Karitáció Alapítvánnyal és az Orpheus Egyesülettel közösen indították a tüzelő anyaggal támogató segélyprogramot. 2012 október - december hónapban fűtőanyagot (fát, brikettet, szenet) oszt rászoruló családoknak a három szervezet. A beérkezett kérelmek legrászorultabbjai számíthatnak tüzelő támogatásra, hogy a zord hideg télben biztonságban érezhessék magukat.

• Csomagot kapott 300 nélkülöző család

Csomagot kapott 300 nélkülöző családNagy volt az érdeklődés kedd délelőtt az élelmiszer adományokért. Hosszú sorokban érkeztek a nagycsaládosok, kisgyermekesek, idős - egyedülállók, hogy átvehessék a Mátrix Közhasznú Alapítvány önkéntes csapata által szaloncukorból, táblás csokoládéból, tésztából, cukorból, lisztből, rizsből, lekvárból, kekszekből, friss almából álló szeretetcsomagját. A bőséges adományt lelkes önkéntesek segítettek kiosztani a Centerke Adományozó Központban. Élelmiszer adományból sajnos szinte sosem elég, nagyon sok család van, aki nem tud kijönni a havi bevételeiből. Az életben maradást segítik az alapítvány segítő adományai, az élelmiszer támogatások.

• Szegedről indult ruha és élelmiszersegély Kemecsére

Szegedről indult ruha és élelmiszersegély KemecséreNem csak Szeged környékieket támogat az alapítványi Centerke Adományozó Központ. Csütörtök reggel a Szabolcs megyei Kemecsére indult Szegedről tonnányi meleg téli ruha, tartós élelmiszer, mely az ottani hátrányos helyzetű családok számára nyújt segítséget. A segélyszállítmány összeállítására az alapítvány lelkes önkéntesei és a segítő adományozók felajánlásai nélkül nem lett volna mód. A Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központ révén évente tízezernél több rászoruló család, közösség, idős-egyedülálló kap támogatást. A Mátrix az ország különböző részein működő civil szervezetek tevékenységeit is gyakran segíti adományokkal.