bohócdoktor vizit szja 1%
  • A III. Szegedi Védõnõi Napokat támogattuk

• A Szeged napi Hídi vásár idejére a szegeden dolgozó védõnõk különbözõ szûrõvizsgálatokkal várták a lakosságot. A védõnõk megmutatták nélkülözhetetlen munkájukat, megmutatták, hogy az alap védõnõi feladatokon felül milyen sok betegségmegelõzõ dolog akadhat...

Idén a fõ hangsúlyt a szûrések kapták. Több mint 1000 embernél végeztek el a 3 nap alatt a vérnyomás, testtömeg, testmagasság, testzsír, vércukor szint ellenõrzését... A dohányosoknak módjuk volt megmérettetni a kilégzet CO mennyiségét. Tanítottát a védõnõk a nõket az emlõ önvizsgálatára.

A férfiak számára PSA (prosztata rákszûrést) biztosítottak. Várandós édesanyáknak módjuk volt babájuk szívhangjának meghallgatására.

Összességében eredményes rendezvényrõl számolhatunk be, hisz volt aki kiszûrésre került. És ez a legfontosabb, hogy még idõben. A program létrejöttét, annak sikerességét (a többezer elvégzett mérést, a tájékoztató munkát, az emberek állapotfelmérését) a Mátrix Közhasznú Alapítvány tette lehetõvé.

Gyorgyevics Jovánné
    védõnõ

bohócdoktor adó egy százalék, gyermekmentés, családtámogatáscsaládtámogatás, adományosztás, gyógyítás, gyermekek, kórházKérjük Támogassa a Gyermekek megmentését!

• Négyszáz család kapott szeretetcsomagban élelmiszert

Négyszáz család kapott szeretetcsomagban élelmiszertKét tonna tartós élelmiszert zacskóztak be a Mátrix Közhasznú Alapítvány önkéntesei a négyszáz nélkülöző család megsegítésére rendezett karácsonyi élelmiszerosztáshoz. Az Angyali.hu és a Karitáció Alapítvány segítségével megszervezett ünnepi élelmiszer segélyezésre a Centerke Adományozó Központban került sor. A cukrot, lisztet, tésztát, szaloncukrot, csokoládét, konzerveket tartalmazó csomagokat halmozottan hátrányos helyzetű idős - egyedülállók, nagycsaládosok, csonka családban élők kapták, akiknek az ünnep így könnyebbé, örömtelibbé és szebbé válhatott.

• Segesvári árvák kaptak tanszereket

Segesvári árvák kaptak tanszereketGyermekmentő programunk nehéz sorsú gyermekek beiskolázását támogatta. Árva gyermekek érkeztek Segesvárról Szeged környékére, hogy a nyarukba pár szép napot varázsoljanak lelkes támogatók. A Mátrix Közhasznú Alapítvány az élmények mellé egy - egy írószer csomagot biztosított. Az alapítvány a nélkülöző gyermekek 2018-as tanévkezdését százezer ceruzával, zsírkrétával, tollal, tanulást segítő eszközzel támogatja. A hátrányok leküzdésében a lakossággal közösen még nagyobb sikereket érhetünk el, segítsen Ön is!

• Ingyenes weblap készítés - kérésére internet oldalhoz segítjük!

A személyes, céges és nonprofit internetoldalak hozzájárulnak a tudásalapú, de mégis objektív információs társadalom kialakulásához - fejlõdéséhez.

Legyen Önnek is bemutatkozó weboldala! Legyen a partnerünk!

Cégek-szolgáltatók ismertetõ, bemutatkozó weboldalát (szöveges - képes ismertetõvel, elérési címek - telefonszámok megjelölésével) az alapítvány INGYEN elkészíti.

• Soltiék hűtőt kaptak

Soltiék hűtőt kaptakA védőnőtől érkezett a segélykérő üzenet: egyik védencüknél kis baba van, a hűtő elromlott, a baba ételeinek higiénikus tárolása vált problémássá.

Habár az alapítvány is nehéz anyagi körülmények között működik, egy korábbi adományozás kapcsán éppen rendelkezésre állt raktárhelyiségünkben egy mélyhűtő résszel is rendelkező, jó állapotban lévő hűtőszekrény. Gyors szervezői munka után a család számára nélkülözhetetlen háztartási eszközt házhoz vittük, be is üzemeltük.

• Hosszú sorok az élelmiszerosztáson

Hosszú sorok az élelmiszerosztásonVitamindús gyümölcs, liszt, cukor, édesség, tészta várta a rászorulókat Szegeden, a Roosevelt téren működő Centerke Adományozó Központban. A Mátrix Közhasznú Alapítvány májusban háromszáz élelmiszercsomaggal segítette a nélkülöző családosokat, idős - egyedülállókat. A támogatottak a szociális intézményeken keresztül élelmiszer átvételre feljogosító kupont kaptak, ezt leadva jutottak hozzá a segítő élelmiszer adományhoz. Évente tízezernél több nélkülözőt, rászorulót, családot, közösséget, idős - egyedülálló embertársunkat támogatunk a Centerke Adományozó Központban.

• Sárközi Szabolcs orral festett képeiből volt kiállítás

Sárközi Szabolcs orral festett képeiből volt kiállításSárközi Szabolcs a Szegedhez közeli Üllésen él. Élete születése óta nagyon nehéz, mégis küzd, mert élni akar, s tetteivel nemcsak örömkönnyet, boldogságot varázsol szülei arcára, hanem mindannyiunk számára példát mutat. Ez a fiatal srác nem tud a kezeivel fogni sem, mégis valami fantasztikus dolgot csinál, fest. Az ecset helyett, az orra hegyével készíti képeit. A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány korábban ággyal támogatta a nehézségek között élő fiút és családját, most az orral festett képek vásárlására kérünk minden tehetősebb segítőnket!

• A világ legkisebb állatkertjét és Szabolcsot támogattuk

A világ legkisebb állatkertjét és Szabolcsot támogattukSárközi Szabolcs a járásra képtelen, ám annál céltudatosabb fiatal fiú izomsorvadásban és súlyos cukorbetegségben szenved. Életét a mini állatkertje és az azzal való folyamatos foglalatoskodás csillagozza be. Őt és családját támogatta némi karácsonyi élelmiszer csomaggal és állateledelekkel a Mátrix Közhasznú Alapítvány és az Orpheus Állatvédő Egyesület. . Szabolcs udvarán mosómaci, színes és érdekes madarak, nyuszi, nemes galambok, pálma és növényház, sőt még áramfejlesztő szélkerék is helyet kapott.

• Adventi kapunyitás jótékonysággal

Adventi kapunyitás jótékonysággalA szegedi Dózsa György Általános Iskola adventi kapunyitásán 450 gyermek töltött el vidám pillanatokat. A meleg tea, játék, ünnepi zsibongás és finom falatok közepette jótékonykodtak is: a Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központ karácsonyi családtámogató programjához osztályonként 1 nagy doboznyi játékot, könyvet, tartós élelmiszert gyűjtöttek össze. A közös karácsonyfa díszítéskor a gyerekek helyezték el adományaikat a fa alatti ajándékgyűjtő dobozokban. A többszáz kilónyi segítség önkéntesek által jutott el a Centerkébe. 2018. december 22-ig nélkülöző családok százai kaphatnak így még több szeretettel teli ajándékot, a kisgyermekek nagy örömére.

• Felvirágosításban segédkeztünk

Felvirágosításban segédkeztünkA MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és a Független Városi Szövetség - Magyar Egyesület önkéntesei a Szőregi Rózsásoktól 57 tő rózsát kaptak városszépítésre, ültetésre. Az ötvenhét tő virág az 1956-os Forradalom és Szabadságharc emlékére utal, hiszen ötvenhét évvel ezelőtt történtek a forradalmi események. A virágosítás a Centerke Szeged, Fő fasori adományosztó helye előtt, illetve 2013. október 23-án, 14-15 óra között a Szeged, Vértó - Magyar Nemzeti Történelmi Emlékhelyen kerültek kiültetésre. Legyen virágos és szép mindenki környezete!

• Ezer jótékonysági Mikuláscsomag gyerekeknek

Ezer jótékonysági Mikuláscsomag gyerekeknekHamar megtelt gyermekkel és felnőttel a jótékonysági Mikulás helyszíne. A Mesekastélyba érkező Mikulástól ezer hátrányos helyzetű gyermek kapott teletömött Mikulás csomagot. A nehéz helyzetben élő családok támogatásában közvetlenül az Angyali.hu és a Karitáció Alapítvány segített. Az örömszerzésben minden közvetett segítőnk és támogatónk, adó 1% felajánlónk benne van, melyért mindenkinek hálás köszönetet mondunk! Sok kisgyermek számára nem jut az adventi ünnepek idején segítség nélkül ajándék, ezért is fontos minden évben a Mikulás élményprogram.